Rusko – Francie 1:2 (kon.) | Česko – Dánsko 2:1 (3:2 po s.n.) | Slovensko – Lotyšsko 3:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Slovensko
3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 09.05.2013, 19:20 • Hartwall Arena, Helsinki, Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ještě využitá přesilová hra pro Slovensko, René Vydarený střílí od modré z pravé strany a českobudějovický obránce málem slavil gól v den svých narozenin a při svém pětadevadesátém startu za reprezentaci Slovenska, nebýt lehké teče TOMÁŠE SUROVÉMU, kterému je nakonec tato branka připsána. Asistence: René Vydarený.
     
    40:25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci! LAURIS DARZINŠ završuje hattrick poté, co Janusovi vypadla první střela do prostoru, kde nebyl nikdo, kdo by puk odrazil a tak si Darzinš dojel doklepnout puk do prázdné branky, Janus netušil, kde je puk. To je kritická situace pro slovenskou reprezentaci! Asistence: Janis Sprukts.
     
    38:49
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Smolná chvíle pro Andreje Sekeru, od něhož se odráží puk do branky poté, co LAURIS DARZINŠ zakončuje přečíslení dva na jednoho, kdy přihrávka na Cipulise končí za zády Januse a Lotyši získávají znovu dvoubrankový náskok. Asistence: bez asistence.
     
    36:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ SUROVÝ dává svou první branku na turnaji, Gudlevskise překvapil rychlou střelou zpoza obránce, gólman puk neviděl a zareagoval až na poslední chvíli, to již ale bylo pozdě, Slovensko snižuje. Asistence: Branislav Mezei, Marko Daňo.
     
    17:24
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A ZEMGUS GIRGENSONS nádhernou střelou ze středu hřiště překonává Staňu, puk letěl nad levé rameno, to se nedalo chytat. Asistence: Arturs Kulda.
     
    13:00
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    LAURIS DARZINŠ překonává Staňu povedenou kličkou těsně před brankářem, pak již bylo jednoduché zasunout puk kolem levého betonu do branky.
     
    01:23
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No to je úvod! TOMÁŠ ZÁBORSKÝ potvrzuje svou pozici nejlepšího střelce Slovenska, střelou bez přípravy a z úhlu, z pravé strany, překonává mladého gólmana Lotyšska Gudlevskise, je vyrovnáno. Asistence: Roman Kukumberg, Michel Miklík.
     
    00:15
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Bleskový gól, po vhazování se prosazuje MARTINS CIPULIS, který využil zaváhání obránců Slovenska, puk prošel Staňovi mezi betony až do brány. Asistence: Janis Sprukts.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 2. Záborský (Kukumberg, Miklík), 37. Surový (Mezei, Daňo), 60. Surový (Vydarený) – 1. Cipulis (Sprukts), 13. Darzinš (TS), 18. Girgensons (Kulda), 39. Darzinš, 41. Darzinš (Sprukts)


    Slovensko: Staňa (21. Janus) – Mezei, Sekera, Ďaloga, Sersen, Vydarený, Jurčina, Mihálik – Bližňák, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Stümpel, Šatan (C), Hudáček L. – Kukumberg, Miklík, Záborský – Daňo, Bartek, Surový, Ölvecký
    Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Sotnieks, Redlihs (A), Freibergs, Kulda, Jass, Andersons, Pavlovs – Sprukts (A), Darzinš (C), Cipulis – Dzerinš, Girgensons, Indrašis – Kenins, Berzinš, Jekimovs – Stals, Sirokovs, Jass

    Rozhodčí: Vinnerborg (SWE), Zalaski (CAN) – Blumel (CZE), Jonannes (SWE)