Košice – B. Bystrica 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 2:2 (kon.) | Myjava – Prešov 2:0 (kon.)
konec
MFK Košice
1:0 (0:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 11.05.2013, 17:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského športu, vítame vás už pri 30. kole našej najvyššej futbalovej súťaže. Košice na domácom trávniku privítajú mužstvo Banskej Bystrice a vám zo stretnutia vďaka podrobnému textovému prenosu portálu Onlajny.eu určite neunikne nič podstatné.

    Košice sa momentálne nachádzajú na štvrtom mieste. Oproti svojmu dnešnému súperovi majú v kolónke odohratých zápasov o jedno stretnutie menej, 29. kolo odohrajú až 14.05.2013 o 17:30 v Nitre. Košičania majú teda aktuálne na svojom konte 42 bodov, ale horná polovica tabuľky je (až na líderskú polovicu) veľmi vyrovnaná, a tak v prípade dnešného nepriaznivého výsledku môže tím z metropoly východu klesnúť nižšie až o niekoľko priečok.

    Aktuálna forma
    V sérii posledných stretnutí sa Košiciam príliš nedarilo. Ak sa obhliadneme za trojicou zápasov zistíme, že východniari v nich vybojovali iba 2 body. V 26. kole na domácom trávniku remizovali s Trenčínom 0:0, následne sa pre nich zápas v Ružomberku skončil ďalšou remízou 1:1, a naposledy doma dokonca prekvapujúco podľahli Zlatým Moravciam 0:2.

    Banská Bystrica pricestovala do metropoly východu ako tím, ktorému aktuálne patrí až desiata priečka corgoňligovej tabuľky. Stredoslováci majú na svojom konte po 29 zápasoch iba 32 bodov, ktoré získali za 7 víťazstiev a 11 remíz. Od poslednej priečky, ktorá aktuálne patrí Spartaku Trnava, ich delia iba 4 body, a tak budú chcieť Banskobystričania dnes v Košiciach určite zabodovať naplno.

    Aktuálna forma
    Banská Bystrica je na tom z pohľadu poslednej trojice stretnutí ešte horšie ako jej súper. Stredoslováci si v ostatnom období na svoje konto pripísali iba jediný bod. V 27. kole podľahli Nitre na jej trávniku rozdielom dvoch presných zásahov 1:3, následne prehrali aj v Myjave pomerom 1:2, ale naposledy sa im už pred domácimi priaznivcami podarilo zabodovať vďaka bezgólovej remíze s Tatranom Prešov.

    Košice a Banská Bystrica sa už v tomto ročníku v súťažných zápasoch stretli. V 8. kole privítali Košice súpera zo stredu Slovenska na domácom trávniku a tešili sa z trojbodového zisku po triumfe 1:0. Ďalšie vzájomné stretnutie uzatváralo jesennú časť prebiehajúceho ročníka Corgoň ligy a opäť sa po jeho konci radovali Košičania. Tentokrát zvíťazili pod Urpínom pomerom 2:1.

    Stávkové kancelárie sa jednoznačne prikláňajú na stranu papierového favorita. Na domáci lepšie postavený tím vypísali kurz 1,85, zatiaľ čo na výhru hostí až 4. Remízu po deväťdesiatich minútach hry ohodnotili bookmakeri kurzom približne 3,25.
     
    -40
    Náhradníci:

    Košice: Ružinský – Skvašík, Pavúk, Kavka, Gál-Andrezly, Karaš, Diaby

    Banská Bystrica: Belic – Poljovka, Považanec, Slančík, Faško, Vajda, Sámel
     
    -40
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Ostojič, Šinglár (C), O. Diaby, Tóth, Viazanko, Matič, Bukata, Bašista, Hovančík

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Hučko, Gyömbér, Teixeira, Šovčík, Pančík, Turňa, Adámik (C), Peňaška, Hlinka, Savič

    Rozhodca: Pavlík – Súkeníková, Jankovič.
     
    -25
    Pozdravujem všetkých futbalových priaznivcov priamo zo štadióna košickej Lokomotívy. Teplomer v metropole východu ukazuje vysokých 26°C a celý trávnik je zaliaty Slnkom. Oba celky sa v týchto chvíľach rozcvičujú na ihrisku.
     
    -10
    Hráči oboch celkov sa už pobrali do šatní, tribúny žiaľ stále zívajú prázdnotou a fanúšikov by sa mi snáď podarilo spočítať na prstoch oboch rúk.
     
    -3
    Hráči už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik.
     
    -2
    Domáci nastúpia v tradičných žlto-modrých dresoch, hostia v červených farbách.
     
    -1
    Po podaní rúk už čakáme iba na úvodný výkop stretnutia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Bukata a Diaby obstarali úvodný výkop.
     
    1
    Košičania sa ihneď v úvode stiahli na vlastnú polovicu a pomaly sa pokúšajú zakladať útočnú akciu. Hostia sa zdržiavajú v okolí stredového kruhu a nedovoľujú domácim prejsť za polovicu ihriska.
     
    2
    Banská Bystrica sa na útočnej polovici dopustila menšieho faulu a Bašista rozohrával. Loptu odkopol až na opačnú polovicu ihriska, kde na ňu nedosiahol Diaby, pretože bola pridlhá.
     
    3
    Hosťujúci hráči sa všemožne snažia prebojovať pred Tofiloskeho. Blokujú košické pokusy o rozohrávku a po jednom z nich dokonca vyslali loptu smerom na bránu Košíc, ale tá k mužovi v nej ledva doskákala.
     
    4
    V úvodných minútach sme ešte na trávniku nevideli nič podstatné. Teixeira sa aktívne pred Tofiloskim snažil vypichnúť mu loptu, ale bez úspechu.
     
    5
    Loptu si v týchto chvíľach oba celky iba posúvajú v okolí stredového kruhu. Ani jeden z nich sa ešte do zakončenia nedostal.
     
    6
    Teixeira teraz nebol ďaleko. Vysunúť sa ho pokúsil niektorý zo spoluhráčov, ale menovaného zastavil ofsajd.
     
    7
    Banská Bystrica sa usadila na útočnej polovici, ale k poriadnemu zakončeniu sa nedostala. Z veľkej vzdialenosti a veľkého uhla skúšal strieľať Hučko, ale s pokusom nemal Tofiloski najmenší problém.
     
    8
    Košičania sa vzápätí pokúsili prebojovať na útočnú polovicu, čo sa im síce podarilo, ale ostalo to bez strely.
     
    9
    Na opačnej strane si na prihrávku v šestnástke nabiehal Peňaška, ale tesne pred ním loptu protihráči zrazili na rohový kop. Po ňom letela lopta do stredu šestnástky, ale iba na hlavy Košičanov.
     
    10
    Na opačnú stranu sa okamžite po rohovom kope dostali domáci futbalisti. S loptou na kopačke ale nič nevyčarovali a po niekoľkých desiatkách sekúnd na útočnej polovici o ňu prišli.
     
    11
    Stále sledujeme futbal bez akýchkoľvek šancí. Banská Bystrica odkopom presunula loptu na opačnú polovicu ihriska, ale tým sa nič nezmenilo.
     
    13
    Ale teraz sa to domácim podarilo. Na útočnú polovicu sa presunul jeden z domácich a poslal prihrávku voľnému Hovančíkovi. Ten to skúsil strelou spoza šestnástky a tú si brániaci hosťujúci hráč takmer zrazil do brány. Našťastie pre Banskú Bystricu ale lopta skončila tesne vedľa žrde.
     
    14
    So silou rohového kopu to Bukata prehnal a lopta skončila až za jeho spoluhráčmi, ktorí sa nemohli dostať do zakončenia.
     
    15
    Banská Bystrica okamžite útočí. Usadila sa na útočnej polovici, ale jej prihrávky žlto-modrí dokonale vystihujú.
     
    16
    Naopak, na opačnej polovici po rýchlom protiútoku letela lopta na Boroša, ten s "padáčikom" nemal absolútne žiaden problém.
     
    17
    Banskobystrický gólman okamžite rozohráva a hra sa opäť presúva iba do okolia stredového kruhu. tam sa pokúšajú hostia s loptou na kopačkách zaútočiť.
     
    18
    Banská Bystrica získala možnosť rozohrávky po menšom faule Košičanov. Z veľkej vzdialenosti sa lopty chopil Hlinka a poslal center priamo nad hlavy klbka hráčov. Najvyššie vyskočil jeden z jeho spoluhráčov, ale lopta aj tak končí tesne vedľa brány.
     
    19
    Na opačnej strane okamžite rýchly protiútok domácich, ktorý skončil zrazením lopty na rohový kop. Po ňom center vyboxoval brankár Boroš.
     
    20
    Ale na opačnej polovici sa Borošovi spoluhráči predviedli! V šestnástke sa obrane vymkol spod kontroly Peňaška, ktorý sa dostal aj k zakončeniu. To našťastie pre nepozorných Košičanov skončilo pár desiatok centimetrov od brány.
     
    21
    Domáci futbalisti získali po faule Banskej Bystrice priamy kop z približne 20 metrov, ktorého sa chopil Bukata, ale napálil iba múr stojaci pred ním.
     
    22
    Banská Bystrica svojou aktivitou v strede ihriska jasne naznačuje, že by sa rada dostala k ďalšiemu nebezpečnému zakončeniu.
     
    23
    A veru sa jej to aj podarilo! Bol to pravdepodobne opäť Peňaška, kto z hranice šestnástky bránený napálil brvno Tofiloskeho brány.
     
    24
    Košičania sa rýchlo otriasli a okamžite zaútočili na opačnej polovici. Vybojovali iba rohový kop, hosťujúca obrana loptu zrazila za čiaru mimo brány.
     
    25
    Lopty sa opäť chopil Bukata, ale opäť nenaservíroval spoluhráčom gólový center. Loptu smerujúcu k bližšej žrdi bez väčších problémov odvrátil Hučko.
     
    26
    Banská Bystrica sa pomaly prepracovala na útočnú polovicu, kde sa ale zodpovedne stiahli aj domáci, ktorým sa horko-ťažko darí súpera nepustiť k strele.
     
    27
    Banskobystričanom sa to so strelou predsa len podarilo, avšak iba z veľkej vzdialenosti. Lopta z kopačky Hučka brankára ohroziť nemohla, letela totiž mimo brány.
     
    28
    Banská Bystrica aj naďalej ostáva na útočnej polovici. Košičanom sa jej prihrávky zatiaľ darí vykrývať.
     
    29
    Banská Bystrica stále na útočnej polovici, ale stále iba s nahrávkami a pokusmi prebojovať sa pred bránu.
     
    30
    Hostia vybojovali priamy kop z nebezpečných približne 17 metrov z bočnej strany!
     
    31
    Hučko loptu veľmi efektne zakrútil až smerom do brány, ale tesne pred čiarou ju skrotil Tofiloski. Skrotil ako skrotil, v podstate iba vyrazil na rohový kop.
     
    32
    Banská Bystrica rozohrala roh smerom dozadu a sériou prihrávok sa pokúša dostať k strele.
     
    33
    Košice vystihli prihrávku hostí a Šinglár sa okamžite pustil do útoku. Na jeho konci centroval do vápna, kde vyskakoval Diaby, ale loptu netrafil ideálne.
     
    34
    Na opačnej strane sa opäť predviedli hosťujúci hráči. Po sérii prihrávok našli vo vápne Hlinku, ktorý to skúsil strelou z otočky. Tá však nemala dostatočnú razanciu a presnosť.
     
    35
    Košickí futbalisti vytlačili hru do stredového kruhu. To je však z ich strany všetko, na útočnú polovicu sa dostať nevedia.
     
    36
    Košičania sa síce snažia prebojovať prihrávkami, ale hosťujúca obrana ich nepúšťa ďalej než za stredový kruh.
     
    37
    Teraz sa to domácim po čiare podarilo,a le akcia netrvala dlho. Z bočného okraja šestnástky zakončoval Matič, ale pošmykol sa a skončil na zemi. Loptu v páde na Boroša neposlal.
     
    38
    Na opačnej strane získala Banská Bystrica priamy kop z viac ako 20 metrov.
     
    39
    Hostia ho rozohrali nakrátko a až potom skúsili prízemnú strelu. Tá netrafila nič iné, iba dobre postavený múr košických futbalistov.
     
    40
    Na zemi ostal po súboji s niektorým z protihráčov ležať Šovčík, ale rozhodca faul nepíska. Hosťujúci hráč pád pravdepodobne prifilmoval.
     
    41
    Hra sa presunula do stredového kruhu. Tam sa snažia ako domáci, tak aj hostia, ale nedarí sa ani jedným z nich.
     
    42
    Hosťujúci Šovčík získal loptu v strede ihriska, poriadne zrýchlil a presunul ju až na útočnú polovicu. Nikto z jeho spoluhráčov sa však k strele nedostal, Košičania mu totiž loptu vypichli.
     
    43
    Banská Bystrica na útočnej polovici. Jej hráči síce na hranici šestnástky snažia, ale k strele sa nevedia dostať.
     
    44
    Najväčšie vzrušenie doterajšieho priebehu zápasu sme videli na opačnej strane. K lopte sa priamo pred Borošom dostal Bukata a pokúsil sa ho prekonať. Hosťujúci brankár loptu vyrazil a ešte s ňou bojoval Šinglár. Ten bol v súboji až príliš dôrazný a zrazil brankára Banskej Bystrice na zem.
     
    45
    Rozhodca faul nepíska a Boroš sa po niekoľkých desiatkách sekúnd zo zeme dvíha.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V Košiciach sa skončil prvý polčas zápasu 30. kola. Diváci, ktorých sa na štadión veľa nedostavilo doposiaľ gól nevideli. Viac príležitostí na jeho dosiahnutie mali hostia, ktorí dokonca raz nastrelili aj brvno. V samom závere 45-minútovky bojoval v šestnástke na opačnej polovici ihriska Šinglár, ale ten v súboji iba poslal k zemi brankára Boroša.

    Druhý polčas začne približne o 18:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začal výkopom hostí.
     
    46
    Banská Bystrica sa ihneď pokúša dostať do útoku. Pančík to skúšal popri postrannej čiare, ale bez úspechu.
     
    47
    Teraz ale boli jeho spoluhráči úspešnejší. Na hranici šestnástky si loptu na strelu pripravil Hučko, ale napálil iba nohy obrancu stojaceho pred ním.
     
    48
    Banská Bystrica stále pokračuje aktívne a usadila sa na útočnej polovici.
     
    49
    Nie však nadlho. Loptu jej vzali domáci, ktorým sa črtala možnosť protiútoku, ale tú Košičania nevyužili ani len na strelu.
     
    50
    Diaby vybojoval na útočnej polovici faul a domáci rozohrávali z veľkej vzdialenosti. Spravili to nakrátko a následne po sérii prihrávok sa k strele nedostali.
     
    51
    Viazanko teraz predviedol krásnu nahrávku! Zo strany centroval do šestnástky, kde lopta iba o trochu poskočila pred Diabym.
     
    52
    Košice dali gól!

    Teraz MIROSLAV VIAZANKO neprihrával, ale rovno strieľal, a to prinieslo úspech. Z pravej hranice malého vápna nechytateľne prekonáva brankára Boroša.
     
    53
    Po góle sa hostia okamžite pokúšajú o vyrovnanie. Presunuli sa na útočnú polovicu a pokúšajú sa prepracovať k strele.
     
    54
    Pozor si však musia dávať aj na rýchle protiútoky. Jeden taký sa teraz naskytol Tóthovi, ale jeho center na konci akcie letel priďaleko a minul hlavy všetkých spoluhráčov.
     
    55
    Košičania sa aj naďalej udržali na útočnej polovici a sériou prihrávok sa pokúšajú dostať až k strele na Borošovu bránu.
     
    56
    Košičania si loptu vymenili v šestnástke a dostal sa k nej Viazanko. So strelou sa ale neponáhľal a obkľúčili ho protihráči. Tak loptu iba vrátil spoluhráčovi, ktorý vysoko prepálil bránu.
     
    57
    Prvé striedanie zápasu. Z hosťujúceho celku zápas nedohrá Savič, ktorého nahradil Považanec.
     
    58
    Košičania po striedaní súpera naďalej aktívne. V šestnástke správne vyskočil Matič a loptu trafil vo výskoku. Predviedol sa však brankár hostí, ktorý si s ňou poradil.
     
    59
    Ale na opačnej strane hneď pohrozil nový muž na trávniku. Považanec strieľal z nie príliš nebezpečnej pozície, ale brankárovi aj tak vyrobil pár vrások na čele.
     
    60
    Hostia získali rohový kop, ktorý Hlinka zahral do stredu bránkoviska, kde sa predviedil Tofiloski. Okamžite nahral spoluhráčom, ktorí sa okamžite pustili do protiútoku. Na jeho konci Viazankov center tesne preletel hlavy spoluhráčov v šestnástke.
     
    61
    Banská Bystrica loptu okamžite vzala a zamierila na útočnú polovicu. Dostala sa až k strele, ale s tou si Tofiloski bez problémov poradil.
     
    63
    Prvé striedanie v domácom tíme. Bukatu nahradil Karaš.
     
    64
    A nový muž na trávniku na seba okamžite upozornil! Spoza bočnej hranice malého vápna napálil loptu do Boroša.
     
    65
    Striedanie v tíme hostí. Peňašku nahradil Slančík.
     
    66
    Banská Bystrica sa stále pokúša o vyrovnanie, ale Košičania v tejto minúte takticky podržali loptu na útočnej polovici a súpera k ničomu nepustili.
     
    67
    To však neplatilo o tejto situácii. Hostia získali roh.
     
    68
    Hlinka odkopol loptu od rohovej zástavky a pred Tofiloskim bolo poriadne horúco! Na niekoľkokrát so šťastím vykryl dorážky súperov, ktorí sa tam všemožne snažili v neprehľadnej situácii zatlačiť loptu za čiaru. Napokon sa im to nepodarilo, domáci vyrážajú na ďalší roh.
     
    69
    Ani po tomto rohu gól nepadol, aj keď príležitosť opäť bola. Tofiloski podržal svoj tím a stav je stále 1:0 v prospech Košíc.
     
    70
    Neskutočný center na hranicu malého vápna, kde stál osamotený Tomáš Hučko. Ten hlavičkou okamžite poslal loptu do siete, ale priamo na čiare ju v poslednej chvíli zastavil ležiaci Tofiloski.
     
    71
    Košičania hneď po rozohrávke vysunuli hru do stredového kruhu. Odtiaľ ich hostia na útočnú polovicu nepustia.
     
    72
    Banská Bystrica vzala domácim loptu a iba ju nastrelila do útoku. Tofiloski sa s rozohrávkou neponáhľa.
     
    73
    Napokon ale rozohral bravúrne! Na útočnej polovici našiel Karaša, ktorý z ľavej strany centroval na hlavu Diabyho. Ten z bezprostrednej vzdialenosti triafa brvno.
     
    74
    Striedanie v domácom tíme. Oumara Diabyho nahradil Gál-Andrézly.
     
    75
    Hučko vybojoval rohový kop, ktorý Hlinka zahral k bližšej žrdi, kde bol Karaš a ten loptu zrazil na ďalší roh.
     
    76
    Ten rozohral Hlinka nakrátko s Považancom, ktorý našiel Adámika a toho v čistej príležitosti vychytal Tofiloski. Brankár Košíc vyráža na ďalší roh. Z tohto rohu len tak tak že hostia nevyrovnali. Tofiloski sa pokúšal vyrážať, ale loptu minul a v poslednje chvíli ju jeho spoluhráči odkopli na ďalší rohový kop.
     
    77
    Posledné striedanie v tíme domácich. Matiča nahradil Kavka.
     
    78
    Po striedaní nasledovalo ďalšie zahranie rohového kopu. Ani po ňom si lopta nenašla cestu do siete, pretože ju domáci zrazili na ďalší kop od rohovej zastávky. Ani ten nebol úspešný...
     
    79
    Posledné striedanie aj na strane hostí. Pančíka nahradil Faško.
     
    80
    Banská Bystrica naďalej pokračuje v drvivom útočnom tlaku.
     
    81
    Hostia vybojovali rohový kop.
     
    82
    A lopta po kope z rohu ihriska len tak tak minula hlavu voľného Slančíka, ktorý sa pokúšal vyskakovať a zasiahnuť ju.
     
    83
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne 1670 divákov.
     
    84
    Prvú žltú kartu v stretnutí si vyslúžil hosťujúci Norbert Gyömbér.
     
    85
    Banská Bystrica spálila ďalšiu tutovku! Čistú tutovku 5 minút pred koncom vychytal Darko Tofiloski, za čo si vyslúžil veľké ovácie publika.
     
    86
    Hostia zahrávali rohový kop, ale loptu v šestnáske zrazil jeden z Košičanov iba na ďalší roh. Toho sa na opačnej strane chopil Považanec, ale so silou to prehnal a loptu nezasiahol nikto z jeho spoluhráčov.
     
    87
    Banská Bystrica nasťahovaná na útočnej polovici so všetkými hráčmi, dokonca aj brankár je poriadne vysunutý z bránkoviska.
     
    88
    Ale hosťom sa nedarí premeniť prevahu na vyrovnávajúci gól. Skúšal to Faško, ale hlavičkou minul priestor brány.
     
    89
    Naopak, na opačnej strane Viazanko naservíroval loptu priamo pred bránu Karašovi, ktorý v čistej šanci triafa iba Boroša!
     
    90
    Košičania mohli opäť využiť ofenzívny vabank súpera. Viazanko hľadal kolmicou Tótha, ale jeho prešprintoval protihráč.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    V Košicicah je ešte poriadne horúco. Košičania sa v strede ihriska snažia neurobiť chybu a nikam sa neponáhľať.
     
    90+2
    Domáci sa skutočne nikam neponáhľajú a skúšajú ešte aj útočiť. Pred Viazankom súperi v poslednej sekunde vykopli loptu.
     
    90+2
    Predsa len ešte poriadne vypálil aj domáci kapitán Šinglár a Boroš si pripisuje posledný zákrok stretnutia!
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas 30. kola našej najvyššej futbalovej súťaži. Po polčase bezgólový duel nabral v druhej polovici poriadne grády a domácich poslal v 52. minúte do vedenia Miroslav Viazanko. Banská Bystrica potom predviedla odhodlaný výkon, ale vyrovnať sa jej vďaka bezchybnému Tofiloskemu nepodarilo. Naopak, v samom závere ešte mohli hostia inkasovať,a le domáci diery v obrane nevyužili k skórovaniu.

    Odomňa je to z Košíc všetko. Zo štadióna Lokomotívy sa s vami lúči Veronika Pancuráková. Zostaňte webu Onlajny.eu verní aj naďalej. (19:20:27)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 52. Viazanko

    Karty:   84. Gyömbér (BBY)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Ostojič, Šinglár (C), O. Diaby, Tóth, Viazanko, Matič, Bukata, Bašista, Hovančík
    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Hučko, Gyömbér, Teixeira, Šovčík, Pančík, Turňa, Adámik (C), Peňaška, Hlinka, Savič

    Rozhodčí: Pavlík – Súkeníková, Jankovič

    Diváci: 1670
    bahis siteleri