Rakousko – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Rakousko
1:0 (0:0)
Slovensko
sk Čtvrtek 21.03.2013, 18:30Reprezentace U21
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.
     
    Prípravný zápas Rakúska a Slovenska do 21 rokov ponúkne určite zaujímavé zápolenie dvoch geografických susedov. Obaja tréneri si budú chcieť vyskúšať rôzne varianty s množstvom hráčov, ktorých majú v kádri. Družstvá sa stretli dvakrát, z toho raz vyhrali Rakúšania 1:0, bolo to v roku 2008 a raz sa zrodila remíza 1:1, bolo to v roku 2007. To, či sa podarí zverencov trénera Ivana Galáda uspieť sa dozvieme krátko po 18:30! Bookmakeri favorizujú Rakúšanov, kurz 1,9 hovorí za všetko. Slováci sú ohodnotení kurzom 3,4. Na remízu je vypísaný kurz 3,4.
     
    Úvodné zostavy:

    Rakúsko: Radlinger - Schilling, Wimmer, Spendlhofer, Zeigl, Trauner, Holzhauser, Sabitzer, Gregoritsch, Kainz, Vastic

    Slovensko: Le Giang - Mazáň, Ambra, Niňaj, Lobotka, Paur, Hrošovský, Oršula, Mészaroš, Bukata, Schranz

    Rozhodca: .
     
    Signál z Rakúska sa bohužiaľ nevyrába. Ostaňte však naďalej s nami, prinesieme Vám najdôležitejšie momenty zápasu!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Zatiaľ kým hráči urputne bojujú na ihrisku, my si ich v krátkosti predstavíme.
     
    Začneme brankárskym zázrakom, ktorý sa zrodil v malom mestečku na juhu Slovenska - vo Fiľakove. Reč nie je o nikom inom ako o Patrikovi Le Giangovi. Tento vyrovnaný, ale predovšetkým talentovaný brankár nezapadol prachom. Naopak, dnes kryje chrbát Martinovi Dúbravkovi v MŠK Žilina. Na premiérový zápas v najvyššej slovenskej súťaži však stále len čaká. Patrik to ale môže dotiahnúť vo svojej kariére ďaleko, držme mu palce!
     
    Ľavý obranca AS Trenčín Róbert Mazáň zaujal svojou hrou trénera Ivana Galáda a tak dnes operuje na svojej pozícii. Kvalitný defenzívny hráč s dobrou rozohrávkou sa rozvíjal v obci Driemota. V Corgoň lige odohral 7 stretnutí v ktorých pôsobil ako starý harcovník. Verme, že sa z neho zrodí novodobý Roberto Carlos.
     
    Malacky vychovali nádejného stopéra, je ním Adam Ambra, ktorý svojím vzrastom a tvrdou hrou vzbudzuje rešpekt súperov. Tento hráč momentálne pôsobí v UC AlbinoLeffe, ktoré patrí do lepšej polovice Serie B. Hráva pravidelne a to je pre jeho rast dôležité!
     
    O druhom stopérovi či pravom obrancovi dôverné informácie nemáme, a tak sa poďme pozrieť opäť do Trenčína, tentoraz na stredopoliara Stanislava Lobotku. Je to tvorivý stredový záložník s citom pre prihrávku a dobrou technikou. Už ako 17 ročný nastúpil v Corgoň lige, debutovall v zápase s Banskou Bystricou. Snáď to tento futbalista dotiahne ďaleko!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Medzi ďalšieho talentovaného a šikovného stredopoliara bezpochyby radíme aj Jakuba Paura z MŠK Žilina. V roku 2011 mal nastúpiť za Ačko Žiliny, on sa však rozhodol pre hosťovanie v Zlatých Moravicha, kde odohral celú sezónu. Aj v Žiline nastupuje pravidelne, pomaly ale iste sa z neho stáva stabilný pilier stredných radov Šošonov. Chlapec má pred sebou obrovskú budúcnosť!
     
    4 zápasy odohral v reprezentácii aj ďalší stredopoliar, Filip Hrošovský, ktorý momentálne háji farby českého Ústí nad Labem.
     
    Rýchly ofenzívny hráč s dobrým výberom miesta a kvalitným driblingom, aj tak by sa dal v krátkosti charakterizovať Filip Oršula pôsobiaci vo Wigane Athletic! Tento talentovaný futbalista už čo to pochodil. Navštívil Manchester, Twente a momentálne hrá vo Wigane. Nechajme sa prekvapiť,či sa mu podarí zaistiť si miesto v prvom tíme Wiganu!
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Bohužiaľ, ani o Bukatovi sa nám nepodarilo zohnať zaujímavé info, pozrime sa však bližšie na Karola Mészarosa. Momentálne je na hosťovaní v Zlatých Moravciach, je odchovancom bratislavského futbalu. Za čias Vlada Wiessa hrával pravidelne, avšak po príchode Slováka zohrieval lavičku a preto sa rozhodol tak ako sa rozhodol. Verme, že mu to prospeje!
     
    Posledný slovenský mohykán, ostrostrelec v drese bílých andelú. Nie je nim nik iný ako Ivan Schranz! Rýchly útočník s dobrým zakončením hráva v Trnave pravidelne a tak niet pochýb o tom, že nám vyrastá nový Robo Vittek!
     
    46
    V prestávke sa striedalo, Traunera nahradil Kainz, Sabitzera zas Ritzmaier a Vastica Zulj.
     
    55
    Ďalšia skvelá správa, Radlinger vidí v tomto zápase červenú kartu! Toto je obrovská šanca pre mladých Slovákov!
     
    67
    Rakúsko dalo gól!
    Aj napriek tomu, že hrá Rakúsko s desiatimi hráčmi sa ujíma vedenia, Patrik Le Giang kapituloval po strele strieľajúceho ZULJA!
     
    74
    V 74. minúte došlo k ďalšiemu striedaniu, keď Schillinga nahradil Neuhold, Kainza Schloffer.
     
    Koniec zápasu.
     
    Bohužiaľ je to tak, Rakúsko víťazí aj s 10 hráčmi. Po góle z rohu od striedajúceho Zulja sa ujalo vedenia, ktorého sa nepustilo. Určite bude táto prehra mladých Slovákov mrzieť. Verme však, že nám prehru odčinia už v ďalšom stretnutí. Ja ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok večera. (20:23:27)

    Jakub Mitter

    Branky: 67. Zulj

    Karty:   55. Radlinger (AUT)


    Rakousko: Radlinger - Schilling, Wimmer, Spendlhofer, Zeigl, Trauner, Holzhauser, Sabitzer, Gregoritsch, Kainz, Vastic
    Slovensko: Le Giang - Mazáň, Ambra, Niňaj, Lobotka, Paur, Hrošovský, Oršula, Mészaroš, Bukata, Schranz
    bahis siteleri