Česko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC Slavia Praha
Středa 03.04.2013, 17:30 • ČEZ Aréna, Plzeň • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Je před námi možná poslední zápas této vyrovnané série, domácí totiž mají "mečbol", když v semifinále vedou nad Slavií 3:2. Škodováci si ale určitě sami moc dobře uvědomují, že to nemusí nic znamenat. V sérii s Litvínovem se nacházeli přesně v opačném postavení, a přesto to jsou hráči "Chezy", kteří už mají dovolenou...
     
    Předchozí zápasy:

    1. SF. HC Slavia Praha 3 HC Škoda Plzeň 0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 36. Hertl (Kučný, Kadlec), 48. Jelínek, 57. Žejdl (Alinč, Krenželok)

    2. SF HC Slavia Praha 0 HC Škoda Plzeň 1 (0:1, 0:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 4. Schleiss (Mozík, Vlasák)

    3. SF HC Škoda Plzeň 4 HC Slavia Praha 2 (2:0, 1:0, 1:2)
    Branky a nahrávky: 20. Vlasák (Straka, Vampola), 20. Kratěna (Kovář), 27. Straka (Kovář, Vampola), 60. Kratěna – 50. Tomica (Jelínek), 59. Kadlec (Kuboš)

    4. SF HC Škoda Plzeň 2 HC Slavia Praha 3 (1:1, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 18. Kratěna (Kovář), 21. Kovář (Kratěna) – 16. Tomica (Růžička), 30. Kadlec (Koma, Alinč), 51. Skokan (Hertl, Růžička)

    5. SF HC Slavia Praha 4 HC Škoda Plzeň 5 (2:2, 1:0, 1:3)
    Branky a nahrávky: 19. Hertl (V. Růžička ml.), 20. P. Jelínek (Kučný), 39. Kempný (P. Jelínek, Poletín), 54. Hertl – 15. Jan Kovář (Martin Straka), 20. Pletka (Jan Kovář, Kratěna), 44. Kratěna (Pletka), 45. Jan Kovář (Slovák, Martin Straka), 60. Vlasák (St. Pierre)
     
    HC Škoda Plzeň:
    Domácí stojí před historickým milníkem – v historii samostatné české ligy se ještě nikdy nedostali až do finále. Už i to, že dokázali vyhrát tři zápasy semifinálové série, je velkým zlepšením. Doposud totiž Západočeši uspěli jen ve dvou duelech semifinále – jednou proti Zlínu, v loňské sezóně pak na ledě Komety. Svěřenci trenéra Razýma ale ví, že je nečeká nic jednoduchého, poučení si mohou vzít z vlastní čtvrtfinálové série, kde sami byli na pokraji vyřazení, ale dokázali vyhrát dva zápasy v řadě a přes Litvínov postoupit.
     
    HC Slavia Praha:
    Hosté přijíždějí do západočeské metropole s jediným cílem – ubojovat vítězství jakýmkoliv způsobem a vrátit sérii zpět před vlastní diváky, do sedmého utkání. Aby se jim to povedlo, musí se vrátit k hokeji, který předváděli v úvodu série. Podle slov Tomáše Hertla je právě ústup od defenzivního pojetí hokeje stál poslední zápas. V něm se Slávisté nechali strhnout do gólové přestřelky, ve které nakonec nestačili na ofenzivnější tým indiánů.
     
    Ryan Holweg:
    Plzeňský bouřlivák se vrátil do sestavy Plzně po disciplinárním trestu a místo očekávané odplaty za fauly na Jana Kováře sehrál daleko důležitější roli. Zařadil se totiž do první formace po bok Straky a Kováře a dokázal i svoje hokejové kvality – na bod sice nedosáhl, ale vytvořil spoustu prostoru pro své technicky šikovnější spoluhráče, kteří toho využili.
     
    Jan Kovář:
    Hvězdou Plzně, ale i celé série, je bez pochyby Jan Kovář. Mladý útočník táhne svými výkony Západočechy a drží si výbornou bilanci více jak jednoho kanadského bodu na zápas. Aktuálně ve dvanácti utkáních nasbíral celkem patnáct kanadských bodů, přičemž hned tři z nich získal v posledním zápase. Dva góly sám vstřelil, k tomu přidal jednu gólovou nahrávku. O jeho výkonech dobře ví i Slávisté, o čemž svědčí občas až přehnaný důraz, za který pyká obránce Koma.
     
    Dominik Furch:
    Mladý gólman nahradil v brance Slavie zraněného Kopřivu a doposud si vedl výborně, v pátém utkání však za svá záda pustil hned pět střel a výrazně si pohoršil úspěšnost zákroků. Navíc už na ledě Plzně inkasoval hodně laciný gól z hole Jana Kováře. Jenže právě teď ude na výkonech gólmanů extrémně záležet, a pokud hosté chtějí ještě pomýšlet na postup, nemůže si Furch dovolit další zaváhání.
     
    Petr Jelínek:
    Postrach plzeňské přesilovkové formace? Nikoliv Furch, ale Petr Jelínek. Zatímco indiáni se v útoku při početní výhodě notně trápí a nemůžou najít recept na úpornou a důslednou obranu Slavie, Pražané už dokázali dvakrát ve svém oslabení skórovat. A o obě branky se postaral právě Jelínek, který v posledním zápase poslal svůj tým do vedení 2:1. Straka s spol si tak na tohoto rychlého hráče s přesnou střelou musí dávat větší pozor.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mazanec – St.Pierre, Hanzlík, Poživil, Slovák, Růžička, Mozík, Boháč – Schleiss, Vampola, Sýkora, KKratěna, Vlasák, Straka, Kašpařík, Lev, Kovář, Hollweg, Dvořák, Petruška, Pletka

    HC Slavia Praha: Furch – Kempný, Dresler, Kadlec, Tomica, Kuboš, Kučný, Šenkeřík, Kolařík – Skokan, Vrdlovec, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Žejdl, Alinč, Sklenář, Růžička, Stránský, Hertl

    Rozhodčí: Hribik, Pešina – Bláha, Kostka.
     
    Na soupisce hostí už najdeme gólmana Kopřivu, je otázkou, jestli dnes do utkání zasáhne, nebo opět jako jednička nastoupí Dominik Furch.
     
    Rozcvičky obou týmů jsou v plném proudu, do začátku utkání zbývá necelá půlhodina.
     
    Na ledě teď krouží rolba a zbývá pouhých patnáct minut do startu šestého semifinále.
     
    Hlasatel v plzeňské ČEZ Aréně čte sestavy obou týmů, poté už přijde na řadu hymna a dnešní zápas může začít.
     
    Hráči obou týmů jsou nastoupeni na modrých čarách a připraveni vyslechnout národní hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté rychle dostali puk za Mazancovu branku, tam jej ale sbírají obránci Plzně.
     
    00:27
    Ryan Hollweg se dostal do zakončení, před brankou byl ale zablokován a Furcha neohrozil.
     
    01:08
    Skokanovo nenápadné nahození málem znamenalo šanci Slavie, ale obránci Škody si dali pozor.
     
    01:38
    Slávisté rozehrávají od vlastní branky.
     
    02:01
    Zakázané uvolnění Plzně. Před bouřlivou plzeňskou kulisou se od začátku zápasu hraje hodně rychlý hokej.
     
    02:12
    Mozík měl problémy v rozehrávce, ale domácí nakonec dostali puk na Petrušku a míří z obranné třetiny.
     
    02:36
    Plzeňské obléhání Furchovy branky přerušuje rozhodčí kvůli tomu, že právě branka Slavie byla posunuta.
     
    02:51
    Mazanec prodloužil nahození a puk míří až k Furchovi, icing se ale pískat nebude.
     
    03:15
    Domácí trošku uklidňují hru...
     
    03:24
    ...nakonec ale založili rychlý útok a Furch po střele od mantinelu musel zasahovat.
     
    03:29
    Jeden z plzeňských útočníků byl v brankovišti a hra je tak vykázána do středního pásma.
     
    04:03
    Kempný mohl vyhodit, místo toho ale jen poslal puk na plzeňské hokejky. Hráči domácího týmu si chvíli hráli s pukem v rohu hřiště, ale ohrozit branku se jim nepovedlo.
     
    04:41
    Hosté mají možnost založit útok a Krenželok nakonec střílí z levého kruhu, Mazanec v pohodě vyráží puk na druhou stranu hřiště.
     
    05:25
    Domácí nevyhodili puk a dostali se pod tlak.
     
    05:46
    Je tu první přesilová hra pro Slavii. Na trestnou lavici usedl Jakub Lev (PLZ).
     
    06:18
    Indiáni nevyhráli buly a měli velké problémy, nakonec aspoň získali odražený puk a v tu chvíli přišel faul Skokana (SLA), který podrazil jednoho z domácích obránců.
     
    06:31
    První velká šance zápasu! Pletka za brankou obral jednoho z protihráčů, naslepo nahrál na modrou a Slovák se vší silou opřel do střely, Furch proti němu vyjel až před brankoviště a puk zachytil!
     
    06:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Při hře ve čtyřech nakonec ale branka opravdu padla! Domácí dobře sehráli protiútok, Kovář na šíři hřiště našel rozjetého JIŘÍHO HANZLÍKA a ten mířil přesně! Asistence: Jan Kovář, Ondřej Kratěna.
     
    07:27
    Domácí stadion doslova explodoval a fanoušci teď dál ženou své miláčky kupředu, puk ale mají hosté a pozor tak musí dávat Mazanec.
     
    08:05
    Domácí teď po návratu Lva hrají krátkou přesilovku, ale puk opět má soupeř.
     
    08:39
    Kratěna jen prodloužil do útočného pásma a odchází střídat.
     
    09:14
    Alinčovi se nevedlo o moc lépe...
     
    09:39
    Plzeň je na koni! Poživilovi jen těsně unikl puk v zrcadlově stejné pozici, ze které dával gól Hanzlík, ale do nebezpečného zakončení se dostal Vlasák a byl hodně blízko druhému gólu!
     
    10:03
    Na ledě zůstal po souboji ležet Michal Dvořák, rozhodčí nakonec hru přerušili a po domluvě vylučují hostujícího hráče. Kolařík (SLA) dostává 2+2 minuty za vysokou hůl, protože na ledě po Dvořákovi zůstaly krvavé stopy.
     
    Úklid nejcennější tekutiny z ledu se trošku protáhl, ale už bude se pokračovat.
     
    10:26
    Vampola drží puk a režíruje přesilovou hru Plzně od pravého mantinelu.
     
    10:54
    Domácí toho moc nevymysleli, zůstali ale celou dobu v útočném pásmu a Furch musel zasahovat proti dorážce. S lehkým pokusem si poradil a bude se vhazovat.
     
    11:08
    Pražané vyhazují.
     
    11:26
    Kovář si ukousl příliš velké sousto, když chtěl projít přes dva hráče, a Kadlec mu puk urazil a posílá jej na druhou stranu.
     
    12:05
    Sice se štěstím, ale i tak se povedlo bránícím se hostům vyhodit.
     
    12:27
    Fatální chyba domácích a Sklenář mohl přidat třetí gól Slavie v oslabení v této sérii, bekhendovou kličku ale Mazanec čekal a betonem puk zastavil!
     
    13:01
    Furch teprv podruhé v oslabení musel zasahovat, vedl si však výborně a ránu směřující pod břevno vyrazil lapačkou.
     
    13:16
    Hosté vyhazují znovu a Plzni zbývá 45 vteřin početní výhody.
     
    13:41
    A další vyhozený puk.
     
    14:04
    Hosté v plném počtu.
     
    14:27
    Hosté po dlouhém oslabení vyrazili do protiútoku, Hertl se prodíral po levé straně a snažil se natlačit před branku, tam byl ale zastaven a tělem nakonec brankovou konstrukci vychýlil ze svého postavení, bude se vhazovat.
     
    14:29
    Domácí posílají rovnou z buly puk do útočného pásma, ale hosté si pro něj v pohodě dojedou a založí útočnou akci.
     
    15:43
    Straka s Mozíkem měli gólové šance! Straka nejdříve svého obránce vybídl ke skórování ze stejného místa, odkud padla první branka, Mozík minul, ale sám Straka se dostal k dorážce, kterou na poslední chvíli zastavil jeden z beků Slavie!
     
    16:35
    Domácím se teď v plném počtu hráčů na obou stranách daří více, než při přesilové hře. Dobrý forčekink předvedl Kratěna, bohužel pro něj jej nikdo ze spoluhráčů nepodpořil.
     
    17:14
    Žejdl si neporadil v jasné šanci a odmítl vyrovnání! Slávistický útočník místo rychlé střely volil kličku, kterou Mazanec přečetl a holí puk vyrazil!
     
    17:37
    Hosté teď s problému uhájili za vlastní brankou držení puku a můžou založit útočnou akci.
     
    18:07
    Zablokovaná střela končí vysoko nad Mazancem. Nebýt ochranné sítě, tak se do hry zapojili hosté ve VIP sektoru. Buly před plzeňskou brankou.
     
    18:16
    Mazanec vůbec nevěděl, kde skončil odražený puk a Boháč (PLZ), který jej odpálil znovu až do sítě, teď jde na trestnou lavici.
     
    18:20
    Kadlec střílel hned po buly, ale Mazanec na jeho pokus viděl.
     
    18:53
    Hosté sice bez problémů drží puk, nemůžou se ale odhodlat ke střele.
     
    19:17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jedna střela ale stačila k tomu, aby bylo vyrovnáno! PETR KADLEC na modré vystřelil, jeho ránu tečoval bránící Hollweg a divoký puk nakonec propadl za překvapeného Mazance! Asistence: Vladimír Růžička.
     
    19:55
    Už to vypadalo, že ještě v závěru třetiny půjdou hosté do přečíslení, ale museli na sebe čekat na modré čáře a nakonec ani nevystřelili na branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu máme za sebou a stav zápasu je vyrovnaný. Stejně, jako v předešlém zápase, se podoba skóre měnila ještě v poslední minutě, tentokrát vyrovnávali hosté. Domácí totiž vedli po brance Hanzlíka 1:0, v závěru první dvacetiminutovky ale hráli oslabení a Kadlec i s dávkou štěstí prostřelil Mazance a vyrovnal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Pražané hned po buly míří dopředu.
     
    20:29
    Puk mají stále hosté, ale nedaří se jim vypracovat si střeleckou pozici.
     
    20:56
    Hollweg se tlačil do zakončení a byl faulován Sklenářem (SLA). Plzeň si zahraje přesilovou hru.
     
    21:04
    Slávisté po buly hned vyhazují k Mazancovi.
     
    21:48
    Pletka v pádu a otočce posílal puk před branku, k tomu se ale Kovář nedostal včas!
     
    22:04
    Domácí teď pořádně zatlačili hosty do hluboké obrany, akce ale končí posunutou brankou Slavie.
     
    22:11
    Hosté dostali puk dos středního pásma, Kratěna jej rychle zatáhl zpět, ale nahrávkou na beky jej opět poslal až do neutrálního území.
     
    22:57
    Hosté v plném počtu.
     
    23:08
    Další nevydařená přesilová hra Škodovky, hned poté navíc přichází úmyslný ofsajd modrobílých a hra se stěhuje před Mazance.
     
    23:23
    Kadlec se svým spoluhráčem zabojovali na modré a dál drží kotouč v útočné třetině.
     
    23:54
    Domácí se dostali pod tlak a tak jen vyhazují, jenže po icingu nemohou střídat a dál se budou bránit.
     
    24:09
    Škodováci se znovu zavřeli v obranném pásmu a nedařilo se jim vyhodit kotouč, a tak jim pomohli hosté. Po přihrávce rukou se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:45
    Pletka ve středním pásmu dostal těžký puk a tak jej jen poslal o mantinel dál, kotouč byl ale tečovaný a icing se ani teď nepíská.
     
    25:27
    Straka se dral do šance, jenže prudký kotouč od Hollwega, který směřoval před branku na teč, mu o kousek unikl!
     
    26:01
    Vampola se po divokém odrazu puku dostal před Furcha, byl ale s pukem tak blízko, že neměl moc na vybranou a připravený gólman mu nedal šanci puk někudy procedit do branky.
     
    26:36
    Hosté si také zahrají v početní výhodě. Dvořák (PLZ), který po ošetření pokračuje v zápasu, teď sám fauloval a jde si "odpočinout" na trestnou lavici.
     
    26:03
    Kolařík dvakrát vybojoval puk, Mazanec si ale proti střele i nahození věděl rady.
     
    27:20
    Domácí vyhazují.
     
    27:35
    A puk znovu míří na Furcha.
     
    27:57
    Kadlec opět napřáhl na modré a Mazanec rukavicí puk spíš jen vyrazil, kotouč zamířil kousek vedle jeho levé tyče a do rohu.
     
    28:32
    Domácí vyhodili, ale nestihli ani vystřídat a už jel na branku Jelínek, který se dostal až do zakončení, trefil ale Mazance jen do hrudi.
     
    28:35
    Micka se hned po buly prohnal přes bránící hráče a ze středu střílel Mazanec byl ale dobře postaven!
     
    28:40
    Domácí v plném počtu.
     
    29:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Komplikovaná akce domácích končí brankou! První přečíslení sice "vyšumělo" do ztracena, ale modrobílí zůstali u puku a slaví vedoucí branku! Michal Dvořák zcela netypicky před brankou nahrával z otočky a našel úplně volného JANA KOVÁŘE, který ve svojí formě z této pozice nemohl minout! Asistence: Michal Dvořák, Martin Straka.
     
    30:00
    Domácí se opět po gólu tlačí do útoku, teď si vybojovali buly před Furchem.
     
    30:17
    Skokan šikovně prodloužil nahozený puk až za branku Plzně a hosté získali útočné pásmo.
     
    30:42
    Moc se tam ale neohřáli, teď sice mají puk, ale za vlastní brankou.
     
    30:51
    Icing Slavie.
     
    30:56
    Lev po buly bekhendem střílel, puk se ale až k Furchovi nedostal.
     
    31:02
    Slovák (PLZ) je teď k velké nelibosti domácích fanoušků vyloučen na dvě minuty a jeho tým se bude muset znovu bránit.
     
    31:08
    Indiáni ale hned z vhazování puk posílají přes všechny čáry.
     
    31:41
    Kovář a St.Pierre ujeli do přečíslení, prvně jmenovaný nahrál plzeňskému bekovi a ten střílel, dostal se už ale do ostrého úhlu.
     
    31:57
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté opět v přesilové hře srovnávají! Hertl našel na druhé straně branky najetého VLADIMÍRA RŮŽIČKU a ten vyrovnává skóre na 2:2! Asistence: Tomáš Hertl.
     
    32:37
    Rozhodčí si teď tedy rozhodně nezískávají sympatie fanoušků, ale hra má tempo a spád. Hosté se tlačili do další šance, ale Slovák je tentokrát zastavil čistě.
     
    33:22
    Slávistická branka je opět posunutá a přerušuje se. Domácí se přitom dostávali do slibné šance, a tak se jim verdikt rozhodčích, kteří nikoho vylučovat nebudou, opět nelíbí. Atmosféra na stadionu houstne.
     
    33:29
    Slovák nenápadnou střelu dostal až k Furchovi, ten sice dobře neviděl, ale puk vyráží do rohu.
     
    33:38
    Petr Kadlec (SLA) si u mantinelu počínal v rozporu s pravidly, alespoň dle rozhodčích, a tak míří do boxu trestoměřičů.
     
    33:59
    Straka vymyslel překvapivou přihrávku zpoza branky, když na bližší tyči hledal Kováře, Furch se ale nalepil k tyči a nenechal tam žádnou skulinku, kudy by puk do branky propadl.
     
    34:24
    Poživil teď adresoval jednomu ze svých spoluhráčů opravdu příliš razantní nahrávku a hosté vyhazují.
     
    34:41
    Obrovská šance domácích, Vlasákovu střelu ale zastavilo břevno!
     
    35:04
    St.Pierre vymyslel pro Pletku moc prudkou přihrávku, která končí zakázaným uvolněním.
     
    35:47
    Mela před Furchem, kde se Kovář s Kratěnou snažili dotlačit puk do branky za každou cenu, jenže přes skrumáž těl a ležícího Furcha se jim to snad ani nemohlo podařit.
     
    35:58
    Teď zase hořelo na druhé straně, hosté se dostali do přečíslení a i když jej neřešili moc chytře, puk nakonec zůstal před Mazancem a mohl jej kdokoliv dorazit, rychlejší ale byli v tuto chvíli obránci Plzně.
     
    36:42
    Domácí fanoušci se dožadovali přesilové hry, tentokrát ale opravdu nešlo o nedovolené zákroky. Domácí pro sebe ale vybojovali buly před brankou Slavie.
     
    37:08
    Straka z obtížné pozice hledal Hollwega, jeho přihrávku ale přečetli obránci Slavie a míří na druhou stranu.
     
    37:32
    A opět je pořádné horko ve Furchově brankovišti! Domácí se dostávali do šance a hosté poté pořádně přitvrdili, když dělali před Furchem čisto. Několik hráčů skončilo na ledě, ale nikdo na trestné lavici.
     
    37:41
    Poživil (PLZ) teď usedl na trestnou lavici, když podle sudích nedovoleně zastavili jednoho z protihráčů. Souboj na první pohled nevybočoval z trendu zákroků, které rozhodčí nepískají, ale hostující hráč při něm přišel o hůl, a proto byl zřejmě plzeňský bek potrestán.
     
    37:48
    Tak to je hodně nepříjemné pro domácí. Slovák (PLZ) ihned po buly přidal další faul a Plzeň se bude bránit ve třech!
     
    37:57
    Růžička mohl dorazit Kadlecovu ránu do branky, ale Mazanec se bleskově přesunul!
     
    38:27
    Domácí dvakrát vyhazují a stíhají i vystřídat.
     
    38:59
    Kadlec po dlouho avizované střele míří mimo a odražený puk domácí vyhazjují.
     
    39:36
    Mazanec kryje další Kadlecovu střelu!
     
    39:54
    Domácí v plném počtu. Plzeň přečkala dlouhou přesilovku Slavie pěti proti třem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je tu konec druhé třetiny a i když Plzeň vedla a o svůj náskok přišla, může být spokojena. Jan Kovář sice poslal ve třicáté minutě indiány do vedení, za hosty pak ale v další přesilové hře srovnával Vladimír Růžička. V závěru druhého dějství hrála Slavie minutu a padesát dva vteřin dlouhou přesilovou hru v pěti proti třem, nedokázala se ale prosadit! Uvidíme, jak byl pro vývoj zápasu tento moment důležitý, domácí teď jsou ale určitě spokojeni, že tento krizový okamžik přežili bez úhony.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Hosté vyrazili do útoku, moc se tam ale neohřáli a už musí spěchat zpět.
     
    40:31
    Kučný (SLA) míří rychle na trestnou lavici a Plzeň může znovu zkoušet štěstí v početní výhodě.
     
    40:46
    Sražená střela od pravého mantinelu vyletěla hodně vysoko a skončila v ochranné síti, buly před Furchem.
     
    40:58
    Kovář byl v tutové šanci! Kratěna jej našel nahrávkou brankovištěm, ale nejproduktivnější indián výjimečně nemířil přesně! Slovákovu dělovku poté srazil bránící hráč.
     
    41:28
    Zmatky domácích za Mazancovou brankou.
     
    41:55
    Poživil neudržel v rohu puk proti přesile a hosté vyhazují.
     
    42:37
    Vampola zadovkou hledal před brankou Straku, ten ale mezitím najel do jiného prostoru a přihrávka míří ven z pásma.
     
    42:53
    Mazanec si efektivním zákrokem vychutnal střelu Kučného, která skončila v rukavici plzeňského gólmana.
     
    43:41
    Petruška s Dvořákem teď překvapivě snadno přehrávali obranu hostí a drželi hosty pod tlakem, k zakončení se ale nedostali.
     
    44:15
    Buly před Mazancem.
     
    44:31
    Hosté jsou v útočném pásmu a vypadá to chvílemi jako přesilová hra.
     
    44:45
    Kučný zůstal po střetu ve středním pásmu ležet na zemi, rozhodčí přerušili hru, ale vylučovat nebudou.
     
    45:19
    Mozík s Hanzlíkem měli na vlastní modré co dělat, ale nakonec udrželi puk před napadajícím osamoceným forvardem Slavie.
     
    45:34
    Už to vypadalo na vyloučení pro plzeňského hráče, vyhozený kotouč ale tečoval hostující hráč, a tak se dokonce vhazuje až ve středním pásmu.
     
    46:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení ve výhodě! Při signalizovaném vyloučení nahradil Mazance na ledě šestý hráč a domácí toho dokázali využít! Vlasák našel NICHOLASE ST:PIERRA, který sice nebyl v ideální pozici, ale dokázal dostat puk až za Furchova záda! Asistence: Tomáš Vlasák, Martin Straka.
     
    46:34
    Hosté se navíc teď budou muset znovu bránit. Na trestnou usedl podruhé za sebou Kučný (SLA).
     
    46:52
    Slovákovi nesedla rána, ale po dorážce musel Furch vytáhnout jeden z lepších zákroků.
     
    47:24
    Hosté vyhodili a střídají, domácí trošku pomaleji zakládají další útok.
     
    47:49
    Slávisté vyhazují znovu a doplňují čerstvé hráče.
     
    48:13
    Další kotouč míří za Mazancovu branku.
     
    48:32
    Hloupý faul téměř mimo hru předvedl Růžička (SLA). Po jeho faulu budou hosté hrát další dvě minuty v oslabení, cože je kromě cenného času stojí i dost sil.
     
    48:58
    Kovář teď naznačoval přihrávku, nakonec si ale vyjel až do střelecké pozice a zkusil překvapit Furcha, jeho pokus na "delší" tyč ale mladý gólman lapil do rukavice.
     
    49:36
    Straka si najel mezi kruhy a zkusil střelu zápěstím, puk byl ale sražen do rohu.
     
    50:16
    Teď plzeňský kapitán pro změnu rýsoval přihrávku na jednoho z beků, který si sjel až před branku, ale ten kotouč nestihl.
     
    50:24
    Hosté v plném počtu.
     
    50:53
    Po delší době musel zasahovat i Mazanec, ten ale jen přikryl nahozený puk. Slávisté ale lacino získali buly v útočné třetině.
     
    51:06
    Domácí po buly zaujali obranné postavení, teď se jim ale podařilo dostat puk do středního pásma.
     
    51:46
    Ryan Hollweg předvedl, že ruce umí použít i na vykouzlení šikovné nahrávky, domácí ale i tak ztratili pásmo.
     
    Je vyprodáno, zápas sleduje 8236 diváků!
     
    52:26
    Hosté se zastavili před modrou, protože kvůli signalizovanému ofsajdu nemohli do pásma.
     
    53:01
    V útoku jsou modrobílí, zatím ale jen hrají po rozích.
     
    53:24
    Hosté mají šanci potřetí vyrovnat, rozhodčí jim totiž nabídli početní výhodu. K časoměřicům zamířil Mozík (PLZ) za podražení.
     
    53:38
    Třikrát mohli teď hosté dorážet Kadlecovu střelu a třikrát byli zablokováni!
     
    54:10
    Mazanec toho moc neviděl, ale Kadlecův pokus od modré opět zastavil. Teď navíc dokázal puk i podržet, takže nebezpečí dorážky nehrozilo.
     
    54:37
    Domácí vyhazují a střídají, hosté je ale rychle tlačí zpět před Mazancovu branku.
     
    55:17
    Kuboš nastřelil Hollwega a je tu konec přesilové hry.
     
    55:53
    Domácí teď ubránili i nápor po přesilové hře, ze středního pásma nahazují na Furcha a střídají.
     
    56:05
    Hosté zbrkle rozehrávali a jejich pokus končí icingem.
     
    56:28
    Kašpařík dostal puk aspoň do rohu, nahrávku ale zablokovali obránci hostí, kteří připravují další útok na Mazance.
     
    57:05
    Kovář se vymotal mezi třemi hráči a vybídl Holwega k jeho prvnímu gólu v play-off, ale jeho střelu k tyči bravurně vytěsnil Furch!
     
    57:49
    St.Pierre si nedělal hlavu a jen nahodil puk za branku hostí.
     
    58:20
    Kovář jen házel puk za branku a dostal při tom tvrdý hit, podle plzeňských diváků na hlavu, ale rozhodčí už v závěru třetiny za podobné zákroky málokdy vylučují.
     
    58:29
    Hosté si sice nevzali time-out, přesto teď pořádně protahují své střídání.
     
    58:45
    Hosté hrají bez gólmana, ale domácí vyhazují.
     
    58:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    ČEZ Aréna slaví! MARTIN STRAKA vybojoval ve středním pásmu puk a posílá jej do prázdné branky!
     
    58:56
    Hosté si berou oddechový čas. Na vyrovnání jim zbývá 64 sekund.
     
    59:11
    Kašpařík posílá puk opět za branku Slavie.
     
    59:26
    Celý stadion ve stoje skanduje a vzývá závěrečný hvizd.
     
    59:46
    Puk ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec zápasu! Domácí slaví historický úspěch, Škodovka je vůbec poprvé v extraligové historii ve finále!
     
    Plzeň ve třetí třetině šla potřetí v zápase do vedení a tentokrát už jej dokázala udržet. St.Pierrův zásah navíc v závěru podpořil gólem do prázdné branky Martin Straka, který zvýšil na 4:2 a de fakto rozhodl o postupu Plzně. Kapitán indiánů si připsal tři body za gól a dvě finální nahrávky a je po právu vyhlášen nejlepším hráčem na straně Škodovky, na druhé straně se jím stal Petr Kadlec.
     
    Loučím se s vámi z Plzně a těším se na počtenou při finálových onlajnech z plzeňské ČEZ Arény. (20:07:55)

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 7. Hanzlík (Kovář, Kratěna), 30. Kovář (Dvořák, Straka), 47. St.Pierre (Vlasák, Straka), 59. Straka – 20. Kadlec (Růžička), 32. Růžička (Hertl)


    HC Škoda Plzeň: Mazanec – St.Pierre, Hanzlík, Poživil, Slovák, Růžička, Mozík, Boháč – Schleiss, Vampola, Sýkora, KKratěna, Vlasák, Straka, Kašpařík, Lev, Kovář, Hollweg, Dvořák, Petruška, Pletka
    HC Slavia Praha: Furch – Kempný, Dresler, Kadlec, Kuboš, Kučný, Šenkeřík, Kolařík – Skokan, Vrdlovec, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Žejdl, Alinč, Sklenář, Růžička, Stránský, Hertl, Tomica

    Rozhodčí: Hribik, Pešina – Bláha, Kostka

    Diváci: 8236
    bahis siteleri