Kerkrade – Heerenveen 1:0 (kon.) | Arnhem – Venlo 0:1 (kon.) | Willem II – Alkmaar 2:0 (kon.)
Zwolle – Den Haag 4:2 (kon.) | Feyenoord – Breda 1:0 (kon.) | Groningen – Ajax 0:2 (kon.)
Twente – Eindhoven 3:1 (kon.) | Utrecht – Heracles 3:0 (kon.) | Nijmegen – Waalwijk 1:2 (kon.)
konec
FC Twente
3:1 (2:1)
PSV Eindhoven
Neděle 12.05.2013, 14:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    89
    Twente naposledy střídá. Felipe Guttérrez dnes dohrál, jeho místo zaujme mladík Eghan.
     
    88
    Do třetice všeho špatného! Hölscher z pravé strany opět napálil ve velké šanci jen Tytońe a odražený míč zastavuje místo hostujícího brankáře Marcelo.
     
    87
    A další velká šance domácích! Z pravé strany našel Rosales na zadní tyči volného Zschusschena, jemuž nestačil Marcelo. Novic na trávníku však pálí z dobré pozice v pokutovém území mimo.
     
    85
    Šance Twente! Ritzmaier tečoval nahrávku Tadiće, a tak se za obranou PSV zjevil Castaignos. Tytoń však dobře vyběhl a skvěle vyráží mimo svou branku.
     
    81
    Domácí tým střídá. Zschusschen nahrazuje za mohutného potlesku Nacera Chadliho.
     
    77
    Pochopitelné střídání PSV. Toivonen, který dnes odehrál velmi slabý part odchází přímo do kabiny, když jej nahradí Ritzmaier.
     
    73
    Willems neuspěl na levé straně s průnikem, a tak domácí střídají. Tim Hölscher mění na trávníku autora zatím poslední branky Willema Janssena.
     
    71
    Možná v 71. minutě dnešního utkání končí kariéra Marka van Bommela. Ten na levé straně fauluje soupeře, a tak vidí svou druhou žlutou kartu v utkání. Což znamená samozřejmě i červenou kartu. Mark van Bommel by si ji klidně zasloužil i za jediný zákrok, protože hostující kapitán drsným způsobem zajel do Tadiće.
     
    70
    Následně přišla velká šance Twente. Z levé strany se dostal do zakončení Dušan Tadić, ale hostující brankář Tytoń skvěle vyráží!
     
    56
    Svěřencům Alfreda Schreudera se tak povedlo po jedenácti minutách druhé půle utéci PSV o dvě branky a míří za výhrou. Castaignose fauloval před pokutovým územím Mark van Bommel, který dostává desátou žlutou kartu sezony.
     
    54
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí tým však jde o pár vteřin později zpátky do dvoubrankového náskoku. Nacer Chadli si skvěle na levé straně posunul míč, přesprintoval Hutchinsona a našel WILLEMA JANSSENA, jenž do odkryté branky bez problémů skóruje.
     
    46
    Hostující kouč Dick Advocaat dělá ve svém posledním utkání na lavičce PSV změnu v poločasové přestávce. Do hry se podívá vítěz Mistrovství Evropy hráčů do 17 let ze Srbska z roku 2011 Memphis Depay, který na trávníku De Grolsch Veste v Enschede nahradí Driese Mertense.
     
    45
    Další šance Twente! Po rohovém kopu se na zadní tyči zjevil osamocený Chadli, který míč vrátil na malém vápno, kde však Luc Castaignos neuvěřitelně nedává branku! Střelec první branky utkání nešťastně hlavičkuje z malého vápna pouze do své ruky!
     
    41
    Mertens skvěle vybojoval míč pro Locadiu, který do rozhozené obrany Twente ještě nahrál na van Bommela. Rána hostujícího kapitána jde zhruba metr od branky! Hostující celek mohl bleskurychle vyrovnat.
     
    40
    PSV právě vstřelilo branku!
    S velkou jistotou snižuje na rozdíl jediné branky DRIES MERTENS. Belgičan poslal brankáře Boschkera na druhou stranu a přízemním pokusem k levé tyči dává na 1:2 z pohledu hostů z Eindhovenu!
     
    39
    Pokutový kop pro PSV! Willemsovi centr z levé strany sice moc nevyšel, ale dostal se na Marcela, jehož sestřelil k zemi Castaignos. Jasná záležitost!
     
    37
    PSV bude střídat brankáře. Boye Watermana, který je lehce zraněný a nepodává příliš jistý výkon nahrádí Przemyslaw Tytoń.
     
    27
    Twente právě vstřelilo branku!
    Až teď! A hned to znamená druhou branku domácího celku. Waterman otřesně rozehrál z malého vápna pouze na kopačku jednoho z domácích, který ihned našel NACERA CHADLIHO. Belgický reprezentant si míč posunul do pokutového území a zcela sám bez problémů prostřeluje brankáře PSV.
     
    20
    Skvělý Waterman! Po rohovém kopu pálí Gutiérrrez, ale hostující brankář skvěle vyrazil. Ještě lepším způsobem si poradil i s dorážkou Leroye Fera, od kterého dostal slušně naloženo z metru míčem do obličeje. Hra se tak přerušuje a čekáme, jestli brankář PSV bude moci pokračovat.
     
    5
    Na straně druhé tu máme taky slušnou příležitost. Mertens vysunul na pravou stranu Locadiu, který však z pravého křídla pálí jen do skvělého Boschkera, který po lehkém vyběhnutí skvěle chytá.
     
    3
    Twente právě vstřelilo branku!
    A máme tu hned první branku utkání! Domácí celek rychle vhodil aut na pravé straně na LUCA CASTAIGNOSE, který se prohnal podél postranní čáry, a poté z velmi těžkého úhlu překvapivě prostřeluje brankáře Watermana. Pro domácího střelce to je třináctá branka sezony.

    Martin Mišovec

    Branky: 3. Castaignos, 27. Chadli, 54. Janssen – 40. Mertens (pen.)

    Karty:   56. van Bommel (PSV)   71. Bommel (PSV)


    FC Twente: (4-3-3) Boschker – Rosales, Bengtsson, Bjelland, Braafheid – Fer, Janssen (73. Hölscher), Gutiérrez (89. Eghan)– Tadić, Chadli (81. Zschusschen), Castaignos.

    Trenér: Alfred Schreuder

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman (37. Tytoń) – Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems – van Bommel, Toivonen (77. Ritzmaier), Hiljemark – Wijnaldum, Locadia, Mertens (46. Depay).

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Danny Makkelie
    bahis siteleri