Rusko – Francie 1:2 (kon.) | Česko – Dánsko 2:1 (3:2 po s.n.) | Slovensko – Lotyšsko 3:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Kanada
Čtvrtek 09.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena(12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    33:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada jde do trháku! Když už byly Javorové listy v plném počtu, vydali se do přečíslení dva na jednoho Ryan O'Reilly a právě JORDAN STAAL, jenž opustil trestnou lavici. První jmenovaný posunul na mladšího z bratrů Staalových a bylo hotovo. Enroth neměl šanci. Asistence: Ryan O'Reilly, Matt Read.
     
    20:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    A v Globenu je zase o něco pochmurnější atmosféra, radost má jen několik desítek kanadských příznivců. Javorové listy se dostávají do dvoubrankového vedení! Obránce LUKA SCHENNA totiž naprosto ideálním pasem našel Matt Read, obránce Philadelphie Flyers následně vypustil ze svých rukavic tak přesnou dělovku, že na ni Enroth nemohl dosáhnout. Navíc měl zakrytý výhled. Asistence: Matt Read, Eric Staal.
     
    08:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada ovšem hned svou první přesilovku v zápase využívá! Rychlá akce na jeden dotek končí úvodní brankou zápasu. Schultz posunul na pravý kruh pro Briana Campbella, jenž neváhal a hned poslal puk na STEVENA STAMKOSE, jenž v mezikruží na nic nečekal a pálil z první. Jhonas Enroth se nestihl přesunout a kotouč rozvnil síť! Asistence: Brian Campbell, Justin Schultz.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 9. Stamkos (Campbell, Schultz), 21. Schenn (Read, Staal E.), 33. Staal J. (O'Reilly, Read)


    Švédsko: Enroth (51. Markström) – Tallinder, Gustafsson E., Fransson, Grandberg, Kronwall S. (C), Fälth – Lindberg, Eriksson, Axelsson – Hjalmarsson, Järnkrok, Landeskog – Pettersson, Lundqvist, Jamtin – Danielsson, Thörnberg. Trenér: Pär Mårts
    Kanada: Smith (Dubnyk) – Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Schultz, Harrison, Brodie – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal E. (C), Simmonds, Read – Hall, Duchene, Eberle – Staal J., Skinner, O'Reilly.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Olenin (RUS), Ronn (FIN) – Šeljanin (RUS), Woodworth (USA)

    Diváci: 12 500 (vyprodáno)