HC Kladno – HC Litvínov 3:1 (kon.) | Zlín – Slavia 3:4 (kon.) | HC Plzeň – Ústí n/L 5:4 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 3:4 (kon.) | Jihlava – Liberec 5:2 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.)
Pardubice – Sparta 1:4 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:2 (3:0, 0:0, 2:2)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 15.11.2012, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla góly na obou stranách. Dvakrát se trefila Dukla, dvakrát se také v pětiminutové početní převaze trefil Liberec. Protože v první části hry odskočila Jihlava na rozdíl tří gólů a v prostřední třetině naopak neskóroval nikdo, zůstávají tři body na Horáckém zimním stadionu. Bílým Tygrům z Liberce přejeme bezproblémovou cestu na sever Čech. Příjemný večer přeje Tomáš Lysý. (20:22:58)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    V zápětí se snažil snížil Miškovský, jenže Fučík byl pozorný a jeho pokus zlikvidoval.
     
    59:00
    Teď však zkusil vystřelit jihlavský Žáček. Vzhledem k tomu, že díky Horkému je vymetený pravý horní roh liberecké branky, tak se Žáček snažil vyhnat všechny pavouky i z rohu levého. Střela však o centimetry minula cíl.
     
    58:45
    Hra se v poklidu dohrává, Liberečtí kombinují na útočné modré, ale ztrácejí puk. Jihlava se už nikam nežene.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i celého zápasu.
     
    57:59
    Hosté v plném počtu.
     
    56:58
    Jihlavští předvedli billiardovou kombinaci, na jejímž konci byla střela Mandáta. Horák byl však proti a nedovolil nejproduktivnějšímu hráči staršího dorostu Dukly vstřelit v této sezoně jeho první gól za Jihlavské juniory.
     
    56:44
    Střela Zadražila od modré byla tečována do ochranné sítě.
     
    55:59
    Roman Málek (LIB) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Odražený puk se totiž dostal před libereckou branku, kde si na něj počíhal domácí Roman Mikeš. Ten vystřelil, avšak kvůli faulu hráče Liberce neměl naději vstřelit branku.
     
    55:24
    Akci tři na tři Libereční nedotáhli ani do zakončení. V následném protiútoku si hráči Dukly počínali lépe a alespoň vystřelili, Horák však kryje.
     
    54:39
    Posunutá branka Jihlavy, bude se vhazovat před jejím brankářem.
     
    54:17
    Hosté se však nevzdávají. Jsou natlačení před brankou Dukly a snaží se s nepříznivým stavem ještě něco udělat. Jenže obránci Jihlavy ve spolupráci s Fučíkem jsou viditelně proti.
     
    53:50
    A máme tu ofsajd libereckých hráčů. Bude se vzahovat ve středním pásmu.
     
    52:31
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jeden takový odražený puk se dostal až ke Štěpánu Zídkovi, který vyslal do brejku MARTINA GREGARA. Domácí útočník si počínal, jako kdyby hrál několik sezon v zámoří a nedal Horákovi v liberecké brance šanci. Dukla tak pravděpodobně utíná jakoukoliv dramatizaci zápasu. Asistence: Štěpán Zídek.
     
    52:24
    Liberec se usadil před brankou Dukly a ostřeluje Fučíka ze všech pozic, ten však je pozorný a vyráží puky pryč.
     
    51:11
    Obhazovačku jak z hokejového žurnálu teď předvedl jihlavský Mikeš, jenže než se stačil před libereckého obránce dostat úplně, tak se hráč hostí vzpamatoval a odpaluje puk pryč.
     
    50:50
    Zakázané uvolnění hráčů Dukly. Čeká nás ještě zajímavých devět minut třetí třetiny.
     
    50:19
    Liberec právě vstřelil branku!

    Sedm vteřin před koncem pětiminutové početní převahy Liberec dramatizuje utkání. Jandejskovu střelu od modré ještě stačil Fučík vyrazit, jenže jihlavští hráči si nedali pozor na PETRA PILAŘE, který se prosazuje dorážkou a snižuje na rozdíl dvou gólů. Asistence: Adam Jandejsek, Adam Chlapík.
     
    49:51
    Miškovský nebezpečně střílel z levého kruhu, Fučík vyrazil pravděpodobně ramenem.
     
    49:37
    Liberec je však opět usazen před brankou Dukly.
     
    49:11
    Dundáček vyhazuje puk z obranného pásma pryč.
     
    48:26
    Vhazování před brankou Dukly, Liberec hraje zatím nejlepší přesilovku v dosavadním průběhu utkání.
     
    47:35
    A mohlo to být už jen o dvě branky. Tentokrát střílel z levého kruhu Josef Mikyska, jenže Fučík nedovolil zdramatizovat utkání.
     
    46:42
    Liberec právě vstřelil branku!

    Neprůstřelnost domácího Fučíka právě vzala za své. Po hezké kombinaci Pyrochty se Zachou přihrál druhý jmenovaný na ADAMA CHLAPÍKA , který byl před brankou nekrytý a nebyl pro něj problém vstřelit první gól Liberce v dnešním utkání. Asistence: Pavel Zacha, Filip Pyrochta.
     
    46:35
    Liberec se usazuje v útočném pásmu Dukly a kombinuje.
     
    45:45
    Liberecký Zacha našel zpoza brány zcela volného spoluhráče, pokus Pilaře však opět kryje dnes vynikající domácí brankář Fučík.
     
    45:26
    Roman Čermák byl vyloučen na 5 minut + do konce utkání za krosček na Adama Dlouhého, který zůstal ležet na ledě. Po chvíli se zvedá a pravděpodobně bude muset s rozraženým čelem na šití, což se také potvrzuje a zdravotník je již v plné pohotovosti. Liberecký hráč bude v pořádku a bude se pokračovat pětiminutovou početní výhodou hostí.
     
    44:54
    Přílišná kombinace občas škodí. O tom se teď přesvědčili jihlvaští Mikeš a Gregar, kteří si tak dlouho vyměňovali puk, až o něj přišli.
     
    44:06
    Nyní mohl být odpískán faul na jihlavského Mikeše, který bojoval u mantinelu o puk. Jenže rozhodčí měl jiný názor.
     
    43:36
    Bylo nařízeno trestné střílení.
    Za podražení Jana Štěpána (JIH) bylo nařízeno trestné střílení. Na Fučíka se rozjel Marek Frk, pokoušel se o střelu mezi nohy, jenže jihlavský mág se překvapit nenechal. Stav tak zůstává nezměněn.
     
    43:15
    Jihlava je dneska prostě lepší, to nelze popřít. Další hezká kombinace na její straně, tentokrát však byl Horák pozorný. I když pozorný, čtvrtý gól Dukly, který skončil na milimetr přesně v šibenici, by nechytil ani Dominik Hašek v dobách své největší slávy.
     
    41:35
    Dukla právě vstřelila branku!

    Aktivita Jihlavy se projevuje gólem v hostující síti. Jan Štěpán si nabruslil do útočného pásma, z levého kruhu našel krásnou přihrávkou před branku najíždějícího a zcela volného DAVIDA HORKÉHO, který vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu Horákovy branky. Asistence: Jan Štěpán, Marek Vantuch.
     
    41:21
    Dukla je stále u puku, Liberec ještě ve třetí části hry nevystřelil.
     
    40:20
    První akci ve třetí části předvedla Dukla. A ne ledajakou akci, Mandát se dostal s pukem až před brankáře, kde předložil nahrávku volnému Zadražilovi, který však nedokázal trefit z poloviny odkrytou branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči obou týmů již nastupují na led. V Liberecké sestavě dochází ke změně, když po 2. třetině odstupuje gólman dosavadní gólman Sobotka a nahrazuje jej Ivo Horák.
     
    Ve druhé třetině snesla hra Libereckých již poněkud přísnější měřítka. Ti se dostali k několika dobrým šancím a na konci druhé části hry již byli lepším týmem, jenže jihlavský brankář Fučík dnes doslova deptá všechny hráče Liberce. Hlavně díky němu ještě hosté nevstřelili gól. Podaří se jim to ve třetí části hry? Nebo jihlavský gólman dnes udrží čisté konto? To se dozvíme ve třetí části hry, která začne přibližně v 19:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé části hry.
     
    38:26
    Jihlavský Horký se pokoušel dokličkovat až před gólmana Liberce. Dva protihráče sice obešel, na tom třetím už však ztroskotal.
     
    38:03
    Havlas se pokoušel z dálky překvapit Fučíka, což při jeho dnešní formě nemělo moc nadějí na úspěch.
     
    36:01
    A moji předchozí větu nyní potvrzuje. V situaci dva na jednoho předložil liberecký Miškovský hezkou přihrávku Mikyskovi, který se snažil procedit puk mezi betony Fučíka. Pokud však byla přihrávka hezká, tak nevím, co říct o následném zákroku jihlavského brankáře, který efektivním rozklelem drží čisté konto.
     
    35:17
    Po několika minutách opět hezká akce. Jeden z libereckých hráčů si vybruslil do útočného pásma a střílel z pravého kruhu. Fučík si však asi dneska usmyslel, že ho prostě nikdo nepřekoná.
     
    32:39
    Domácí v plném počtu.
     
    32:21
    Mandát se vydal na výlet v oslabení. Jeho otočka před brankářem Sobotkou ještě nebezpečná nebyla, ale následná přihrávka už nadělala libereckému brankáři problémy. Stav se však nemění.
     
    32:01
    Roman Pálek teď vypálil od modré bombu jak z kanonu. Kdyby neminul zhruba o půlmetr domácí branku, Fučík by byl na tuto ránu, co ránu, spíš na toto dělo, krátký.
     
    31:39
    Teď se však Fučík vyznamenal. Dvakrát po sobě vyrazil nepříjemnou střelu Liberce a potřetí nejenže střelu vyrazil, ale ještě jí stačil zalehnout.
     
    31:09
    Zatím to vypadá na první možnost, Dukla hned po vyhraném buly vyhazuje puk .
     
    30:39
    Po delší odmlce je tady přesilová hra a opět pro Liberec. Martin Gregar (JIH) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Naváže Dukla na výborná oslabení nebo odehraje Liberec konečně kvalitní přesilovku?
     
    30:05
    Odpískáno postavení útočícího hráče Liberce v brankovišti.
     
    30:01
    Trma vrma před Fučíkem. Nikdo z hráčů Liberce nedokázal dopravit puk za jeho záda.
     
    29:00
    Několik střeleckých pokusů nyní evidujeme i na straně hostujících Bílých Tygrů. Stejně jako na opačné straně je však domácí brankář pozorný. Nyní puk raději pokryl, takže se bude opět vzahovat v obranném pásmu Dukly.
     
    28:00
    Z nepřesnosti málem udeřilo. Martin Gregar (JIH) se zjevil volný mezi kruhy, vystřelil, jenže Sobotka výborně zaragoval a vyráží puk pryč.
     
    27:47
    A v nepřesnostech hráči obou týmu stále pokračují. Nyní to snad vypadá, jako by si hokejisté pletli žlutou barvu za modrou, což jsou barvy dresů dnešních týmů.
     
    27:00
    Nyní je k vidění několik nepřesností, hlavně tedy ve středním pásmu.
     
    26:11
    Domácí v plném počtu.
     
    26:04
    Až nyní se Liberec dostal v přesilové hře ke střele, Fučík byl však pozorný a hosté nestačili na jeho vyrážení reagovat.
     
    25:40
    Ba co víc, Dukla se díky aktivnímu napadání chvilku usadila před brankou hostů, i když má na ledě o jednoho hráč méně. Střelu Zadražila však likviduje Sobotka.
     
    24:50
    K jihlavskému oslabení musím opět napsat to, co jsem psal již v první třetině. Dukla výborně brání, vyhazuje a napadá liberecké hráče. Jejich útočná akce tak nyní končí ofsajdem.
     
    24:11
    Liberec se na chvíli usadil před brankou Dukly a to stačilo k vybojování přesilové hry. Tak dlouho si u mantinelu kryl jeden z hráčů Liberce puk, až jej krosčekoval Žáček (JIH) a dostává za tento faul dvě minuty.
     
    23:06
    Co říci k úvodním několika minutám druhé části? Snad jen to, že se hra přelévá z jedné strany na druhou bez vážnějších gólových šancí.
     
    21:49
    Jihlavští Štěpán s Vantuchem zkoušeli ujet dvěma libereckým hráčům, ti však stačili jejich přihrávku před vlastní brankou přerušit a následně vyhazují.
     
    21:01
    Jihlava opět aktivně napadá liberecké hráče, získává puk, ale nedaří se jí vystřelit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme na ledě viděli bez nadsázky pouze jedno mužstvo, a to domáci Duklu Jihlava. Během prvních čtyř minut se domácí dostali do dvoubrankového vedení, díky kterému jim narostla křídla. V polovině první části hry pak přidal třetí branku Pěška. Hosté sice měli k dispozici několik přesilových her, jenže Dukla je zatím výborná i v herní činnosti zvané oslabení a nepovolila tak Bílým Tygrům korigovat stav. Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:03
    Zakázané uvolnění Libereckých.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:52
    Mandát našel ve středním pásmu výbornou přihrávkou rozjetého Mikeše, jeho střelu na lapačku však Sobotka opět lapí. Toto však byla pohledná akce Dukly.
     
    18:20
    Střela jihlavského Čermáka končí v ochranné síti.
     
    17:54
    Protiútok Dukly dva na jednoho. Marek Vantuch přihrál před branku Davidu Horkému, který si však najel do přílišné blízkosti brankáře Sobotky a ten jeho pokus kryje.
     
    17:25
    Domácí v plném počtu.
     
    16:42
    Dukla dnes hraje oslabení zatím skutečně výborně. Nejen že se jí podařilo již poněkolikáté vyhodit, ale zároveň hráči Jihlavy také aktivně napadají hosty a ti tak mají problémy dostat se vůbec do útočného pásma. Důkazem toho je střelecký pokus Liberce, který jeden z jeho hráčů vyslal ze středního pásma. Fučík samozřejmě bez problémů vyráží.
     
    16:22
    Další vyhození Dukly má na svědomí Jan Mandát, posila ze staršího dorostu Jihlavy.
     
    16:01
    Dukla se osvobozuje.
     
    15:52
    S pokusem o polostřelu/polonahrávku přímo z buly neměl Fučík problémy a kryje puk.
     
    15:49
    První střelu v této přesilové hře Liberce jihlavský Fučík kryje.
     
    15:25
    Další vyloučení na straně domácích. David Horký (JIH) nyní trošku nevěřícně odjíždí na trestnou lavici poté, co mu byl sdělen dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    15:15
    Jihlavští se natlačili před branku Liberce, jenže Sobotka je tentokrát pozorný, pokrývá puk a bude se vzahovat před jeho brankou.
     
    14:24
    Domácí v plném počtu.
     
    14:12
    Důkazem dobré hry Dukly v oslabení je teď pokus Liberce, který se nemohl dostat do útočného pásma, tak jeden z jeho hráčů zkusil vystřelit ze středního pásma. S touto střelou samozřejmě nemohl mít Fučík problémy.
     
    13:14
    Hostům se zatím přesilová hra nedaří. Dostali se sice k dorážce, kterou jihlavský brankář Fučík vyrazil, ale jinak hraje Dukla dnešní oslabení zatím výborně.
     
    12:24
    Liberec bude mít možnost přesilové hry. Erik Polívka (JIH) si půjde odsedět na trestnou lavici dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    10:31
    Hosté v plném počtu.
     
    09:37
    Domácí v plném počtu.
     
    09:07
    Dukla právě vstřelila branku!

    Při hře čtyři na čtyři byl k vidění rychlý protiútok Jihlavy. Střela Čermáka skončila na břevně, odrazila se před branku, kde se nejlépe zorientoval důrazný ONDŘEJ PĚŠKA, který dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Roman Čermák, Štěpán Zídek.
     
    08:31
    Síly na ledě se srovnají, Adam Jandejsek (LIB) je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    07:58
    Přes celé obranné pásmo Jihlavy se puk dostal k Pavlu Zachovi, ten však místo střely z první volil zpracování, které se mu však vůbec nepodařilo a Dukla se osvobozuje.
     
    07:42
    Po vyhraném buly Liberce přihrával Jandejsek na modrou Zuzaníkovi, jeho projektil však těsně minul jihlavskou branku.
     
    07:37
    Přesilovou hru si zahrají i hosté. Miroslav Žáček (JIH) je vyloučen na dvě minuty, také za hákování.
     
    06:36
    Úvodní přesilová hra změnu stavu nepřinesla. Nutno podotknout, že se Jihlavě vůbec nepodařila a Liberec neměl problémy ji ubránit.
     
    05:36
    Jihlavě se zatím přesilová hra moc nedaří. Ze začátku sice kombinovala v útočném pásmu, nyní se však Liberci několikrát podařilo vyhodit puk až před brankáře Fučíka.
     
    04:36
    Dukla bude mít výhodu přesilové hry, která je logickým vyústením jejího tlaku. Za hákování je vyloučen liberecký Roman Pálek.
     
    04:10
    Jihlava má nadále více ze hry, Liberec je z dvou rychlých branek viditelně zaskočen.
     
    03:57
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlava vede o dvě branky. Jestliže z předcházející střely přímo po vhazování Sobotka stihl včas reagovat, nyní už se mu to nepodařilo. Jan Mandát přihrával před branku MARKU PROKŠOVI, který si puk zpracoval, vystřelil a i s trochou štěstí se kus černé gumy došoural za brankovou čáru. Asistence: Jan Mandát, Roman Mikeš.
     
    03:37
    Po zakázaném uvolnění Liberce zkoušel hned po buly prověřit pozornost Sobotky jihlavský Prokš, brankář hostů však vyráží.
     
    03:12
    Rázem to mohlo být o dvě branky. Po krásné přihrávce do útočního pásma jeden z jihlavských hráčů orazítkoval tyč Liberecké branky.
     
    02:48
    Liberec se pokouší na rychlou branku odpovědět, Fučík však kryje puk.
     
    02:27
    Dukla právě vstřelila branku!

    Z akce podobné té předcházející už však Jihlavští otevírají skóre. Před libereckou brankou se puk odrazil k MARKU PROKŠOVI, který poprvé prostřelil Sobotku v brance Liberce. Bez asistence.
     
    01:52
    Jeden z hráčů Dukly se zničehonic objevil před hostujícím brankářem, z ostrého úhlu však už nedokázal pořádně zakončil a Sobotka vyrazil.
     
    01:18
    Miškovský si při rozehrávce akce před vlastním brankářem nerozuměl s pukem, Sobotka ho tedy raději pokryl lapačkou.
     
    00:48
    V jihlavském obranném pásmu se srazili dva hráči Liberce, Jihlava toho však nevyužila a její přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oběma týmům se v dosavadním průběhu rozhodně nedaří tak, jak by si představovaly. Po patnácti odehraných kolech mají oba dnešní soupeři shodně 17 bodů. Liberec je na třináctém místě jen díky lepšímu skóre, Jihlava je čtrnáctá.
     
    Jihlava již vjíždí na led, vzápětí přicházejí i hráči Liberce.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Fučík (Vacek) - Dundáček, Zadražil, Žáček, Tobola, Čermák, Polívka - Mandát, Mikeš, Prokš - Pěška, Zídek, Gregar - Horký, Vantuch, Štěpán - Vlček

    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Horák) - Pyrochta, Pálek, Zuzaník, Turek, Pilař, Jandejsek, Slavík - Havlas, Dlouhý, Zacha - Maďar, Mikyska, Miškovský - Frk, Chlapík, Vlk - Šimek, Žďárský

    Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 3. Prokš, 4. Prokš (Mandát, Mikeš), 10. Pěška (Čermák, Zídek), 42. Horký (Štěpán, Vantuch), 53. Gregar (Zídek) - 47. Chlapík (Zacha, Pyrochta), 51. Pilař (Jandejsek, Chlapík)


    HC Dukla Jihlava: Fučík (Vacek) - Dundáček, Zadražil, Žáček, Tobola, Čermák, Polívka - Mandát, Mikeš, Prokš - Pěška, Zídek, Gregar - Horký, Vantuch, Štěpán - Vlček
    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Horák) - Pyrochta, Pálek, Zuzaník, Turek, Pilař, Jandejsek, Slavík - Havlas, Dlouhý, Zacha - Maďar, Mikyska, Miškovský - Frk, Chlapík, Vlk - Šimek, Žďárský

    Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý
    bahis siteleri