Třinec – Sparta 4:5 (kon.) | Kladno – Chomutov 2:3 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 3:0 (kon.)
Zlín – Liberec 6:3 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Slavia – Pardubice 2:1 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:5 (0:2, 1:2, 3:1)
HC Sparta Praha
Pátek 01.02.2013, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Tipsport extraliga směřuje ke své třetí reprezentační přestávce, kterou vyplní švédský díl Euro Hockey Tour. Ještě před tím ale celý extraligový peloton čekají dva duely. V tom nejbližším se třetí Oceláři postaví pátým Sparťanům. Oba celky v tabulce dělí jediný bod, půjde tedy o přímý souboj o třetí příčku.

    Hráči Sparty Praha zažívají v poslední době herní i výsledkové obrození. Sparta dokázala zvítězit v posledních deseti duelech, značný bodový přísun znamenal posun Pražanů na pátou příčku tabulky, bod za třetí Oceláře. Poslední duel sehráli Sparťané na vlastním ledě, když v rámci dohrávky třináctého kola porazili brněnskou Kometu.

    Pražany čeká o následujícím víkendu nelehký los. Nejprve v pátek sehrají duel v Třinci, v neděli pak změří síly s vedoucí Plzní. „V Třinci nás čeká další těžký zápas s týmem, který je na svém ledě velmi silný, zejména v ofenzivě. Máme sice sérii dobrých utkání, ale musíme nadále hrát zodpovědně, s pokorou a dodržovat systém, který jsme si nastavili,” nechal se slyšet kouč Sparty, Josef Jandač.

    Třinečtí Oceláři v posledních dvou zápasech sice přerušili svou sérii neporazitelnosti, i tak se ale stále drží na dostřel vedoucí Plzni, na kterou Slezané momentálně ztrácí čtyři body, mají však dohrávku v Pardubicích k dobru. Naposledy se Oceláři představili na ledě Chomutova, kde brali bod za prohru v prodloužení.

    Teď čeká hráče s dráčkem další těžká výzva. Na Lesní se postaví rozjeté Spartě, která v posledních kolech vytvořila klubový rekord v počtu výher za sebou. „Sparta je teď neskutečně rozjetá, ale ani tak nechceme měnit nic na našem stylu hru a přizpůsobovat ho soupeři. Věříme, že to povede k úspěchu a naopak Spartě vnutíme náš způsob. Podle vývoje budeme případně reagovat,” řekl na téma střetnutí lodivod Josef Turek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) - Roth, Ovčačík, Zíb, Hrabal, Lojek, Klouček, Kania, Bezuška - M. Růžička, Peterek, Varaďa - Orsava, Rákos, D. Květoň - Adamský, Polanský, Klimenta - Zagrapan, Matuš, Hrňa

    HC Sparta Praha: Melicherčík (Pinc) - Pilař, Sičák, Milam, Krstev, Philipp, Jan Hanzlík, D. Kočí - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Pacovský, Jaroslav Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman

    Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Hlavatý, Tošenovjan.
     
    Hráči obou celků jsou nastoupeni na modrých čarách, kapitáni se jedou pozdravit se čtveřici rozhodčích. Utkání začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Zagrapan šel spolu s Růžičkou do útočného pásma, než ale dvojice domácích forwardů stačila cokoliv vymyslet, zmocnili se hosté kotouče...
     
    00:40
    A dostali se také k první střele. Na Hamerlíka střílel Tenkrát, kotouč ale trefil jen místo, kde stál domácí brankář.
     
    01:13
    Rákos zachytil sparťanskou rozehrávku, ze střední třetiny ale poslal puk jen na hostující střídačku.
     
    01:30
    Uvidíme první početní výhodu, kterou si zahrají hosté z Prahy. Treille se dral do útočné třetiny, za záchrannou brzdu zatáhl Tomáš Klouček, jehož počin byl potrestán dvěma minutami.
     
    01:44
    Ve Werk aréně máme menší komplikace s časomírou, hra se proto na chvíli zastavila. Už je ale vše v pořádku a budeme pokračovat.
     
    02:10
    Ton si vyměnil pár přihrávek se Sičákem a pak vystřelil od modré. Kotouč ale trefil hůl nejbližšího protihráče, od níž se černá guma odrazila zpět na hole Sparty.
     
    02:45
    Hosté tak dlouho kombinovali, až se sami vyhnali z útočné třetiny. Za odraženým kotoučem ještě spěchal třinecký Květoň, hosté ale k němu měli blíž.
     
    03:22
    Oceláři se ve vlastním oslabení dostali do obrovské šance. Před Josefem Hrabalem se rozestoupila hostující obrana, třinecký bek se dostal až před Melicherčíka, kde ale dobře zasáhl vracející se Gřegořek.
     
    03:44
    Oceláři jsou kompletní. Kotouč stále v pásmu domácích, na holích jej drží hosté...
     
    04:09
    Pacovský nahazoval z rohu kluziště, před Hamerlíkem ještě stál Přibyl. Od bruslí hostujícího forwarda se kotouč nakonec odrazil do lapačky třineckého gólmana.
     
    04:45
    Růžička vybojoval kotouč ve středním pásmu, přejel modrou čáru a nabil z druhé vlny najíždějícímu Varaďovi. Ten sice nedokázal přesně vystřelit, nicméně se dostal k dorážce, kterou zlikvidoval Melicherčík.
     
    05:01
    Na druhé straně se do šance dral Hlinka, který ale nedokázal obstřelit bránícího Hrabala.
     
    05:22
    Hosté ale zůstali před Hamerlíkem a vytvořili si tlak. Na jeho konci stál Petr Tenkrát, který ale poslal puk jen do ochranné sítě.
     
    05:53
    Adamský nastřelil puk za hostující branku, sám jej dojel, pak ale nedokázal obehrát hostujícího Přibyla. Kotouč skončil v hledišti, buly před Melicherčíkem.
     
    06:16
    Po zblokované Varaďově střele se hosté vydali do protiakce. Hlavní úlohu v ní sehrál Daniel Přibyl, jenž dvakrát otestoval Hamerlíkovu pozornost. V obou případech byl úspěšnější domácí brankář.
     
    06:49
    Za hostující brankou dlouho s kotoučem operoval Květoň, hostům nakonec nezbylo nic jiného, než ho od kotouče odstavit pomocí faulu. Na trestnou lavici usedl David Kočí, který odpyká dvě minuty za držení.
     
    06:59
    Po nebezpečné Růžičkově střele se kotouč odrazil ke zcela volnému Varaďovi, jenž ale z první netrefil odkrytou branku!
     
    07:28
    Hosté se poté osvobodili. Kotouč do pásma Sparty vrátil Růžička, který se dostal až ke střele. Puk trefil hůl bránícího hráče a odplachtil do ochranné sítě.
     
    07:47
    V akci opět Růžička. Třinecký kanonýr pálil ze své oblíbené pozice, Melicherčík střelu betonem vytěsnil.
     
    08:09
    Přesilovka domácích se vylepšuje. Růžičku podrazil Vladimír Sičák, čímž poslal svůj tým do tří. Dvojnásobná početní výhoda domácích bude trvat devětatřicet vteřin.
     
    08:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    08:20
    Květoň skrz brankoviště našel na levé straně volného Růžičku, kterému ale střela nesedla a mířila za branku.
     
    08:40
    Hosté se v krátkém časovém rozmezí dokázali dvakrát osvobodit.
     
    09:02
    Sparta ve čtyřech, kotouč ve středním pásmu. To se nelíbí domácím fanouškům, z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    09:36
    U hrazení zastavil kotouč Ovčačík a následně vystřelil. Melicherčík vyrazil kotouč ramenem do ochranné sítě.
     
    09:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté skórují při vlastní oslabení a jdou do vedení! Po Kloučkově střele se kotouč odrazil k Ivanu Rachůnkovi, který ho dovezl do útočné třetiny. Tak našel najetého DANIELA PŘIBYLA, jenž dopravil puk za Hamerlíka! Asistence: Ivan Rachůnek.
     
    10:15
    Hosté jsou kompletní.
     
    10:29
    Tenkrát se mohl vydat do útočné třetiny, nevšiml si však letící přihrávky a propustil puk pro domácí beky.
     
    11:03
    Oba týmy teď hrají spíše na náhodu, nikomu se nedaří přechod střední třetiny.
     
    11:14
    Vše korunuje icing Sparty.
     
    11:35
    Letící puk z třetiny Sparty ještě chtěl zastavit Zíb, to se mu povedlo ale až za hranicí útočného pásma, sudí proto pískají ofsajd.
     
    12:09
    Hosté drželi útočnou třetinu, pak ale zahráli vysokou holí a musí se stěhovat do neutrální zóny.
     
    12:33
    Orsava se s Matušem vydal do útoku, záhy ale narazili na pevnou hostující defenzívu.
     
    13:01
    Kania chtěl nahodit kotouč za hostující branku, ve své snaze ale trefil Orsavu, který se dostal do ofsajdového postavení.
     
    13:36
    Od modré pálil Ovčačík, před Melicherčíkem clonil Zagrapan. Hostující brankář si nakonec letící puk dokázal najít a vyrazit ho do rohu kluziště.
     
    13:55
    Oceláři zůstali v útočné třetině, k další střele se odhodlal Zíb. Ten ale trefil jen místo, kde stál hostující brankář.
     
    14:15
    Peterek se s Rákosem dostali do situace dvou proti jednomu, ze které nakonec nic nevzešlo, neboť třinecký kapitán nedokázal propasírovat puk skrz výstroj bránícího Krsteva.
     
    14:45
    Puk se poté přesunul do pásma domácích, kde jej drželi Oceláři. Ti se pokusili o rychlou rozehrávku, ta ale skončila jen v icingu
     
    15:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení! Kotouč se po buly dostal do rohu kluziště, kde jej vybojoval Daniel Přibyl! Ten si pak všiml mezi kruhy stojícího IVANA RACHŮNKA, jenž bombou z první propálil Hamerlíka mezi betony! Asistence: Daniel Přibyl, Angel Krstev.
     
    15:39
    Pilař poslal puk do jízdy Jánskému, kterému se ale neposedný kotouč zapletl mezi nohami a vystavil rozjetého forwarda do ofsajdu.
     
    16:13
    Rákos chtěl posunout puk Květoňovi, nepovedlo se mu ale propasírovat kotouč mezi dvojicí bránících hráčů.
     
    16:48
    Květoň se s Adamským dostal do přečíslení dvou proti jednomu. Celou akci vedl Květoň, jenž se rozhodl pro individuální zakončení! K jeho smůle ale trefil jen rameno pozorného Melicherčíka!
     
    17:16
    Tlak domácích poté pokračoval, na hostujícího brankáře dotíral Adamský a opět Květoň. Hosté se dokázali ubránit jen za cenu icingu.
     
    17:49
    Klouček chtěl od červené čáry nastřelit puk za hostující branku, přitom však trefil Polanského, což znamenalo ofsajd.
     
    18:01
    Odraženou Rothovu střelu mohl dorážet Zagrapan, slovenský forward však nedokázal trefit skákající kotouč.
     
    18:37
    Oceláři drželi útočné pásmo, Hrabal nahazoval od modré, kotouč se po odrazu od hostujících holí dostal do ochranné sítě.
     
    19:32
    Adamský nabral rychlost, projel skrz střední třetinu a kousek za modrou vystřelil. Puk však mířil do středu branky, Melicherčík jej bez problémů zastavil.
     
    19:41
    Na druhé straně se do šance dral Pacovský. Toho ale křižoval Lojek, který nakonec dokázal obrat hostujícího forwarda o puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první perioda zápasu, úspěšnější jsou zatím hosté z Prahy. Ti si během úvodní dvacetiminutovky dokázali vypracovat dvoubrankové vedení, když se postupně trefili Přibyl a Rachůnek. Druhá třetina začne přibližně v 17:59.

    Zásahy brankářů: 12:12.
    Střely na branku: 12:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    První šanci druhé periody má na svědomí Martin Růžička. Třinecký snajpr střílel z pravého kruhu pro vhazování, branku ale přestřelil.
     
    20:45
    Na druhé straně Hamerlíkovu pozornost otestoval Pacovský, třinecký brankář byl úspěšný.
     
    21:30
    Klimenta se s Polanským dostal do útočné třetiny, tam ale jejich pouť skončila.
     
    21:54
    V dobré střelecké pozici byl Adamský, který si najel až těsně před branku. Adamský pálil ke vzdálenější tyči, tu ale minul.
     
    22:17
    Oceláři poté zůstali před Melicherčíkem, hosté se brání jen za cenu icingu.
     
    22:27
    Po buly se do sólového úniku dostal hostující Sacha Treille! Francouzský forward ve službách Sparty zvolil střelu na Hamerlíkovu vyrážečku, se kterou ale neuspěl!
     
    22:55
    Zcela sám před Melicherčíkem byl Orsava, třinecký mladík ale z bezprostřední blízkosti branku přestřelil.
     
    23:25
    Po vzájemném souboji se Zíbem zůstal na ledě ležet Peter Jánský. Už je u něj týmový lékař, Jánský se ale zatím nemůže postavit.
     
    23:25
    Jánský nakonec sám odjel na střídačku, vypadá to, že bude v pořádku.
     
    23:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korigují na rozdíl jediné branky! Neskutečný tlak teď vyvinula trojice Adamský - Polanský - Klimenta! Na Melicherčíka mířily hned čtyři střely, nakonec se ujala až poslední z hole TOMÁŠE KLIMENTY, jenž vymetl pavučinky v levém horním rohu hostující svatyně! Asistence: Martin Adamský.
     
    24:34
    Hosté se po inkasované brance vrhli do útoku. Své štěstí z otočky zkoušel Pacovský, narazil však jen na připraveného Hamerlíka.
     
    25:15
    Od pravého mantinelu pálil Pilař, ten ale trefil jen před sebou stojícího Zíba. Od něj se puk odrazil zpět k Pilařovi, Sparta zůstává před Hamerlíkem.
     
    25:25
    A zůstane i v nejbližších dvou minutách. Za brankou totiž fauloval Lukáš Zíb, jenž oslabuje svůj tým.
     
    25:45
    Oceláři se zmocnili puku a duo Adamský - Polanský se vydali vstříc hostující brance. Polanský nakonec zavezl kotouč za hostující branku, kde o něj přišel.
     
    26:31
    Sparta je opět před Hamerlíkem. Ke střele od modré se odhodlal Milam, puk si ale našel cestu jen do lapačky třineckého brankáře.
     
    26:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku a opět odskakují na rozdíl dvou branek! Domácí obrana zcela zapomněla na JAROSLAVA SVOBODU, který měl dost času si připravit puk na střelu a nakonec bekhendem poslal kotouč pod horní tyč! Asistence: Troy Milam.
     
    27:14
    Hosté se dostali do pásma domácích, další šanci si ale nevypracovali. Na druhou stranu míří Orsava...
     
    27:36
    Třinecký mladík zavezl puk až k Melicherčíkovi, kde o něj ale přišel. Hosté se poté vydali do protiakce, ta ale skončila nepřesnou přihrávkou u Hamerlíka.
     
    28:04
    Hosté si zahrají další přesilovku. Pilař se natahoval po odraženém puku, v jeho snaze mu ale zabránil Martin Lojek. Rozhodčí to posoudili jako podražení, Lojek si odpyká dvě minuty.
     
    28:43
    Hosté drží puk v útočné třetině, zatím ale Hamerlíka neohrozili...
     
    28:52
    Za domácí brankou zůstal ležet hostující Karel Pilař. Sudí přerušili hru a vykázali ji do střední třetiny.
     
    29:05
    Adamský dobře napadal hostující rozehrávku a donutil Spartu zahrát icing.
     
    29:18
    Postup Sparty komplikuje další technický prohřešek, tentokráte ofsajd.
     
    29:44
    Mezi kruhy se k puku dostal Přibyl, než ale stačil něco vymyslet, přišel o kotouč.
     
    30:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do tříbrankového trháku! Přesilovka Sparty sice již skončila, domácí obrana ale zcela zapomněla na IVANA RACHŮNKA, který měl před Hamerlíkem dostatek času a prostoru na to, aby zvedl puk pod horní tyč! Asistence: Daniel Přibyl.
     
    31:00
    Oceláři se usadili před Melicherčíkem. Od modré se napřáhl Klouček, trefil však jen padajícího Kočího a to tak nešťastně, že kotouč zasáhl Kočího do obličeje. Nicméně hostující bek již odjel na střídačku a vypadá to, že je v pořádku.
     
    31:48
    Slezané se nemohou dostat ke kotouči. Teď jim to ale hosté trochu usnadnili, když se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    32:26
    Ve Werk aréně sledujeme trochu nudnější pasáž hry. Ani jednomu z celků se nedaří přechod střední třetiny, Oceláři se teď dopustili icingu.
     
    32:56
    Po Hrabalově střele od modré se kotouč od zadního mantinelu odrazil takovým způsobem, že přeloboval branku a ocitl se v brankovišti! Naštěstí pro hosty byl Melicherčík pozorný a odvrátil hrozící nebezpečí!
     
    33:40
    Oceláři drží útočnou třetinu, zatím ale mají puk jen v rohu kluziště, Melicherčík nemusel zasahovat.
     
    34:06
    Na druhou stranu se vydal dnes aktivní Přibyl, jehož střela ale byla zblokována do ochranné sítě.
     
    34:48
    O puk se bojovalo ve střední třetině, kotouč nakonec skončil mezi střídačkami.
     
    35:07
    Lojek mohl dvakrát pálit od modré. Poprvé trefil clonícího Polanského, podruhé Melicherčíkův beton.
     
    35:47
    Čtvrtá formace domácích se dostala pod tlak, to se rozhodla řešit icingem.
     
    36:19
    Nezdary na obou stranách. Nejprve Růžička nenašel volného Zagrapana, hostům se poté nepodařilo vyslat do sóla najetého Treilleho.
     
    36:50
    Oceláři drží útočné pásmo. Od modré nahazoval Ovčačík, kotouč ale mířil mimo brankovou výseč.
     
    36:59
    Hosté se ve snaze o osvobození dopustili icingu. Na to reagují trenéři Sparty oddechovým časem, aby nechali odpočinout pětici hráčů, která musí zůstat na ledě.
     
    37:31
    Květoň chtěl zpoza branky nahrát Rákosovi, nepohlídal si však bránící hráče, kteří ho odstavili od puku. Domácí ale nemusí smutnit, Sparta odpálil puk jen na icing.
     
    38:09
    Polanského pětka drží hosty pod velkým tlakem. Do šance se dostal Varaďa, který o kousek minul levou tyčku hostující branky.
     
    38:55
    Obrovská šance pro Davida Kočího! Hostující bek mohl střílet do prázdné branky, tu ale ze tří metrů minul!
     
    39:24
    Na druhé straně se mohl prosadit Varaďa, ani on ale z těsně blízkosti netrefil brankovou výseč.
     
    39:44
    Ve druhé třetině uvidíme ještě jedno buly, a to po icingu domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky celkem tří branek, úspěšnější jsou zatím stále Sparťané. Domácí se zásluhou Klimenty dostali na dostřel jediné branky, hosté ale poté dvěma góly v rozmezí 27. - 31. minuty vrátili do vysokého vedení. Závěrečná třetina začne přibližně v 18:59.

    Zásahy brankářů ve druhé třetině: 9:11.
    Střely na branku v utkání: 26:23.
     
    Začátek třetí třetiny se v Třinci trochu protáhne, jsou tady menší problémy s ledovou plochou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Oceláři se hned v úvodu závěrečné periody dostávají do přesilovky. Útočného faulu se dopustil Petr Tenkrát, když sekl bránícího Rotha.
     
    41:06
    Hosté se hned po buly osvobodili. Oceláři se chtěli rychle vrátit před hostující branku, dopustili se však ofsajdu, který byl posouzený jako úmyslný.
     
    41:36
    Přesilovka domácích končí. Podražením se provinil Jiří Polanský, čímž oslabuje svůj tým. V příštích 55 vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak začne zkrácená přesilovka Sparty.
     
    41:59
    Lojkovu střelu tečoval Varaďa, puk ale odletěl mimo branku.
     
    42:32
    Růžička se pustil do čtveřice hráčů, která ho nepustila k brance. odražený puk se poté dostal k Ovčačíkovi, jenž Melicherčíka nepropálil.
     
    43:10
    Hosté jsou sice kompletní, kotouč je ale v pásmu Sparty. Tam jej drží Pražané, kteří se už chystají k další akci.
     
    43:28
    Chybná rozehrávka Sparty vybídla Adamského k úniku. Třinecký expres pálil z vrcholu kruhu pro vhazování, puk zamířil jen do Melicherčíkovy výstroje.
     
    43:40
    Oceláři jsou kompletní. O kotouč se bojuje za hostující brankou, úspěšnější jsou zatím domácí...
     
    44:02
    Ke střele se nakonec dostal Zíb, trefil však jen lapačku hostujícího brankáře. Na druhé straně pak mohl zahrozit Tenkrát, také on si ale vylámal zuby na brankáři soupeře.
     
    44:49
    Pacovský trochu překombinoval přechod modré čáry, čímž vystavil svého parťáka Svobodu do ofsajdu.
     
    45:17
    V třinecké třetině s pukem dlouho operoval Sacha Treille, nakonec se hostující forward dostal k bekhendové střele. Treille však trefil jen betony připraveného Hamerlíka.
     
    46:00
    Oceláři neustále nahazují kotouč do útočné třetiny, udržet pásmo se jim ale vůbec nedaří.
     
    46:33
    To Sparta je o něco úspěšnější, po zdárné kombinaci si ale nemůže vypracovat střeleckou pozici.
     
    47:11
    Růžička poslal puk do pásma pro Orsavu, ten ale byl odstaven Hanzlíkem.
     
    48:00
    Oceláři se snaží dostat před Melicherčíka, pozorná hostující defenzíva jim to ale znemožňuje.
     
    48:30
    Sparta získala puk a usadila se před Hamerlíkem. Kotouč zatím létá po rozích kluziště, třinecký brankář ještě nemusel zasahovat.
     
    49:06
    Rozhodčí vylučují na obou stranách. Za hosty je vyloučen Ivan Rachůnek (2 min - hákování), na straně domácích je potrestán Martin Adamský (2 min - nafilmovaný pád). Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    49:41
    Hosté se dostali do přečíslení tří proti jednomu. Akci vedl Přibyl, který poslal puk Krstevovi. Ten chtěl přihrávku opětovat, to ale vystihl bránící Roth a zastavil hostující akci!
     
    49:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    To přečíslení dvou proti jednomu už Spartě vyšlo lépe a Pražané odskakují do čtyřbrankového trháku! Akci vedl Sacha Treille, jenž před Hamerlíkem poslal kotouč ZDEŇKOVI BAHENSKÉMU, který měl jednoduchou práci v podobě trefení prázdné branky! Asistence: Sacha Treille, Karel Pilař.
     
    50:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korigují stav! Kotouč se od dostal na modrou, kde se napřáhl LUKÁS ZÍB! Třinecký bek orazítkoval pravou tyč hostující branky, od které se puk odrazil do sítě! Asistence: Josef Hrabal, Tomáš Klimenta.
     
    51:04
    Vrátit Spartu do čtyřbrankového náskoku mohl Petr Tenkrát, který se sám řítil na Hamerlíka! Tenkrát ale zvolil trochu nešťastné zakončení, když se po kličce dostal do ostrého úhlu a nedokázal trefit branku!
     
    51:59
    Oceláři se snažili dostat před Melicherčíka, hosté jim to ale znemožnili. Puk se poté, po odrazu domácích, dostal mimo kluziště.
     
    52:39
    Na druhé straně se do šance dostal Treille, jenž ale z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit branku.
     
    53:00
    Jiří Polanský se prokličkoval až před Melicherčíka, bekhendem ale nedokázal umístit puk mezi tři tyče.
     
    53:15
    Oceláři jdou do čtyř. Na trestnou lavici usedá Jiří Polanský, jenž se provinil podražením.
     
    53:59
    Po Milamově přiťuknutí pálil Pacovský, puk ale trefil jen nejbližšího bránícího hráče.
     
    54:33
    Před Hamerlíkem se ke střele dostal Přibyl, který ale poslal puk jen do ochranné sítě.
     
    54:33
    Dnešní utkání sleduje 4282 diváků.
     
    55:05
    Ještě v závěru přesilovky se mohl prosadit Treille, toho ale vychytal pohotový Hamerlík.
     
    55:51
    Oceláři jsou sice kompletní, stále se však nemohou dostat z vlastní třetiny.
     
    56:10
    To se povedlo až teď Peterkovi, který rozjíždí útočnou akci...
     
    56:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Slezané se dokázali prosadit! Jan Peterek zavezl puk za branku, předal jej JAKUBU ORSAVOVI, který ač faulován, dokázal dopravit kotouč za Melicherčíkova záda! Asistence: Jan Peterek.
     
    57:05
    Před brankou se ocitl Lojek, kotouč se k němu ale nedostal. Na druhou stranu pelášil Přibyl, kterého vychytal Hamerlík.
     
    57:49
    Oceláři sice kontrolují puk, děje se tak ale za Hamerlíkovou brankou.
     
    58:24
    Hrabal nahodil puk za hostující branku, tam jej chtěl dojet Peterek, rychlejší však byl hostující Sičák.
     
    58:55
    Slezané se snaží ještě o korekci stavu, nemohou však přejít skrz dobře zformovanou obranu Sparty.
     
    59:41
    Bylo nařízeno trestné střílení! Martin Růžička se dostal za hostující defenzívu, dojíždějícímu beku Sparty nezbylo nic jiného, než Růžičku faulovat.
     
    59:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA ještě vykřesal naději pro domácí! Lídr ligové produktivity zvolil pomalý nájezd, před Melicherčíkem provedl kličku do bekhendu a zavěsil pod horní tyč!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nakonec bylo z téměř rozhodnutého zápasu drama! Oceláři se v závěru zápasu snažili o srovnání, branka korigující manko domácích na jedinou branku ale přišla příliš pozdě a hosté si závěr utkání pohlídali.

    Nejlepší hráči: Tomáš Klimenta - Ivan Rachůnek.
    Zásahy brankářů ve třetí třetině: 9:8.
    Střely na branku v utkání: 37:33. (19:37:13)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 24. Klimenta (Adamský), 51. Zíb (Hrabal, Klimenta), 57. Orsava (Peterek), 60. Růžička M. (pen.) - 10. Přibyl (Rachůnek I.), 16. Rachůnek I. (Přibyl, Krstev), 27. Svoboda J. (Milam), 31. Rachůnek I. (Přibyl), 50. Bahenský (Treille, Pilař)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) - Roth, Ovčačík, Zíb, Hrabal, Lojek, Klouček, Kania, Bezuška - M. Růžička, Peterek, Varaďa - Orsava, Rákos, D. Květoň - Adamský, Polanský, Klimenta - Zagrapan, Matuš, Hrňa
    HC Sparta Praha: Melicherčík (Pinc) - Pilař, Sičák, Milam, Krstev, Philipp, Jan Hanzlík, D. Kočí - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Pacovský, Jaroslav Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman

    Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Hlavatý, Tošenovjan
    bahis siteleri