Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Finsko
4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Slovensko
Čtvrtek 16.05.2013, 17:30 • Hartwall Arena - Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jen houšť. Skvělý hokej, který měl zápletku a velké drama. Určitě podobná podívaná nás bude čekat i v posledním dnešní duelu. Čtvrtfinálový maraton uzavře mač mezi Švédskem a Kanadou. Z této dvojice vzejde soupeř pro postupivší Finy. Mějte se hezky, díky za pozornost a pěkný zbytek večera pokud možno ve společnosti nejlepšího sportovního serveru u nás. Díky, že nás sledujete, díky že sledujete onlajny.cz. Na počtenou. (19:51:13)
     
    36:25 střely na bránu. Ani ve druhém měření sil tato statistika nebyla Slovensku nic platná. I přesto, že dnes prohrálo, může odjet domů s pocitem, že předvedlo výborný hokej a domácímu celku bylo více než důstojným soupeřem. Ukázalo, že se má srdce a ani výsledek 0:3 nemusí být konečná. Mnoho nechybělo a Slováci mohli slavit. Nakonec se však raduje tým Suomi, když o rozhodující gól se postaral Juhamatti Aaltonen z prakticky ojedinělé šance posunul Finsko do semifinále.
     
    Petri Kontiola se zároveň stal nejlepším hráčem finského výběru v tomto zápase. Cenu od partnera IIHF dostává také gólman Rastislav Staňa.
     
    Finové postupují do semifinále. Fantastický výkon Slováků na výhru nestačil. Klobouk dolů, co mužstvo Vladimíra Vůjtka předvedlo. Ze stavu 3:0 se dokázalo vyhrabat na výsledek 3:3. Poté bylo jasně lepší a mohlo totálně překlopit stav na svou stranu. Raanta měl i kliku jako od blázince, v uších mu musí zvonit ještě teď. Pořadatelská země měla štěstí a také Petriho Kontiolu, který na celém turnaji doslova řádí. Dnes dva góly a jedna asistence, celkově (8+7).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kdepak, už to vypadá pro Finsko velice dobře.
     
    59:30
    Puk je opět daleko od domácí klece.
     
    59:23
    Väänänen netrefil prázdnou bránu, mnoho nechybělo a bylo definitivně rozhodnuto. Unavená pětice musí zůstat na ledě, protože bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Už běží poslední minuta. Slováci se těžce prosazují.
     
    58:22
    Ani teď Jurčina neudržel pásmo. Finové dobře brání.
     
    57:58
    Hagman dostal kotouč do středního pásma.
     
    57:42
    Slováci mají pásmo a snaží se v něm zabydlet na delší dobu.
     
    57:31
    Slovensko je v šesti, Staňa je na střídačce.
     
    57:31
    Oddechový čas pro Vladimíra Vůjtka. Není už na co čekat. Slováci budou mít k dispozici útočné pásmo a logickým řešením bude odvoláním Rastislava Stani.
     
    56:53
    Vydarený posílal puk před bránu, kde byl ale Kontiola a vyhazuje pryč ze třetiny. Finský démon je dnes snad u všeho. Obrana, útok, neuvěřitelné co tento nejlepší hráč turnaje předvádí.
     
    56:00
    Miklík hraje velký zápas. Těch střel co už dnes vyslal, z toho Raanta nemůže být klidný. Slovensko bojuje, chce s tímto výsledek něco udělat. Snaží se ze sebe dostat poslední zbytky sil.
     
    55:37
    Sražený puk zapadl na finskou střídačku.
     
    55:17
    Hagman ve dvojité šanci. Jenže dvakrát trefil před sebou stojícího Sekeru. Ke Staňovi kus černé gumy ani nedolětel.
     
    54:37
    Za to co předvádí tým Vladimíra Vůjtka, by si vyrovnání zasloužil. Velice dobrý výkon proti silnému soupeři.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 2. Väänänen, 10. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 16. Kontiola (Aaltonen), 49. Aaltonen (Kontiola, Pesonen) – 26. Miklík (Mezei, Kukumberg), 33. Sekera (Mezei, Hudáček), 41. Surový (Radivojevič, Mezei)


    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola (A), Aaltonen – Salminen, Korpikoski, Koskiranta – Savinainen, Pihlström, Granlund – Hagman (A), Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.
    Slovensko: Staňa (Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švarný – Surový, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan (C), Hudáček, Ölvecký – Daňo, Bližňák, Haščák – Bartek. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Morrison (USA), Blümel (CZE)

    Diváci: 9520
    bahis siteleri