Moreirense – Setúbal 2:1 (kon.) | Braga – Nacional 1:3 (kon.) | Coimbra – FC Ferreira 1:1 (kon.)
Estoril – Beira-Mar 2:1 (kon.) | Sporting – Olhanense 1:0 (kon.) | Marítimo – Guimarães 1:0 (kon.)
Rio Ave – Gil Vicente 2:1 (kon.) | Porto – Benfica 2:1 (kon.)
konec
FC Porto
2:1 (1:1)
Benfica Lisabon
Sobota 11.05.2013, 21:30 • Estadio do Dragão • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Porta se před posledním kolem dostávají do čela tabulky o jeden bod před úhlavního rivala a slaví už jakoby získali mistrovský titul! Ještě je před nimi ale utkání na hřišti Pacos Ferreira, který si dnes definitivně zajistil senzační třetí místo a účast v předkole Ligy mistrů.
     
    90+4
    Žlutou kartu za prodlení při odkopu od vlastní branky dostal Helton, to ale domácí fanoušky nijak netrápí a na stadiónu vládne pekelná atmosféra!
     
    90+2
    Porto právě vstřelilo branku!
    Neskutečná euforie na Estadio do Dragão! KELVIN na hranici pokutového území převzal přihrávku Alexe Sandra, posunul si míč před sebe a přesnou ránou ke vzdálenější tyči pokořil Artura!
     
    85
    Veliká příležitost domácích! Na pravé straně pokutového území se ocitl naprosto osamocený James Rodriguez, následnou ranou ale trefil vnější tyč Arturovy branky!
     
    84
    V mezičase během přerušené hry oba týmy vystřídaly, na straně hostů Pablo Aimar nahradil Olu Johna a v domácím dresu ze hry bleskově zmizel pravý obránce Danilo, do závěru zápasu se pak zapojí útočník Liedson.
     
    81
    Do následného přímého volného kopu se z 28 metrů opřel levačkou Cardozo, přízemním projektilem obstřelil zeď a směřoval svoji ránu k tyči, ovšem Helton se dokázal natáhnout a míč vytěsnit vedle své branky.
     
    80
    Defour rukou zablokoval Johnův centr a je dalším žlutě napomínaným hráčem dnešního zápasu. Už pátým v průběhu druhého poločasu.
     
    79
    Druhé střídání domácích, ze hry byl stažen zkušený Lucho González, místo něj si dostane příležitost Kelvin.
     
    73
    Zároveň střídají i hosté, do hry se dostane Oscar Cardozo. Ten nahrazuje střelce úvodní branky zápasu Limu, jenž k vlastní střídačce mířil skutečně velmi pomalým krokem, což vyprovokovalo domácí publikum k dalšímu bouřlivému pískotu.
     
    72
    Zatímco je Fernando kolem postranní čáry odnášen do útrob stadiónu a zřejmě vzhledem k velmi bolavému výrazu co nejdříve zamíří do nemocnice, nahrazuje jej na hřišti ofenzivní záložník Steven Defour.
     
    67
    První změna v sestavě Benficy, ze hry odchází evidentně zklamaný Nico Gaitán, jenž se dnes téměř nedostal do hry a nahrazuje jej podstatně defenzivněji laděný Roderick.
     
    66
    Rychlý přechod Benficy do útoku přibrzdil pouze za cenu nedovoleného zákroku a následné žluté karty Fernando, jenž povalil k zemi Pereze.
     
    59
    I Nemanja Matič si v hostujícím dresu musí dnes plnit především obranné povinnosti, teď se po zákroku na pronikajícího Otamendiho stává třetím žlutým hříšníkem dosavadního průběhu zápasu.
     
    56
    James Rodríguez si při průniku útočnou polovinou příliš předkopl míč, přišel o něj a následným skluzem už pouze sestřelil Pereze jen za cenu žluté karty.
     
    49
    Nebezpečný Varela směřoval svůj střílený centr ke vzdálenější tyči a míč nakonec proplachtil jen těsně vedle horního rohu hostující branky!
     
    46
    Celý první poločas si Pedro Proenca vystačil bez karet, tu žlutou však po změně stran vytáhl už ve čtyřicáté sekundě hry. To když Moutinha zastavil pouze pomocí zatažením za dres Perez a právě on je prvním příjemcem žlutého varování.
     
    28
    Tentokrát nebezpečí na druhé straně! Varela před pokutovým územím přiťukl míč "do nohy" Moutinhovi, jehož rána bez přípravy mířila přesně k tyči Arturovy branky, hostující brankář ale dokázal tuhle pumelici vyrazit!
     
    27
    Do míče se opřel Lima a svůj projektil směřoval pod břevno, leč naneštěstí pro hosty mířil na střed branky a Helton vytěsnil ránu nad břevno.
     
    25
    Porto právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Moutinho přesným pasem uvolnil na levém křídle SYLVESTRE VARELU, jehož centr tečovaný Maxi Pereirou k přední tyči si brankář Artur srazil do sítě! Ještě uvidíme, zda-li bude branka připsána Varelovi nebo jako vlastní Arturovi, to už ale nic nezmění na mohutné radosti domácích fanoušků!
     
    19
    Benfica právě vstřelila branku!
    Po dlouhém autovém vhazování Salvia míč v pokutovém území propadl ke Garayhovi, jehož sraženou střelu ještě dokázal u vzdálenější tyče prodloužit do sítě LIMA a osmnáctou ligovou brankou v sezóně rozpoutal obrovskou euforii na hostující lavičce i v sektoru fanoušků Benficy!
     
    5
    Velmi útočný pravý obránce Porta Danilo podnikl útočný výlet po "své" lajně, dostal přesnou přihrávku do běhu od Moutinha a okamžitě hledal před brankou nabíhajícího Jacksona Martíneze, ten by už býval mohl zakončovat do odkryté branky, na míč ale těsně nedosáhl!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 25. Pereira (vla.), 90+2. Kelvin – 19. Lima

    Karty:   56. Rodriguez (PRT), 66. Fernando (PRT), 80. Defour (PRT), 90+4. Helton (PRT) – 46. Perez (BNF), 59. Matič (BNF)


    FC Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro – Lucho Gonzalez, Moutinho, Fernando – Varela – Martinez, Rodríguez
    Benfica Lisabon: Artur – Pereira, Luisao, Garay, Almeida – Perez – Salvio, Gaitán, Matič – Lima – John

    Rozhodčí: Proenca – Trigo, Cunha Miranda
    bahis siteleri