Košice – Poprad 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
HK Poprad
sk Úterý 06.11.2012, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri sledovaní textového online prenosu dohrávky 11. kola našej najvyššej hokejovej súťaže!
    Dnes nastúpia Košičania na ľadovej ploche Steel arény vo východniarskom derby proti Popradu v zápase, ktorý bol naposledy odložený pre požiar hokejovej arény v metropole východu. Dnes je už ale všetko v najlepšom poriadku a verme, že žiadna nepredvídateľná skutočnosť už toto stretnutie neohrozí.

    HC Košice je dnes domáci celok, ktorý sa aktuálne nachádza na štvrtom mieste v extraligovej tabuľke. Košičania majú na svojom konte po devätnástich odohraných zápasov 35 bodov a reprezentačnú pauzu chcú "odpáliť" jednoznačným trojbodovým ziskom. Podarí sa im to?
    V poslednom kole cestovali oceliari do Žiliny. Tam sa im aj napriek bojovnému výkonu a viacerým sľubným príležitostiam nepodarilo skórovať a odišli iba s futbalovou prehrou 2:0.

    HK Poprad sa momentálne nachádza na 7. miste v tabuľke, pričom v kolónke odohraných stretnutí stráca na svojho dnešného súpera ešte jedno. Na svojom konte majú teda kamzíci po osemnástich dueloch 25 bodov, čo je presne o 10 menej ako ich dnešný súper.
    Popradskí hokejisti sa v poslednom kole predstavili na klzisku Martina. Po góloch Saboliča, Paločka, Tomasa a Rapáča zvíťazili 1:4 a do tabuľky si pripísali plný bodový zisk.

    Dnešné stretnutie je pochopiteľne aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Ak patríte k fanúšikom, ktorí radi riskujú, určite využite ich ponuku. Na výhru domácich dnes vypísali bookmakeri kurz 1,5, na výhru hostí je to až 4 a pokiaľ to vidíte na remízu, určite poteší kurz 4,5.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Šeda (A) – Novák, Macejko - Deyl, Takáč – Matúš Chovan, Jenčík (C) – Slovák - Spilar, Richard Huna - Robert Huna – Svitana, Jokeľ - Marcinko - Novotný, Pašek - Mlynarovič – Haščák (A)

    HK Poprad: Nikillä - Šterbák - Špelda, Kovačevič (A) - Kramár, Pentikainen - Kurali, Dinda, Vandas - Klouda (C) - Hvila, Tomas - Koskinen - Buc, Sabolič - Takáč - Paločko, Gapa - Gríger - Homa

    Rozhodca: Daniel Konc - Gajan, Tornay.
     
    Pozdravujem všetkých športových priaznivcov priamo z košickej Steel arény. Už o necelých 6 minút sa nám začne stretnutie dohrávaného jedenásteho kola medzi Košicami a Popradom. Domáci hráči dnes nastúpia v tradičných tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Radima Rulíka.
    Hostia si priniesli a dnes využijú bielu sadu dresov a z lavičky im bude taktické pokyny dávať tréner Jozef Škrak.
    Zo Steel arény sa na vás teší komentátorská dvojica Veronika Pancuráková a Dominik Dolhý.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:40
    Na oboch stranách sa začalo opatrne, do šance sa zatiaľ nikto nedostal.
     
    1:30
    Roman Tomas sa pustil do súboja pred Hylákom naozaj oduševnene, ale ani na dvakrát ho nedokázal prekonať. Košický gólman v akrobatickej polohe puk vyráža.
     
    2:30
    Košičania sa na malý moment usadili v útočnej tretine, Oliver Jokeľ sa snažil obkrúžiť bránu a puk prenechať Marcinkovi, ale hosťujúca obrana mu ho vzala.
     
    3:14
    Vylúčenie Poprad, Špelda na 2 min. za podrazenie.
     
    4:00
    Košičania začali presilovku sériou prihrávok v útočnej tretine, na jej konci smeroval puk na hokejku kapitána Jenčíka, ten ale v rýchlosti nedokázal správne zasiahnuť čepeľou.
     
    5:07
    Košičania na chvíľu útočné pásmo stratili, aby sa doň mohli opäť vrátiť a prihrávkami privádzať hostí do zúfalstva. Na konci prihrávok letel puk do medzikružia na Richarda Hunu, ale ten ho aj napriek veľkej snahe nezasiahol.
     
    5:14
    Hostia v plnom počte.
     
    6:00
    Pokračuje hra s malým množstvom šancí, bramkári dnes zatiaľ nemali veľa práce. Puk je na striedačku v pásme oboch celkov.
     
    7:25
    Zatiaľ sa na ľade nič dôležité nedeje, v útočnom pásme sa pokúšajú kombinovať hostia, ale strelu na gólmana Hyláka nevyťažili.
     
    9:31
    Vylúčenie Poprad, Gríger na 2 min. za podrazenie.
     
    10:00
    Hneď v úvode presilovky sa v pásme usadili Košičania, na Nikkilu letela strela od modrej, ale brankár hostí ju vyrazil a jeho spoluhráči puk posielajú ešte viac do bezpečia.
     
    11:05
    Košičania sa opäť usadili v útočnom pásme, po sérii prihrávok strieľal Michal Šeda a puk minul konštrukciu brány len o pár centimetrov!
     
    11:31
    Hostia v plnom počte.
     
    12:31
    Na ľade sme stále nevideli vyloženú príležitosť, mierne aktívnejší sú domáci hráči poháňaní vlastnými fanúšikmi.
     
    14:00
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, skúsili to strelou z kruhu bližšie k striedačke, ale Nikkiläani nemusel zasahovať, pretože puk skončil v klbku tiel pred ním.
     
    16:02
    Poprad dal gól!

    Poprad dal gól, pár sekúnd po domácom vylúčení! Pred bránou stál perfektne osamotený LUKÁŠ HVILA, ktorý čakal iba na prihrávku od Vandasa a okamžitou strelou bezproblémovo poslal hostí do jednogólového vedenia.
     
    18:05
    Na ľade sa nedeje nič zaujímavé, oba mužstvá sa snažia hrať, mierne lepšie vyzerá výkon domácich, ale brankári naozaj nemajú veľa práce.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    15:05
    Poprad sa po menšej odmlke dostal až pred Hyláka, do dobrej pozície sa preštrikoval pravdepodobne Vandas, ale domáceho gólmana si nedokázal obhodiť.
     
    15:49
    Vylúčenie Košíc, Novotný na 2 min. za seknutie.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia medzi Košicami a Popradom. Od úvodu sme nevideli takmer žiadnu dôležitú a nebezpečnú akciu, začiatok stretnutia bol veľmi opatrný na oboch stranách, brankári naozaj nemali veľa práce. Domáci mali k dispozícii dve presilové hry, najmä v tej druhej obranu Popradu poriadne vytrápili, no skórovať sa im nepodarilo. Práve naopak, na opačnej strane stačilo pár sekúnd a Poprad bol vo vedení. Po vylúčení Novotného sa presadil Lukáš Hvila, ale nanešťastie pre (domácich) divákov to bol jediný gól stretnutia.
    Ďalšia tretina začne približne o 18:41.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:40
    Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie domáci, no po pár sekundách sa stiahli a k puku sa dostal Lukáš Hvila, no jeho strelu tentokrát Hylák vychytal.
     
    21:39
    Jonnas Koskinen sa s pukom prebojoval až do útočnej tretiny, tam to skúsil strelou švihom a domáci brankár Hylák vyťahuje nádherný semafór!
     
    22:21
    Vylúčenie Popradu, Pentikainen na 2 minúty za držanie.
     
    23:04
    Košice dali gól!

    Gabriel Spilar sa vo vlastnej obrannej tretine dostal k puku, potiahol ho až na útočnú modrú, medzitým obhodil celú obranu hostí aby napokon našiel skvele korčuľujúceho, úplne voľného RICHARDA JENČÍka, ktorý bezproblémovo vyrovnáva. Asistencie: Spilar, Šeda.
     
    24:05
    Košičania po strelenom góle neuberajú z tempa, Nikkilä má naozaj čo robiť, aby si so strelami domácich hráčov poradil.
     
    26:05
    Peter Klouda poslal k Hylákovi veľmi nebezpečný puk, preletel bránkoviskom a možno zasiahol aj konštrukciu brány, ale nik sa k jeho doklepnutiu za čiaru nedostal.
     
    27:22
    Poprad dal gól!

    ROMAN TOMAS dostal prihrávku z rohu klziska, Hyláka si vytiahol do strany a s pukom sa nemaznal. Nekompromisne ho poslal do odkrytej časti brány a hostia sú znovu vo vedení. Asistencie: Buc, Šterbák.
     
    28:57
    Košičania pravdepodobne vsietili gól, rozhodca sa ale bude radiť s videorozhodcom!
     
    28:57
    Košice dali gól!

    Tak napokon je z toho gól! Videorozhodca videl hru jasne, RICHARD HUNA si nakorčuľoval do priestoru pred bránou a od neho sa puk šťastne odrazil za chrbát Nikkilu.
     
    30:28
    Vylúčenie Košíc, Takáč na 2 min. za podrazenie.
     
    31:08
    Popradčania sa okamžite po buly usadili v pásme, sériou prihrávok sa k streleckej šanci od modrej čiary vypracoval Lukáš Hvila, ale puk skončil v klbku tiel pred ním.
     
    32:05
    Roman Tomas mal puk na hokejke, skúšal to prihrávkou pred bránou, do ktorej ale vložil hokejku Spilar a puk vyrazil.
     
    32:42
    Poprad dal gól!

    ROMAN TOMAS zatiahol puk z okraja ihriska smerom k bráne a medzi štvoricou domácich blafákom do bekhendu prekonal Hyláka, ktorému puk prepadol popri betóne. Asistencia: Dávid Buc.
     
    34:50
    Košičania sa okamžite snažia odpovedať gólovou akciou, natlačili sa pred brankára hostí, ale niekoľkokrát odrazený puk neprešiel za jeho chrbát.
     
    35:50
    Domáci hráči sa naozaj snažia o vyrovnanie, teraz sa do zakončenia dostal Patrik Svitana, no strela bola nepresná a minula priestor brány.
     
    36:58
    Košičania sa zdržujú pomerne často v útočnom pásme, ale ich pokusy nedokážu Nikkilu ohroziť.
     
    38:00
    Do konca tretiny ostávajú 2 minúty.
     
    38:58
    Košičania sa stále snažia útočiť, na konci Novákovej akcie ale boli opäť iba nepresnosti.
     
    39:00
    Minúta do konca tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina stretnutia priniesla zatiaľ najviac gólov. Začal oveľa aktívnejšie ako tá prvá a domáci sa dočkali vyrovnávajúceho gólu, čo oživilo celú hru. Radosť domácich ale dlho netrvala, druhý gól Popradu vsietil Tomas. Oceliarom sa podarilo rýchlo odpovedať zásluhou Richarda Hunu, ktorý s trochou šťastia prekonal brankára hostí. Druhú polovicu tretiny odštartovala presilovka hostí, ktorí si vytvorili súvislý tlak, ktorého výsledkom bol ďalší gól v domácej sieti. Domáci prevzali iniciatívu a do konca druhej tretiny nedokázali vyrovnať.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:02
    Tretiu tretinu začali pokusom o vyrovnanie domáci, ale k strele sa im nepodarilo dostať.
     
    43:00
    Domáci hráči sa snažia vyrovnať, séria prihrávok ale nevedie nikam, hlavne nie k strele.
     
    44:15
    Domáci hokejisti sa pokúšajú nájsť vyrovnávajúci recept, ale obrana hostí maká naozaj tvrdo a podstivo a v zálohe má Nikkilu chytajúceho vo forme.
     
    45:02
    Od útočnej modrej čiary strieľal Novák, ale puk skončil opäť iba v hlúčiku tiel pred ním.
     
    46:30
    Richard Huna bojoval tvrdo o puk, obkrúžil svätynu hostí, ale do zakončenia sa mu nepodarilo dostať. Obraz hry je pomerne rovnaký, domáci sa snažia, ale nedarí sa im v zakončení.
     
    47:35
    Od modrej to skúšal Matúš Chovan, tečovať sa chystal Jenčík, ale zbytočne. Puk sa k nemu vôbec nedostal.
     
    50:00
    Od modrej to skúšal Matúš Chovan, tečovať sa chystal Jenčík, ale zbytočne. Puk sa k nemu vôbec nedostal.
     
    51:40
    Košičania sa neustále snažia kombinovať, dokonca už vylepšili aj zakončenie, ale Nikkilä je veľmi pozorný.
     
    52:30
    domáci hokejisti to s aktivitou na hokejkách miestami až preháňajú, ale brankára hostí sa im aj napriek neustálemu postaveniu v útočnom pásme nedarí prekonať.
     
    53:40
    K vysunutému puku sa mohol dostať Richard Jenčík, ale nestihol ho a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    54:22
    Košičania teraz poriadne zatlačili, ale Jenčíkovi sa na niekoľkokrát nepodarilo skrotiť puk v medzikruží.
     
    54:22
    vylúčenie hostí, Tomas na 2 min. za podrazenie.
     
    55:02
    Košičania útočia ako o život, Nikkilä predvádza čarovné výkony, ktoré držia jeho tím nad vodou.
     
    57:24
    Richard Huna sa z boku mohol dostať k zakončeniu, ale puk sa k nemu nedostal.
     
    58:00
    Hosťujúci Paločko mohol udrieť z ničoho nič, ale puk minul bránu.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:00:04)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 24. Jenčík (Spilar, Šeda), 29. Huna Richard (Svitana, Huna Robert) - 17. Hvlia (Vandas, Klouda), 28. Tomas (Buc, Šterbák), 33. Tomas (Buc)


    HC Košice: Hylák - Šeda (A) – Novák, Macejko - Deyl, Takáč – Matúš Chovan, Jenčík (C) – Slovák - Spilar, Richard Huna - Robert Huna – Svitana, Jokeľ - Marcinko - Novotný, Pašek - Mlynarovič – Haščák (A)
    HK Poprad: Nikillä - Šterbák - Špelda, Kovačevič (A) - Kramár, Pentikainen - Kurali, Dinda, Vandas - Klouda (C) - Hvila, Tomas - Koskinen - Buc, Sabolič - Takáč - Paločko, Gapa - Gríger - Homa

    Rozhodčí: Daniel Konc - Gajan, Tornay
    bahis siteleri