Rusko – Finsko 1:2 (kon.) | USA – Kanada 2:3 (kon.)
konec
Rusko
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Finsko
Neděle 28.04.2013, 14:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči/Adler, Rusko. Kapacita: 12 000 míst. • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    30:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR TKAČJONOV dostal arénu Bolšoj do varu. Z poloviny hřiště se rozjel do velkého sóla, oklamal oba obránce a forhendovým blafákem překonal i gólmana Sarose. Asistence: Rushan Rafikov.
     
    09:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je opět studená sprcha pro domácí. Rusové tlačili svého soupeře, Finové ale z ojedinělé akce udeřili. KASPERI KAPANEN si počkal v mezikruží, až se k němu odrazí puk a střelou pod břevno nedal Šestjorkinovi šanci. Asistence: Otto Rauhala.
     
    00:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tým Suomi záhy po úvodní buly otevírá skóre. ARRTURI LEHKONEN napřáhl v mezikruží a přesnou střelou překonal Šestjorkina. Asistence: Julius Honka, Alex Lintuniemi.
    Marken.cz

    Martin Pešout

    Branky a nahrávky: 31. Tkačjonov (Rafikov) – 1. Lehkonen (Honka, Lintuniemi), 10. Kapanen (Rauhala)


    Rusko: Šestjorkin (Serebrjakov) – Glukov, Demidov, Rafikov, Judin, Zub, Gavrikov, Lysenko, Stětsenko – Ivanov, Buchněvič, Ničuškin (C) – Tolčinskij, Tkačjov, Barbašev – Galejev, Šatskij, Setdikov – Svečnikov, Alexejev, Lešenko.
    Finsko: Saros (Husso) – Lintuniemi, Honka, Kuronen, Autio, Mäkinen, Ilvonen, Pulli – Mustonen (C), Lehkonen, Ikonen – Tanus, Rauhala, Kapanen – Antonen, Kinnunen, Westermarck – Puhakka, Ojamäki, Kiviranta – Ainali.

    Rozhodčí: Hradil (CZE), Papp (CAN) – McIntyre (USA), Traub (CAN)

    Diváci: 5300