Žilina – Zvolen 1:2 (po s.n.) | Košice – Poprad 4:1 (kon.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Piešťany – Skalica 2:0 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
HK Poprad
sk Neděle 13.01.2013, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom si domáci hokejisti poradili s hosťami z Popradu. Ešte pred záverečnou dvadsaťmiúptovkou bolo skóre nerozhodné 1:1, ale v poslednej časti hry Košičania postupne zásluhou Jokeľa, Jenčíka a Novotného rozhodli toto stretnutie vo svoj prospech. Z metropoly východu sa s vami lúči komentátorská dvojica Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský. Prajeme vám príjemný zvyšok večera a úspešný vstup do nového pracovného týždňa! (19:05:05)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Jokeľ sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol už neúspešný.
     
    59:25
    Z medzikružia to backhandovým zakončením skúšal Haščák, no ten napokon neprekonal gólmana Westlunda. Popradský brankár ukryl puk na svojej výstroji.
     
    58:58
    Po fantastickej prihrávke spoza brány od Bulíka sa k puku na pravej strane dostal Jenčík, no ten napokon nevsietil tretí gól! Trafil len betóny gólmana Westlunda.
     
    58:23
    Košičania sú pri puku a vyzerá to tak, že hra sa v košickej Steel Aréne už len dohráva. Uvidíme, či sa jednému z tímov podarí ešte skórovať, no je už takmer isté, že hostia pôjdu pod Tatry bez bodu.
     
    57:39
    Svitana to skúšal z ľavej strany, no gólman Westlund ho svojím reflexívnym zákrokom úspešne odstavil. Puk zblokoval svojou pravou rukou do bezpečia.
     
    57:18
    Po tvrdom nahodení puku na košickú bránu od Balána sa k puku dostal gólman Hylák. Ten puk úspešne pokryl svojou lapačkou. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    56:57
    Dobré zakončenie z hranice ľavého kruhu nám predviedol Matúš Chovan! Gólman Westlund však dobre vykorčuľoval a následne puk úspešne ukryl vo svojej moci.
     
    56:42
    Popradskí hráči sa snažia ešte gólovo presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Košická obrana je zatiaľ veľmi pozorná a už očividne inkasovať nechce.
     
    56:20
    Domáci v plnom počte.
     
    55:50
    Popradskí hokejisti sú v početnej výhode aj naďalej bezzubí, domáci sa naopak bránia perfektne.
     
    55:30
    Popradčania začali presilovú hru veľmi zle a vďaka svojej nekoncentorvanosti sa neprepracovali ešte ani len k zakončeniu.
     
    54:20
    Vylúčenie Košíc - Cebák na 2 min za držanie.
     
    54:10
    Košice dali gól!
    Košičania vzápätí vsietili aj svoj štvrtý gól! Po fatálnej chybe v popradskej obrane sa k puku dostal Matúš Chovan. Ten tvrdo vystrelil, jeho zakončenie však gólman Westlund ešte vyrazil. Následne sa k puku dostal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ, ktorý bez problémov prekonal popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Matúš Chovan.
     
    53:51
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia, čo sa popradskému kolegovi po mojej pravici ani zďaleka nepáči. Nič sa však nedá robiť... Haščák sa od mantinelu natlačil pred Westlunda, ale jeho zakončenie za čiaru neprešlo. Tam sa dostala až následná dorážka RICHARDA JENČÍKA, pre ktorého to bol už druhý gól v stretnutí! Asistencie si pripisujú hráči Marcel Haščák a Tomáš Bulík.
     
    52:50
    Domáci už v plnom počte, podarilo sa im aj dostať do útočnej tretiny, ale k strele už nie.
     
    52:09
    Domáci v plnom počte.
     
    51:50
    Poprad naďalej nasťahovaný pred košickým brankárom, ale domáca obrana pozorne pokráva celý priestor a k strele hostí ani nepúšťa. V závere oslabovky dokonca Košičania vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    51:15
    Košičania sa nachvíľu oslobodili, ale vzápätí sa musia opäť stiahnutí pred Hylákom brániť.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 38. Jenčík (Slovák, Kolba), 42. Jokeľ (Matis), 54. Jenčík (Haščák, Bulík), 55. Novotný (Chovan) - 15. Špelda (Vaic, Jabrocký)


    HC Košice: Hylák - Šeda - Cebák, Štrbák (A) – Kolba (C), Deyl – Novák, Macejko – Martin Chovan, Jokeľ – Marcinko – Matis, Matúš Chovan – Slovák – Novotný, Jenčík – Bulík – Haščák (A), Boltun – Pašek - Svitana
    HK Poprad: Westlund - Šterbák - Brejčák, Kovačevič (A) - Jáchym, Fabian - Špelda, Kurali, Vandas - Klouda (C) - Hvila, Tomas - Balán - Buc, Gríger - Vaic - Jabrocký, Paločko - Takáč - Rapáč

    Rozhodčí: Daniel Konc - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 4134
    bahis siteleri