Barys – Viťaz 3:5 (kon.) | Omsk – Čerepovec 1:2 (po pr.) | Chanty-Mansijsk – Minsk 5:7 (kon.)
Jekatěrinburg – Doněck 3:4 (kon.) | Čeljabinsk – Riga 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 7:4 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
HC Donbass Doněck
Pondělí 03.12.2012, 14:00 • Stadion Avtomobilist Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    A navíc tam byl faul, krosček Podhradského.
     
    59:11
    Lobanov odjíždí z brány.
     
    58:43
    Domácí trenéři si berou čas na poradu.
     
    57:41
    Doněck právě vstřelil branku!

    A je to tady. Přesilovka potrestána a velký obrat ve výsledku je dokonán. CLAY WILSON vypálil od modré do houště těl před Lobanovem, ten vůbec nic neviděl a kotouč zamířil počtvrté do sítě Avtomobilistu. Možná tam byla ještě jemná teč, každopádně Doněck vede 4:3. Asistence: Václav Nedorost, Jevgenij Dadonov.
     
    57:02
    Z čehož také resultuje vyloučení Jelemejeva. Přesilovka Doněcku v závěru zápasu.
     
    52:01
    Doněck právě vstřelil branku!

    Uběhlo pouze čtyřiadvacet vteřin a je vyrovnáno. Domáci totálně zaspali a nic jiného, než zkrat se tomu nedá říct. RUSLAN FEDOTĚNKO využil nedůrazu před bránou, najel si zpoza ní před Lobanova a střelou do šibenice střílí třetí branku Donbassu. Asistence: Sergej Varlamov.
     
    51:37
    Doněck právě vstřelil branku!

    Z nenápadné akce je sníženo a hosté jsou zpět ve hře. K odraženému kotouči se dostal FREDRIK PETTERSSON a v záklonu překonává Lobanova. Ten střelu poměrně podcenil. Asistence: Jani Tuppurainen, Petteri Wirtanen.
     
    51:17
    Hosté už nemají co ztratit a znovu otevřeli hodně svá dvířka. Do nich vletěl Špirko, jenž pádil od červené čáry sám na bránu. Laca mezi betony nepřekonal. Slovenský gólman byl připraven.
     
    49:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!

    Hosté otevřeli obranu a to bylo něco pro Avtomobilist. Ten šel do rychlého kontru tři na dva a na konci celé akce byl přesně zakončující IGOR JEMELEJEV. Laco máchl lapačkou marně. To už bude pro Donbass hodně složité. Asistence: Sergej Nemolodyšev, Fjodor Malychin.
     
    47:40
    Velká šance Nedorosta, který dnes patří k nejlepším hráčů hostů. Nyní se dostal až před Lobanovovu bránu a tam nebezpečně zakončoval. Jenže ruský brankář ukázal výborný postřeh, roztáhl se po brankové čáře a nepřipustil vyrovnání.
     
    40:49
    Vzápětí se síly na ledě srovnávají. Lupul menší trest hákování.
     
    40:26
    Začala třetí část hry a domácí hrají přesilovku. Hosté hráli v závěru druhé části v šesti.
     
    38:43
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!

    Přesilovka je využita velice rychle. NIKITA TRJAMKIN využil nepozornosti před Lacovou bránou a pohotovou dorážkou zasunul kotouč mezi betony slovenského brankáře. Domácí podruhé v zápase vedou a Donbass v závěru třetiny přišel o solidní výsledek. Asistence: Anton Krjukov.
     
    38:40
    Jenže to bude mít složité. Pettersson vyloučen za hákování.
     
    37:37
    Až v závěru třetiny jsme viděli dvě velké šance Avtomobilistu. A vždy u toho byl Mezei. Ten dostal přihrávku na modrou, kde hned pálil. V prvním případě to byl vedle, přesto Laco nebyl v dobré pozice ve své bráně. Kotouč se dostal zpět na hůl Mezeje a ten z první znovu napřáhl. Jenže slovenský brankář předvedl zákrok večera, v poloze ležmo se natáhl a lapačkou zasahuje.
     
    30:48
    A ten ještě vyfasoval osobní trest na deset minut za nesportovní chování.
     
    30:48
    A možná se bude skóre měnit. Sudí Karabanov ukazuje držení pro hostujícího Matouška.
     
    27:26
    Síly na ledě se srovnají. Peter Podhradský - podražení.
     
    26:04
    Sudí viděli hákování Sokolova a ten míří na trestnou. Přesilovka pro Doněck.
     
    24:26
    Donbass je už sice kompletní, ale tlak domácích pokračoval. Největší šanci dosavadních minut si vypracoval Branislav Mezei, který se dokázal zbavit dvou protihráčů na modré a prokličkoval se až před Laca. Ten svého kamaráda z reprezentace jen poškádlil lehoučkou střelou. Každopádně pozice a šance na zakončení to byla. Jen ji mohl slovenský bek zakončit důrazněji.
     
    22:37
    Tak nakonec putuje na trestnou Wirtanen, který potáhl Straku. Na první pohled to vypadalo obráceně.
     
    20:37
    Doněck právě vstřelil branku!

    Je vyrovnáno a velice rychle. Přesilovku využívá DENIS KOČETKOV, jenž si našel kotouč na levém kruhu a překonal takovou poměrně svižnou střelou marně se natahujícího Lobanova. Vstup do druhé třetiny se Donbassu vydařil výborně. Asistence: Ruslan Fedotěnko, Anton Babčuk.
     
    20:18
    A hned je tu na začátku vyloučení. Za sekání putuje na trestnou lavici Krjukov.
     
    15:50
    První přesilovku si zahrají také hosté. Gusev vyloučen za držení hole.
     
    09:37
    Druhý trest pro Donbass, Dadonovu už sedí za katrem. Pro Avtomobilist je tu tak druhá početní výhoda.
     
    06:33
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!

    Tak to je poněkud překvapení. Do této chvíle byli lepší hosté, přesto z první akce soupeře inkasují. Simakov krásně z pravé strany mantinelu našel na levém kruhu připraveného SERGEJE GUSEVA, jenž v plné rychlosti napřáhl a kotouč zapadl za Laca. Ten si ještě nesáhl na puk a už ho loví ze svého stanoviště: Asistence: Alexej Simakov.
     
    04:24
    Ukrajinský tým byl znovu v akci. Podhradský dostal až příliš prostoru na modré čáře. Odtud si nabruslil až mezi kruhy a tvrdou bombou minul bránu. To byla velká šance a domácí se mohou hodně zlobit, kolik slovenskému bekovi dali prostoru.
     
    01:58
    Teď se však Simakov natlačil před bránu a byl faulován Wilsonem, ten inkasuje menší trest za nedovolené bránění. Přesilovka pro domácí hned na začátku tohoto mače.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 7. Gusev (Simakov), 39. Trjamkin (Krjukov), 49. Jemelejev (Nemolodyšev, Malychin) - 21. Kočetkov (Fedotěnko, Babčuk), 52. Pettersson (Tuppurainen, Wirtanen), 53. Fedotěnko (Varlamov), 58. Wilson (Nedorost, Dadonov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Lobanov (Borodin) - Mezei, Sokolov, Trjamkin, Gusev, Sťupin, Makarov - Lupul, Lapenkov, Krjukov - Simakov, Straka, Špirko - Jemelejev, Malychin, Nemolodyšev - Gimatov, Streltcov A., Streltcov V., Makejev. Trenér: Igor Ulanov.
    HC Donbass Doněck: Laco (Berezin) - Peretjagin, Babčuk, Wilson, Podhradský, Bartulis, Kolář, Silnitskij, Těresčenko - Fedotěnko, Varlamov, Kočetkov - Dadonov, Kiiskinen, Nedorost - Pettersson, Tuppurainen, Wirtanen - Matoušek, Kvitčenko, Donika. Trenér: Július Šupler.

    Rozhodčí: Karabanov, Kiseljov - Palej, Morozov
    bahis siteleri