Linköping – Skellefteå 2:3 (po pr.)
po prodl.
Linköpings HC
2:3 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Skellefteå AIK
Sobota 30.03.2013, 16:00 • Cloetta Center, Linköping (SWE) • Play-off švédské Elitserien
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z naší strany vše. Příště na počtenou. (19:10:42)
     
    Hrdina zápasu Klingberg poskytl reportérovi z C More krátký rozhovor, kde mimo jiné řekl: "Je to dobrý pocit, že jsme celý zápas dotáhli do vítězného konce. Ale jsme také neopatrní a to se nesmí stávat. Děláme co můžeme v každém zápase. Snažili jsme se dnes vrátit do zápasu a držet se naší hry, což se povedlo. Máme dobrou morálku v týmu." říká hra hrdina John Klingberg na C Více.
     
    Je konec. AIK dokázala ve třetí třetině půl minuty před koncem vyrovnat a nejen to. V prodloužení otočila zásluhou Johna Klingberga, který svou prudkou střelou vymetl růžek. Skellefteå AIK tak srovnává sérii na 1:1 na zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    66:43
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    JOHN KLINGBERG nakonec rozhoduje o osudu utkání dalekonosnou střelou z pravé strany, jež zamířila přímo pod víko. Asistence: Joakim Lindström.
     
    65:16
    Hned tři po sobě jdoucí střely musel likvidovat brankář Eriksson.
     
    63:59
    Těžko hádat, kolikátý pokus přiletěl z hole Möllera, ale je jisté, že dnes nemá střelec AIK svůj den. Engstrand byl opět na místě.
     
    63:33
    Mimo tři tyče pálil na druhé straně hřiště Lindström.
     
    62:39
    Další zákrok si připsal tentokrát Engstrand, jenž zasahoval proti Lindbergovi. Na druhé straně se neujala střela Hävelida.
     
    61:28
    Linköping si vytvořil menší tlak, ze kterého vytěžil střelecký pokus Hultströma. Jeho střela byla zblokována.
     
    60:43
    Skelleftea se pokusila chytit vlnu, na které celé utkání skončila, Möller ovšem mířil mimo. Na druhé straně musel být v pozoru Eriksson, jenž likvidoval pokus Gorena.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Budeme prodlužovat. Skelleftea se nakonec dočkala vyrovnání, které přišlo 32 vteřin před koncem základní hrací doby po dělovce Arvidssona.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:28
    Skellefteå právě vstřelila branku!

    Tak se to hostům podařilo. AIK se usadilo v útočném pásmu a na modré čáře zachytil vyhozený kotouč VIKTOR ARVIDSSON. Obránce hostů se do puku opřel a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2! Bez asistence.
     
    59:00
    Skelleftea hraje power-play! Eriksson už zmizel mezi ostatními spoluhráči na střídačce a AIK to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    58:29
    Tohle Linköpingu vyhovuje. Hraje se daleko od jeho branky, puk má na svých hokejkách a Skellefteu tlačí čas. Pokus domácího Söderberga se neujal.
     
    57:47
    Nejde to a nejde. Lindbergovu střelu zblokoval jeden z obránců Linköpingu a domácí se vzápětí vydali do přečíslení, které zakončil Arlbrandt – nepřesně.
     
    56:42
    Domácí nepouští svého soupeře za svou modrou čáru. Hráči AIK to musí zkoušet ze střední vzdálenosti, ale chybí tomu přesnost i razance.

    Daniel Ryl

    Lukáš Chuchválek

    Branky a nahrávky: 8. Hjalmarsson (Bäckman, Arlbrandt), 10. Söderberg (Hjalmarsson) – 11. Lindberg (Karlsson, Klingberg), 60. Arvidsson, 67. Klingberg (Lindström)


    Linköpings HC: Engstrand (Andersson) – Johansson, Bäckman, Hävelid, Grillfors, Hultström, Rahimi, Lorentzon – Arlbrandt, Söderberg, Hjalmarsson – Weinhandl, Goren, Zackrisson – Figren, Almtrop, Salmonsson – Karlsson, Lindhagen, Pavlikovský – Nermark.
    Skellefteå AIK: Eriksson (Svensson) – Burström, Lindgren, Klingberg, Ševc, Granberg, Andersson, Arvidsson, Skogs – Petterström, Forssell, Ericsson – Lindström, Lindberg, Karlsson – Holloway, Bellemare, Möller – Emanuelsson, Lundberg, Pettersson.