Brno – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:1 (1:1)
FC Hradec Králové
Čtvrtek 02.05.2013, 16:00 • Městský stadion Srbská, Brno • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dohrávané utkání 22. kola proti sobě svede lídra tabulky Zbrojovku Brno a soupeře, který suveréna soutěže jako jediný tým dokázal letos porazit – Hradec Králové.
     
    Duel 5. kola rozhodl jedinou branku z pokutového kopu Hofman. Zajímavostí je, že oba soupeře tehdy trénovali kouči, kteří aktuálně vedou prvoligové týmy mužů. A úspěšně – hradecký Prokopec dovedl tým k výhře v Teplicích, brněnský Grmela získal ze tří zápasů šest bodů.
     
    Zbrojovka nicméně od té doby (27. srpna!) neprohrála, jen vítězila a několikrát remizovala. Konkrétně skončilo remízou pět z posledních šesti zápasů Brna, i tak ale svěřenci Petra Maléře (který nahradil Grmelu) vedou se sedmibodovým náskokem před druhou Slavií.
     
    Hradec je aktuálně čtvrtý, na třetí Olomouc ztrácí bod (a má zápas k dobru). Na vedoucí Brno mu těch bodů chybí 11, což by ještě teoreticky mohl být hratelný rozdíl.

    Východočeši v posledním duelu prohráli v Teplicích 0:3, čímž přišli o úspěšnou sérii (ve třech zápasech tři výhry a skóre 11:1).
     
    Jak již vidno dle sestav, na obou stranách registrujeme několik známých jmen z první ligy. V prvním případě je to obránce Milan Fukal, velezkušený hráč, jenž dlouhé roky působil v zahraničí. V týmu Votroků působí také Dominik Simerský, který loni přestoupil z Brna do Jablonce, odkud byl poslán na hostování do Hradce. Za Zbrojovku dnes nastoupí Michal Škoda, který má v lize dvouzápasový distanc za 8 ŽK.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Veselý – Kršák, Varaďa (C), Fall, Malík, Lapeš, Zezula, Matyska, Kunc, Přerovský, Škoda. Trenér: Dan Břežný.

    FC Hradec Králové: Koubek – Fukal, Hock (C), Simerský, Krolop, Ptáček, Krčál, Doležal, Janoušek, Zec, Sixta. Trenér: Róbert Barborík.

    Rozhodčí: Zadinová – Nádvorník, Hanáková.
     
    Ženská dvojice rozhodčích a jeden pomezní muž, přivádí hráče na hřiště, duel za chvíli začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do první akce se hnal hostující Krolop, toho naštěstí pro Zbrojovku zablokoval Kršák.
     
    3
    Vzápětí hradeckou akci zastavuje sudí Nádvorník zvednutým praporkem.
     
    4
    Do první útočné akce se dostávala také Zbrojovka, hostující obrana se ale také dokázala včas zorientovat.
     
    5
    Fallův dlouhý a přetažený centr končí v rukavicích Koubka. Následovat bude roh pro Brno, po zblokované střele Škody.
     
    6
    Domácí jsou stále častěji u míče, snaží se tvořit hru a být aktivnější.
     
    7
    Centr Lapeše málem propadl na Michala Škodu, tomu chyběl kousek k zakončení. U míče je gólman Koubek, jenž může rozehrát.
     
    9
    Dlouhý pas za obranu zpracoval pohotově Ptáček a mohl jít sám na gólmana, jenže mohl...byl v metrovém ofsajdu a znovu je dobrá možnost Hradeckých přerušena.
     
    10
    Obě mužstva to zatím zkouší spíše vzduchem, než nějakou kombinací.
     
    12
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tentokrát to už hostům vyšlo. Doležal poslal dlouhý pas za brněnskou obranu, o ofsajd se v žádném případě nejednalo a ASIM ZEC si od půl hřiště udělal sólo až před Veselého bránu. Před ním zkušeně zakončil střelou po zemi. Hradec tak v Brně otevírá účet zápasu a poměrně záhy.
     
    14
    Co na to Zbrojovka, která na jaře většinou sbírá nerozhodné výsledky.
     
    16
    Znovu autor první branky u míče a předkládal míč na kolegu Sixtu, který ho chtěl vysunout příhrávkou za obranu. Pro Brno naštěstí přečetl hru obránce Zezula.
     
    18
    Na šanci Brna stále čekáme, možná teď se nějaká urodí.
     
    19
    Domácí zahrávali Varaďou hned tři rohové kopy v řadě, ale všechny si hradecké obrana dostatečně pohlídala.
     
    20
    Milan Fukal v defenzivě působí velice jistě a diriguje celou obrannou čtveřici.
     
    24
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hodně laciná branka v síti hostů. MICHAL ŠKODA využil velkých zmatků v obraně soupeře, která se nedohodla ani s vyběhnutým brankářem Koubkem a pro hráče z prvoligové Zbrojovky to byla lahůdka. Trefil se do prázdné brány a vyrovnal na 1:1.
     
    25
    Tohle se tedy Milanu Fukalovi moc nepodařilo, špatná komunikace v obraně Hradce znamená poměrně rychlou brněnskou odpověď. Mnoho šancí jsme zatím neviděli, sledujeme "jen" a rovnou góly.
     
    28
    Hradec hraje stále na rychlé brejky a čeká, že by se mohla opakovat situace z prvního gólu, defenziva Zbrojovky musí být na pozoru.
     
    30
    Hradec nyní drží míč častěji na svých kopačkách a opět to nevypadalo vůbec špatně. Krolop dnešním typickým způsobem posílal míč za obranu, kde byl Janoušek a tomu v poslední moment odskočil balon z kopaček. Jinak by šel jistojistě sám na Veselého. S tímto mají domácí velké problémy.
     
    32
    Na opačné straně hřiště šla Zbrojovka do brejku a na samotném konci akce, přišla střela Matysky. Tu uklidil Koubek od náruče. Posléze ještě střílel Škoda a také neuspěl.
     
    35
    To nebyla vůbec špatná střelecká pozice pro Tomáše Kunce. Ten dostal míč přesně na hranici pokutového území a zkoušel to razantně na Koubka. Svou ránu přepálil vysoko nad.
     
    37
    Hradec nehraje vůbec špatně, stále to zkouší nakopávanými míči a brněnská čtveřice má problémy. Hosté zároveň hrají na hranici ofsajdu, jednou jim to gólově vyšlo.
     
    40
    Sudí Olga Zadinová uděluje první žlutou kartu zápasu. Útočného faulu se provinil domácí Přerovský.
     
    42
    Rána Michala Škody měla sice razanci, horší už to bylo s přesností.
     
    44
    Blíží se závěr prvního poločasu, ve kterém jsme viděli po jednom gólu na obou stranách. Utkání je to ovšem i tak průměrné a bez nějakých pohledných střel a kombinačních akcí.
     
    První poločas skončil.
     
    Nenastovovala se ani minuta a sudí Zadinová ukončila první poločas za stavu 1:1. Skóre otevřel ve 12. minutě Asim Zec, za dvanáct minut dokázala Zbrojovka na nepříznivý vývoj mače reagovat. Po zmatcích v obraně zakončil do prázdné brány Michal Škoda. V 17 hodin pokračujeme druhým poločasem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu posílá trenér Zbrojovky do hry Jindřicha Stehlíka, v kabině už zůstal Pavel Lapeš.
     
    47
    První útočnou akci vymyslel hradecký Doležal a vybojoval rohový kop.
     
    48
    Krolopův centr skončil až na hlavičce Milana Fukala, jehož pokus neměl potřebnou přesnost.
     
    50
    Hradecký Doležal stáhl těsně před šestnáctkou domácího Matysku je po zásluze potrestán žlutou kartu. Navíc bude Zbrojovka zahrávat velice zajímavou standardní situaci.
     
    51
    Chopil se jí právě Matyska, v pokutovém území však před Škodou zapracovala hradecká obrana.
     
    53
    Další trestný kop, tentokrát z levé strany, zahrával Varaďa, ale dal do ní příliš mnoho razance. Koubek může odkopávat míč od svého pracoviště.
     
    53
    Obrovská šance hostů, opět velice nebezpečně zahrozil Asim Zec, který se uvolnil po pravé straně hřiště a přízemní střelou napálil míč na bránu. Balon si to zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    54
    Další žlutou kartu v domácím mužstvu vidí Tadeáš Zezula.
     
    57
    Na obou stranách sledujeme sérii nepřesných přihrávek. Kombinace vázne a diváci si zatím na nějaké ofenzivní fotbal přijít nemohou.
     
    58
    Zbrojovka opět střídá. Útok jde posílit Stanislav Vávra, dohrál Lamine Fall.
     
    60
    Roh Krolopa vyboxoval Veselý jen před sebe, ale dorážka Janouška už nebyla platná. Byl pískán útočný faul Hradce Králové.
     
    62
    Těžko se brněnským hráčům dostává přes obranu soupeře, až teď to zkusil stříleným centem střídající Vávra, avšak Koubek byl připraven před dotírajícím Škodou.
     
    64
    Hradec poprvé mění složení svých řad. Na plac vstupuje Michal Furik, ze hry byl stažen David Sixta.
     
    68
    Domácí potřetí střídají. Ze hry odstoupil Tomáš Kunc, jeho místo zaujme Bronislav Stáňa.
     
    70
    Velká šance Hradce. Po rohu Krolopa se dostal k míči hlavičkují Krčál a Veselý musel vytáhnout důležitý zákrok. Pokus hradeckého hráče vyrazil vedle své brány. Poté ještě kopali hosté roh, s ním už si Brno poradilo.
     
    72
    Necelých dvacet minut před koncem je potrestán žlutou kartou další domácí hráč, a to Lukáš Matyska, jenž pořádně přibrousil střídajícího Furika.
     
    75
    Je to taková i trošku okopávaná. Hodně faulů, dohrávají se souboje a mnoho fotbalového toho na Srbské k vidění bohužel není.
     
    79
    Podruhé střídá i Hradec. Dobojováno má Janoušek, na jeho pozici vstupuje Jakub Novák.
     
    81
    Ve druhém poločase je to stále boj bez gólových šancí. Hradec měl tedy poměrně dvě slušné loženky, z brněnského pohledu je to však bezkrevný výkon v útoku.
     
    82
    Varaďa vybojoval roh pro Brno, bude ho zahrávat Matyska...
     
    83
    ...svůj centr přetáhl a míč je v zámezí.
     
    85
    Do třetice tu střídání v týmu Hradce. Odchází dobře hrající Asim Zec a do posledních minut nastupuje Michael Hofman.
     
    87
    Hradec zahrával standardku Krolopem a míč se snesl až před Veselého bránu, který míč vyboxoval do bezpečných míst.
     
    88
    Koubkův dlouhý nákop propadl až k Milanu Fukalovi, který byl asi i sám zaskočen, co dělá v pokutovém území a slabou střelou Veselého nepřekvapil. Každopádně hosté jsou v tomto zápase rozhodně nebezpečnějším mužstvem.
     
    90
    Blíží se nám závěr zápasu, ještě budeme hrát minutu nad rámec druhého poločasu.
     
    90
    Hradec v nastavení zahrával rohový kop, ale nebyl nikterak nebezpečný. Poté mohla jít do brejku Zbrojovka, kombinace se však nezadařila.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dohráno. Zbrojovka se nakonec s Hradcem rozešla smírně 1:1. Ve druhém poločase byli hosté lepší, jenže gól už nepadl a každý si rozděluje po bodu. Nejlepším hráčem utkání bych zvolil rozhodně Asima Zeca, jenž vstřelil první gól zápasu a byl hodně aktivní.
     
    Pro dnešek je to tedy z Brna vše, budu se těšit u dalších zápasů na onlajnech. Pěkný den. (17:48:55)

    Roman Zajíček

    Branky: 24. Škoda – 12. Zec

    Karty:   40. Přerovský (BNO), 54. Zezula (BNO), 72. Matyska (BNO) – 50. Doležal (HKR)


    FC Zbrojovka Brno: Veselý – Kršák, Varaďa (C), Fall (58. Vávra), Malík, Lapeš (46. Stehlík), Zezula, Matyska, Kunc (68. Stáňa), Přerovský, Škoda. Trenér: Dan Břežný.
    FC Hradec Králové: Koubek – Fukal, Hock (C), Simerský, Krolop, Ptáček, Krčál, Doležal, Janoušek (79. Novák), Zec (85. Hofman), Sixta (64. Furik). Trenér: Róbert Barborík.

    Rozhodčí: Zadinová – Nádvorník, Hanáková
    bahis siteleri