Omsk – Dynamo Moskva 0:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 5:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 4:0 (kon.)
Magnitogorsk – Čeljabinsk 1:4 (kon.) | N.Novgorod – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Novosibirsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – Nižněkamsk 3:4 (po pr.) | Viťaz – Kazaň 2:3 (kon.) | Mytišči – Novokuzněck 5:0 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 4:2 (kon.) | Minsk – Ufa 2:3 (kon.) | Riga – HC Slovan 3:1 (kon.)
Doněck – Lev 2:1 (po s.n.)
po s.n.
HC Donbass Doněck
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)
Lev Praha
Neděle 17.02.2013, 16:30 • Aréna Družba (4 130) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Doněck právě vstřelil branku!
    Rozhodující nájezd si připsal domácí forvard TUOMAS KIISKINEN.
     
    Kiiskinen vymíchal Štěpánka bekhendovým blafákem - 1:0
     
    62:10
    Na jedné straně se do výborné pozice mohl dostat Robitaille, avšak pas od Kočetkova byl napřesný. Hned z protiútoku mohl rozhodnout Rachůnek, Holt ale jeho pokus chytil!
     
    60:46
    Kapitán Lva Jiří Novotný dostal od Danielssona parádní pas, jenže z mezikruží Novotný Holta nepokořil! Holt předvedl výborný zákrok!
     
    57:40
    Wirtanen se rychlou kličkou uvolnil a rázem se ocitl sám tváří v tvář Štěpánkovi! Domácí forvard se ale unáhlil a svou trvdou ránou nedokázal trefit ani klec!
     
    57:00
    Dobrá šance pro Petra Vránu! Holt chvíli vůbec nevěděl, kde má puk, pak se ale dokázal zorientovat a puk vytěsnit!
     
    54:34
    Pasi Puistola poslal přes celou šíři kluziště puk na Robitailla, Štěpánek ale rychlým přesunem od tyče k tyči tuto ránu zlikvidoval svým levým chráničem.
     
    52:52
    Je tu šance pro Donbass! Na trestnou lavici míří Michal Řepík (LEV).
     
    49:17
    Doněck právě vstřelil branku!
    Štěpánek přichází o své čisté konto v přesilové hře svého celku! Pasi Puistola poslal před branku střílenou nahrávku, do které vložil hůl JEVGENIJ DADONOV! Je srovnáno. Asistence: Pasi Puistola.
     
    48:31
    Další komplikace pro Doněck. Zbytečného faulu se dopustil Jan Kolář (DON). Lev tak čeká početní výhoda.
     
    45:53
    Nyní bude muset být gólman pražského Lva zřejmě znovu v zápřahu. Lukáše Kašpara totiž podrazil Juraj Mikuš (LEV), který už putuje za vrátka trestné lavice.
     
    44:54
    Jevgenij Dadonov vystřelil z pravého kruhu, už chtěl zvedat ruce nad hlavu. V tom se však zjevil beton Štěpánka! Jakub Štěpánek dnes chytá v reprezentační formě!
     
    42:13
    Velká šance pro Fredrika Petterssona, který z rohu kluziště vybruslil až před Štěpánka, kterému chtěl zasunout kotouč mezi betony. Brankář Lva drží dál čisté konto.
     
    38:28
    Nyní ale musel Tomáš Matoušek (DON) do obrany, kde sekl přes hůl Jiřího Sekáče. Lev bude hrát další početní výhodu.
     
    37:00
    Martins Cipulis chtěl ke své asistenci na zatím jediný gól přidat i branku, Holt ho ale v dobré příležisti vyčapal.
     
    35:26
    Nyní ale zasáhl neuvěřitelně Štěpánek! Dadonov dostal nabito na levý kruh, fantastickým přesunem ale Štěpánek tuto šanci pokryl!
     
    34:18
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání! Nyní už se Holtovi zareagovat nepodařilo. Martins Cipulis našel zpoza branky mezi kruhy ALEKSANDRSE NIŽIVIJSE, který střelou z první nedal domácímu brankáři šanci! Niživijs se trefuje poprvé v dresu Lva. Asistence: Martins Cipulis, Tomáš Surový.
     
    28:13
    Jakub Štěpánek dokázal vychytat dva nepříjemné pokusy z holí Nedorosta a dorážejícího Wilsona! Štěpánek je dnes opravdu oporou.
     
    24:00
    A právě Peter Podhradský se už zapojil do útočného snažení svého týmu! Slovesnký bek s trochou štěstí mohl otevřít skóre, Podhradský ovšem trefil přesně prostředek branky!
     
    22:49
    Nejprve se sice dostal k dobrému střleckému pokusu Němec, poté ale fauloval Michal Řepík (LEV), a Lev tak bude pokračovat v přesilovce čtyři na tři.
     
    22:19
    Ale domácí jsou zpět do tří! Na trestnou lavici míří za sekání Sergej Varlamov (DON).
     
    20:55
    A je tu přesilovka pět na tři! Na trestnou lavici za vyhození puku míří Peter Podhradský (DON).
     
    19:59
    Ale vše mohlo být úplně jinak! Danielsson udělal na modré čáře velkou chybu, puku se chopil Kočetkov, který uháněl sám na Štěpánka, ve velké šanci ale nedal!
     
    19:49
    Je tu třetí vyloučení na straně Doněcku. Za katr usedá Randy Robitaille (DON). S největší pravděpodobností se tato přesilovka přehoupne do druhé třetiny.
     
    19:16
    Jiří Sekáč si nyní z domácí obrany udělal kužely, puk se mu ale kolem tyčky do sítě dopravit nepodařilo! Holt si dal moc dobrý pozor, aby jeho beton byl pevně přitisknutý k brankové konstrukci.
     
    17:09
    Dmitrij Kagarlickij se nejprve snažil proniknout kolem Mikuše, to se mu nepovedlo, avšak zůstal stále na puku. Proto nabil na druhou stranu Kašparovi, ten ale znovu narazil na zeď jménem Štěpánek.
     
    16:17
    Jevgenij Dadonov nyní předvedl v útočném pásmu skvělou práci. Nikdo z hostů ho nedokázal obrat o puk, tak Dadonov nabil na levý kruh Wilsonovi, Štěpánek ovšem předvedl další parádní reflex!
     
    12:20
    Jiří Sekáč byl při proniknutí do pásma Donbassu zahákován Tomášem Matouškem (DON), který už zahřívá trestnou lavici. Lev bude hrát druhou přesilovku v utkání,
     
    09:33
    Parádní akce Lva, které chyběla jenom gólová tečka! Jakub Krejčík našel na pravém kruhu volného Rachůnka, jenž posunul na druhou stranu kapitánu Novotnému. Po jeho střele zvonila tyč!
     
    08:08
    Už ve hře pět na pět si obrovskou šanci vytvořil Kiiskinen, který si vybruslil až ke Štěpánkovi. Střela mezi betony ale úspěch neslavila, brankář Lva ukazuje, že na pozici dvojky se mají Pražané o koho opřít.
     
    06:21
    Lukáš Kašpar dostal nabito na pravý kruh, odkud mohl mířit do poloodkryté branky. Jakub Štěpánek ale předvedl perfektní přesun, díky kterému znemožnil svému krajanovi skórovat!
     
    06:04
    Na trestnou lavici už míří Vitalij Karamnov (LEV) - hákování.
     
    05:46
    Kašpar se nyní jako vítr prohnal kolem pravého hrazení, objel celou Štěpánkovu branku, a poté hledal najetého Robitailla. Ten byl ale zahákován, což mu znemožnilo lépe zakončit.
     
    02:15
    Je tu první šance zápasu, po střele Nakládala se chystal dorážet Danielsson. Toho ale krosčekoval Clay Wilson (DON), který putuje za katr.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 50. Dadonov (Puistola), 65. Kiiskinen - 35. Niživijs (Cipulis, Surový)


    HC Donbass Doněck: Holt (Laco) – Wilson, Podhradský, Bartulis, Puistola, Pěreťagin, Kolář, Těreščenko – Nedorost (C), Kiiskinen, Dadonov – Kagarlickij, Kašpar, Robitaille – Wirtanen, Kočetkov, Varlamov – Pettersson, Šalimov, Matoušek – Nikiforov. Trenér: Július Šupler.
    Lev Praha: Štěpánek (Kocián) – Nakládal, Lepistö, Němec, Mikuš, Krejčík, Porseland – Novotný (C), Rachůnek, Danielsson – Birner, Vrána, Řepík – Niživijs, Surový, Cipulis – Cingel, Sekáč, Karamnov.
    Trenér: Václav Sýkora.

    Rozhodčí: Bulanov, Ravodin – Zacharenkov, Šeljanin.

    Diváci: 3877
    bahis siteleri