Lipt. Mikuláš – Orange 20 3:1 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
3:1 (0:0, 2:0, 1:0)
HK Orange 20
sk Pondělí 28.01.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Hokej na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši uzrie svetlo aj v pondelok 27.1, keď sa Liptáci stretnú s výberom Slovenskej 20-tky.

    Liptovský Mikuláš sa svojim divákom predstavil v piatok, keď na vlastnom ľade privítal súpera z Detvy, ktorý sa snažil v tabuľkovo susednom zápase získať aspoň jeden bod, čo sa mu ale v konečnom dôsledku nepodarilo. Liptovský Mikuláš mal viac z hry, i keď v prvej tretine sa obaja súperi ešte spoznávali, o všetko však rozhodla druhá tretina, kde domáci odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov, v samotnom závere však ešte Detva znížila na rozdiel jedného gólu, ale Liptáci potvrdili plný zisk bodov v poslednej časti hry, keď stanovili gólom na konečných 3:1.

    Slovenská 20-tka si naposledy zmerala sily so Spišskou Novou Vsou, v ktorej sa síce dostala do vedenia zásluhou Milého, ale Spišiaci nenechali nič na náhodu a do konca prvej časti hry vyrovnali na 1:1. Druhá tretina patrila taktiež Východniarom, tí si zabezpečili trojgolové vedenia po presných zásahoch Skalického a Nováka. Konečnú bodku zápasu dal v 40. minúte Kremaský, ktorý tak stanovil na konečných 4:1.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Fabo, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Mravec, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček

    HK Orange 20: Godla - Bačík, Boboš, Predajniansky, Krasničan, Horvat, Gula, Archs, Dubeň, Milý, Bondra, Šoltés, Rosandič, Mikoláš, Pardavý, Ambroz, Žilka, Dinda, Petráš.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:38
    Úvode stretnutia sú pri puku domáci hráči, tí trošku dlhšia čakajú s rozohrávkou za vlastnou bránou a možno sa táto nerozvážnosť vyplatila na úkor hostí, Klepáč svojou nepresnou prihrávkou ponúkol zakázané uvoľnenie 20-tke.
     
    01:05
    Nebezpečne sa teraz po zakázanom uvoľnení predstavila Orange 20, tá vystrelila dva krát nebezpečne spomedzi kruhov, v oboch prípadoch bol úspešný Palko.
     
    01:34
    Liptovský Mikuláš sa po prvý krát dostal do útočného pásma, na pravej strane sa snažil niečo vymyslieť Bartík, ten však zlyhal na pozornej obrane súpera, ktorá mu včas vypichla puk.
     
    02:02
    Na prvé vylúčenie sme v podstate nečakali dlho, v týchto sekundách už odchádza na trestnú Kledrowetz.
     
    02:49
    V prvej presilovke to zatiaľ nie je pre slovenský výber nejaké "ružové" síce sa chlapci natlačili do pásma Liptovského Mikuláša, ich pokusy od modrej skončili iba na ochrannej sieti.
     
    03:09
    Nebezpečný pokus, resp. strelu na bránu si pripisuje Bačík, ten z pravej strany ohrozil Palka, ktorý si však stihol zasiahnuť lapačkou.
     
    03:56
    Vhadzovanie v útočnom pásme hosťom nejak nevyšlo, ihneď prišli o puk a navyše sa Liptáci dostali zásluhou Kubáňa do pásma, kde sa snažia niečo pri mantinely vymyslieť a tým následne ohroziť bránu Godlu.
     
    05:07
    O puk sa v týchto sekundách bojovali pri mantinely v obrannom pásme Liptovského Mikuláša, Holiga v mikrosúboji vyhral boj o puk, ale to mu vzápätí nebolo moc platné, pretože rozhodca píska faul.
     
    05:18
    Ako sme spomínali, opäť sa vylučuje na domácej strane, tento krát to nie je nik z hráčov, ale celkom zbytočný trest, pretože domáci hrali v šestici.
     
    05:42
    Hneď po pár sekundách 20-tka nebezpečne ohrozila bránu súpera, z pravej strany vystrelil dobre Horvat, ktorý mieril síce na Palka, ale ten mal s jeho strelou nejaké problémy, ale úspešne zasiahol na dva krát.
     
    06:11
    Viac krát sme videli Liptákov na ľade, najskôr ostal ležať na ľade Kuric, vzápätí to vyzeralo na faul Bartíka, ten hneď opúšťa ľadovú plochu a mieri do šatne.
     
    06:15
    Na faul na Bartíka odpovedajú aj rozhodcovia, na trestnú odchádza Bačík za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    06:50
    Liptovský Mikuláš sa v pásme súpera opäť prihlásil brankárovi Godlovi, po buly sa puk dostal k Bačovi, ktorý si to pripravil na strelu a svojim následným pokusom mieril iba do dobre postaveného brankára. Opäť sa bude vhadzovať...
     
    07:16
    Domáci hráči sa opäť dostali do pásma, pri mantinely sa snažil Matejka obhodiť súpera, skoro mu to aj vyšlo, ale je to hráč zo Slovenskej 20-tky, ktorý zakladá akciu.
     
    08:17
    Domáci hráči v závere presilovky v útočnom pásme, Kledrowetz nahodil puk pred bránu súpera, tam si to perfektne prebral mladučký Poliaček, ktorý sa snažil obhodiť brankára, ale jeho pokus skončil tesne mimo.
     
    09:31
    Nahodený puk zo stredného pásma skončil v lapačke brankára Palka, ten mal dostatok času a priestoru, aby mohol rozohrať na najbližšieho spoluhráča.
     
    10:15
    Slovenská 20-tka teraz na pár sekúnd zatlačila súpera v jeho vlastnom pásme, skúšala to krátkymi prihrávkami popri mantinely, ale finálne zakončenie na bránu sa nedostavilo.
     
    12:13
    Dlhšia sa hral taký hokej medzi pásmami s nejako nie najväčšou efektivitou, v týchto chvíľach po pravej strane prenikol Bartík, ktorý vzápätí aj zakončil, jeho strela skončila v lapačke Godlu.
     
    12:54
    Domáci hráči to skúšali opäť, rýchlym protiútokom prenikli do pásma súpera, ale tam nespôsobili nejaké veľké "haló" pričom prihrávke jedného z domácich hráčov skončila na hokejke obrancu súpera.
     
    13:43
    Dobre sa vyvíjala akcia Liptovského Mikuláša, v strednom pásme zachytil puk Paukovček, už už si to pripravoval na strelu, čo sa mu aj podarilo, avšak jeho pokus bol tečovaní obrancom, puk sa ocitol na ochrannej sieti.
     
    16:47
    Ospravedlňujeme sa vám za krátky výpadok, na zimnom štadióne bol problém s internetovým pripojením.
     
    17:16
    V týchto chvíľach sa do útoku tlačia domáci hráči, spomedzi kruhov mieril presne na bránu Paukovček, avšak zákrok Godlu sa postaral o to, že v Liptovskom Mikuláši panuje ešte vyrovnaný stav.
     
    18:20
    Žilka sa dostal k puku v strednom pásme, skúšal do efektnou kľučkou na protihráča, ale tá sa mu nevydarila najlepšie, čím puk ako na zlatom podnose ponúkol súperovi.
     
    18:59
    Bartík sa teraz trošku nezdržal a fauloval pri mantinely, pravica hlavného rozhodcu ihneď nabrala smer nahor, mikulášsky útočník odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    19:12
    Hneď po buly sa domáci hráči ujali puku, tí ihneď a bez váhania vyhadzujú cez všetky čiary, následne sa 20-tka natlačila do pásma domácich.
     
    19:57
    Obrovská šanca v závere prvej tretiny, z vlastného oslabenia vyhodil puk v páde jeden z domácich hráčov, do súboja sa následne dostal domáci kapitán Juraj Kuric, ktorý oklamal aj obrancu, ale zoči-voči brankárovi Godlovi zaváhal, resp. pohorel na perfektnom zákroku Godlu, ktorý podržal v závere svoj tím.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Orange 20 výsledkom 0:0. V úvode zápasu sme videli pár šancí, či už na jednej, alebo druhej strane. Orange 20, mala pár presiloviek, ktoré v konečnom dôsledku nepremenila ani na jednu vážnejšiu šancu, na druhej strane sa v nedarí ani domácim hráčom, tí síce viac krát pohrozili pred bránou súpera, ale gól z toho zatiaľ nie je. V samotnom závere prvej časti hry unikol Kuric, ten však pohorel na dobrom zákroku Godlu.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    23:25
    Úvod nám trošku poznačilo zdržanie, opäť to boli technické problémy, ktoré sa už hádam nebudú opakovať, hra je v týchto sekundách pozastavená, čaká sa na vhadzovanie v strednom pásme.
     
    24:02
    Boj o puk pri mantinely v pásme domácich, po pár sekundách z tohto súboja vyšli víťazne domáci hráči, ale tí sa nestihli ani dostať z vlastného pásma, keď čelili strele z hokejky hráča súpera, po jeho pokuse musel brankár Palko zasahovať, nasleduje buly.
     
    25:04
    20-tka pomaly, ale predsa prenikla do útočného pásma, tam z ničoho nič mala na hokejke aj šancu, keď z pravej strany prihrával pred bránu Krasničian, ktorý trafil v páde obrancu domácich.
     
    25:58
    Liptovský Mikuláš po dlhšom čase pohrozil pred bránou 20-tky, z takmer nemožného uhlu vystrelil Kuric a skončilo to tak ako sa očakávalo, puk sa odrazil od bočnej sieti späť do hry.
     
    27:21
    Domáci hráči sa snažili čo to spôsobiť v pásme aj v týchto sekundách, prihrávka spoza brány však nenašla toho správneho majiteľa, do útoku sa tak dostavajú hostia.
     
    28:15
    Očakávaný gól by mohol prísť v týchto sekundách, resp. najbližších. Liptovský Mikuláš si zahrá presilovku po tom ako dostala 20-tka trest za hráčsku lavicu.
     
    28:58
    Zatiaľ to v presilovke gólovo nevonia, domáci ihneď po buly stratili pásma, v týchto chvíľach už síce kombinujú v útoku.
     
    29:32
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Prvého gólu sme sa teda dočkali, domáci hráči využívajú presilovku konkrétne po situácii, keď obranca Peter Klepáč nahodil puk pred bránu, ten sa odrazil rovno na hokejku FRANTIŠKA POLIAČEKA, ktorý už nezaváhal a mieril presne do odkrytej časti Godlovej brány. Asistencia: Peter Klepáč.
     
    30:49
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči sa po chvíli dostavajú do vedenia o dva góly, rodí sa nám dobrá bilancia, Fratišek Poliaček pred malou chvíľou otváral skóre, v týchto sekundách si pripisuje asistenciu na góle LUKÁŠA PAUKOVČEKA, ktorý sa pred brankárom nemýlil. Asistencia: František Poliaček, Juraj Kuric.
     
    32:57
    Vylučuje sa nám aj v týchto sekundách, za podrazenie odchádza hráč 20-tky, Martin Ambroz.
     
    33:16
    Popri mantinely sa dobre predral Kubáň, ten vybojoval puk pre spoluhráča, ktorý ho však vzápätí stratil. 20-tky využíva zaváhanie a vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    34:06
    Dobrá súhra domácich v presilovke, po výmene na modrej čiare sa dostal do zakončenia Bartík, jeho strela z prvej minula len tesne bránu, vzápätí sa snažil navýšiť skóre Galko, ale jeho nasadenie pred bránou nebolo privysoké. 20-tka sa teda ubránila.
     
    35:22
    O peknú súhru sa postarali domáci hráči aj teraz, Paukovček hľadal po výmene prihrávok pred bránou svojho spoluhráča, avšak ten ho svojim pohybom zmiatol, takže konečná prihrávka, resp. tá finálna neskončila tam kde mala.
     
    36:56
    Orange 20 po niekoľkých minútach v pásme súpera, prihrávkou od mantinelu hľadal Petráš spoluhráča, ale našiel iba voľný priestor, následne sa k puk dostali domáci hráči.
     
    38:05
    V tejto chvíli sú pri puku hráči 20-tky, postupne sa snažia niečo vymyslieť, ale zatiaľ sú to iba prihrávky vo vlastnom pásme, postupne by sa mali vybrať dopredu.
     
    38:39
    Po buly vo vlastnom pásme sa dostali do útoku domáci hráči, z ľavej strany sa snažil o dobrú prihrávku Paukovček, ten však nahodil puk iba na korčule súpera, po pár sekundách sa snažili dostať hostia do protiútoku, obrana Liptákov zasiahla.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa nám druhá tretia zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Orange 20. V druhej časti to už bolo o niečo veselšie, čo sa týka hlavne gólov, svedkami toho prvého sme boli v 30. minúte, keď Poliaček pred brankárom nezaváhal. Na ďalší gól sa taktiež nečakalo dlho, o necelú minútu zvyšoval na 2:0 Paukovček, ktorý zasunul puk ponad padajúceho Godlu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:46
    Pred niečo vyše minútou sa nám začala tretia tretina zápasu, v úvode tretiny to moc hokejovo nevyzeralo, hlavne čo sa týka šancí, hrá za zo stranu na stranu.
     
    42:38
    Vylúčenia na strane domácich, na trestnú odchádza Sajko.
     
    43:08
    Počas vlastného oslabenia dokázali domáci hráči dobre pohroziť, po pravej strane prenikol Kuric, ktorý si to pripravil aj na strelu, avšak jeho pokus skončil iba na plexiskle.
     
    44:15
    O puk sa v týchto sekundách bojovalo v pásme domácich, tí to tam dobre ubránili a následne sú to oni, ktorí idú do útoku, Po pravej strane prenikol Galko, ktorý aj zakončil z pravej strany, tesne mimo.
     
    45:17
    Liptovský Mikuláš začína ďalšiu akciu spoza vlastnej brány, táto už nekončí tak dobre, ako pred pár sekundami, rozohrávka Liptákov nebola najpresnejšia a končí u brankára Godlu.
     
    46:25
    Nie moc záživný hokej pre oko diváka, ktoré si hlavne pýta záživné akcie a množstvo zakončení. V týchto sekundách, resp. v posledných minútach sa nehrá moc dobrý hokej, puk lieta zo strany na stranu, je tam veľa nepresností a osobne sa ani mne nekomentuje najlepšie.
     
    47:39
    Potvrdilo sa to aj v týchto sekundách, rozohrávka Bačíka z vlastného pásma skončila v strednom, tam ju však zachytil súper, ktorý to s pukom na hokejke natiahol do útoku, kde sa opäť zrodila strata puku, 20-tka to okorenila vyhodeným puku, zakázané uvoľnenie.
     
    48:31
    To čo v dnešnom zápase naozaj ide sú vylúčenia, omylom nekončí ani táto situácia, ktorý si priam doslova po faule Šoltésa vypýtala faul, Liptovský Mikuláš si zahrá dve minúty presilovku.
     
    49:22
    V doterajšej presilovke sa domáci hráči natlačili do pásma, tam však iba kombinovali a nič s koncovkou nevymysleli, viacero prihrávok bez zakončenia využili hostia, ktorí zachytili puk a vyhodili.
     
    50:20
    Ďalšia nemohúcnosť domácich v presilovke, síce sa zverenci Dušana Halahiju dostali do pásma súpera, ale tam nezotrvali veľmi dlho, keď pri mantinely stratili puk. 20-tka sa oslobodila.
     
    50:50
    Fabo sa dostal k puku v strednom pásme, po prihrávke sa mohol dostať do situácie 1 na 1, ale nejak sa mu pošmyklo, čo využil aj obranca, ktorý sa zmocnil puku a kľudní situáciu so spoluhráčom.
     
    51:56
    Po dlhšej dobe sa do zakončenia dostali hráči 20-tky, Žilka prenikol popri mantinely, odkiaľ sa presadil aj prízemnou strelou, na ktorú si dal Palko pozor a aj týmto zákrokom je čoraz bližšie k prvému čistému kontu v sezóne.
     
    52:19
    HK Orange 20 dalo gól!
    Zrejme som to zariekol, touto cestou sa tak možno aj ospravedlňujem domácemu brankárovi Palkovi, ten v týchto sekundách vyťahuje puk zo siete po tom ako inkasoval po strele MISLAVA ROSANDIČA, ktorý sa mierenou strelou od modrej nemýlil. Asistencie: Martin Krasničan, Ľubomír Dinda.
     
    54:11
    Tento trest sme tu už dnes mali, ale pripomenieme si ho ešte raz, o chvíľu sa začne presilovka domácich hráčov, po tom ako 20-tka obdržala trest za veľa hráčov na ľade.
     
    54:56
    Trošku šikovne to skúšal v presilovke Kuric, dostal sa mu puk na hokejku pred brankárom, kde sa ho snažil tak povediac obhodiť, jeho pokus brankár pokryl.
     
    55:35
    Domáci hráči zatlačili aj o chvíľu, strely od modrej vykryl betónmi brankár Godla, ktorý v dnešnom zápase chytá vskutku výborne, viac krát podržal perfektným zákrokmi svoj tím.
     
    57:13
    V závere stretnutia nás možno ešte čaká celkom dramatický koniec, Liptovský Mikuláš vyhráva o gól, síce má jemnú prevahu, ale 20-tka vie pohroziť aj z mala, uvidíme...
     
    57:56
    V týchto sekundách sa v útočnom pásme nachádzajú domáci, tí to kombinačne skúšajú hlavne po modrej čiare, súpera vystihol puk, ale prihrávkou nenašiel nikoho, zakázané uvoľnenie.
     
    59:03
    Pomaly sa blížime k záveru zápasu, brankár hostí stále ostáva medzi tyčami.
     
    Hostia si zobrali oddychový čas, v závere stretnutia odchádza na trestnú Poliaček, brankár Godla ostáva na striedačke.
     
    59:33
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    V závere stretnutia domáci hráči spečatili výhru v dnešnom zápase gólom do prázdnej brány, keď rozohrávku hostí zachytil Michal Mravec, ktorý tak bratsky prihral PETROVI BARTIKOVI, ktorý nikým nekrytý do prázdnej brány nezaváhal. Asistencia: Michal Mravec.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi Liptovským Mikulášom a Orange 20, domáci hráči potvrdili úlohu favorita, i keď v samotnom úvode to tak nevyzeralo, veľký zlom spôsobila druhá tretina, konkrétne 30. minúta a gól Poliačeka, tento hráči si o minútu pripísal aj asistenciu na góle Paukovčeka, ktorý tak stanovil na 2:0, v poslednej tretine videli diváci góly na oboch stranách, najskôr zdramatizoval duel na 2:1 Rosandič, všetko však upokojil v poslednej minúte gólom do prázdnej brány Bartík. (19:08:58)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 30. Poliaček (Klepáč), 31. Paukovček (Poliaček, Kuric), 60. Bartík (Mravec) - 53. Rosandič


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Fabo, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Mravec, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček
    HK Orange 20: Godla - Bačík, Boboš, Predajniansky, Krasničan, Horvat, Gula, Archs, Dubeň, Milý, Bondra, Šoltés, Rosandič, Mikoláš, Pardavý, Ambroz, Žilka, Dinda, Petráš.
    bahis siteleri