Dynamo Moskva – Petrohrad 4:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
SKA Petrohrad
Úterý 26.03.2013, 16:30 • Lužniki Minor Arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Zítra je na programu čtvrtý zápas a také možná poslední. Tak jako dnes Vás jím provedu já. Díky za pozornost. (19:06:35)
     
    To bylo opravdu neuvěřitelné utkání! Dinamo vstupovalo do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem, které se jim podařilo snížit hned při první akci třetí třetiny. Domácí nadále tlačili, ale až branka Cvětkova, kterou musel potvrdit videorozhodčí vyrovnala stav utkání. To už probíhala 49. minuta. Ovšem to nejlepší si nechali aktéři tohoto klání na závěr. Pouhých sedm sekund před koncem rozhodl o vítězství svého týmu Kučerjavenko. Do prázdné branky pouze upravil skóre Baběnko. Dinamo má nakročeno do finále mílovým krokem.

    Stav série – 3:0.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Hosté to ještě zkusili bez brankáře, ale do odkryté klece se trefuje JURY BABĚNKO. – 4:2. Asistence: Sergej Soin.
     
    59:53
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná třetí třetina v podání domácího Dinama! Kasjančuk fantasticky vybojoval kotouč za brankou Petrohradu poslal ho na modrou čáru na Andreje Mironova a ten vyslal kotouč zpět před brankoviště přímo na hůl KONSTANTINA KASJANČUKA, který stál za hodně vyjetým Ježovem! – 3:2. Asistence: Andrei Mironov.
     
    58:48
    Brudasov dostal přihrávku ve středním pásmu a šel drze do pásma, jeho střela se odrazila od zadního mantinelu zpět před branku a hostující útočník si málem dojel pro dorážku.
     
    57:45
    I v další akci se objevil Thoresen. Jerjomenko musel zasahovat proti jeho střele z úhlu, ale skulinku ve svých betonech nenechal.
     
    57:19
    Velmi tvrdý střet ve středním pásmu Thoresena s jedním z domácích hráčů.
     
    55:06
    Thoresen opět operoval kolem branky Jerjamenka, ale ani teď na něj po střele z otočky nevyzrál.
     
    54:19
    Ihned po vhazování se ke kotouči dostal Konkov, jeho střela ale branku Petrohradu minula a to celkem o dost.
     
    53:46
    Jerjomenko bez problémů zasáhl proti střele Kučerjavenka i když před ním clonil Makarov.
     
    52:56
    Nepřesnou rozehrávku Soin nestihl a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    49:40
    Thoresen držel dlouho kotouč u levé tyčky Jerjomenko si poklel a toho právě využil Thoresen, který obkroužil branku a už už zasouval puk do prázdné branky, ale tam se natáhl jak dlouhý tak široký Jerjomenko a kotouč špičkou betonu vytěsnil!
     
    49:30
    Ovšem teď se budou domácí bránit. Za sekání je vyloučen Konkov.
     
    48:43
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    A video potvrdilo, že se skutečně jednalo o gól a to naprosto jednoznačný! Denis Kokarev chytře mířil na betony Ježova, který vyrazil přímo na hokejku dojíždějícího ALEXEJE CVĚTKOVA a ten trefil přímo kameru v brance Petrohradu, proto se kotouč odrazil takovou rychlostí, ale byl i krásně vidět z pohledu této kamery. – 2:2. Asistence: Denis Kokarev.
     
    49:35
    Ovšem rozhodčí budou volat videorozhodčímu!
     
    48:43
    Neuvěřitelná situace, téměř všichni si mysleli že kotouč skončil po dorážce Cvětkova v brance. Domácí hráči se dokonce šli radovat, ale hra pokračovala dál!
     
    47:50
    Varnakov se po pravém křídle protlačil až před Jerjomenka a zkoušel kotouč přehodit ke vzdálenější tyči, ale také minul.
     
    46:59
    Mosaljov zkoušel přihrát před branku, ale puk se nakonec dostal k Jalasvaarovi a ten byl ve slibné pozici ovšem branku minul!
     
    45:50
    Kokarev sebral volný kotouč ve pásmu Petrohradu a téměř od modré čáry zkusil pozornost Ježova ale neuspěl.
     
    44:03
    K Varnakovovi se dostal puk za brankou a ukázal jak je na tom s pohyblivostí. Skvěle se uvolnil u mantinelu a dostal se až před Jerjomenka do velmi slibné pozice. Toho domácí brankář vychytal výborným zákrokem betonem.
     
    42:02
    Ve středním pásmu získal touš Makarov a rychle nabruslil do pásma kde z poměrně blízké vzdálenosti tvrdou ránou napálil Jerjomenka do masky. Hra se nyní musela přerušit, protože to byla opravdu nepříjemná situace.
     
    41:23
    Jerjomenko měl odkrytý výhled a tak neměl sebemenší problém zasáhnout proti střele Semjonova od modré čáry.
     
    40:16
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    No tomu se říká nástup do třetiny! Obrovská radost propukla na stadionu v Lužnikách. Tvrdou střelu od modré čáry Kvapila vyrazil Ježov pouze před sebe, kde stál připravený Gorovikov, ale ještě nedorážel, ale našel před prázdnou brankou u tyčky DOMINIKA GRAŇÁKA, který dorazil do sítě a snižuje. – 1:2. Asistence: Konstantin Gorovikov, Marek Kvapil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině byli o něco aktivnější hosté a také se jim ta aktivita vyplatila. Petrohrad se dostal poprvé v této sérii díky Tichonovovi do vedení a po nepovedené přesilovce dal hostům dvoubrankový náskok tečí Martensson. Dinamo bude mít co dělat ve třetí třetině.

    Střely na branku – 14:16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Jerjomenko skvěle zúžil střelecký úhel proti střele Alexandrova a vyrazil.
     
    38:58
    Makarov získal kotouč u branky a hledal Průchu, ten ale dostal kotouč moc na dlouhou hůl a nedokázal ve velmi dobré pozici zakončit.
     
    37:33
    Přesilovku si teď zahraje i Petrohrad. Za nedovolené bránění je vyloučen Konkov.
     
    35:09
    Na modré čáře dostal nabito Gorochov a zívala na něj odkrytá brána, jenomže Ježov se neuvěřitelně roztáhl a špičkou vyrážečky dokázal kotouč vytěsnit!
     
    34:15
    Toto byl opravdu ošklivý zákrok kolenem po kterém nemůže následovat nic jiného než odchod na trestnou lavici. Provinil se Dallman.
     
    33:50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Po zakázaném uvolnění se vhazovalo v pásmu Dinama. Tony Martensson vyhrál buly přímo na modrou čáru, kde stál Kevin Dallman a vyslal tvrdou ránu zpět před branku. Tam stál opět TONY MARTENSSON, který změnil směr puku mimo dosah Jerjomenka. – 0:2. Asistence: Kevin Dallman, Viktor Tichonov.
     
    32:56
    Na modré zaváhal obránce Petrohradu a puk mu vypíchl Konkov, který pelášil k Ježovovi. Naštěstí pro hosty se ještě stihl vrátit Dallman a překazil tak akci Konkovi.
     
    31:32
    Tichonov to vzal na sebe a využil své rychlosti k zavezení kotouče do pásma, nakonec k překvapení svých spoluhráčů se nepostavil do přesilovkového postavení, ale z obrovského úhlu střílel. Dinamo vyhazuje.
     
    30:57
    Ale další šanci budou mít hosté nyní. V útočném pásmu se provinil Baběnko a je vyloučen za sekání.
     
    30:15
    Vyhozený kotouč z pásma Petrohradu se dostal až k Burdasovi, který číhal ve středním pásmu a řítil se s Arťjuchinem do přečíslení dva na jednoho. Burdasovova přihrávka, ale přes obránce Dinama neprošla a tak akce končí.
     
    28:36
    Kokarev bruslil u mantinelu na pravém křídle a pak po rychlé kličce na střed vystřelil, ale Ježov betonem puk vyrazil do rohu.
     
    27:58
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Poprvé v sérii se dostává do vedení SKA. Jerjomenko nejprve vyrazil střelu Thoresena, následně si poradil i s dorážkou Martenssona, ale na v pořadí třetí dorážku VIKTORA TICHONOVA neměl nárok dosáhnout! Obrana Dinama nechala trestuhodně hostující hráče dorážet. – 0:1. Asistence: Patrick Thoresen, Tony Martensson.
     
    26:39
    Útočný výlet podnikl do pásma Dinama Pervyšin a předvedl pěknou kličku po které střílel z backhandu, ale nepřesně.
     
    25:38
    Z velkého úhlu nahazoval kotouč na Jerjomenka Panarin, ale to si domácí brankář pohlídal.
     
    24:25
    Ovšem přesilová hra se domácím vůbec nepovedla a Makarov se vrací na led.
     
    22:24
    Do pásma Petrohradu zavezl kotouč Novák a vystřelil. Ovšem ještě předtím byl faulovaný Makarovem, který míří na trestnou lavici za hákování.
     
    21:49
    To co se nepovedlo Mosaljovovi se nyní povedlo Kokarevovi, který si vybruslil před branku a z otočky zkoušel po ledě Ježova. Ten byl připravený.
     
    20:55
    Mosaljov bojoval v rohu pásma Petrohradu, ale na dostřel Ježova se nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky už můžeme vidět na ledové ploše. Můžeme začít.
     
    První třetina byla velice opatrná z obou stran a neviděli jsme žádnou stoprocentní šanci. Tu největší měl na holi Panarin, ale Jerjomenka neprostřelil. Oba týmy se hodně soustředí na obranu a tak se hraje nejvíce ve středním pásmu.

    Střely na branku – 6:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    S kotoučem na holi bruslil po útočné třetině Kokarev a nakonec přihrál Jalasvaarovi, který vyslal puk k hostujícímu brankáři a ten zasahuje.
     
    18:19
    Kotouč se od mantinelu dostal až k úplně volnému Panarinovi, který z velmi dobré pozice Jerjomenka neprostřelil!
     
    17:24
    Z rohu si nabruslil k pravému kruhu Thoressen a zkoušel to bakchandem, ale Jerjomenko neměl problém vyrazit kotouč.
     
    16:13
    Průcha přišťouchl kotouč do rohu k Makarovovi, který okamžitě vystartoval před branku Dinama, ale Jerjomenka se mu překonat nepodařilo.
     
    15:16
    Jerjomenko musel zasahovat i tentokrát. Panarinovu střelu téměř od modré čáry, ale nemohl propustit za svá záda.
     
    14:36
    Martensson zabojoval ve vlastním pásmu a získal kotouč. S ním dobruslil až do pásma kde mezi dvouma obránci radši zvolil střelu.
     
    13:02
    Rychlé založení útoku Petrohradu končí na modré čáře, jelikož byl Arťjuchin vystaven do ofsajdu.
     
    11:59
    Dobrou rychlost nabral Kučerjavenko a po pravém křídle se dostal až ke střele, která však končí mimo.
     
    10:37
    Kvapil si prohodil obránce hostí a od mantinelu našel přihrávkou mezi kruhy Mosaljova, jehož střelu z voleje betonem vykopl Ježov.
     
    09:12
    Ve středním pásmu si vzal kotouč Fjodorov a z poměrně velké vzdálenosti nahodil na Jerjomenka. Sám Fjodorova se pak ještě málem dostal k dorážce.
     
    06:56
    Přihrávka zpoza branky se dostala až na modrou čáru až k Pervyšinovi, který přehrál na Semjonova a ten pořádně protáhl Jerjomenka.
     
    06:02
    Fjodorov držel dlouho kotouč v rohu kluziště a zkusil s ním vybruslit až ke kruhu a z otočky vystřelit. To se mu povedlo, ale Jerjomenko měl připraven betony.
     
    04:16
    Varnakov zavezl kotouč za modrou čáru Dinama a cyhtře uvolnil Ramstedta, jehož střela míří těsně vedle levé tyčky.
     
    02:42
    Na Jerjomenka střílel od modré Arťjuchin, ale střela byla zblokovaná a tak mohl domácí brankář v klidu rozehrát.
     
    01:18
    Do útočného pásma Petrohradu zavezl kotouč Panarin a přenechal ho na modré Chudinovi, který z voleje střelou po ledě donutil Jerjomenka k zásahu.
     
    00:55
    Na druhé straně už musel Ježov zasahovat. Do útočného pásma si sjel Konkov a vyslal velmi tvrdou ránu na hostujícího brankáře.
     
    00:36
    Jako první se do útoku vydali hosté, ale ke střele se nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už se sjely před své branky a za malý moment začneme.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Děrljuk, Jalasvaara, Gorochov, Mironov, Barancev – Gorovikov, Kvapil, Mosaljov – Soin, Baběnko, Konkov – Cvětkov, Volkov, Kokarev – Sopin, Šibajev, Lukin – Kasjančuk.

    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Chudinov, Semjonov, Pervyšin, Běrďjukov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Burdasov, Arťjuchin – Sigarjov.

    Rozhodčí: Bulanov (Moskva), Bělov (Jaroslavl) – Šikanov (Togliatti), Sivov (Moskva)..
     
    Vítejte u třetího semifinálové duelu,

    v němž poměří síly opět Dinamo Moskva a SKA Petrohrad. Oba týmy dokráčely do semifinále velmi podobnou cestou. Co se tedy týče počtu vítězství, musely oba rivalové splnit tuto výzvu osmkrát, jinak by se ani do semifinále nepodívali. Ovšem oba soupeři si připsali pouze jednu jedinou porážku za dvě kola. Dinamo poznalo hořkost porážky v druhém čtvrtfinále proti CSKA. Petrohrad nezvládl třetí duel osmifinále na ledě Mytišči a prohrál 1:3.

    Teď už tu však máme semifinále a dá se říci, že se utkali dva největší favorité na zisk Gagarinova poháru ještě před finále a po dvou utkáních v Petrohradu nás čeká další řezba na ledě Dinama. A mnohem lépe do finále má nakročeno právě tým z Moskvy, který vyhrál oba zápasy na ledě SKA.

    V prvním utkání si Dinamo vytvořilo náskok 3:0 a už o něj, ač se Petrohradu v závěru utkání povedlo dát dvě branky nepřišlo. I v druhém semifinále šli dovedení hosté, tentokrát 2:0. Petrohrad dokázal dvakrát snížit na rozdíl jediné branky, ale nakonec si Dinamo došlo k vítězství 4:2 a připsalo si i druhý bod v této sérii.

    Stav série – 2:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 41. Graňák (Gorovikov, Kvapil), 49. Cvětkov (Kokarev), 60. Kasjančuk (Mironov), 60. Baběnko (Soin) – 28. Tichonov (Thoresen, Martensson), 34. Martensson (Dallman, Tichonov)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Novák, Graňák, Děrljuk, Jalasvaara, Gorochov, Mironov, Barancev – Gorovikov, Kvapil, Mosaljov – Soin, Baběnko, Konkov – Cvětkov, Volkov, Kokarev – Sopin, Šibajev, Lukin – Kasjančuk.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Chudinov, Semjonov, Pervyšin, Běrďjukov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Burdasov, Arťjuchin – Sigarjov.

    Rozhodčí: Bulanov (Moskva), Bělov (Jaroslavl) – Šikanov (Togliatti), Sivov (Moskva).

    Diváci: 7896
    bahis siteleri