Bischofshofen Schlierenzauer (kon.)
konec
Bischofshofen

Schlierenzauer

Neděle 06.01.2013, 16:30Turné čtyř můstků
     
    Honza Matura dnes nejlepším z Čechů na čtrnáctém místě, Lukáš Hlava sice do druhého kola postoupil, na body ale kvůli 32. pozici nedosáhl. Snad se český skok prosadí zase příště. Světový pohár se přesouvá do polské Wisly, po ní následují podniky v Zakopaném. S konstatováním, že nejlepším českým závodníkem na letošním Turné čtyř můstků byl trochu překvapivě Jan Matura, který se umístil někde ve druhé dvacítce. Gregor Schlirenzauer si zároveň upevnil svou pozici na čele Světového poháru. Příjemný zbytek dne a úspěšný vstup do nového týdne. (18:33:09)
     
    Máme dobojováno! Gregor Schlierenzauer vítězí v celkovém součtu zejména díky lepším bodům za styl. Jacobsen na nich doslova a do písmene prohrál Turné. Ztratil na nich oproti svému rakouskému kolegovi nějakých 20 bodů a to metrově nemohl dohnat. Rakušané slaví vítězství svého koně, Jacobsen se musí smířit s druhým místem.
     
    1
    Krásný skok Schlierenzauera na závěr! Rakušan skáče ve druhé rundě 137,5 metru a ačkoliv odepisuje desetinu za vítr, dostává vysoké body za styl a dokonce vyhraje v Bischofshofenu. Poráží o Anderse Jacobsena díky ladnějšímu provedení skoku. To jsou věci na závěr Turné!
     
    2
    Jacobsen dokonce útočí na Schlierenzauera! Norský borec předvedl úchvatných 139 metrů a určitě průběžně povede. Má však nerůznorodé body za styl, které jsou převážně nízké, a proto nebude Schlierenzauer potřebovat žádný veleskok. Stačí mu při dobrém stylu jistota okolo 132 metrů. Nor poráží Krafta o devět bodů.
     
    3
    Nádherný výkon Stefana Krafta! Ten zvládl také svůj druhý soutěžní skok! Dal 131 metrů, má výborné body za styl a stejný bodový přípočet jako Stoch. Nakonec mu to stačí o bod a jednu desetinu! Neuvěřitelná senzace v Bischofshofenu!
     
    4
    Stoch útočil na Bardala! Polský závodník v těžkých podmínkách předvedl 131,5 metru. Ale nepřipisuje takové body za vítr. Je sice momentálně první, Hilde však zůstane třetí v konečném pořadí Turné. Stochovi chyběl malý kousek.
     
    5
    Maciej Kot tlak druhého kol neunesl. Výborné páté místo z prvního kol je pryč. Jen 126 metrů v nijak silném větru do zad, Polák je momentálně šestý a v desítce se přece jenom udrží.
     
    6
    Wolfgang Loitzl předvedl opravdu hodně krátký skok. Jen 123 metrů, navíc nízká náhrada za vítr. Rakušan dokonce prohrává i s Honzou Maturou a jde na třinácté místo.
     
    7
    Thomas Morgenstern svůj druhý pokus příliš nezvládl. Jen 127 metrů, které jsou sice nahrazeny osmi body za vítr do zad, i tak ovšem populární Morgi Bardala neporáží. Je zatím druhý.
     
    8
    Jaka Hvala Bardala neporazí. Slovinský mladíček tentokrát předvedl 127 metrů, má horší body za styl než Bardal a řadí se na aktuální pátou pozici.
     
    9
    Anders Bardal jde do čela. 130 metrů a Hildeho o kýžených deset bodů neporazí. Porazil ho o necelých sedm bodů a průběžně vede. Uvidíme, kam se až dostane.
     
    10
    Neumayer předvedl kvalitních 128,5 metru, body za styl nejsou na Neumayera špatné a Michael je tudíž zatím druhý.
     
    10
    Před skokem Michaela Neumayera tu máme delší prodlevu.
     
    11
    Richard Freitag ale také nezáří. Shodná délka jako Honza Matura, lepší body za styl a větří přípočet za vítr. Proto je teď Freitag na třetím místě.
     
    12
    Honza bojoval, dal relativně slušných 125 metrů, má průměrné body za styl a je čtvrtý. To není špatný výkon pro českého borce. Určitě nejlepší v této sezoně.
     
    13
    Rune Velta se propadne výsledkovou lsitinou hodně hluboko. Dal jen 121,5 metru, nedostává ani záchranu za vítr do zad tak výraznou jako jeho předchůdci a je třináctý. Co Honza Matura?
     
    14
    Andreas Kofler se letošním Turné protrápil. Ani toto nebyl skok, který by ho vytrhnul z bídy. Jen 126 metrů, nízké body za nepřesvědčivý dopad, to je konec nadějí. Je až třetí.
     
    15
    Další útok! Tentokrát ze strany Vassilijeva. Tentokrát navíc dostává při délce 130,5 metru dobré body za styl a Rus je první. Přestyloval Nora.
     
    16
    Výborný skok Toma Hildeho! To je útok ze zadních pozic. Vlasatý Nor předvedl tentokrát 131 metrů, dostává šest bodů za vítr do zad, ale opět dostává výrazné srážky za styl. Přesto vede. O pět bodů a sedm desetin před Prevcem.

    Radek Barkman

    bahis siteleri