Chabarovsk – Spartak Moskva 1:2 (kon.) | Novokuzněck – Riga 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Doněck 2:5 (kon.)
Ufa – Chanty-Mansijsk 5:4 (kon.) | Nižněkamsk – Omsk 1:4 (kon.) | Kazaň – Barys 2:4 (kon.)
Jaroslavl – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Viťaz – Jekatěrinburg 2:1 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 5:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Magnitogorsk 2:1 (po s.n.) | HC Slovan – Minsk 1:2 (kon.) | Lev – Čerepovec 5:4 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 28.01.2013, 19:00 • Slovnaft Arena (10 000) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Janus je venku z brány, ale Slovan se nemůže usadit v pásmu.
     
    56:39
    Na druhé straně mega tutovka Stapletona, který nepotrestal chybu slovenské obrany. Rozjel se na modré čáře a upaloval sám na Januse. Ten však vytáhl fantastický zákrok pravým betonem, vystihl tak blafák a záměr zakončovatele. Jaro Janus ještě drží poslední akci Bratislavy.
     
    55:07
    Co k tomu dodat. Marek Svatoš měl tisíciprocentní šanci. Jenže sám před bránou trefil pouze Haugena, který se stihl přesunout. Vyrovnání bylo blízko, Minsk i tohle přežil. Na Slovanu je vidět, že jede z posledních zbytků sil.
     
    54:02
    Bude se vylučovat, Kytnár sekání a Irgl hrubost. Celá situace vznikla po střeel Mojžíše a poté se strhla před bránou menší šarvátka. Nakonec se spravedlivě rozdělily tresty.
     
    46:26
    Přesilovka končí, Marek Svatoš zasáhl hokejkou Stase a bude se hrát 4/4.
     
    45:40
    Vzápětí exliberecký útočník faulován Murphym a přesilovka pro domácí bude pokračovat. A možná to bude faul za 2+2.
     
    42:32
    ...Kitarov usedá na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    33:00
    Přesilovka tentokrát pro Slovan Bratislava. Goroško nedovolené bránění.
     
    31:13
    Fantastický Janus, který kryje bombu Stapletona od modré čáry. Aplaus naprosto zasloužený.
     
    29:58
    Problémy nekončí, Slovan jde do tří. Sersen hra vysokou holí.
     
    29:37
    Jenže tlak Slovanu končí, Švarný menší trest za podražení...
     
    29:03
    Slovan právě vstřelil branku!
    A je to tady. Z obrovského tlaku muselo přijít snížení. Obránce TOMAŠ MOJŽÍŠ si najel mezi kruhy a propálil příklepem Haugena. Byla to podobná branka jako v případě úvodního gólu soupeře. Menší rozdíl byl v tom, že kotouč se navíc odrazil od tyčky do brány. Bez asistence.
     
    28:17
    ...což dokumentuje jasná loženka Daňa. Ten krásně trefil kotouč a neuvěřitelný Haugen vymrštil lapačku a radost slovenského útočníka překazil. Už se radoval a měl ruce nahoře, leč zbytečně.
     
    25:05
    Další tutovka Slovanu. Na Haugena ujížděla dvojice Bližňák - Miklík. První jmenovaný to vzal na sebea norský brankář znovu připraven.
     
    24:06
    Obrovská šance Slovanu, kterou měl Daňo. Ani brankář Haugen nečekal, že se slovenský útočník u jeho pravé tyče zjeví. Nadvakrát v souboji tváří v tvář nedokázal propálit gólmana hostů. Pochválit je třeba i Bakošovu zadovku, jenž měla myšlenku. Každopádně Bratislava stále na gól čeká.
     
    18:11
    Teď už to faul bude, respektive přesilovka. Denisov menší trest nedovolené bránění.
     
    11:19
    Minsk je v obrovské pohodě, hosté jsou neuvěřitelně rychlostně vybavení. To je fofr přátelé. Takový Kitarov s Kulakovem jsou snad natažení na klíček. Nyní přebruslili takřka o parník Tabačka s Mojžíšem a jen díky Janusovi je výsledek "jen" 0:2.
     
    09:41
    Kulakovova křižná přihrávka na Meleška a Slovan si může oddechnout. Mnoho nechybělo, aby Meleško zakončil do prázdné brány. Avšak puk ho neposlechl a běloruský reprezentant nepřidává třetí branku, byl k ní hodně blízko.
     
    08:37
    Problémy Slovanu nekončí, Michal Sersen vyloučen za nedovolené bránění.
     
    08:10
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak to je velký šok a rána pro Slovan, který v krátkém sleduju podruhé inkasuje. Nutno dodat, že to byla výstavní brány v podání TIMA STAPLETONA. V obrovské rychlosti napřáhl z pravého kruhu a propálil Jaroslava Januse. Asistence: Jere Karalahti.
     
    07:58
    Krásná střela Kukumberga, jenž napřáhl z levého kruhu a kotouč končí jen těsně nad bránou.
     
    04:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní gól zápasu. Spolupráce dvou finských borců vyšla na výbornou. Laine předložil kotouč mezi kruhy na JANNE NISKALU a ten ranou zápěstím prostřelil nad levý beton Jaroslava Januse. Parádní akce obou hráčů a Slovan prohrává 0:1. Takový začátek si rozhodně nepřál. Asistence: Teemu Laine, Sergej Drozd.
     
    02:56
    A na druhé straně Irgl se Stapletonem v obrovské šanci. Druhý jmenovaný byl sám před Janusem, ten ho však vychytal. Slovenský supertalent vyjel hodně z brány a rozhodující bylo, že zmenšil střelecký úhel.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 30. Mojžíš - 5. Niskala (Laine, Drozd), 9. Stapleton (Karalahti)


    HC Slovan Bratislava: Janus (Konrád) - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Tabaček, Mihálik, Švarný, Preisinger, Luža - Vondrka, Bližňák, Miklík - Bartovič, Kytnár, Svatoš - Hudáček, Ölvecký, Kukumberg - Mikúš, Bakoš, Daňo. Trenéři: Rostislav Čada, Svatopluk Číhal, Roman Stantien.
    HC Dinamo Minsk: Haugen (Šelepňov) - Denisov, Karalahti, Krajíček, Niskala, Goroško, Murphy, Nogačov - Platt, Stapleton, Irgl - Meleško, Kitarov, Kulakov - Mikchajlov, Stas, Drozd - Laine, Pivko, Lopasčuk. Trenér: Alexander Andrejevskij.

    Rozhodčí: Hašilov, Kadirov - Metalnikov, Sirotkin
    bahis siteleri