Kerkrade – Heerenveen 1:0 (kon.) | Arnhem – Venlo 0:1 (kon.) | Willem II – Alkmaar 2:0 (kon.)
Zwolle – Den Haag 4:2 (kon.) | Feyenoord – Breda 1:0 (kon.) | Groningen – Ajax 0:2 (kon.)
Twente – Eindhoven 3:1 (kon.) | Utrecht – Heracles 3:0 (kon.) | Nijmegen – Waalwijk 1:2 (kon.)
konec
FC Twente
3:1 (2:1)
PSV Eindhoven
Neděle 12.05.2013, 14:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Twente poráží v posledním kole Eredivisie zaslouženě PSV 3:1, a tak se umístí na šestém místě, ze kterého bude v baráži bojovat o Evropskou ligu. PSV končí na druhém místě, i když dnes předvedlo hodně odevzdaný výkon. (16:22:33)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Centrovaný míč Eghana odvrací z pokutového území Hutchinson.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty, ale v nich už se nich světového nestane. Twente jasně poráží PSV, které dnes zápas, ve kterém mu o nic nešlo hodně vypustilo a zaslouženě prohrává.
     
    89
    Twente naposledy střídá. Felipe Guttérrez dnes dohrál, jeho místo zaujme mladík Eghan.
     
    88
    Do třetice všeho špatného! Hölscher z pravé strany opět napálil ve velké šanci jen Tytońe a odražený míč zastavuje místo hostujícího brankáře Marcelo.
     
    87
    A další velká šance domácích! Z pravé strany našel Rosales na zadní tyči volného Zschusschena, jemuž nestačil Marcelo. Novic na trávníku však pálí z dobré pozice v pokutovém území mimo.
     
    85
    Šance Twente! Ritzmaier tečoval nahrávku Tadiće, a tak se za obranou PSV zjevil Castaignos. Tytoń však dobře vyběhl a skvěle vyráží mimo svou branku.
     
    84
    Hutchinson po útočné akci Depaye z levé strany pálí ze zhruba dvaceti metrů vysoko nad branku.
     
    83
    Řada snad tří rohových kopů domácích přinesla po tom posledním slušnou šanci. Na zadní tyči si na míč počkal Fer, ale i když jej trefil ze vzduchu, tak pálí pouze do boční sítě.
     
    81
    Domácí tým střídá. Zschusschen nahrazuje za mohutného potlesku Nacera Chadliho.
     
    79
    Hráči Twente kombinují v poklidu před pokutovým územím a hosté pouze koukají. Chadliho kouzla šla na levou stranu pro Braafheida, jehož centr ale Castaignos neposlal přesně na branku.
     
    77
    Pochopitelné střídání PSV. Toivonen, který dnes odehrál velmi slabý part odchází přímo do kabiny, když jej nahradí Ritzmaier.
     
    77
    PSV ve druhém poločase předvádí velmi odevzdaný výkon a domácí toho chtějí využít další brankou. Na pravé straně ale Hölscher nepřesně nahrál na Rosalese, a tak se nic zajímavého nestalo.
     
    74
    Brejk domácího Twente ještě z pravé strany místo střely nahrával na Castaignose Gutiérrez, jenže Tytoń si poradil a chytá.
     
    73
    Willems neuspěl na levé straně s průnikem, a tak domácí střídají. Tim Hölscher mění na trávníku autora zatím poslední branky Willema Janssena.
     
    71
    Možná v 71. minutě dnešního utkání končí kariéra Marka van Bommela. Ten na levé straně fauluje soupeře, a tak vidí svou druhou žlutou kartu v utkání. Což znamená samozřejmě i červenou kartu. Mark van Bommel by si ji klidně zasloužil i za jediný zákrok, protože hostující kapitán drsným způsobem zajel do Tadiće.
     
    70
    Následně přišla velká šance Twente. Z levé strany se dostal do zakončení Dušan Tadić, ale hostující brankář Tytoń skvěle vyráží!
     
    69
    A znovu vidíme, jak PSV v klidu kombinuje i přes ztrátu dvou branek na vlastní polovině. Výkon hostů ve druhém poločasu je velkým zklamáním.
     
    67
    Fer hledal zhruba ze středu hřiště za obranou PSV nabíhajícího Castaignose, jenže toho nepustil k míči dobrým zákrokem Willems. Vysoký balon posléze chytá Tytoń.
     
    65
    Memphis Depay z levé strany prošel až do zakončení, jenže to končí po teči u připraveného brankáře Twente, i když mohl hostující šikula určitě nahrávat.
     
    64
    Po přímém kopu hostů z levé strany se k zakončení dral Toivonen s Wijnaldumem, jenže brankář Boschker odražený míč šťastně chytá.
     
    63
    PSV kombinuje na vlastní polovině a nikam se i přes ztrátu dvou branek nežene. Zopakuji, že i když by celek z Eindhovenu dnes prohrál, nic se nezmění na tom, že v Eredivisie skončí na druhé pozici.
     
    61
    Twente kombinovalo ve středu hřiště, kde Chadli nádhernou patičkou vysunul Braafheida. Míč se přes Castaignose dostal na Tadiće, který před vápnem upadl, ale faul se nepíská.
     
    59
    Depay skvěle prošel po levé straně a přesně našel centrem ve vápně Toivonena. Švédský hráč ale nahrávku snad nečekal, a tak mu střela nesedla, když ji ve skluzu posílá mimo Boschkerovu branku.
     
    58
    Balon si ze zhruba pětadvaceti metrů postavil k ráně Dušan Tadić, ale místo přímé střely tu byl signál na Braafheida. Nizozemský bek ze zkušenostmi z Bayernu Mnichov ale nevrátil hlavou dobře, a tak Twente nadějnou pozici nezakončuje.
     
    56
    Svěřencům Alfreda Schreudera se tak povedlo po jedenácti minutách druhé půle utéci PSV o dvě branky a míří za výhrou. Castaignose fauloval před pokutovým územím Mark van Bommel, který dostává desátou žlutou kartu sezony.
     
    54
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí tým však jde o pár vteřin později zpátky do dvoubrankového náskoku. Nacer Chadli si skvěle na levé straně posunul míč, přesprintoval Hutchinsona a našel WILLEMA JANSSENA, jenž do odkryté branky bez problémů skóruje.
     
    53
    Gutiérrez málem využil další brankařskou chybu v dnešním utkání. Tytoń nedobře rozehrál pouze na kopačku domácího hráče, který však pálí nad.
     
    53
    O pár vteřin později Castaignos posunul míč na hranici pokutového území pro Janssena, který však místo střely ještě hledal spoluhráče, a tak se zakončení neudálo.
     
    52
    PSV zkusilo rychlý brejk, kdy Toivonen sebral míč Bjellandovi. Nahrál na van Bommela, jehož dlouhý pas na Locadiu ale nebyl přesný a končí v zámezí.
     
    50
    Na druhé straně neuspěl před pokutovým územím Chadli, jehož kličku do středu hřiště Marcelo přečetl a zastavil ji.
     
    50
    Boschker velmi zariskoval, když mu nevyšla v pokutovém útemí klička, naštěstí pro něj ale Toivonen pro své spoluhráče nevybojoval. V pokračující akci zakončoval Hiljemark mimo tři tyče.
     
    48
    Depay se do zakončení dostal i o pár vteřin později, ale jeho slabou ránu opět brankář Twente chytá.
     
    47
    Nadějný brejk hostů byl lehce zpomalen a poslán na levou stranu na Depay. Ten si sice poradil se svým strážcem, ale centrovaný míč Boschker chytá.
     
    46
    Hostující kouč Dick Advocaat dělá ve svém posledním utkání na lavičce PSV změnu v poločasové přestávce. Do hry se podívá vítěz Mistrovství Evropy hráčů do 17 let ze Srbska z roku 2011 Memphis Depay, který na trávníku De Grolsch Veste v Enschede nahradí Driese Mertense.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Duel mezi Twente a PSV nabídl v první části dnešního utkání velmi zajímavý fotbal. Domácím se povedl start, když hned ve 3. minuty skóroval z téměř nemožné pozice Luc Castaignos. Po chybě Watermana zvýšil na 2:0 v 27. minutě Chadli a zdálo se, že je prakticky rozhodnuto. V závěru poločasu však Castaignos fauloval v pokutovém území Marcela a Dries Mertens snížil na rozdíl jediné branky. Rozdíl mohl znovu navýšit Castaignos, ale ten neuvěřitelně snad z metru hlavičkoval pouze do své ruky. Druhý poločas začne v Enschede přibližně v 15:33.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Wijnaldum v poslední akci poločasu prošel z levé strany do středu hřiště, ze které vypálil, jenže pouze pro PSV vysoko nad branku Boschkera.
     
    45+2
    Dlouhý aut Willemse z levé strany sice prošel do vápna, jenže tam dominují hráči Twente v červených dresech, kteří odvrací balon do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas je v Enschede na De Grolsch Veste nastaven o dvě minuty.
     
    45
    Další šance Twente! Po rohovém kopu se na zadní tyči zjevil osamocený Chadli, který míč vrátil na malém vápno, kde však Luc Castaignos neuvěřitelně nedává branku! Střelec první branky utkání nešťastně hlavičkuje z malého vápna pouze do své ruky!
     
    44
    Dušan Tadić následně zkusil ze zhruba třiceti metrů vyzkoušet pozornost brankáře Tytońe a nevypálil vůbec zle. Dalekonosný projektil musel novic na hřišti vyrazit rukavicí na rohový kop.
     
    43
    Centr Gutiérreze našel v pokutovém území volného Castaignose, který sice byl ve velmi výhodné pozici, jenže možná trošku zbytečně ještě nahrával na Janssena. Ten už těžkou nahrávku zpracovat nedokázal, a tak z celkem nadějné pozice není pro domácí Twente nic.
     
    41
    Mertens skvěle vybojoval míč pro Locadiu, který do rozhozené obrany Twente ještě nahrál na van Bommela. Rána hostujícího kapitána jde zhruba metr od branky! Hostující celek mohl bleskurychle vyrovnat.
     
    40
    PSV právě vstřelilo branku!
    S velkou jistotou snižuje na rozdíl jediné branky DRIES MERTENS. Belgičan poslal brankáře Boschkera na druhou stranu a přízemním pokusem k levé tyči dává na 1:2 z pohledu hostů z Eindhovenu!
     
    39
    Pokutový kop pro PSV! Willemsovi centr z levé strany sice moc nevyšel, ale dostal se na Marcela, jehož sestřelil k zemi Castaignos. Jasná záležitost!
     
    39
    Bouma našel na pravé straně volného Hutchinsona, který sice měl hodně prostoru, ale i tak nejprve nedokázal odcentrovat. Po autovém vhazování se to povedlo Marcelovi, jenže ten našel pouze Bjellanda.
     
    37
    PSV bude střídat brankáře. Boye Watermana, který je lehce zraněný a nepodává příliš jistý výkon nahrádí Przemyslaw Tytoń.
     
    36
    V zadních řadách domácích zaváhal Bjelland, ale naštěstí pro něj mu pomohl vracející Fer, který nebezpečí zažehnal.
     
    33
    Felipe Gutiérrez hledal ze středu hřiště za obranou Janssena. Ten se sice dobře odpoutal od Boumy, ale v pokutovém území míč těsně netrefil. Slušná šance domácích tak nebezpečným zakončením nekončí.
     
    31
    Hiljemark posunul na svého krajana Toivonena, jenž zkoušel oslovit na hranici pokutového území Locadiu. Nenahrál však přesně, a tak balon končí až u Boschkera.
     
    29
    Celek z Eindhovenu se snažil akcí po levé straně odpovědět, ale Rosales si lehce poradil a nahrává na stopera Bengtssona.
     
    27
    Twente právě vstřelilo branku!
    Až teď! A hned to znamená druhou branku domácího celku. Waterman otřesně rozehrál z malého vápna pouze na kopačku jednoho z domácích, který ihned našel NACERA CHADLIHO. Belgický reprezentant si míč posunul do pokutového území a zcela sám bez problémů prostřeluje brankáře PSV.
     
    27
    Hra se notně uklidnila a byl to domácí celek FC Twente, který držel míč na vlastních kopačkách v zadních řadách. PSV důrazně nenapadalo, a tak se nic vážného v posledních minutách neděje.
     
    24
    A znovu byl u míče Rosales. Rychlý brejk Twente sice moc nevyšel, ale v pokračující akci si Tadić vyměnil míč s prvně jmenovaným a už už se tlačil k zakončení. Obranný skluz Boumy odvrací balon na roh.
     
    22
    Rosales z pravé strany odcentroval do vápna, kde Chadli zkoušel patičkou přistrčit míč pro Castaignose. Patičce však scházela přesnost, a tak může být PSV v klidu.
     
    22
    Brankář hostí ve hře pokračuje, a tak začíná opět i hra po zhruba dvouminutové pauze.
     
    20
    Skvělý Waterman! Po rohovém kopu pálí Gutiérrrez, ale hostující brankář skvěle vyrazil. Ještě lepším způsobem si poradil i s dorážkou Leroye Fera, od kterého dostal slušně naloženo z metru míčem do obličeje. Hra se tak přerušuje a čekáme, jestli brankář PSV bude moci pokračovat.
     
    18
    Velký závar v pokutovém území PSV. Fer si vyměnil míč s Castaignosem a posunul na pravé křídlo pro Tadiće, jehož centrovaný míč vyhnal Watermana z branky, ale hráčům Twente se nepodařilo dorazit do odkryté branky.
     
    17
    Gutiérrez se dobře vyhnul van Bommelovi ve středu hřiště, jenže kapitán hostí jej následně fauluje, a tak se hra musí přerušit. Sudí Makkelie ani tento zákrok žlutou kartou neoceňuje.
     
    15
    Pěkná kombinace hostů šla po pravé straně hřiště. Mertens kombinoval s Toivonenem, jenž přistrčil pro Locadiu, který mu chtěl z prvního dotyku vrátit. To už však bylo příliš pomalé, a tak dobře zastavuje akci stoper Bjelland.
     
    13
    Mertens se dobře uvolnil patičkou ve středu hřiště, načež hledal za obranou nahrávkou Jürgena Locadiu. Prvně jmenovaný Belgičan ale nenahrál dobře, když míří pouze na kopačku Bengtssona.
     
    12
    Wijnaldum přebral centrovaný míč před pokutovým územím, kde si chtěl soupeře obhodit, jenže jeho noha byla hodně vysoko, a tak Locadia akci zakončuje až po hvizdu sudího Makkelieho.
     
    10
    PSV opět zaváhalo na levé straně, když Guttiérez po chybném odkopu našel Janssena. Ten připravil míč pro střelu Castaignosovi, jenže jeho pokus z hranice pokutového území jde hodně mimo Watermanovu klec.
     
    8
    Wijnaldum se ukázal v lepším světle o pár vteřin později, když se prosmýkl podél postranní čáry přes Fera, ale v pokutovém území z těžkého úhlu zbytečně zakončil, i když měl ve vápně minimálně dvě možnosti přihrávky.
     
    7
    Kapitán hostů van Bommel fantasticky otočil hru na levou stranu přesným pasem na dvacet metrů na Wijnalduma, jenže ten balon dobře nezpracoval, a tak místo úprku podél postranní čáry nahrává do zadních řad.
     
    5
    Na straně druhé tu máme taky slušnou příležitost. Mertens vysunul na pravou stranu Locadiu, který však z pravého křídla pálí jen do skvělého Boschkera, který po lehkém vyběhnutí skvěle chytá.
     
    3
    Twente právě vstřelilo branku!
    A máme tu hned první branku utkání! Domácí celek rychle vhodil aut na pravé straně na LUCA CASTAIGNOSE, který se prohnal podél postranní čáry, a poté z velmi těžkého úhlu překvapivě prostřeluje brankáře Watermana. Pro domácího střelce to je třináctá branka sezony.
     
    2
    Domácí tým zahájil utkání aktivně a hned od prvních minut se tlačil do zakončení. Na oko pěkná kombinace k palbě nevedla, a tak Janssen následně fauluje unikajícího van Bommela.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: (4-3-3) Boschker – Rosales, Bengtsson, Bjelland, Braafheid – Fer, Janssen, Gutiérrez – Tadić, Chadli, Castaignos.

    Trenér: Alfred Schreuder

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman – Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems – van Bommel, Toivonen, Hiljemark – Wijnaldum, Locadia, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Danny Makkelie.
     
    Nizozemskou Eredivisie čeká poslední kolo a v něm se dnes zaměříme na souboj Twente s PSV. Hosté z Eindhovenu mají prakticky po starostech, když už je nic nemůže dostat ze druhé pozice, která bude znamenat boj v předkole o Ligu mistrů. Ve čtvrtek PSV odmítlo ve finále domácího poháru jedinou možnou trofej sezony, když prohrálo s Alkmaarem 2:0. Dnešní duel bude rozlučkou pro trenéra Dicka Advocaata, který na lavičce končí a nahradit by jej měl Philipp Cocu, pro kterého je nachystána čtyřletá smlouva. Dosti pravděpodobně dnes pověsí kopačky na hřebík i Mark van Bommel. Teď už ale k domácím, kterým nevyšla druhá polovina sezony a z boje o titul tu bude ještě boj v play-off o Evropskou ligu. Z posledních desíti utkání to na výhru stačilo jen ve čtyřech případech a i duel z minulého týdne na hřišti Heraclesu skončil pro výběr vedený Michelem Jansenem remízou 1:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 3. Castaignos, 27. Chadli, 54. Janssen – 40. Mertens (pen.)

    Karty:   56. van Bommel (PSV)   71. Bommel (PSV)


    FC Twente: (4-3-3) Boschker – Rosales, Bengtsson, Bjelland, Braafheid – Fer, Janssen (73. Hölscher), Gutiérrez (89. Eghan)– Tadić, Chadli (81. Zschusschen), Castaignos.

    Trenér: Alfred Schreuder

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman (37. Tytoń) – Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems – van Bommel, Toivonen (77. Ritzmaier), Hiljemark – Wijnaldum, Locadia, Mertens (46. Depay).

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Danny Makkelie
    bahis siteleri