Rakousko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Slovinsko – Dánsko 2:3 (po pr.) | Rusko – USA 5:3 (kon.)
Kanada – Norsko 7:1 (kon.)
konec
Kanada
7:1 (4:0, 1:1, 2:0)
Norsko
Úterý 07.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:35
    Kanada právě vstřelila branku!

    A máme tu sedmý gól Kanady. Sice to nebyla nějaká krásná akce, ale gól se počítá. Duchene se snažil prokličkovat mezi dvěma protihráči. Puk však ujel. Ujel mu ovšem pro Kanadu šťastným způsobem přímo k MATTU HALLOVI (2), který z levého kruhu prostřelil Voldena. Asistence: Matt Duchene, Ryan O'Reilly.
     
    44:32
    Kanada právě vstřelila branku!

    Javorové listy dávají šestou branku v utkání. Claude Giroux projel do útočného pásma a pálil z pravého kruhu. Volden puk pouze vyrazil, a to přímo do mezikruží na volného STEVENA STAMKOSE (2), jehož střela prošla do sítě i přes drobné škrtnutí o vyrážečku norského brankáře. Asistence: Claude Giroux, T.J. Brodie.
     
    30:24
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Norové dávají gól, přejme jim tento úspěch už kvůli skvělým fanouškům v hale. Anders Bastiansen se uvolnil za bránou a poslal puku před bránu na KENA ANDRE OLIMBA (1), který prostřelil nerozchytaného Dubnyka z bezprostřední blízkosti. Asistence: Anders Bastiansen, M. Olimb,
     
    22:28
    Kanada právě vstřelila branku!

    Kanada pokračuje v krasojízdě i ve druhé třetině. Jordan Eberle našel zadovkou v mezikruží TAYLORA HALLA (1), který prostřelil brankáře Voldena. Asistence: Jordan Eberle.
     
    18:04
    Kanada právě vstřelila branku!

    Další parádní akce Kanady a využitá přesilová hra. Kanaďané doslova rozebrali Nory na součástky. Stamkos našel zpoza brány na pravém kruhu Justina Schultze, který viděl u vzdálenější tyče připraveného CLAUDA GIROUXE (1), jenž zakončoval do prázdné brány. Asistence: Justin Schultz, Steven Stamkos.
     
    16:57
    Kanada právě vstřelila branku!

    Javorové listy se prosazují při hře čtyři na čtyři a bylo to po nádherné akci, kterou zakončoval MATT DUCHENE (3). Robidas zavezl puk do útočného pásma, předal ho Eberlemu. Ten pak puk zavezl k levému kruhu a u vzdálenější tyče našel úplně volného Duchena, který se zakončením neměl žádný problém. Asistence: Jordan Eberle, Stephane Robidas.
     
    13:07
    Kanada právě vstřelila branku!

    Vypadá to pro Kanadu na bezproblémový zápas. JEFF SKINNER (1) si vyjel zpoza brány do brankoviště a pak zakončil ke vzdálenější tyči na vyrážečku brankáře Voldena. Puk rychle vyletěl z brány, ale rozhodčí viděli jasný gól. Asistence. Steven Stamkos.
     
    04:45
    Kanada právě vstřelila branku!

    Kanaďané hned od začátku nepřipouštějí žádné drama. ANDREW LADD (2) dobře otravoval norského hráče, uzmul mu v útočném pásmu puk a kotouče se tak mohl ujmout Stamkos, Ten se řítil z pravé strany na bránu a nakonec vrátil puk znovu Laddovi, který si najel k protější tyči a zamířil do prázdné brány. Asistence: Steven Stamkos.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 5. Ladd (Stamkos), 14. Skinner (Stamkos), 17. Duchene (Eberle, Robidas), 19. Giroux (Schultz, Stamkos), 23. Hall (Eberle), 45. Stamkos (Giroux, Brodie), 53. Hall (Duchene, O'Reilly) – 31. K.A. Olimb (Bastiansen, M. Olimb)


    Kanada: Dubnyk (M. Smith) – Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Schultz, Harrison, Brodie – Stamkos, Giroux, Ladd – Read, Simmonds, E. Staal (C) – Hall, Duchene, Eberle – J. Staal, Skinner, R. O'Reilly.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Norsko: Volden (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Ödegaard, Sörvik, Solberg – Thoresen (C). Skröder, Hansen – M. Olimb, K.A. Olimb, Bastiansen – Rosseli Olsen, Forsberg, Röymark – Martinsen, Ask, Spets – Roest, Dahlström.
    Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Lars Brueggemann (GER), Vjačeslav Bulanov (RUS) – Jimmy Dahmen (SWE), André Schrader (GER)

    Diváci: 3678