Kerkrade – Den Haag 0:0 (kon.)
konec
Roda JC Kerkrade
0:0 (0:0)
HFC ADO Den Haag
Pátek 02.11.2012, 20:00 • Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer. Předehrávku jedenáctého kola Eredevisie obstará souboj čtrnácté Rody JC s osmým ADO Den Haag.
     
    Roda se díky skvělým posledním výkonům dostala z pásma sestupu. Domácí fotbalisté za poslední tři zápasy nasbírali více bodů než v celém předchozím průběhu ročníku a na jejich hřišti si navíc první remízu v sezoně připsalo také vedoucí Twente. Pro tým bude také nesmírně důležité, aby udržel trend ze zápasů s Haagem, z nichž loni bral čtyři body za domácí výhru 4:1 a venkovní remízu 3:3.
     
    Haag na rozdíl od svého dnešního soupeře neměl v týdnu volno a musel zasáhnout do bojů v nizozemském národním poháru, z nějž se pakoval po prohře 0:1 v Groningenu, kterou tak jen navázal na nepříliš konzistentní výsledky z poslední doby. Naposledy sice v lize doma vyhrál proti nepříliš jistému Tillburgu, vítězství si ale zajistil až v poslední třetině utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Roda JC Kerkrade: Kurto - Monteyne, Biemans, Danilo, Kádár - Donald, De Beule, Fledderus - Affane, Malki, Németh.

    HFC ADO Den Haag: Zwinkels - Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers - Jansen, Holla, Toornstra - Chery, Poepon, van Duinen.

    Rozhodčí: Wegereef.
     
    Hráči již jsou připraveni v tunelu, za chvíli vyjdou na hrací plochu, pozdraví se navzájem a také s rozhodčími. Poté již nebude nic bránit začátku utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní minuta se nesla v duchu kombinace domácích na své polovině.
     
    2
    Domácí jsou nadále u míče, Donalda ale dvakrát u míče zklamaly nohy, od nichž míč putoval za postranní čáru.
     
    3
    Fledderus si dal míč za půlící čárou příliš daleko od nohy a mohl být rád, že se Haagu nepovedl rychlý protiútok.
     
    4
    Domácí se nadále odmítají vzdát míče, směrem dopředu toho ale příliš nevymysleli. Konkrétně nic.
     
    5
    Až teď se u rohového praporku dostal k centru Donald, jeho nabídka ale zůstala nevyužita, neboť v pokutovém území nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    6
    Ani hosté prozatím směrem dopředu nic nevymysleli.
     
    7
    Ruka zastavila Poepona při jeho první akci.
     
    9
    Stojaté vody teď trochu rozhýřil Meijers, jenž prošel od půlící čáry přes tři protihráče, po kontaktu s Danilem ale ztratil rovnováhu a branku vůbec netrefil. Každopádně to byla první zaznamenáníhodná individuální akce utkání.
     
    10
    Haag v posledních minutách převzal kontrolu nad míčem, stále je to ale až na Meijersovu akci strašně daleko od Kurta a jeho branky.
     
    11
    Kádár se skvělou křížovou přihrávkou pokusil vysunout Fledderuse, ten ale jeho úmysl pochopil až příliš pozdě a pak ve skluzu nepřetlačil Beugelsdijka.
     
    12
    První rohový kop utkání patří ADO.
     
    12
    Zahraje jej Holla.
     
    12
    Kurto si ale nikým neatakován doběhl pro míč.
     
    14
    Oba týmy se zatím drží přízemní kombinace a až na výjimky to zkouší vzduechem.
     
    14
    První střelecký pokus si připsali také domácí - Malki na hranici šestnáctky přistrčil míč Némethovi, ten ale při střele podklouzl a branku tak netrefil.
     
    16
    Kádárův pas do šestnáctky skončil u Donalda, jenž si dokázal svým velkým tělem udělat prostor a pak nabít proti noze Fledderusovi, jehož střelecký pokus z dvaceti metrů proletěl daleko od levé Zwinkelsovy tyče.
     
    17
    Donalda teď trochu předběhly jeho vlastní myšlenky. Kolmá přihrávka na Malkiho sice měla oči, domácí kapitán ale ještě nebyl v takovém náběhu, aby mohl míč dohnat a ohrozit Zwinkelse.
     
    18
    Teď to měl velmi těžké se zpracováním Németh. Maďarský útočník nakonec neuspěl, což je pro Rodu celkem velká škoda - mladý domácí šutér by totiž šel do situaci dva na dva společně s Malkim.
     
    19
    Po další Némethově akci se domácí chvíli dožadovali rohového kopu, míč je ale přiřknut Haagu.
     
    20
    Poměrně hloupé zaváhání teď uvrhlo Danila do žluté podmínky.
     
    20
    Standardní situace se ale hostům nevyvedla a po následném průniku byl v rozporu s pravidly zastaven Németh.
     
    21
    Žlutou kartu za předchozí zákrok dostal Danny Holla.
     
    21
    Problém je také s trenérem hostí Mauricem Steijnem, jenž se za odpískání zákroku hodně zlobil a na lavičce si nepočínal zrovna v souladu se slušnými mravy.
     
    22
    Steijn již zadupal jím samotným vykopnutý trávník zpátky a Kádár netrefil branku.
     
    23
    Vypadalo to, že Németh vybojuje rohový kop. Nakonec tomu tak nebylo, neboť míč mu ještě předtím, než jej otřel o Toornstru unikl za koncovou čáru.
     
    24
    Nádherná akce hostí nakonec nekončí gólem! Poepon si nádherně narazil míč s Cherym, šel sám na Kurta, jenomže si nechal míč příliš utéct a v jasné šanci tak vynikla pravá noha domácího brankáře, která zabránila jisté brance.
     
    25
    Po následném rohovém kopu mohl Kurto zůstat v klidu, Poeponova hlavička branku přeletěla.
     
    26
    Hosté tak prožili svou první obrovskou šanci utkání. Řada je teď na domácích. Ti by ale ovšem museli začít více podporovat své útočníky.
     
    27
    Nebo to udělat jako teď Affane, který se příliš nerozpakoval a ze třiceti metrů zamířil k levé Zwinkelsově tyči, kde brankář Haagu míč nadvakrát zkrotil.
     
    28
    Németh sebou plácl v šestnáctce po střetu s Hollou a dožadoval se penalty. Když nepřišla, ještě uštědřil hostujícímu kapitánovi jeden drzý políček na tvář.
     
    29
    Malki se pokusil natlačit přes Wormgoora do zakončení, stoper Haagu mu ale na malém vápně skluzem vzal všechny naděje.
     
    29
    Další souboj již Malki vyhrál, tentokrát na malém vápně zakončoval nůžkami. Ty ale přestřihly okraje a branku netrefily.
     
    30
    Následně se rozehrála rychlá akce po ose Donald - Affane - Németh. Poslední muž ale dostal přihrávku příliš pod sebe a i díky vracejícímu se Toornstrovi z hranice šestnáctky branku vůbec netrefil.
     
    32
    Zatím je to typický páteční zápas, který můžeme v tento den vidět v jakékoliv evropské soutěži. Hráči už se vidí v barech a těší se, jak si zítra pospí.
     
    33
    Van Duinen se neprosadil přes Biemanse a akce hostí tak skončila v samém zárodku.
     
    34
    Cheryho tečovaná rána z velké dálky nakonec zaplula těsně vedle pravé tyče. To by si asi Biemans hodně vyčítal, kdyby míč spadl za Kurtova záda.
     
    34
    Po rohovém kopu byl ale odpískán útočný faul hostí.
     
    35
    Haag dohrál akci, přestože na zemi zůstal ležet Monteyne. Pro Rodu to nic katastrofického neznamenalo, Jansen stejně netrefil branku.
     
    36
    Ještě se však uvidí, co bude s Monteynem.
     
    36
    Monteyne se po lehkém ošetření bolavého levého ramene vrátil do hry.
     
    37
    Hra bohužel opět upadla do podprůměrného tempa.
     
    38
    Van Duinen nečekaně přetlačil v osobním souboji Danila, pak ale vyvinul příliš velkou energii i při snaze odcentrovat. Výsledkem byl odkop od domácí branky.
     
    38
    Po De Beuleho faulu bude Holla zahrávat další standardní situaci.
     
    39
    Hollův centr byl na malém vápně odvrácen až hlavou Danila.
     
    40
    Po delší době se ozývají fanoušci. Člověk by se bál, že umrzli, protože v Kerkrade zrovna vlídné počasí nepanuje a hráči je také nerozpálili.
     
    42
    Poepon to vzal na sebe, vytáhl míč od postranní čáry a pět metrů před šestnáctkou napřáhl. Jeho střela ale minula pravou Kurtovu tyč.
     
    43
    Poepon se po chvilce držení se za nohu na trávníku zvedl a pokračuje ve hře. Hra i díky takovýmto okamžikům ztrácí tempo. Vlastně neztrácí. Těžko může ztratit něco, co nemá.
     
    44
    Chybu v kombinaci Haagu vystřídala chyba v kombinaci Kerkrade. Trpké to bylo hlavně pro domácí, protože Németh by se za jistých okolností dostal do samostatného úniku na Zwinkelse. To by se ale asi musel hrát jiný zápas.
     
    45
    Prodlužovat tuto poločasovou agónii snad ani sudí Wegereef už nemusí.
     
    45+1
    Nakonec tomu ale tak bude. První půlka bude o šedesát vteřin delší.
     
    45+1
    Monteyneho nepříjemný centr do šestnáctky na poslední chvíli před Malkim odhlavičkoval Beugelsdijk.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a nutno smutně podotknout, že lidí, kteří kvůli tomu uroní slzu je opravdu hodně málo. Ani jeden z týmů snad dnes nechce vyhrát a podle toho utkání vypadá. Jediným světlým momentem první půle byl průnik Poepona z 22. minuty, který skončil skvělým zákrokem domácího brankáře Kurta. Druhá půlka utkání začne cca ve 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní akci druhé půlky měli na svědomí hosté, Toornstra ale v rozhodující okamžik míč zády k brance nezpracoval.
     
    47
    Poepon byl zcela evidentně fauloval De Beulem, jenž ani neprotestoval. Zajímavá standardní situace pro hosty ze vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů.
     
    48
    Zajímavě byla celá standardní situace také rozehrána, nakonec se sám před Kurtem zjevil Chery, ale stejně jako Poepon v prvním poločas nechal vyniknout jeho zdatné dolní končetiny! Tentokrát to bylo jen s tím rozdílem, že domácí brankář zasahoval levou nohou.
     
    49
    Némethovi se vůbec nepovedlo zakončení v šestnáctce. V nadějné pozici kopl více do země než do míče a Zwinkels tak zůstal bez práce.
     
    50
    Roda je na polovině soupeře, stále ale čeká na svou první výraznou gólovou příležitost.
     
    51
    Némethovi se do střely vložil Wormgoor a srazil míč na rohový kop.
     
    52
    Haag sice zvládl centr na přední tyč, pak ale míč nedokázal dostatečně razantně odehrát od své šestnáctky a tak zpoza ní mohl pálit Fledderus. Domácí záložník ale hradbu těl před sebou neprostřelil.
     
    53
    Začátek druhého poločasu nám přeci jen dává malou naději, že by to ve zbytku utkání už nemusela být taková katastrofa. Bylo by ale už na čase, aby přišel první gól, který byl jeden či druhý tým vytáhl z obranné ulity.
     
    54
    Donald skvěle podržel míč a pak počkal na z druhé vlny nabíhajícího Fledderuse, ten ale neměl dostatek síly a tak Maloneho neodtlačil. Jinak by šel sám na Zwinkelse.
     
    55
    Jansen teď čaroval s míčem na hranici šestnáctky, pak ale přišel zlomový moment - pokus o střelu, který atakoval jen podavače míčů.
     
    56
    Chery to zkusil z pětadvaceti metrů, jeho střela byla mírně tečována, Kurto si ale poradil.
     
    57
    Na hřiště přišel Vicento a nahradil van Duinena.
     
    58
    Rohový kop pro Haag.
     
    58
    Z rohového kopu se narodila obrovská příležitost Haagu! Wormgoorova hlavička z bezprostřední blízkosti už směřovala do branky, u levé tyče se ale skvělým zákrokem ukázal Kurto.
     
    59
    Na druhé stranu zase Donald technicky zajímavou střelou chtěl přehodit Zwinkelse, ten se ale natáhl a míč zpod břevna vytěsnil!
     
    60
    Zwinkels si ale neoddechl ani po tomto zákroku a může děkovat všem svatým! Rohový kop Affaneho se snesl na hlavu Biemanse, který orazítkoval břevno.
     
    61
    To, co jsme nemohli vidět během celého dosavadního průběhu, teď hráči zvládli za tři minuty.
     
    62
    Toornstrův centr byl tentokrát z kategorie teď horších. Haag mírně vypadl z role.
     
    64
    Centr adresovaný Fledderusem na Malkiho s Némethem skončil ve Zwinkelsových rukavicích.
     
    65
    Mírně netaktický faul dává Rodě k dispozici další standardní situaci.
     
    65
    Ta ale byla rozehrána příliš rychle a její provedení se tak bude muset opakovat.
     
    66
    Affane nakonec nastřelil jen zeď. Škoda, že jsme na to museli čekat dvě minuty od doby, kdy byl proveden faul.
     
    67
    Haag se poměrně zadarmo dostal ke svému pátému rohu.
     
    67
    Centr na zadní tyč Kurto vyboxoval.
     
    68
    Složitá akce Rody nese své ovoce - Holla jí sice zatnul tipec, bylo to ale jen za cenu třetího rohového kopu domácích.
     
    69
    Odražený míč si na volej srovnal De Beule, dle reakcí publika trefil Jansena do ruky, dle reakce sudího Wegereefa tomu ale tak nebylo.
     
    69
    Donald se pokusil zopakovat perfektní střelu z před pár minut, jeho technický pokus ale proletěl těsně nad břevnem.
     
    70
    To byla také poslední Donaldova akce v utkání, posléze jej totiž vystřídal Hupperts. Změnu v sestavě provedli také hosté - Jansena nahradil Visser.
     
    72
    Rohový kop pro domácí.
     
    72
    Na přední tyči ale převládly dresy Haagu.
     
    73
    Následný pas dopředu byl na Németha příliš dlouhý, maďarský útočník míč v prostoru vymezeném pro hru nestihl.
     
    74
    Haag může využít nedorozumění v domácí obraně. Vicentův centr byl poměrně zbytečně sražen na rohový kop.
     
    74
    Roda měla štěstí i po rohovém kopu, kdy se její hráči opět nedomluvili, avšak Toornstra chvíli na to fauloval.
     
    75
    Németh si naběhl do Beugelsdijka, jenž jej na poslední chvíli zastavil v rozporu s pravidly a uviděl za to žlutou kartu.
     
    76
    Navíc je to pro Rodu také zajímavá standardní situace.
     
    76
    Jenomže Fledderus pouze nastřelil zeď.
     
    77
    Zatím to vypadá, jako by období kolem šedesáté minuty bylo opravdovou výjimkou, na kterou už dnes nebude vzpomenuto.
     
    78
    Případný gól v těchto chvílích by pravděpodobně znamenal pro střelce a jeho tým vítězství.
     
    79
    Centr se již snášel na Malkiho hlavu, ten ale nedal do výskoku všechnu energii a za ním skákající Zwinkels tak mohl zasáhnout.
     
    79
    Malki si skvěle pokryl míč a pak jej na šestnáctku nabil proti noze Némethovi, ten jej ale znovu netrefil ideálně a tak stav zůstal bezbrankový.
     
    80
    Stejně si na druhé straně počínal také Chery, který svým pokusem atakoval horní řady stadionu.
     
    81
    Nebezpečný centr Meijerse od postranní čáry na Vicenta musel na poslední chvíli odkopnout Danilo.
     
    81
    Rohový kop Haagu skončil naprostým fiaskem.
     
    82
    Haag i přesto ještě míč udržel, Poeponův centr ale nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    82
    Trápícího se Németha na hrací ploše nahradil Lebedynski.
     
    83
    Ošemetná situace na hranici šestnáctky skončila menšími šrámy pro Malkiho a Beugelsdijka.
     
    85
    Jestliže jsme v dosavadním průběhu utkání sledovali jen málo pohledných akcí a snahy týmů o vstřelení branky, pak opravdu jen těžko očekávat, že tomu bude jinak v samém závěru zápasu.
     
    86
    Hupperts neohroženě vletěl do situace na penaltě, kde mu byl zablokován jeho slibný střelecký pokus. Následně byl také odpískán Lebedynského ofsajd.
     
    87
    Huppertsův centr z volného kopu dopadl přesně do Zwinkelsových rukavic.
     
    88
    Huppersův centr na zadní tyč Zwinkels podcenil, Malki ale zakončit nedokázal. Následná valná hromada v šestnáctce Haagu skončila odkopnutím míče do bezpečí před tím, než by se někdo z domácích dostal ke střele.
     
    89
    Ani následný volný kop od postranní čáry skóre nezměnil.
     
    90
    Začala poslední minuta řádné hrací doby.
     
    90
    Obrovskou šanci pro Biemanse připravil Fledderus, domácí obránce ale v čisté šanci ideálně nezpracoval míč a pak již byl blízko Zwinkelsovi!
     
    90+1
    Poslední střídání hostí: Omeruo si zahraje poslední minutky místo Poepona.
     
    90+1
    Bude se kopat od Zwinkelsovy branky.
     
    90+2
    Začala poslední minuta přidaného času.
     
    90+2
    Chery v ofsajdu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Nudné utkání je u konce. Ani jeden z týmů, ač měly oba pár příležitostí ke skórování, rozhodně nesplnil přísná měřítka pro zápasy nejvyšší nizozemské soutěže a i bod je pro ně hodně. Já vám pro dnešek děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (21:52:47)

    Daniel Polách

    Branky:

    Karty:   20. Danilo (KER) - 21. Holla (HAA), 75. Beugelsdijk (HAA)


    Roda JC Kerkrade: Kurto - Monteyne, Biemans, Danilo, Kádár - Donald (70. Hupperts), De Beule, Fledderus - Affane, Malki, Németh (82. Lebedynski)
    HFC ADO Den Haag: Zwinkels - Malone, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers - Jansen (70. Visser), Holla, Toornstra - Chery, Poepon (90+1. Omeruo), van Duinen (57. Vicento)

    Rozhodčí: Wegereef
    bahis siteleri