Rusko – Francie 1:2 (kon.) | Česko – Dánsko 2:1 (3:2 po s.n.) | Slovensko – Lotyšsko 3:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Kanada
Čtvrtek 09.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena(12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z haly Globen se s vámi loučíme, buďte s námi zítra u dalších zápasů MS v ledním hokeji 2013. Přeji dobrou noc. (22:27:17)
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku: 33:27
    Vyloučení: 4:4
    Využití: 0:1
    V oslabení: 0:0
     
    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    SWE: Simon Hjalmarsson (Ú) – 0 bodů
    CAN: Mike Smith (B) – 33 zákroků
     
    V poslední části jsme už branku neviděli. Kanada tedy vítězí nad domácím výběrem Švédska 3:0, když se postupně trefili Stamkos, Schenn a Jordan Staal. Švédové si v zápase vytvořili několik šancí, ovšem pokaždé si vylámali zuby na skvělém brankáři Miku Smithovi, jenž ani jednou neinkasoval!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Je to jasné, Kanaďané drží puk v útočném pásmu, Švédové už dnes své fanoušky nerozradostní.
     
    59:00
    Jordan Eberle navíc mohl navýšit kanadské vedení ještě o jeden gól, když vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany. Markströmovu klec ovšem netrefil.
     
    58:34
    Nic ani nenasvědčuje tomu, že by se domácí pokusili o hru bez brankáře. Teď už zřejmě půjde jen o Smithovo čisté konto.
     
    58:01
    Jsou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a s největší pravděpobodností i celého utkání.
     
    57:20
    Henrik Tallinder navíc inkasoval u mantinelu tvrdý hit, který si nemohl odpustit Brian .Campbell Javorové listy si chtějí užít konec zápasu pěkně po kanadsku.
     
    56:25
    Je ale potřeba říct, že na obrat to opravdu nevypadá, Kanada si hraje přesto to, co potřebuje. Ve svém obranném pásmu si posílá puky z hole na hůl, šetří časem. Přesně to teď týmu kouče Ruffa stačí.
     
    55:51
    Švédští diváci se po desítkách odebírají domů, svému týmu už očividně nevěří.
     
    55:31
    Švédsko se provnilo úmyslným postavením mimo hru, proto se hra stěhuje před branku Jacoba Markströma.
     
    54:42
    Henrik Tallinder si netypicky jako obránce sjel až k pravé tyči, odkud mohl poprvé v dnešním zápase kanadského gólmana pokořit, ten však o své čisté konto nechce přijít za žádnou cenu!
     
    54:00
    Od modré čáry vyslal na Smithe ránu i kapitán domácího výběru Staffan Kronwall, Smith však pokusy, na které vidí, vyráží s velkým klidem.
     
    53:19
    Dick Axelsson se zjevil v další slibné šanci svého mužstva, jenomže nyní se domácímu křídelníkovi nepovedlo ani trefit branku, proto nyní zůstal Smith bez zákroku.
     
    52:25
    Gabriel Landeskog se pokusil Smithe překvapit poněkud nevýraznou střelou z levého kruhu. Brankář Kanady do puky jenom vložil hůl a poslal ho do druhého rohu kluziště.
     
    51:43
    A Markström si hned musel připsat skvělý zákrok, když se před ním objevil Eberle. Domácí mladík ale dokázal své betony včas sklapnout, proto puk neměl, kudy by prošel.
     
    50:48
    Ve stejnou dobu se odhodlal domácí kouč Pär Mårts poslat na zbytek utkání do branky Jacoba Markström, jenž tak nahrazuje dnes fantastického Jhonase Enrotha.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 9. Stamkos (Campbell, Schultz), 21. Schenn (Read, Staal E.), 33. Staal J. (O'Reilly, Read)


    Švédsko: Enroth (51. Markström) – Tallinder, Gustafsson E., Fransson, Grandberg, Kronwall S. (C), Fälth – Lindberg, Eriksson, Axelsson – Hjalmarsson, Järnkrok, Landeskog – Pettersson, Lundqvist, Jamtin – Danielsson, Thörnberg. Trenér: Pär Mårts
    Kanada: Smith (Dubnyk) – Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Schultz, Harrison, Brodie – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal E. (C), Simmonds, Read – Hall, Duchene, Eberle – Staal J., Skinner, O'Reilly.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Olenin (RUS), Ronn (FIN) – Šeljanin (RUS), Woodworth (USA)

    Diváci: 12 500 (vyprodáno)