MS v kl. lyžování: Sev. kombinace (týmový sprint) Francie (kon.) | MS v kl. lyžování: 30 km (ženy) Bjoergenová (kon.)
MS v kl. lyžování: Skoky týmy (K 134) Rakousko (kon.)
konec
MS v klasickém lyžování: 30 km (ženy)

Bjoergenová

Sobota 02.03.2013, 12:15 • Val di Fiemme • Klasické lyžování
     
    1:27,2
    Bjoergenová vítězí a má třetí individuální zlato z MS 2013! Kowalczyková skončila druhá a musí být zklamaná. Po vítězství na Tour de Ski si určitě představovala, že jedno zlato urve. Přesto alespoň naoko vypadá v cíli šťastně, vítězce dnešního závodu šla sportovně hned pogratulovat. Nakonec na ní ztratila 3,7 desetiny vteřiny.
     
    1:26,0
    A Bjoergenová v mírném stoupání nastupuje! Johaugová je už mimo hru, nestíhá a bude jen bronzová. Sebere Norka třetí individuální zlato na tomto mistrovství? V cílové rovince bude mít určitě velkou výhodu vůči Kowalczykové, je to totiž také skvělá sprinterka!
     
    1:12,2
    Pět kilometrů do konce! Teď se začne opravdu závodit. Na čele Bjoergenová, za ní Johaugová, pak Kowalczyková.
     
    1:04,2
    Graficky vše potvrzeno. Kowalczyková zhruba po jedné hodině spolu s Johaugovou a Bjoergenovou projeli 21,8 kilometr o 34 sekund dříve než trápící se Wengová. Fesselová pro srovnání ztrácí již skoro minutu, také jede mimochodem na vlastní triko.
     
    56:20
    Je to jasné, o medaile se poperou Kowalczyková, Johaugová a Bjoergenová. Wengová se marně snaží v mírném stoupání dohnat vedoucí trojici a ztrácí, dle mého názoru, nějakých sedm sekund. Fesselová zhruba ještě o tři vteřiny více.
     
    54:30
    Možná klíčový moment závodu! Fesselová už prostě nestíhá a odpadla! Johaugová, Kowalczyková a Bjoergenová se přitom mírně utrhli i od Wengové, která jako by nezachytila nástup vedoucí třech lyžařek.
     
    42:37
    Půlka závodu za námi! Na čele je aktuální pětice v tomto pořadí - Bjoergenová, Johaugová, Kowalczyková, Wengová a Fesselová. Zezadu manko 4,8 desetin sekundy dohání ještě Haagová, těžko říci, zda-li do pořadí zasáhnou Niskanenová se Steiraovou, jež už mají deficit 12 vteřin.
     
    33:10
    A je to tu! Kowalczyková, Johaugová, Bjoergenová a Wengová se utrhli od všech ostatních a ve čtyřech směřují k boji o cenné kovy. Alespoň nyní...
     
    13:36
    Bjoergenová vjela na pěti kilometrech jako první, o čtyři desetiny pozadu je Johaugová a hned v závěsu Kowalczyková.
     
    05:41
    Jezdkyně nám vjeli do prvního kontrolního bodu na 1,8. kilometru, na prvním místě se drží Kowalczyková, za ní je Johaugová s Bjorgenovou. Odstupy mezi běžkyněmi jsou ale nepatré.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri