Eindhoven – Zwolle 1:3 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
1:3 (1:1)
PEC Zwolle
Pátek 18.01.2013, 20:00 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Memphis Depay.
     
    80
    Vše pak musí řešit taktickými fauly. Za jeden z nich dostal žlutou kartu Atiba Hutchinson.
     
    79
    Žlutou si pak za následné váhání s odkopem vysloužil brankář Zwolle Diederik Boer.
     
    77
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Giovanni Gravenbeek, přichází Arne Slot.
     
    77
    Žlutou kartu navíc obdržel ještě také Tim Matavž.
     
    76
    Následné zakončení Mertense skvěle vytáhl na rohový kop hrdina hostí Boer!
     
    76
    Mertens sice nastřelil jednoho z hráčů Zwolle, za předčasné vyběhnutí je ale potrestán Youness Mokhtar.
     
    75
    Netradiční situace v šestnáctce Zwolle! Malá domů od van den Berga, celé Zwolle se staví na brankovou čáru.
     
    73
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mark van Bommel, přichází Jürgen Locadia.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Zanka, přichází Wilfred Bouma.
     
    67
    Pro PSV to je teď ještě horší. Domácí se snažili dostat do Boerovy šestnáctky, když se jim to ale nepovedlo, stáhl se pro míč na vlastní polovinu hostující hrdina Benson, jehož zezadu podťal Erik Pieters a uviděl červenou kartu.
     
    64
    Pluim se uvolnil v šestnáctce, tentokrát si ale se zakončením nedal příliš práce a Waterman jeho ránu vyboxoval!
     
    63
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Nebesa dnes PSV opravdu nakloněna nejsou! Poté, co dvakrát za sebou zoralo čistou příležitost ke srovnání, přišel skvělý zákrok Watermana na rohový kop, domácí brankář jej ale chvíli poté degradoval špatným postavením při rohovém kopu Achenteha, jenž zády k brance hlavou nad nad ním umístil do sítě WILJAN PLUIM.
     
    62
    Zahořelo ale i na druhé straně! Van Polenův centr se snesl na hlavu Pluima, kterou horko těžko vytěsnil na roh Waterman.
     
    59
    A pak přišlo ještě něco neuvěřitelnějšího! Zwolle přežilo svou vlastní smrt. Hutchinsův centr našel hlavu Mertense, jehož hlavičku vytěsnil Boer jen k Matavžovi, který podruhé za sebou v čisté šanci zklamal. Vše ale pokračovalo, míč se pak odrazem dostal k Lensovi, jenž sám před prázdnou brankou neměl jednoduchou pozici a zakončil vedle levé tyče Zwolle.
     
    59
    Van Bommel se pokusil odčinit svá zaváhání pěknou střelou z dálky, Boer ji vyrazil před sebe, pak ale krásně v leže zlikvidoval i Matavžovu snahu o dorážku!
     
    53
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    PSV z velké části díky van Bommelovi ztratilo míč na útočné polovině, při dlouhém nákopu podklouzl Pieters, Zwolle se tak zadarmo dostalo na útočnou polovinu, centr Gravenbeeka z pravé strany propadl k úplně volnému FREDU BENSONOVI, jenž měl dostatek času na to, aby zamířil a svou druhou brankou v utkání vrátil hostům vedení.
     
    49
    Gravenbeek se z pravého křídla hnal do skutečně nadějné příležitosti, v ten moment jej ale k zemi poslal Marcelo a za své počínání obdržel žlutou kartu.
     
    43
    Nepříliš pěkný zákrok Joosta Broerse končí žlutou kartou pro něj.
     
    42
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jen dočkali srovnání do konce poločasu. Lens odcentroval přes celou šestnáctku na Mertense, jenž na malém vápně našel TIMA MATAVŽE, který povedeným zakončením srovnal.
     
    40
    Matavž krásně našel Lense, ten ale místo přihrávky na lépe postaveného Wijnaldum volil střelu z otočky, kterou Boer opět vytěsnil! Následný Matavžův centr se točil spíše od brány a skončil tak autovým vhazováním Zwolle.
     
    39
    Lens přebral krásnou křižnou přihrávku, opět ale míč nepotáhl a jen nastřelil nohy padajícího Boera! Následným dorážkám pohotovým skluzem na hranici pokutového území zamezil van den Berg.
     
    32
    Lens se za chvíli dostal do další velké šance, když se mu šťastně odrazil míč do běhu, tísněn Achentehem ale zpanikařil a na šestnáctce mu míč sjel po holeni, takže Boer se opět nemusel cítit ohrožen!
     
    25
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    To je obrovský šok pro PSV. Zwolle jej dokázalo vylákat na svou levou stranu a uvolnit tak prostor Pluimovi, jenž udělal kličku Marcelovi, od nějž se nakonec míč odrazil k FREDU BENSONOVI, jehož nestihl dostoupit van Bommel a umožnil mu tak posunutí míče za Watermana.
     
    14
    A pro Boera v brance hostí to nebylo nic příjemného, neboť tento volný kop jen tak tak vytáhl na rohový kop!

    Daniel Polách

    Branky: 42. Matavž - 25. Benson, 53. Benson, 63. Pluim

    Karty:   49. Marcelo (PSV), 77. Matavž (PSV), 80. Hutchinson (PSV) - 43. Broerse (ZWO), 76. Mokhtar (ZWO), 79. Boer (ZWO)   67. Pieters (PSV)


    PSV Eindhoven: Waterman - Hutchinson, Marcelo, Zanka (73. Bouma), Pieters - van Bommel (73. Locadia), Wijnaldum, Strootman - Lens, Mertens (88. Depay) - Matavž
    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh - Gravenbeek (77. Slot), Drost, Benson - van den Berg, Pluim - Mokhtar

    Rozhodčí: Higler
    bahis siteleri