MS v kl. lyžování: Severská kombinace Eric Frenzel (kon.) | MS v kl. lyžování: Štafeta 4x5 km (ženy) Norsko (kon.)
MS v kl. lyžování: Skoky muži (K 134) Kamil Stoch (POL) (kon.)
konec
MS v klasickém lyžování: Štafeta 4x5 km (ženy)

Norsko

Čtvrtek 28.02.2013, 12:45Klasické lyžování
     
    Z mé strany je to pro dnešek již vše, ze světa klasického lyžování to však dnes není poslední přenos. Od 15:15 můžete sledovat vyvrcholení závodu v Severské kombinaci a od 17:00 se představí na můstku K134 skokané na lyžích. (13:56:53)
     
    Máme za sebou štafetový závod žen na 4x5 km, který zcela ovládla štafeta Norska, týmy na dalším místě bojovaly pouze o umístění.

    1. Norsko
    2. Švédsko
    3. Rusko
    4. USA
    5. Finsko
    ...
    12. Česká republika
     
    CÍL
    Česká štafeta dojíždí na celkové 12. příčce!
     
    CÍL
    Postupně dojíždí do cíle i další štafety, my si počkáme na dojezd české reprezentantky Lucie Charvátové.
     
    CÍL
    Finky nakonec nebudou ani čtvrté, předjíždí je těsně před koncem Spojené státy!
     
    CÍL
    Norská štafeta je v cíli a Norky tak vyhrávají tento závod! Na druhém místě dojíždí Švédsko a na třetím místě již dojíždí osamocené Rusko.
     
    18,8
    Bjoergenové chybí do cíle pouze 1 200 metrů a o prvním a druhém místě je rozhoduto. První bude Norsko a druhé Švédsko, o třetí místo se však povede tvrdý boj mezi Finskem a Ruskem. Ruska Tchekalevová je na tomto mezičase dokonce třetí a odjíždí Fince!
     
    17,5
    Odvolány ze závodu byly štafety Kazachstánu a Slovinska a kromě toho byla diskvalifkována Kanada. Zatím nemáme informaci, čeho se Kanaďanky dopustily, ale to posouvá Českou republiku na 12. příčku.
     
    17,5
    Kazachstán je právě odvolán ze závodu a navíc Norka Bjoergenová má za sebou polovinu ze svých pěti kilometrů. Na druhém místě Švédsko a třetí je Finsko. Na Finky se snaží ještě dohnat štafeta Ruska, která ztrácí již pouze 18 vteřin a boj o třetí místo by tak mohlo být zajímavé.
     
    16,8
    Bjoergenová předjíždí štafetu Kazachstánu, která ještě stále nepředala a dojde tak k jejich odvolání ze závodu.
     
    16,3
    Norka Bjeorgenová má na prvním místě náskok přes dvacet vteřin na druhou Švédku Kallaovou. Ta ujíždí Fince a má na ni náskok skoro osmnáct vteřin a vypadá to, že je o medailích rozhodnuto.
     
    3. EX
    Za malý okamžik bude předávat i Karolína Grohová, která předá štafetu České republiky Lucii Charvátové na průběžném 13. místě za Kanadou.
     
    3. EX
    Za Norsko již jede na posledním okruhu Marin Bjoergenová, na druhém místě Švédsko ze ztrátou pětadvaceti vteřin a třetí je Finka, která ztrácí na druhou Švédku necelých pět vteřin. Souboj o druhé místo tedy bude mezi Švédkou Kallaovou a Finkou Sarasoja-Liljaovou.
     
    13,8
    Poslední mezičas před třetí předávkou a Norsko má stále luxusní náskok 35 vteřin. Na druhém místě momentálně Finka Roponenová, ale hned za ní je stále Švédka Haagová. Na čtvrté místo se dostala štafeta Spojených států. Polky se propadly až na 7. místo a vypadá to, že se propadnou ještě níž.
     
    13,3
    Štafety Švédska a Finska se kolem Polky jenom tak prohnaly a Polsko je rázem mimo medailové umístění. Vypadá to tedy, že si to právě Švédsko a Finsko rozdá o druhé místo, nedá se očekávat, že by tyto dvě štafety mohly dotáhnout Norsko.
     
    12,5
    Karolína Grohová bojuje stále o 12. místo s Kanaďankou Nishikawaovou. Na 14. Estonsko máme náskok již více než minutu.
     
    12,5
    Norka Steiraová již má za sebou první polovinu ze své porce tohoto závodu a na Polku Maciuszekovou má ztratu přes půl minuty. Finka Roponenová a Švédka Haagová ztrácí na Polku již jen něco přes deset sekund.
     
    11,8
    Švédsko a Finsko již vidí na polskou štafetu a ve stoupání je vidět, jak se náskok Polska zužuje.
     
    11,3
    Norka Steiraová již má náskok na Polku 11 vteřin a dá se tedy očekávat, že štafety Švédska a Finska Maciuszekovou dojedou. Jak Finsko tak i Švédsko má na závěrečných okruzích mnohem kvalitnější obsazení než je tomu v případě Polska.
     
    2. EX
    Před štafety České republiky a Kanady se dostala štafeta Ukrajiny a Češky jsou tak momentálně na 12. místě. Na třetím úseku za naše barvy pojede Karolína Grohová.

    Jozef Valenčík

    bahis siteleri