Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Rusko
3:8 (1:2, 0:2, 2:4)
USA
Čtvrtek 16.05.2013, 12:00Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:45
    Stapleton fauloval a dostává dvě minuty. Rusové dostávají příležitost alespoň trochu zkorigovat skóre zápasu.
     
    50:07
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak teď už je to doslova na ručník. Semjon Varlamov působí v brance trochu jako sněhulák. Tentokrát ho po rychlé výměně puku se Smithem dokonale zaskočil PAUL STASTNY! Asistence: Craig Smith a Chris Butler.
     
    49:56
    USA právě vstřelilo branku!
    Neskutečné věci v Hartwall Areně. CRAIG SMITH před brankou tečoval střelu Mosse a to už je pro sbornou krutý debakl! Ruští gólmani dnes nemají svůj den. Asistence: David Moss.
     
    48:11
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je možná definitivně rozhodující moment! JACOB TROUBA se chopil volného kotouče na vrcholu kruhu a švihem překvapil Varlamova. Ten dost možná přes clonícího Mosse neviděl vůbec nic. Tjutin se tak nepřímo zasloužil o další americký gól. Asistence: Craig Smith a Paul Stastny.
     
    47:49
    Tjutin prožívá opravdu prachbídný zápas. Kromě toho, že se podepsal minimálně pod dvě obdržené branky, nyní fauloval před brankou Giontu a Američané hrají v početní převaze.
     
    44:12
    Kokarev našel před brankou zcela osamoceného Soina, ale ten před poloprázdnou brankou netrefil puk! Už to mohlo být pouze o gól!
     
    43:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné drama pokračuje. Rusové v končící přesilovce sehráli nádhernou kombinaci, puk šel od Ovečkina k Popovovi a následně také k zakončujícímu ALEXANDERU PĚREŽOGINOVI, který ranou z první propálil Gibsona! To je zápas.. Asistence: Alexander Popov a Alexander Ovečkin.
     
    42:55
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je dýka do zad pro sbornou! V době, kdy začaly stoupat její akcie na možné vyrovnání, totiž po chybě Kovalčuka na útočné modré ujel RYAN CARTER a střelou mezi nohy prostřelil Varlamova. Ruští brankáři dnes skutečně nedrží svůj tým. Bez asistence.
     
    41:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je to skutečně gól. Gibson teď trochu podcenil střelu hvězdy Washingtonu Capitals a kotouč zasáhl brankovou kameru, od níž se rychle vrátil zpět do hřiště. Zápas dostává nový impuls a Rusové žijí. ALEXANDER OVEČKIN se přivítal na turnaji důležitým gólem. Asistence: Semjon Varlamov.
     
    41:32
    Pak se ale do brejku vyřítil Ovečkin a trefil tyč! Ruský útočník však ukazuje rukavicí do branky a je přesvědčený o gólu. Jde se telefonovat.
     
    38:12
    Rusové střídají gólmana. Bryzgalov už má dost mizerné hry svých obránců a pouští do hry Semjona Varlamova.
     
    37:31
    USA právě vstřelilo branku!
    Rusové mají problém. Američané je totiž opět vyškolili z produktivity, ale jakým způsobem! Kokarev ztratil v obranném pásmu kotouč, toho se zhostil Stastny, posunul ho následně na Smithe, který nádherně uvolnil ALEXE GALCHENYUKA a ten elegantně objel Bryzgalova. Neuvěřitelně nádherná akce. Asistence: Craig Smith, Paul Stastny.
     
    35:30
    Ovečkin zůstal u tyče úplně volný, ale promáchl jasnou gólovou dorážku! Následný nápřah Kovalčuka letěl mimo.
     
    34:25
    Palushaj zahákoval Kovalčuka a rázem se výhoda početní převahy podruhé v zápase přesouvá na ruskou stranu. Velká šance na vstřelení důležité kontaktní branky.
     
    31:20
    První přesilovka pro Američany! Svěřenci kouče Sacca teď doslova vařili Rusy v jejich obranném pásmu až Medveděv fauloval Stastnyho. V pokračující výhodě ještě dorážel z úhlu právě faulovaný americký kapitán, ale Bryzgalov se na bližší tyč stihl přemístit.
     
    25:45
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané svým výkonem šokují Hartwall Arenu! Po chybě Tjutina se vyřítili do přečíslení 2 na 1, Carter z posledních sil ještě dokázal posunout kotouč na NATE THOMPSONA, který se vehnal mezi dva ruské obránce a zblízka procpal kotouč mezi betony Bryzgalova! Asistence: Ryan Carter.
     
    23:44
    Další ložená šance se tak narodila na druhé straně! Stastny se srdnatě bil o kotouč, k němu se dostal před brankovištěm zcela osamocený Aaron Palushaj ale zápisem do listiny střelců trestuhodně pohrdl. Bryzgalov si mladého amerického útočníka vybruslil a včas zasáhl.
     
    21:42
    Tutovku měl Alexander Ovečkin, který zůstal na zadní tyči úplně nepokrytý, ležící Gibson se ale úchvatně dokázal přemístit k tyči a nějak dorážku ruského snipera zastavit.
     
    21:02
    V oslabení vyrazili Američané do přečíslení 2 na 1, Gionta ho vyřešil tvrdou ranou a orazítkvoal tyč! To mohla být pořádně ledová sprcha pro sbornou.
     
    19:19
    První vyloučení zápasu. Na hanbu míří za přidržení Petrova kapitán USA Paul Stastny.
     
    15:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vítěj zpět, sborná! Z herního útlumu dostává Rusy překvapivě čtvrtá formace. Soin pláchl po pravém křídle, následné v útočném pásmu zabrzdil a přesně načasoval přihrávku pro ALEXANDERA SVITOVA. Ten už neměl s trefením téměř odkryté branky problém. To jsou věci. Asistence: Sergej Soin.
     
    12:43
    USA právě vstřelilo branku!
    Born in the USA! Tato písnička podruhé během dvou minut rozezvučela helsinskou Hartwall Arenu! Lekci z jednoduchosti teď sborné ustědřili nahrávající Stapleton a na Bryzgalovův teploměr zakončující TJ OSHIE! Ruský brankář určitě nemá čisté svědomí. Šokující úvod zápasu. Asistence: Tim Stapleton.
     
    11:53
    USA právě vstřelilo branku!
    První lajna Američanů se dokázala prosadit! Smith odvedl za brankou skvělou práci, udržel puk a navíc ho zadovkou nádherně poslal přímo na hůl PAULA STASTNYHO. Americký kapitán se už v předbrankovém prostoru dokázal prosadit a zámořský celek tak překvapivě vede! Asistence: Craig Smith.
     
    08:22
    Zničehonic přišla další ruská šance! Kovalčuk velmi snadno projel do útočného pásma, nabil Radulovovi mezi kruhy, ale ten ač si dokázal posadit brankáře Gibsona branku netrefil.
     
    00:42
    Na druhé straně vyrazili Rusové po vyhraném buly do rychlého brejku a byla z toho vyložená šance! Hned první kontakt s pukem mohl skončit pro Alexandera Ovečkina gólem. Gibson se ale zaskvěl vynikajícím přesunem a šanci zmařil.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 16. Svitov (Soin), 42. Ovečkin (Varlamov), 44. Pěrežogin (Popov, Ovečkin) – 12. Stastny (Smith), 13. Oshie (Stapleton), 26. Thompson (Carter), 38. Galchenyuk (Smith, Stastny), 43. Carter, 49. Trouba (Smith, Stastny), 50. Smith (Moss), 51. Stastny (Smith, Butler)


    Rusko: Bryzgalov – Nikulin, Birjukov – Tjutin, Medveděv – Děnisov, Bělov – Zajcev – Těreščenko, Radulov, Kovalčuk – Ovečkin, Popov, Pěrežogin – Anisimov, Petrov, Kuzněcov – Svitov, Kokarev, Soin.
    USA: Gibson – Carle, Faulk – Johnson, Hunwick – Petry, Butler – McBain, Trouba – Smith, Moss, Stastny – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, Carter, Thompson – Kristo, Bjugstad, Palushaj.

    Rozhodčí: Brüggemann (Něm.) – Reiber (Švýc.) – Arm (Švýc.), Wilmot (Kan.)
    bahis siteleri