Poprad – Banská Bystrica 5:6 (po s.n.) | Skalica – Žilina 6:3 (kon.) | Košice – Martin 9:0 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:2 (kon.) | Piešťany – Trenčín 1:2 (kon.)
po s.n.
HK Poprad
5:6 (1:2, 4:2, 0:1 - 0:0 - 0:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
sk Úterý 27.11.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V samostatných nájazdoch nám obaja gólmani predviedli pekné zákroky, no napokon ten popradský nestačil na peknú strelu v podaní Michala Handzuša, ktorý ho nekompromisne prekonal.
    V Poprade tak ostáva jeden bod a "barani" si do svojej metropoly odnášajú sympatické dva body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:46:43)
     
    65:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Jediný úspešný zásah v samostatných nájazdoch, ktorý sa stal napokon víťazný si na svoje konto pripisuje MICHAL HANDZUŠ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Na druhej strane to skúšal Roman Tomas, no jeho strelu švihom gólman Dzubina skvelým semafórom ukryl vo svojej lapačke!
     
    Michal Handzuš sa nenechal zahanbiť a previedol nám skvelú strelu do pravej časti Sidorovej brány! Popradský gólman tentokrát nemal šancu!
     
    Ani Buc nedáva! Dzubina ho vykryl betónmi! Nasledovať bude Michal Handzuš.
     
    Hudeca gólman Sidor skvele vychytal! Nenaletel mu na jeho sťahovačku do pravej strany! Nasledovať bude Buc.
     
    Vandas nedáva! Dzubina ho veľmi dobre vykryl a napokon netrafil bránu. Pokračovať bude kapitán "baranov" Hudec.
     
    Obaja gólmani sa rozcvičujú. Ako prvý sa v samostatných nájazdoch predstaví Vandas, proti ktorému nastúpi gólman Dzubina.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V päťminútovom predĺžení sa nerozhodlo. Obaja gólmani nám však za tých päť minút predviedli niekoľko zaujímavých zákrokov, ktorými výrazne podržali svoje tímy nad vodou.

    Tentokrát to bude súboj gólmana Sidora a banskobystrického gólmana Dzubinu. Ktorý z nich bude úspešnejší?
    Po krátkej úprave ľadu začíname.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    64:52
    Hra sa dohráva v pokojnom tempe, keď majú puk na hokejkách domáci hráči. Hostia nám predvádzajú efektívny forčeking, no už je na gól neskoro.
     
    64:15
    V útočnom pásme sú momentálne hokejisti Banskej Bystrice, ktorí sa snažia gólovo presadiť únikmi po stranách. Domáca obrana je však v strehu a bráni sa veľmi dobre.
     
    63:49
    Popradský gólman Sidor musel opäť oprášiť svoje reflexy. Tentokrát nám predviedol veľmi dobrý zákrok svojím pravým betónom, keď vyrazil strelu z hokejky Lukacevica.
     
    63:28
    Lapačkový semafór nám tentokrát predviedol aj gólman Dušan Sidor! Ten musel čeliť nebezpečnému zakončeniu z ľavej strany z hokejky Novajovského!
     
    62:35
    Herné tempo sa nám mierne rozhádzalo. Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nemôže vytvoriť nejakú zaujímavú gólovú šancu.
     
    61:57
    Gólman Dzubina úradoval opäť! Po peknej rotujúcej strele nám od modrej čiary v podaní Dávida Buca sa predviedol reflex v jeho pravom ramene.
     
    61:30
    Po delovke švihom z ľavého kruhu sa blysol gólman Dzubina! Ten nám predviedol skvelý semafór lapačkou, ktorým odstavil zakončujúceho Jáchyma!
     
    60:47
    Suchý chcel krížnou prihrávkou nájsť nabiehajúceho Vandasa, no tentokrát sa mu to nepodarilo. Pri puku sa ihneď objavil pozorný Bambúch, ktorý ho posiela do stredného pásma.
     
    60:09
    Úvodné vhadzovanie v predĺžení získali na svoju stranu "barani", ktorí sa ihneď sťahujú do obranného pásma, kde sa snažia vyčkávať na prípadnú chybu súpera.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1643 divákov.
     
    V tretej tretine sa podarilo banskobystrickým hráčom vyrovnať, keď dokázal presilovú hru využiť útočník Ned Lukacevic, ktorý nekompromisnou strelou prekonal gólmana Sidora. Oba tímy mali následne k dispozícii veľké množstvo presilových hier, no už nedokázali ani jednu z nich využiť.

    O malú chvíľu sa začne päťminútové predĺženie! Rozhodne sa v hre štyroch na štyroch alebo uvidíme aj nájazdy?
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:52
    Veľmi nepresné zakončenie nám predviedol Michael Vandas. Po ňom sa puk odráža do stredného pásma a podľa všetkého uvidíme predĺženie.
     
    59:15
    Nabiehajúci Lukáš Bambúch puk len odovzdal svojím protihráčom a odchádza aj so svojou formáciou striedať. Následne sú v útoku domáci.
     
    58:35
    Banskobystričania sa spod ofenzívneho tlaku Popradu oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Dzubinovej pravici.
     
    58:20
    Oba tímy majú momentálne čas na taktické pokyny od trénera! V strednom pásme sa nám objavili menšie technické problémy povrchu, ktoré odchádza tím školených technikov vyriešiť.
     
    58:20
    Po dlhom súboji o puk pri pravom mantineli v popradskom útočnom pásme puk napokon vybojovali "kamzíci". Hvila nám predviedol tvrdé zakončenie z pravej strany, no to bolo zblokované len na ochrannú sieť.
     
    57:35
    Banská Bystrica hrá už v plnom počte a momentálne sa veľmi dobrým forčekingom snaží dostať do útoku a zatiaľ sa jej to aj darí! Po nepresnej prihrávke od Šterbáka sa k puku dostal Styk.
     
    57:00
    Veľmi nepresná prihrávka od Koskinena na Kovačeviča posiela popradských hráčov von z útočného pásma. Hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    56:17
    Popradskí hráči hrajú túto presilovú zatiaľ len veľmi zle. Hráči Banskej Bystrice si ich cvičia veľmi dobrými techcnickými kľučkami a hlavne aktívnym forčekingom.
     
    55:35
    V úvode tohto oslabenia sa hostia zatiaľ veľmi dobre bránia. Nepresnú prihrávku od Hvilu uchmatol Predajniansky, ktorý puk vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    55:16
    Banskobystrický hráč Lunter zinkasoval za tento príliš tvrdý faul na Petra Kloudu dve plus desať minút za napadnutie hlavy a krku!
     
    55:16
    Po tvrdom hite od Luntera ostáva v strednom pásme na ľade ležať popradský kapitán Peter Klouda! Po malom otrasení sa však pozviechal a odchádza za potlesku tribún na trestnú lavicu.
     
    54:52
    Do samostatného nájazdu sa po skvelej prihrávke od Hvilu dostal Stanislav Balán, no neuspel ani proti Dzubinovi! Opäť skúsil sťahovačku na ľavú stranu, no banskobystrický gólman položil svoj betón k pravej žŕďke a úspešne zneškodnil svojho súpera.
     
    54:25
    Po peknom úniku cez ľavé krídlo nám obranca Bambúch predviedol tvrdý hit, ktorým zložil k ľadu Jaroslava Jabrockého! Vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    53:56
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde nemá navrch ani jeden zo zúčastnených tímov. Pri puku sú síce domáci, no nemôžu sa dostať do útoku.
     
    53:26
    Po tvrdom zakončení z hokejky Romana Tomasa sa gólman Dzubina musel opäť obracať! Tentokrát nám predviedol efektívne ukrytie puku vo svojej výstroji.
     
    52:52
    Popradský útok si nevybojoval zakončenie, no napokon to bolo aspoň vhadzovanie v útočnom pásme, keď puk cez všetky čiary bez teču vyhodil Lukáš Bambúch.
     
    52:26
    Popradským hráčom sa rysoval ďalší protiútok, no Lukáš Hvila s Michaelom Vandasom sa mierne zabudli v útočnom pásme, a tak sa píska postavenie mimo hry.
     
    51:55
    Po peknom zakončení od Richtera sa k puku dostal Mário Kurali, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary. Avšak len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    51:02
    Popradskí hráči sú pri puku, no zatiaľ sa im veľmi nedarí zaútočiť a prechádzať cez stredné pásmo, kde vysúvajú Banskobystričania veľmi efektívny forčeking.
     
    50:27
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak hosťom sa napokon podarilo využiť túto početnú výhodu. Po skvelej strele spoza pravého kruhu sa gólovo presadil NED LUKACEVIC! Ten svojou delovkou nedal Sidorovi šancu a puk mu následne prekĺzol pomedzi jeho betóny. Asistencie si pripisujú hráči Branislav Kubka a Michal Hudec.
     
    49:50
    Banská Bystrica hrá už v plnom počte a momentálne má puk na svojich hokejkách. Popradčania sa však veľmi dobre bránia a nechcú pripustiť vyrovnávajúci gól.
     
    49:37
    Presilová hra Popradu sa skončila. Za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    48:55
    Hráči Banskej Bystrice nám predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru! Po peknej snahe popradského útoku sa blysol Bambúch, ktorý nekompromisným bodyčekom odstavil Balána.
     
    48:15
    Hráči Banskej Bystrice sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Nepresná strela Vandasa skončila na Richterovej hokejke, a ten ju posiela cez všetky čiary do bezpečia.
     
    47:44
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Mário Lunter.
     
    47:36
    Po peknom zakončení od Hvilu sa opäť blysol gólman Dzubina. Tentokrát puk ukryl vo svojej pozornej lapačke a následne ho rozohral za svoju bránu.
     
    47:00
    Po veľmi dobrom zakončení od Neda Lukacevica sa opäť blysol gólman Sidor, ktorý sa rýchlo premiestnil a reflexívne zasiahol svojími betónmi!
     
    46:28
    Domáci hokejisti sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť a momentálne nám predvádzajú veľmi dobré ofenzívne snahy o vsietenie ďalšieho gólu.
     
    45:46
    Popradskí hráči hrajú už v štyroch a zatiaľ sa veľmi dobre bránia aj v tejto početnej nevýhode. Nepresnú prihrávku od Predajnianskeho posiela ďaleko do bezpečia Balán.
     
    45:20
    Nebezpečné zakončenie z medzikružia nám tentokrát predviedol Martin Richter! Gólman Sidore však veľmi dobre oprášil svoj pravý betón!
     
    44:48
    Popradskí "kamzíci" sú pri hernej chuti a prevádzajú nám veľmi dobré bránenie v tejo početnej nevýhode. Po peknom zakončení od Kubku puk vyhadzuje Paločko.
     
    44:07
    Domáci hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Už stihli odvrátiť dva útoky Banskej Bystrice a darí sa im to naďalej. Tréner hostí je nervózny.
     
    43:46
    Popradčania budú hrať v početnej nevýhode o dvoch hráčov. Peter Klouda si odchádza sadnúť za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou, keď nekompromisne položil k ľadu Češíka.
     
    43:43
    Banskobystrickí hokejisti majú momentálne veľké problémy s prechodom cez stredné pásmo, kde dobre forčekujú Popradčania. Predviedli nám dve postavenia mimo hry.
     
    43:15
    Aj ďalšia útočná vlna hostí bola odvrátená. Po nepresnej prihrávke od Bambúcha sa k puku dostal Kurali, ktorý ho veľmi dobre vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    42:38
    Banskobystričania sa usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po niekoľkých pekných prihrávkach sa k zakončeniu dostal Richter, no ten napokon míňa domácu bránu.
     
    42:09
    Bude sa vylučovať. Po veľmi tvrdm faule od Jabrockého padol ľadu Jakub Predajniansky. Jaroslav Jabrocký si následne odpyká dve plus dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
    Predajniansky sa po malej chvíli pozviechal a po vlastných odišiel na striedačku.
     
    41:54
    Na druhej strane sa do skvelého zakončenie dostal Roman Tomas, ktorý však z tesnej blízkosti napokon nedokázal prestreliť pozorného gólmana Dzubinu!
     
    41:18
    Na druhej strane nebezpečne pohrozili hosťujúci hráči, no napokon nedokázali prekonať pozorného gólmana Sidora. Ten po strele od Predajnianskeho sklepol svoje betóny na ľad.
     
    40:37
    Tak úvodný útok Popradu nevyšiel podľa predstáv "kamzíkov". Po peknej prihrávke od Vandasa sa k zakončeniu dostal Hvila, no ten napokon netrafil bránu hostí.
     
    40:04
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoju stranu pozorní Popradčania, ktorí sa ihneď hrnú do útoku. Uvidíme, či bude práve ten tým gólovým.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Druhá tretina bola poriadne gólovo bohatá, keďže sme v nej videli až šesť gólov. Najskôr to boli domáci, ktorí sa presadili po skvelej strele z hokejky Lukáša Hvilu a vyrovnali tak na 2:2. V 26. minúte poslal hostí do vedenia úspešný strelecký pokus Luntera, no už v 27. minúte bolo zásluhou Jabrockého opäť vyrovnané - 3:3. V 32. minúte za Banskú Bystricu opäť zaúradoval Lunter a domáci tím potreboval nejaké oživenie. To prišlo v 38. minúte až dvakrát a gólovo sa presadila prvá útočná formácia Popradu - najskôr to bol Vandas a o 23 sekúnd neskôr aj Hvila. Od tejto chvíle nastupuje v bráne hostí náhradný gólman Dzubina a zatiaľ si drží čísté konto.

    Podarí sa hosťom v tretej tretine aspoň vyrovnať a uchmatnúť si tak z tohto zápasu aspoň nejaký bodík?
    Tretia tretina začína približne o 18:47.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:56
    Hra sa dohráva v pokojnom tempe. Klouda nahodil puk za bránu hostí, kde ho hostia držia vo svojej moci a vyčkávajú na záverečnú sirénu.
     
    39:19
    Popradčania sa stále držia v útočnej tretine a momentálne to vyzerá tak, ako keby mali k dispozícii početnú výhodu. Pri puku je druhá útočná formácia domácich.
     
    38:55
    Veľmi nepresnú spätnú prihrávku od Koskinena napokon nezachytil obranca Kurali, no gólman Sidor mu pomohol rýchlym vykorčuľovaním z brány.
     
    38:05
    Niečo podobné chceli tentokrát zopakovať Roman Tomas s Dávidom Bucom, no Bucovi zakončenie z pravej strany napokon nevyšlo a míňa bránu hostí.
     
    37:28
    Banskobystrický tréner Vladimír Országh posiela do brány namiesto Slipčenka čerstvo naladeného Dzubinu.
     
    37:28
    Poprad dal gól!
    Tak popradskí hráči vzápätí otáčajú zápas na svoju stranu! O piaty gól Popradu sa tentokrát postaral LUKÁŠ HVILA, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Michaela Vandasa na ľavú stranu! Jeho technické zakončenie švihom si napokon našlo miesto v banskobystrickej sieti. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Stanislav Balán.
     
    37:05
    Poprad dal gól!
    Balánovi to síce nevyšlo, no už o päť sekúnd neskôr sa presadil MICHAEL VANDAS! Ten po vyhratom buly obalamutil gólmana Banskej Bystrice a z ľavej strany jeho schopnosti prekonal taktickou strelou. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Lukáš Hvila.
     
    37:00
    Vyrovnávajúci gól Popradu mal tentokrát na hokejke Stanislav Balán, no bol neúspešný! Slipčenko sa po puku skvele hodil a ukryl ho vo svojej výstroji.
     
    36:32
    Lukacevic chcel tentokrát nájsť Sýkoru, čo sa mu aj podarilo. Napokon sa však gólman Sidor zorientoval dobre a puk vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    35:50
    Nahodenie puku v podaní Jáchyma tentokrát gólman Slipčenko chytá na svojej hokejke a puk bleskovo rozohráva do svojich útočných radov.
     
    35:20
    Vandas veľmi dobre zaviezol puk do útočného pásma, no napokon bol od neho nekompromisne odstavený, keď mu ho vypichol pozorný obranca Novajovský.
     
    34:37
    Na druhej strane sa musel obracať gólman Slipčenko, ktorý čelil tvrdému zakončeniu z hokejky Koskinena. Puk sa následne od banskobystrického gólmana odrazil, no Jabrocký ho už nestihol doraziť.
     
    34:09
    Lukacevic sa dostal do ďalšej zaujímavej palebnej pozície na ľavej strane, no jeho zakončenie gólman Sidor reflexívnym zákrokom napokon vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    33:43
    Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedol banskobystrický obranca Predajniansky. Gólman Sidor puk vyrazil, no následne mu bránu posunul útočiaci Lukacevic.
     
    33:20
    Dávid Buc mal na hokejke ďalší gól! Po skvelej krížnej prihrávke od Kloudu sa uvoľnil na ľavej strane, no napokon opäť netrafil priestor banskobystrickej brány!
     
    32:56
    Po dobrom Sidorovom zákroku po strele z hokejky Petra sme videli menší náznak potyčky medzi dvoma číslami 25. Z Popradu to bol Suchý z Banskej Bystrice Šimun. Vylučovať sa však nebude.
     
    32:01
    Ďalšie nebezpečné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Lukáš Bambúch! Svojím backhandom však napokon puk umiestnil len tesne nad bránu Popradu.
     
    31:28
    Banská Bystrica dala gól!
    "Barani" sa opäť dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku na ľavom kruhu dostal MÁRIO LUNTER a domáci gólman Sidor sa nestihol premiestniť. Lunter tak bezproblémovo umiestnil puk do jeho brány po jeho ľavici. Asistencie si pripisujú hráči Michal Handzuš a Michal Hudec.
     
    30:59
    Do ďalšej skvelej šance sa dostal Jabrocký! Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Koskinena a napokon však netrafil bránu Banskej Bystrice.
     
    30:27
    Domáci sú pri hernej chuti a banskobystrickí hráči sa msuia obracať! Po skvelom nahodení puku od Kovačeviča sa snažili dorážať Tomas a Buc, no ani jeden z nich napokon neprekonal pozorného Slipčenka.
     
    29:55
    Po peknom prieniku v podaní Balána na pravej strane napokon tento popradský útočník padol k zemi. Hlavný rozhodca však odpískal prihrávku rukou, ktorá posúva hru do stredného pásma.
     
    29:06
    Homa s Grígerom opäť nepríjemne pohrozili pred bránou hostí! Po skvelej prihrávke od Grígera sa snažil zakončovať Homa, no jeho strelu úspešne zblokoval pozorný Novajovský.
     
    28:40
    Do peknej palebnej pozície na ľavom krídle sa tentokrát dostal Jankovič, no napokon bol nekompromisne zastavený čiarovým rozhodcom, ktorý mu avízuje postavenie mimo hry.
     
    28:16
    Popradskému obrancovi Jáchymovi tentokrát ďaleká prihrávka veľmi nevyšla a puk letí cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Sidorovej pravici.
     
    27:56
    Ďalší závar pred banskobystrickou bránou nám predviedol Roman Tomas, ktorý skvele našiel Petra Kloudu, no popradský kapitán napokon z pravej strany netrafil odkrytú bránu hostí.
     
    27:23
    Ďalší závar pred bránou hostí nám predviedol Lukáš Hvila, ktorý nekompromisne zakončoval z ľavej strany. Slipčenko jeho strelu vyrazil len pred seba, no následne puk vyhadzuje do bezpečia obranca Benko.
     
    26:54
    Popradčania pokračujú vo svojom ofenzívnom tlaku. Po peknej prihrávke od Takáča sa k puku dostal Ondrej Homa, ktorý tvrdo vypálil z pravej strany, no napokon ho gólman Slipčenko vychytal svojou lapačkou.
     
    26:32
    Poprad dal gól!
    Tak "kamzíci" nenechali na seba dlho čakať! Po nádhernej kombinačnej akcii v strednom pásme sa k puku na pravej strane dostal JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý si ho potiahol až pred bránu Banskej Bystrice a backhandom umiestnil puk ponad ľavé rameno gólmana Slipčenka presne do jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Mário Kurali a Jaroslav Špelda.
     
    26:02
    Popradčania mali vzápätí vyrovnanie na svojich hokejkách! No po skvelej strele od Tomasa sa puk odrazil k Dávidovi Bucovi, ktorý zakončil len do Slipčenkových betónov!
     
    25:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Hráči Banskej Bystrice sa opäť dostávajú do vedenia! Sidor má momentálne kvalitne prečistený ľavý horný roh jeho brány. Postaral sa o to MÁRIO LUNTER, ktorý svojim švihom nedal Sidorovej lapačke šancu. Asistenciu si pripisuje Michal Handzuš.
     
    25:13
    Popradskí hráči opäť nekompromisne pohrozili! Po skvelom zakončení od Koskinena sa k odrazenému puku dostal Paločko, ktorý však trafil len dobre postaveného Slipčenka.
     
    24:40
    Lukáš Bambúch nám predviedol svoju suverenitu a po nahodení puku na popradskú bránu sa snažil ešte dorážať, no neúspešne. Gólman Sidor puk ukryl pod svojími betónmi.
     
    24:15
    Popradskí hráči sa nevzdávajú a stále útočia. Po peknom úniku od Lukáša Hvilu sa k puku tentokrát dostal Michael Vandas, ktorého zakončenie bolo však len veľmi nepresné.
     
    24:00
    Na druhej strane musel tvrdej strele od Češíka čeliť gólman Sidor, ktorý však s ňou nemal problémy a puk úspešne ukryl medzi svojími betónmi.
     
    23:45
    Michael Vandas nám predviedol skvelý únik a niekoľko presných kľučiek, po ktorých prišlo aj zakončenie, no gólman Slipčenko prečítal smer puku a úspešne zasiahol!
     
    23:12
    Popradčania sú pri ofenzívnej chuti, no musia dbať aj na defenzívu. Tentokrát sa do pekného úniku dostal Sýkora, no napokon ho gólman Sidor úspešne vychytal.
     
    22:25
    Pred Slipčenkovou bránou sme mohli vidieť ďalšiu nebezpečnú šancu! Po skvelej prihrávke krížnej prihrávke od Homu bol Slipčenko von z brány, no napokon sa k puku dostal až obranca Kubka.
     
    21:57
    Do útoku sa po bleskovom góle Popradu dostali aj hosťujúci hokejisti, no napokon sa po strele od Handuža neradovali. Gólman Sidor puk úspešne vyrazill svojími betónmi.
     
    21:05
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Po skvelej strele z ľavého kruhu v podaní Petra Kloudu Slipčenkovi puk prešiel pomedzi betóny a následne sa k nemu dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý ho hokejkou jednoducho zasunul do banskobystrickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Michael Vandas.
     
    20:45
    Na druhej strane nebezpečne pohrozil Ketner a následne aj Šimun. Gólman Sidor však oba strelecké pokusy úspešne chytá vo svojom náručí.
     
    20:21
    Sympatické zakončenie od modrej čiary nám predviedol Marcel Šterbák. Gólman Slipčenko bol však v strehu a predviedol nám pekný zákrok svojím pravým betónom.
     
    20:07
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny putovalo na stranu Banskej Bystrice. Hostia sa na malú chvíľu stiahli pred svoju bránu, kde si puk bezpečne prihrávajú.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť miernu ofenzívnu prevahu na domácich hokejkách, no napokon ako prví skórovali hostia. Už v prvej minúte mal Stanislav Balán po faule od Richtera k dispozícii trestné strieľanie, no napokon neprekonal gólmana Slipčenka. V 10. minúte domáca obrana mierne zabudla na Branislava Jankoviča, ktorý tentokrát nezaváhal a svojou strelou do protipohybu umiestnil puk pomedzi Sidorove betóny. V 14. minúte mali hostia k dispozícii dvojnásobnú presilovú hru, ktorú napokon aj využili. Delovku spoza pravého kruhu nám predviedol obranca Branislav Kubka. Kontaktný gól na 1:2 z pohľadu "kamzíkov" prišiel až v 17. minúte, keď sa skvelým švihom z pravej strany presadil Roman Tomas.

    Podarí sa "kamzíkom" v druhej tretine vyrovnať alebo prípadne zvrátiť vedenie na svoju stranu?
    Druhá dvadsaťminútovka začína približne o 17:53.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:45
    Hra sa nám dohráva v útočnom pásme Popradu, kde sú pri puku zatiaľ hosťujúci hráči, ktorí spomaľujú hru a čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    19:01
    Zaujímavé nahodenie puku na banskobystrickú bránu v podaní Suchého ešte dorážal Vandas, no napokon Slipčeko so šťastím úspešne zasiahol svojím ľavým betónom.
     
    18:49
    Z medzikružia nám po peknej prihrávke od Buca predviedol delovú strelu Peter Klouda, no aj ten napokon míňa bránu hostí. Puk umiestnil o niekoľko centimetrov napravo od Slipčekovej svätyne.
     
    18:20
    Ďalšia útočná snaha Popradu skončila strelou od Paločka, no banskobystrický obranca Lukáš Bambúch puk zachytil a následne ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    17:46
    Na druhej strane nebezpečne z ľavého krídla zakončoval Lukacevic, no svojím projektilom napokon minul domácu bránu. Následne je pri puku Špelda, ktorý ho rozohráva do útoku.
     
    17:12
    Popradčania sa vzápätí dostali do ďalšej útočnej vlny, no tentokrát zakončujúci Dávid Buc netrafil priestor brány hostí. Pri puku sú teda "barani", ktorí sa snažia útočiť.
     
    16:39
    Poprad dal gól!
    Tak popradský velikán ROMAN TOMAS to tentokrát urobil priam nádherne! Po skvelom úniku cez pravé krídlo si puk potiahol až napravo od brány hostí a nádherným švihom umiestnil puk ponad pravé rameno Slipčenka presne do pravého horného rohu jeho brány! Presilová hra teda využitá aj na domácej strane. Asistenciu si pripisuje Sabahudin Kovačevič.
     
    16:10
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu Banskej Bystrice si na dve minúty za hákovanie odchádza sadnúť Juraj Sýkora.
     
    16:00
    Do útoku sa opäť dostali domáci hráči, no ani tentokrát sa delovka v podaní Stanislava Balána neujala. Puk po zblokovaní končí len na zadnom mantineli.
     
    15:21
    V útočnom pásme Popradu je momentálne prvá formácia, ktorá sa snaží s nepriaznivým výsledkom niečo urobiť. Po peknej prihrávke od Vandasa sa k puku dostal Hvila, no ten svojou strieľanou prihrávkou cez bránkovisko napokon míňa svojich spoluhráčov.
     
    14:42
    Momentálne sme pred bránou hostí mohli vidieť obrovský závar! Po tvrdých zákrokoch hosťujúcich obrancov sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý nekompromisne vystrelil, no hlavný rozhodca prerušil hru.
     
    14:09
    Domácim sa rysoval ďalší skvelý protiútok, keď sa dostali do prečíslenia, no po prihrávke od Dávida Buca stál Roman Tomas v offsajde, a tak sa hra presunie opäť do stredného pásma.
     
    13:48
    Popradčania sa snažili priniesť rýchlu odpoveď, no po nepresnej prihrávke od Hvilu stál Michael Vandas v offsajde, a tak sa puk presunie na vhadzovanie do stredného pásma.
     
    13:02
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania sa v presilovej hre o dvoch hráčov dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Bambúcha sa k puku dostal BRANISLAV KUBKA, ktorý spoza pravého kruhu nekompromisne prepálil gólmana Sidora strelou k jeho pravej žŕdke. Asistenciu si pripisuje Lukáš Bambúch.
     
    12:24
    Banskobystrickí hráči sa v tejto presilovej hry dobre rozmiestnili v útočnom pásme, no napokon sa im nepodarilo adekvátne zakončiť. Po nepresnej prihrávke sa k puku dostal Jáchym, ktorý ho vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    11:54
    Na trestnú lavicu Popradu si odchádza sadnúť aj Lukáš Hvila, ktorý nám predviedol nedovolené vrazenie na útočiaceho Handzuša.
     
    11:48
    Po peknom zakončení od Michala Hudeca sa k puku dostal opäť gólman Sidor! Ten nám predviedol veľmi dobre vyrazenie puku v znení jeho betónov.
     
    11:18
    Banskobystrickí hráči si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu Popradu si na dve minúty za zovretie puku odchádza sadnúť obranca Jaroslav Špelda.
     
    11:14
    Pred popradskou bránou tentokrát pohrozil Matej Češík, ktorý nám predviedol nekomprominé zakončenie z pravého kruhu. Gólman Sidor ho však vychytal a puk ukryl medzi svojími betónmi.
     
    10:45
    Popradčania opäť nebezpečne pohrozili! Banskobystrická defenzíva bola v šak v strehu a napokon sa nenechala odstaviť. Po peknom zakončení od Tomasa puk v poslednej chvíli zblokoval do bezpečia Predajniansky.
     
    10:06
    Po peknej prihrávkovej kombinácii medzi Vandasom a Hvilom sa k zakončeniu dostal druhý menovaný, no ten z medzikružia napokon trafil len hokejku pozorného Češíka.
     
    09:41
    Hra sa nám momentálne nesie v znamení zbytočných nepresností na oboch stranách. Najskôr nám zakázané uvoľnenie predviedli domáci, vzápätí hostia, a tak sa bude vhadzovať po Slipčekovej pravici.
     
    09:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Popradská obrana nám momentálne predviedla poriadne zaváhanie. BRANISLAV JANKOVIČ si prekorčuľoval celé stredné pásmo, napokon aj to útočné a z pravej strany nekompromisne prekonal gólmana Sidora pomedzi jeho doposiaľ pozorné betóny. Asistenciu si pripisuje Filip Nemček.
     
    08:33
    Popradčania sa vymanili spod jemného tlaku hostí a ihneď sa svojími prihrávkami dostali do útoku. Tam však zaúradoval čiarový rozhodca, ktorý avízoval postavenie mimo hry.
     
    08:08
    Na druhej strane pohrozil svojou strelou Heizer, no domáci gólman Sidor mu predviedol skvelý reflexívny zákrok, ktorým puk ukryl vo svojej moci. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    07:33
    Pred gólmanom Slipčenkom chcel tentokrát nebezpečnou prihrávkou pred jeho bránu pohroziť Lukáš Hvila, no ten bol napokon neúspešný. Prihrávku smeroval presne na Vandasa, no Slipčenko dobre vybehol a úspešne zasiahol.
     
    07:15
    Po vyhratom buly v strednom pásme sa do útoku dostali "barani", no tí sa napokon nedokázali gólovo presadiť. Nedôraznú strelu z pravej strany v podaní Ziga pohodlne chytá gólman Sidor.
     
    07:06
    Do ďalšieho nebezpečného protiútoku sa mohla dostať dvojica Tomas - Buc, no napokon čiarový rozhodca nekompromisne odpískal postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    06:45
    Pravé krídlo využil na svoje rýchlostné korčuľovanie Jabrocký, no ani jeho individuálne schopnosti neboli gólové. Puk si potiahol až pred bránu hostí, no napokon zakončil len tesne mimo.
     
    06:28
    Po pravej strane si tentokrát zbiehal hosťujúci Lunter, no napokon bol pri mantineli nekompromisne odstavený pozorným obrancom Šterbákom. Banskobystričania odchádzajú striedať.
     
    05:59
    Popradskí hráči hrajú zatiaľ veľmi dobre a vytvárajú si dobrý útočný tlak. Banskobystičania sa oslobodzujú len za cenu zakázaných uvoľnení a stále sa musia brániť.
     
    05:20
    Do ďalšej zaujímavej palebnej pozície sa dostal Roman Tomas, no aj ten netriafa bránu hostí. Delovkou z medzikružia puk umiestnil len pár centimetrov od pravej žŕdky.
     
    04:59
    Svoje individuáality nám tentokrát predviedol Stanislav Balán! Po skvelom obkorčuľovaní brány sa dostal na pravú stranu a švihom zakončil! Jeho projektil však napokon len tesne minul bránu hostí!
     
    04:25
    Banskobystrickí hráči sa snažili preniknúť po pravej strane, no napokon sa po peknej prihrávke od Ketnera k puku dostal Zigo, avšak ten bol v postavení mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    03:56
    Ďalšie nahodenie puku do útočného pásma nám predviedol Jáchym, no k puku sa napokon dostal až gólman Slipčenko, ktorý hru upokojuje a puk rozohráva za svoju bránu.
     
    03:30
    Roman Tomas si pekne korčuľoval po ľavej strane a krížnou prihrávkou chcel uvoľniť svojho kolegu Kloudu, no to sa mu už nepodarilo. Hosťujúca obrana puk zachytila a Richter ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    03:01
    Dávid Buc opäť nebezpečne pohrozil. Po peknej prihrávke od Kloudu zakončoval z pravého kruhu, no napokon len tesne minul ľavý horný roh banskobystrickej svätyne.
     
    02:47
    Po peknej prihrávke od Kloudu sa do zakončenia z medzikružia tentokrát dostal Dávid Buc, no pozorný gólman Slipčenko jeho strelecký pokus napokon ukryl vo svojej lapačke.
     
    02:39
    Na oboch stranách sme momentálne videli niekoľko strát puku a nepresností. Najskôr sa Popradčania previnili postavením mimo hry a o chvíľu neskôr nám hostia predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    02:17
    Slipčenko sa musel opäť obracať. Po tvrdom zakončení z pravej strany v podaní Kovačeviča oprášil svoje betóny a puk medzi nimi pohodlne ukryl.
     
    02:00
    Vzápätí sa do útoku dostali aj domáci hráči, no Suchý nám od modrej čiary predviedol len veľmi nepresnén zakončenie, ktoré napokon končí na hokejke obrancu Kubku.
     
    01:20
    Hráči Banskej Bystrice sa držia v útočnom pásme, no popradská obrana je zatiaľ veľmi pozorná a predvádza nám veľmi dobrý výkon. Po nepresnej prihrávke od Bambúcha puk zinkasoval Jáchym, ktorý ho vyhadzuje do stredného pásma.
     
    00:55
    Do útoku sa na malú chvíľu dostali aj banskobystrickí hráči a gólman Sidor nám predviedol prvý úspešný zákrok. Tentokrát veľmi dobre vyrážačkou vyráža strelu u hokejky Lukacevica.
     
    00:29
    Stanislav Balán zvolil sťahovačku na ľavú stranu a následné prízemné zakončenie k pravej žŕďke hosťujúcej brány, no napokon nepadol gól. Gólman Slipčenko sa dobre premiestnil a úspešne zasiahol svojími betónmi!
     
    00:29
    Po faule - držaní od Richtera získavajú domáci trestné strieľanie! Zahrávať ho odchádza Stanislav Balán!
     
    00:06
    Úvodné vhadzovanie zápasu skončilo po niekoľkých tečoch v strednom pásme a napokon sa k nemu dostali hostia, ktotí puk poslali za domácu bránu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou staronového trénera Milana Jančušku.
    Banskobystrickí "barani" budú hrať v bielych dresoch a povedie ich tréner Vladimír Orzságh.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič ("A"), Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.

    HC 05 Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Styk, Richter - Bambúch ("A"), Kubka - Novajovský, Predajniansky - Zigo, Ketner - Lunter, Handzuš ("A"), Hudec ("C") - Sýkora, Heizer, Lukacevic - Nemček, Češík, Jankovič - Marcinek, Petro, Šimun.

    Rozhodca: Müllner - Junek, Tornay.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 25. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeia sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HC 05 Banská Bystrica.

    Domáci "Kamzíci" majú svoju extraligovú púť zatiaľ rozohranú pomerne dobre. Po 26tich odohraných zápasoch sa nachádzajú v strede tabuľky - na priebežnej piatej priečke s 37 bodmi a priaznivým gólovým skóre 84:76. Na svojom tabuľkovom konte majú zatiaľ trinásť výhier (z toho tri mimo riadneho hracieho času) a rovnako trinásť prehier (z toho len jedna mimo riadneho hracieho času). Aktuálna zápasová bilancia Popradu, prehra - prehra - prehra - výhra - výhra, nám hovorí o tom, že Poprad bol na malú chvíľu v miernej hernej kríze a veľké nedostatky nám vykazovala najmä defenzívna hra. V poslednej pätici zápasov sa popradskí hráči najskôr predviedli na zvolenskom ľade, odkiaľ si neodniesli ani bod za prehru 3:7. Ďalšie kolo prinieslo na žilinskej pôde ďalšiu sedmičku, keď po peknom úvode napokon popradskí hráči stroskotali a prehrali proti posledným Žilinčanom v pomere 5:7. Ďalší zápas nám priniesol duel proti "slovenskej dvadsiatke", kde najskôr "kamzíci" prehrávali 0:2, no za dve minúty nám predviedli famózny obrat, po ktorom v tejto povinnej jazde napokon zvíťazili v pomere 3:2. Po troch zápasoch mimo domácej pôdy napokon Popradčania pohoreli aj doma, keď ich nováčik z Piešťan napokon zdolal len veľmi tesne - 2:1 po samostatných nájazdoch. V poslednom kole sa Popradčania predviedli na ľade Dukly Trenčín už pod taktovkou staronového trénera Milana Jančušku a ten vo svojej premiére dokázal od Trenčanov získať dva body za výhru 3:2 po samostatných nájazdoch. Popradskí hráči budú chcieť naplno zabojovať aj tentokrát a nový tréner nechce pripustiť nič iné ako výhru pred domácim obecenstvom. Uvidíme, či mu aj jeho druhý zápas výjde minimálne tak ako ten v Trenčíne.

    Banskobystrickí "barani" sú na tom podobne ako ich dnešný súper z Popradu - po 26tich zápasoch sídlia na delenej šiestej priečke (s tímom HK 36 Skalica), kde majú na svojom konte zatiaľ 37 bodov a gólové skóre 72:85. Vo svojej extraligovej púti nám zatiaľ predviedli trinásť výhier (z toho tri mimo riadneho hracieho času) a rovnako trinásť prehier (z toho len jedna mimo riadneho hracieho času). Aktuálna zápasová bilancia Banskej Bystrice, prehra - prehra - výhra - výhra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že s Banskou Bystricou sa po dobrej minulej sezóne musí rátať aj v tomto ročníku. V poslednej pätici zápasov sa "barani" najskôr predviedli na domácom ľade, kde privítali tím HK Nitra. V Banskej Bystrici sa po tomto zápase body napokon delili, keďže Nitra vyhrala v pomere 4:3 až po samostatných nájazdoch. O kolo neskôr sa predviedli na ľade Martina, odkiaľ si však napokon odniesli veľmi nepríjemný debakel v pomere 7:1. Po tomto zápase si však asi vstúpili do svedomia a mali pred sebou tri domáce zápasy za 6 dní. Najskôr na svojej pôde privítali Skalicu, s ktorou uhrali veľmi dobrý zápas a napokon vyhrali v pomere 5:2. O tri dni neskôr pokorili aj košických vicemajstrov, ktorí boli síce pod taktovkou staronového trénera Milana Staša, no na banskobystrický výkon tentokrát nestačili - domáci vyhrali veľmi tesne 3:2, keď prebudili v sebe svoje sily v druhej tretine (dvoma gólmi z hokejky Michala Handzuša), ktorú vyhrali 2:0. V poslednom zápase sa na banskobystrickom štadióne predviedol aktuálny líder tabuľky zo Zvolena a ten mal taktiež na mále. Po prvej tretine vyhrávali domáci v pomere 2:0, no v druhej a najmä tretej tretine mierne zaspali a Zvolenčania si tak z tohto derby napokon odniesli tri body za výhru v pomere 3:2. "Barani" budú určite chcieť zabodovať v Poprade, no v tejto sezóne sa im tam zatiaľ nedarilo. Uvidíme, či sa im túto povesť podarí vyvrátiť.

    "Barani" a "kamzíci" sa v tomto ročníku Tipsport extraligy stretli už dvakrát. Najskôr to bolo vrámci siedmeho kola na popradskom ľade, kde domáci zvíťazili vysoko 8:0. Druhý zápas sa odohral v Banskej Bystrici, odkiaľ si Popradčania odniesli tri body za tesnú výhru 4:3.

    Jasný favorit v tomto súboji tabuľkových susedov známy nie je, no podľa mnohých by mali Popradčania na svojej pôde ustrážiť aspoň nejaký ten bodík. Bookmakeri stávkových kancelárií preferujú popradský tím, na ktorého výhru vypísali kurz 1,92, naopak na výhru hostí kurz až 2,80. Na nerozhodnú remízu je stanovený kurz 4,30.

    Ktorý z tímov sa v tomto "rohatom" súboji bude napokon radovať z výhry? Pripíšu si tretiu výhru v tejto sezóne proti "baranom" domáci alebo budú bodovať väčším dielom hostia?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 17. Tomas (Kovačevič), 22. Hvila (Klouda, Vandas), 27. Jabrocký (Kurali, Špelda), 38. Vandas (Balán, Hvila), 38. Hvila (Vandas, Balán) - 10. Jankovič (Nemček), 14. Kubka (Bambúch), 26. Lunter (Handzuš), 32. Lunter (Handzuš, Hudec), 51. Lukacevic (Kubka, Hudec), 65. Handzuš


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič ("A"), Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Styk, Richter - Bambúch ("A"), Kubka - Novajovský, Predajniansky - Zigo, Ketner - Lunter, Handzuš ("A"), Hudec ("C") - Sýkora, Heizer, Lukacevic - Nemček, Češík, Jankovič - Marcinek, Petro, Šimun.

    Rozhodčí: Müllner - Junek, Tornay

    Diváci: 1643
    bahis siteleri