Finsko – Maďarsko 3:1 (kon.) | Kanada – Švédsko 7:2 (kon.) | Německo – Rusko 3:4 (po pr.)
USA – Česko 10:0 (kon.)
konec
Kanada
7:2 (2:0, 2:1, 3:1)
Švédsko
Pátek 04.01.2013, 13:30Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:30.
     
    Hezký pátek do České republiky! Světový šampionát hokejistek do 18 let pomalu vrcholí. Zůstávají před námi poslední dva dny, které rozhodnou nejen o sestupujícím celku a umístění na ostatních příčkách, ale hlavně o rozdělení tří sad cenných kovů. Dnes budeme ve finské Heinole sledovat dva semifinálové souboje, jako první bitvu Kanady proti Švédsku.
     
    Zámořský tým prošel mezi nejlepší čtyři celky přímo ze základních skupin, tuto jistotu dokonce získal už po prvních dvou výhrách nad Maďarskem (4:1) a Finskem (4:0). Na třetí pokus si pak vylepšil střelecký apetit proti Německu (7:0). Kanaďanky obhajují zlaté medaile, ovšem ve srovnání se Spojenými státy zde tolik nezáří.
     
    A co Švédsko? Ve skupině mu na druhé místo stačila výhra nad českým týmem gólem z poslední minuty (3:2) a jeden bod získaný v duelu s Ruskem (4:5 po prodloužení). Proti Američankám pak nedostalo šanci, stejně jako všichni ostatní (0:8).

    Turnajový pavouk poslal Seveřankám jako soupeře pro čtvrtfinále Maďarsko. Nováček ze středu Evropy ztratil zápas už v první třetině, kdy Švédky skórovaly třikrát. Zbytek utkání už z jejich strany za příliš mnoho nestál, i když závěrečný účet stanovily na stavu 4:0.
     
    Předpoklady jasně favorizují Kanadu, která by se podle nich měla ve finále utkat s reprezentací USA. Zvládnou se Švédky bránit zámořské kvalitě, nebo bude mít utkání jednoznačný průběh? Nechme se překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Newellová (Doddsová) – Krzyzaniaková, Gilmourová, Daoustová, Jacobsonová, Steeleová, Baumgardtová, Ranahanová, Carelsová – Brykaliuková, Clarková, Heffernanová – Millerová, Duboisová, Buntonová – McKibbonová, Nurseová, Mooreová – Bannonová, Capizzanová „C“, Murrayová. Trenér: Jim Fettner.

    Švédsko: Muraseová (Ombergová) – Hedinová, Södergrenová, Höglundová, Axelssonová, Strandbergová, Lundströmová – Carlssonová, Löwenheimová, Palmová – Karlssonová, Hallová, Ekstedtová – Johanssonová, Jakobssonová, Lennartssonová – Hummelgardová, Bennová, Husaková-Aspová. Trenér: Hendrik Cedergren.

    Rozhodčí: Glennová – Weissmanová (obě USA), Girardová (Francie).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:06
    Kanaďaky zahajují zápas podle očekávání velmi aktivně, brnakářka Muraseová musela už několikrát zasahovat. Nyní proti střele McKibbonové.
     
    02:18
    Mezi kruhy zůstala úplně volná Alex Mooreová, ale vypálila jen doprostřed švédské brány. Tam si Muraseová kotuoč pohlídala.
     
    02:58
    A je tu první vyloučení na švédské straně. Isabell Palmová - 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    03:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Favorit utkání se díky chybě švédské gólmanky dostává do vedení! Na pravé straně nic nevymýšlela KIRSTIN GILMOUROVÁ, zkusila nepříliš nebezpečnou střelu, která však Muraseové propadla kolem bližší tyčky do sítě - 1:0! Asistence: Halli Krzyzaniaková.
     
    04:17
    Ovšem i Tři korunky si zahrají početní výhodu. Zasloužil se o to nedovolený zákrok Cassidy Carelsové, konkrétně hákování.
     
    04:58
    Kimberly Newellová zatím v poodě odráží pokusy z uctivé vzdálenosti.
     
    05:49
    Ale je tu i první velká možnost pro Švédky! Nádhernou přihrávku zpoza brány dostala Isabell Palmová a pálila z první, ovšem Newellové nenašla místečko ve výstroji.
     
    06:19
    Kanada hraje v plném počtu a hned vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    06:45
    Další faul přichází pro změnu na straně Švédska. Elin Bennová - 2 minuty za držení protihráčky.
     
    07:18
    Kanadská přesilovka je celkově nebezpečnější než ta na druhé straně. Hanna Buntonová si pak vzpomněla na první gól a zkusila to také ze strany, jenže tentokrát neuspěla.
     
    07:49
    Do přihrávky se na středu pokládala Heffernanová, jenže minula. Po další nabídce stála před Muraseovou sama, ale brankářka dostala chvilku času na přesunutí a zastavila puk betonem!
     
    08:27
    A další povedená kombinace, jaké tu předvádějí pouze zámořské týmy! Catherine Duboisová však netrefila bránu.
     
    08:59
    Švédsko je kompletní, ale stále se brání.
     
    09:38
    Nyní už Seveřanky vyvezly kotouč do bezpečí a odjíždějí střídat.
     
    10:28
    Nápor Kanady ale po krátké pauze pokračuje.
     
    11:12
    Hokejistkám v červeném dresu se však příliš nedaří uklidnit útočnou kombinaci. Ashleigh Brykaliuková tak jen přejela modrou čáru a pozdravila Muraseovou.
     
    11:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je tu druhý gól ve švédské síti. Krátce po buly ještě bekhendem neuspěla Clarková, ale když se situace takřka opakovala, před bránu vykroužila tentokrát ASHLEIGH BRYKALIUKOVÁ a nádherným věšákem pod břevno nedala gólmance šanci - 2:0. Asistence: Emily Clarková.
     
    12:59
    Aktivní forčeking švédských reprezentantek na chvíli přibržďuje kanadskou chuť.
     
    13:37
    Vzápětí moc nechybělo, aby byl stav znovu nejtěsnější. Pořádně zamotanou situaci chtěla ku svému prospěchu využít Löwenheimová, ovšem puk do sítě neprotlačila, ten jen proskákal kanadským brankovištěm!
     
    14:34
    A tak je na tahu zase Kanada, tentokrát v útoku nikam nespěchá a soupeřky dostává do úzkých pozvolnou kombinací.
     
    15:19
    A znovu vykroužení před bránu s bekhendovým zakončením. Nyní to byla Carly Heffernanová, ale nedůrazná střela skóre nezměnila.
     
    16:13
    Krátký přejezd na druhou stranu hřiště stačil Švédkám na zisk přesilovky. Taryn Baumgardtová si vysloužila menší trest za podražení.
     
    16:55
    Dobrá početní výhoda s velkým provozem před Newellovou. Jedna z jejích obětavých spoluhráček ale vyhazuje.
     
    17:27
    Nyní se o to postarala Catherine Daoustová.
     
    17:59
    Po slibně vyhlížejícím začátku se Švédky ve výhodném poměru hráček už vůbec neprosazují.
     
    18:32
    Kanada je v plném počtu, vepředu to už zase zkoušela aktivní Heffernanová. Nakonec ale vystřelila jen do brusle clonící obránkyně.
     
    19:16
    Hanna Huntonová se dobře rvala o puk mezi kruhy se třemi soupeřkami, leč nakonec neúspěšně.
     
    19:37
    Před první sirénou je tu ještě jedna menší komplikace pro Kanadu. Halli Krzyzaniaková za vlastní bránou podrazila soupeřku a je třetí vyloučenou svého týmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kanada si v útoku počíná trpělivě, v podstatě zahájila utkání na jedničku a Minatsu Muraseová měla v první části plné ruce i nohy práce. I na druhé straně se ale objevovala menší okénka. Stav je každopádně naprosto zasloužený.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:11 SEČ.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Kanada 20 – Švédsko 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Kanada se v dohrávaném oslabení osvobozuje, tečovaná střela protivnic se k cíli nedostala.
     
    21:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Půl minutu před koncem využívají Švédky přesilovku a snižují na nejtěsnější rozdíl! Od modré vypálila Julia Lennartssonová jednou, pak se k ní puk odrazil znovu, tak to zkusila podruhé. Brankářka Newellová kotouč vyrazila do strany na hokejku neobsazené MAJI JAKOBSSONOVÉ, která to měla před prázdnou klecí snadné - 2:1! Asistence: Julia Lennartssonová.
     
    22:37
    Švédky jsou dál při chuti a za podpory několika desítek svých příznivců okupují kanadské brankoviště!
     
    23:15
    Teď se ovšem brání a budou se bránit v oslabení, rozhodčí drží zvednutou pravici.
     
    23:38
    Isabell Palmová odchází na trestnou za podražení. Kanada se potřebuje z hrozivého startu třetiny oklepat.
     
    24:16
    Hokejistkám s javorovým listem na hrudi je odpískán ofsajd.
     
    24:41
    Nakonec docela nebezpečné nahození vyslala od modré čáry Halli Krzyzaniaková, ale Muraseová na něj vyhlédla.
     
    25:03
    Do pokračující snahy kanadské obránkyně, jedné z nejlepších na turnaji, se vložila kapitánka Švédek Löwenheimová.
     
    25:41
    Švédsko hraje v plném počtu a nakonec ho to ani tolik sil nestálo. Jen v náznacích jsme od Kanady viděli to, co v první části.
     
    26:23
    Kotouč vylétl po třesku hokejek mezi diváky. O chvíli později si Kanaďanky nerozuměly v rozehrávce a bylo jim odpískáno zakázané uvolnění.
     
    27:12
    Znovu to zkoušela Krzyzaniaková a kotouč se nebezpečně odrazil od zadního hrazení, jenže pak kromě švédských hokejk přeskákal i ty kanadské.
     
    27:38
    Provoz na straně švédského brankoviště brzy pokryla Minatsu Muraseová. Do hlediště Versowood Areeny právě dorazil trenér české seniorské reprezentace Karel Manhart se svým asistentem.
     
    28:20
    A hned mohl vidět zajímavou šanci Elin Johanssonové! V poslední chvíli ji ale kotouč z hokejky odpálila vracející se Kanaďanka.
     
    28:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Velmi důležitý gól před polovinou utkání posouvá Kanadu zpět do výhodnější pozice. Už to vypadalo, že po krásné kombinaci skončí puk pod tělem brankářky, kterou neprostřelila Duboisová. Vznilký zmatek ale ukončila GENIEVIEVE BANNONOVÁ, jenž si kotouč přece jen našla a dorazila ho za čáru - 3:1! Asistence: Catherine Duboisová.
     
    30:15
    Pro Švédky přišla nepříjemná rána do vazu zrovna ve chvíli, kdy si brousily zuby na vyrovnání. Ale nevzdávají se.
     
    31:05
    Čekáme na další zajímavé situace, kotouč se pohybuje kolem kanadské gólmanky Kimberly Newellové.
     
    31:59
    Rychlý brejk Duboisové musela uhasit svým faulem Julia Lennartssonová, což posílá Švédsko do oslabení. Dvě minuty za podražení.
     
    32:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Podruhé v zápase využívá Kanada přesilovou hru a odskakuje do tříbrankového vedení. Muraseová se užuž chystala lapit střelu Heffernanové od modré, jenže teč v poslední možné chvíli ji zmátla natolik, že ASHLEIGH BRYKALIUKOVÁ snadno dostala puk za její záda - 4:1. Asistence: Karly Heffernanová, Sarah Steeleová.
     
    33:47
    Tohle si Švédky ani nezasloužily. Soupeřky najednou získávají nad hrou absolutní kontrolu.
     
    34:49
    Nyní to reprezentovala střela Emily Clarkové, jež si najížděla po pravé straně.
     
    35:59
    Ani nádherná stahovačka v podání Emily Clarkové nestačila na další gól, bekhendové zakončení totiž bylo slabé.
     
    35:59
    Právě Clarková pak lehce sekla do brankářky Muraseové a přísná rozhodčí ji hned posílá na lavici hanby. Dokáží se Švédky vrátit do hry?
     
    36:33
    Kotouč rozvlnil kanadskou síť, jenže pouze z boku. Švédští příznivci už zvedali ruce nad hlavu.
     
    37:12
    V přetahované na brankovišti si našla puk Newellová a donutila sudí zapískat na znamení přerušení.
     
    38:13
    Právě když se vyloučená hráčka vracela na led, přišla švédská narážečka se zakončením Hummelgardové. Těsně vedle!
     
    39:06
    Zase ty šikovné ruce Catherne Duboisové! Muraseová ale sklapla mezírku mezi betony včas.
     
    39:41
    Zbytek třetiny tráví kotouč převážně na švédských hokejkách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    No tak tohle je pro Švédsko hodně kruté! Hlavně díky využité přesilovce zkraje třetiny se vrátilo do hry a vyrovnání by si skoro i zasloužilo. Pak ale přišel kanadský gól, který bude nejspíš zlomovým, následovala totiž taktéž proměněná početní výhoda. Kanada vede před závěrečnou částí o tři góly, ale bude do ní potřebovat vstoupit mnohem lépe.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:54 SEČ.
     
    Střely na branku ve 2. třetině:

    Kanada 13 – Švédsko 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Ze šaten vstoupily oba týmy za hlasitého pokřiku diváků "Sverige!" Tohle ale rozhodně nejsou fanoušci, kteří by přicestovali ze Švédska, zdá se tedy, že i místní Třem korunkám přejí.
     
    41:18
    Hodně pozvolný start třetí části podtrhuje zakázané uvolnění Švédek.
     
    41:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherný hokejový moment jako z mužské hry! Od pravého hrazení vyslala střelu Catherine Daoustová a kapitánka KRISTYN CAPIZZANOVÁ ji ztečovala přesně k bližší tyčce přesouvající se brankářky Marie Ombergové. Ta nahradila na třetí třetinu Minatsu Muraseovou - 5:1. Asistence: Catherine Daoustová.
     
    43:05
    Pokračuje se za trvající kanadské převahy. S tímhle už budou mít Švédky těžkou práci něco udělat.
     
    44:21
    Zatím sledujeme velmi rychle hraný zápas, byť ho nyní o kousek zpomalí kanadský ofsajd. Ten odmávala dřív než rozhodčí švédská střídačka.
     
    45:20
    Povětšinou se bojuje kolem modré čáry žlutomodrých. Kanaďankám se přechod do útoku nedaří.
     
    46:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jako bych to zakřikl! Podruhé od přestávky se podařilo zámořským hokejistkám sevřít své soupeřky v pásmu a je z toho další gól jako do vitríny. Hanna Buntonová převzala přihrávku od modré a zpoza branky ji doručila CATHERINE DUBOISOVÉ, která ji z první poslala na místo určení - 6:1. Asistence: Hanna Buntonová.
     
    47:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ale ještě je tu i radost pro švédské barvy a srdce nestranného fanouška mohlo opět zaplesat. Napříč pásmem vybídla Husaková-Aspová k zakončení VERONICU HUMMELGARDOVOU, jež do dráhy kotouče pouze zasekla hůl a nádherně trefila kanadský růžek - 6:2. Asistence: Denise Husaková-Aspová, Julia Lennartssonová.
     
    48:59
    Hra je nyní dosti neurovnaná, Kanaďanky určitě nebudou chtít v tomto duchu pokračovat.
     
    49:40
    No moc nechybělo. I přes tři sokyně se dopředu cpala Anneli Ekstedtová a svou vyraženou střelu si málem dojela. K zakončení do prázdné ji chybělo pár čísel.
     
    50:48
    Dlouhá kanadská přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    51:23
    A stejný prohřešek přihchází o chvíli později i na druhé straně.
     
    52:19
    Vedoucí tým se už nikam nežene, přesto stále rychle rozehrává a nestahuje se do obrany.
     
    52:59
    Nicméně nyní Kanaďanky chvíli musely čelit tlaku Seveřanek.
     
    54:23
    No, pokročilá hrací doba je už přece jen znát. Javorové listy se trochu začínají šetřit na zítřejší finále, kde je čeká vítěz druhého semifinále mezi Spojenými státy a Českem.
     
    55:04
    Trma-vrma v kanadské třetině rezultuje v přerušení a buly za modrou čarou.
     
    55:42
    Krzyzaniakové rána trefila Malin Höglundovou do brusle a švédská obránkyně se na střídačku kymácí s bolestivým výrazem.
     
    56:27
    Daoustová namazala puk přímo před vlastní bránu na hokejku Elin Johanssonové. Ta ho ale ani natřikrát nedokázala poslat na místo určení, Kimberly Clarková se roztáhle přes celé brankoviště.
     
    57:15
    Kanada nám už v posledních minutách neukazuje nic ze svých útočných schopností.
     
    57:48
    Alex Mooreová mě chtěla přesvědčit o opaku, ale z velkého úhlu nenašla prostor u tyčky Marie Ombergové. Vsadím se, že Ombergová si zachytá zítřejší zápas o bronz. Švédky postrádají svou původní jedničku Julii Abergovou, která už v turnaji pro zranění nepokračuje.
     
    58:14
    Kanaďanky budou moci dohrát utkání v klidu s pukem na hokejkách. Linea Hedinová pyká za nepřípustnou hru tělem.
     
    58:49
    Pozvolný nápor zatím k ohrožení Ombergové nevede.
     
    59:16
    No, ovšem Krzyzaniaková švédskou gólmanku nepříjemně napálila do masky. Ta je naštěstí v pohodě.
     
    59:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ještě jedna oku lahodící kombinace zřejmě uzavírá účet prvního semifinále. Heffernanová si dokonala počkala na najíždějící ASHLEIGH BRYKALIUKOVOU, jež potom kotouč nádherně poslala do růžku. Využila tak třetí přesilovku Kanady v zápase a uzavřela hattrick - 7:2. Asistence: Karly Heffernanová.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    O osudu utkání se jednoznačně rozhodlo ve druhé třetině. Švédky snížily na nejtěsnější rozdíl, ale pak výbornou hru nepřetavily v kýžené vyrovnání a soupeřky jim definitivně odskočily. Kanada jde do finále, Švédsko do zápasu o bronz.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Kanada – Ashleigh Brykaliuková (Ú)
    Švédsko – Elin Johanssonová (Ú)
     
    Střely na branku ve 3. třetině:

    Kanada 14 – Švédsko 8

    Celkem:

    Kanada 47 – Švédsko 25
     
    Úvodní semifinále je minulostí. Za necelé dvě hodiny tady ve finské Heinole vypukne to druhé, které nás zajímá mnohem víc – souboj Spojených států s českou reprezentací. Do té doby na shledanou! (15:31:18)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Gilmourová (Krzyzaniaková), 12. Brykaliuková (Clarková), 29. Bannonová (Duboisová), 33. Brykaliuková (Heffernanová, Steeleová), 42. Capizzanová (Daoustová), 47. Duboisová (Buntonová), 60. Brykaliuková (Heffernanová) - 22. Jakobssonová (Lennartssonová), 48. Hummelgardová (Husaková-Aspová, Lennartssonová)


    Kanada: Newellová (Doddsová) – Krzyzaniaková, Gilmourová, Daoustová, Jacobsonová, Steeleová, Baumgardtová, Ranahanová, Carelsová – Brykaliuková, Clarková, Heffernanová – Millerová, Duboisová, Buntonová – McKibbonová, Nurseová, Mooreová – Bannonová, Capizzanová „C“, Murrayová. Trenér: Jim Fettner.
    Švédsko: Muraseová (Ombergová) – Hedinová, Södergrenová, Höglundová, Axelssonová, Strandbergová, Lundströmová – Carlssonová, Löwenheimová, Palmová – Karlssonová, Hallová, Ekstedtová – Johanssonová, Jakobssonová, Lennartssonová – Hummelgardová, Bennová, Husaková-Aspová. Trenér: Hendrik Cedergren.

    Rozhodčí: Glennová – Weissmanová (obě USA), Girardová (Francie).
    bahis siteleri