Rakousko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Slovinsko – Dánsko 2:3 (po pr.) | Rusko – USA 5:3 (kon.)
Kanada – Norsko 7:1 (kon.)
konec
Kanada
7:1 (4:0, 1:1, 2:0)
Norsko
Úterý 07.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek ze Stockholmu vše. Pátý den hokejového mistrovství světa je za námi a my se vám opět ze švédské metropole přihlásíme zítra s novou dávkou zápasů. Přejeme pěknou dobrou noc a na počtenou. (22:34:20)
     
    Kanada si připisuje do tabulky skupiny A tři body a dohromady už jich má sedm. Posunuje se tak na druhou pozici. Norové padají na čtvrtou příčku. Mají sice stejný počet bodů jako Švédové, ale horší skóre.
     
    Norové před odjezdem do kabin děkují svým fanouškům, kteří je po celou dobu utkání vytrvale podporovali. Poděkování si určitě zaslouží.
     
    Kanada přidala ve třetí třetině ještě dva góly a naprosto v pohodě a v suchém triku si došla pro jasné vítěství 7:1. Norové žádné trable velkému favoritovi nenadělali a vrásky přidělali pouze Dubnykovi, kterému nedopřáli čisté konto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Norové se snažili v závěru ještě vstřelit druhý gól, ale pokus Ödegaarda byl zblokovaný, skóre už se tak nebude měnit.
     
    59:09
    To střela Bastiansena už na bránu prošla, měla však jednu drobnou nevýhodu, šla totiž pouze nad bránu a pak zaduněla o mantinel.
     
    58:29
    Norové podnikli rychlý protiútok, ale druhý gól už dnes zdá se, nepřidají. Tentokrát byl jejich pokus zblokovaný.
     
    57:17
    Kanada vytvořila zámek a u pravé tyče dostal puk Halla, který už nic dalšího nevymýšlel a pokusil se zakončit. Hattrick si však nepřipsal. Volden byl u své tyče pozorný.
     
    56:37
    Kanada bude hrát přesilovou hru. Matt Duchene se prodíral před bránu a v zakončení mu zabránil Daniel Sörvik (NOR), který vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    56:02
    Spoluhráč přiťukl na levém kruhu puk Jeffu Skinnerovi, který ihned pohotově pálil švihem na přední tyč. Nakonec za Voldenem zazvonila tyč!
     
    55:44
    Volden teď musel likvidovat kanadskou střelu z levého kruhu. Mířila však přímo na něj, takže z toho tentokrát norský gólman vyšel bez újmy.
     
    55:00
    Dnešnímu utkání přihlíží 3678 diváků.
     
    54:28
    Na ledě se toho nyní příliš moc neděje. Kanada má optickou převahu, ale žádné zajímavé akce jsme nezaznamenali.
     
    53:28
    Utkání se zatím jen nedohrává. Kanaďané jsou stále poměrně aktivní. Norové už by se rádi viděli v kabině.
     
    52:35
    Kanada právě vstřelila branku!

    A máme tu sedmý gól Kanady. Sice to nebyla nějaká krásná akce, ale gól se počítá. Duchene se snažil prokličkovat mezi dvěma protihráči. Puk však ujel. Ujel mu ovšem pro Kanadu šťastným způsobem přímo k MATTU HALLOVI (2), který z levého kruhu prostřelil Voldena. Asistence: Matt Duchene, Ryan O'Reilly.
     
    51:52
    Norům se teď nepovedl přechod do útočného pásma a Dubnyk se opět v bráně poměrně nudí.
     
    51:27
    Hraje se opět v plném počtu. Norové přesilovku přestáli, musí však nadále čelit tlaku Kanady.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 5. Ladd (Stamkos), 14. Skinner (Stamkos), 17. Duchene (Eberle, Robidas), 19. Giroux (Schultz, Stamkos), 23. Hall (Eberle), 45. Stamkos (Giroux, Brodie), 53. Hall (Duchene, O'Reilly) – 31. K.A. Olimb (Bastiansen, M. Olimb)


    Kanada: Dubnyk (M. Smith) – Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Schultz, Harrison, Brodie – Stamkos, Giroux, Ladd – Read, Simmonds, E. Staal (C) – Hall, Duchene, Eberle – J. Staal, Skinner, R. O'Reilly.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Norsko: Volden (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Ödegaard, Sörvik, Solberg – Thoresen (C). Skröder, Hansen – M. Olimb, K.A. Olimb, Bastiansen – Rosseli Olsen, Forsberg, Röymark – Martinsen, Ask, Spets – Roest, Dahlström.
    Trenér: Roy Johansen.

    Rozhodčí: Lars Brueggemann (GER), Vjačeslav Bulanov (RUS) – Jimmy Dahmen (SWE), André Schrader (GER)

    Diváci: 3678