Perm – Rostov 3:2 (kon.)
konec
FK Amkar Perm
3:2 (2:0)
FK Rostov
Pátek 17.05.2013, 15:00 • Stadion Zvezda, Perm • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Amkar Perm i přesto, že vedl už 3:0, měl pořádné štěstí. Jeho třetí branka totiž přišla z poměrně přísně nařízeného pokutového kopu a dost možná nebýt jí, Rostov by dokázal i srovnat. To se mu ale ani přes první dvě branky Jevgenije Starikova v sezoně nepodařilo a před posledním kolem se propadl na třináctou, tedy barážovou, pozici. Z té naopak unikl Perm, jenž se přiblížil záchraně. Sledujte i nadále naše přenosy z ruské nejvyšší fotbalové soutěže. Já vám děkuji za pozornost a přeji pokud možno bezpečný pátek. (16:57:11)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Amkar v posledních vteřinách drží míč daleko od své branky.
     
    90+3
    Rostov právě vstřelil branku!
    Toto střídání se Miodragu Božovićovi opravdu povedlo. JEVGENIJ STARIKOV si nikým nehlídán naběhl na Polozem přistrčený centr Kangy od rohového praporku a překonal Geruse.
     
    90+2
    Rohový kop pro Rostov.
     
    90+1
    Rostov dostává na zázrak čtyři minuty.
     
    90
    Začala poslední řádná hrací minuta utkání.
     
    88
    Rostov se teď přitlačil na útočnou polovinu, ani jednou ale Geruse neohrozil a nevypadá to, že by to do konce utkání ještě stihl. Stát se sice může cokoliv, hosté by ale k tomu potřebovali velice rychlý gól.
     
    87
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Blagoj Georgijev, přichází Sergej Volkov.
     
    87
    Georgijev zul kopačku a kráčí do kabin. Amkar bude za chvíli střídat, Rostov v útoku.
     
    86
    Georgijev za velkého aplausu opustil hřiště na nosítkách.
     
    85
    Přese všechno má trenér Amkaru Rustem Chuzin k dispozici ještě jedno střídání a možná jej využije právě teď, kdy to nevypadá dobře se strůjcem vítězství jeho týmu Georgijevem.
     
    84
    I když při pohledu na dlouhé nákopy a snahu rozhodnout čtvrtým gólem to tak nevypadá.
     
    82
    Gerus dobře pošetřil čas a místo chycení míče si vybral odkop. Perm teď bude kouskovat hru a co nejvíce natahovat prodlevy.
     
    81
    Alexandr Gaţcan doprovodil jeden z výroků hlavního arbitra párem ostřejších slovíček a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    81
    Georgijev se opět opakoval s centrem na přední tyč, Pletikosa tentokrát mohl zůstat v klidu – míč letěl jen do boční sítě.
     
    80
    Pikuščak malou chviličku po svém příchodu na hřiště mohl definitivně rozhodnout o výsledku, Xulu ale před ním Sirakovův centr posunul na roh! Nechybělo málo a byl by z toho vlastní gól.
     
    79
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Martin Jakubko, přichází Igor Pikuščak.
     
    78
    Obrana Amkaru se bez svého vůdce rozestoupila a nedokázala zareagovat na nezištnou přihrávku ze středu pole, která byla nakonec příliš dlouhá pro Holendu. Jeden z jeho spoluhráčů se totiž zapomněl v ofsajdu, on sám ale vybíhal z dobré pozice a dezorientovaná obrana domácích tak měla velké štěstí.
     
    77
    Hráči Permu začínají polehávat na trávníku a dobře ví, co dělají. Bělorukov musel být po střetu s Kangou dle sudího Nikolajeva ošetřen a domácí tak opět čeká hra v deseti. Jejich kapitán je ale v pořádku a podle tradice tohoto utkání bude za chvíli opět vpuštěn do hry.
     
    76
    S největší pravděpodobností přijde na hřiště v domácím dresu Pikuščak.
     
    75
    Burmistrov se nakonec protlačil ke svému snu a vystřelil v šestnáctce, Pletikosa ale jeho pokus zpoza Kisenkova nadvakrát utlumil.
     
    75
    Gaţcan si vyměnil míč s Margasovem a pak jej poslal do šestnáctky, Starikov se s ním ale nedokázal srovnat.
     
    74
    Holenda si i proti třem protihráčům zpracoval míč, pak jej ale nepřesně rozdal. Z toho mohla vzejít další obrovská šance hostí.
     
    73
    Georgijev podruhé v zápase zkusil centr pod břevno na přední tyč a Pletikosa musel opět spěchat, aby stihl míč vyrazit! Sebevědomí bulharského záložníka je ohromné.
     
    73
    Jakubko v šestnáctce vyhlavičkoval míč do vzduchu a do úzkých tím dostal Xulua, jemuž se podařilo zasáhnout jen na rohový kop.
     
    72
    V těchto momentech se ukazuje, jaká je škoda necitlivého rozhodnutí sudího Nikolajeva u penaltového momentu. Utkání mohlo být ještě mnohem dramatičtější.
     
    71
    Bělorukov za sebe ve vlastní šestnáctce nebezpečně prodloužil míč a mohl blahořečit svým spoluhráčům, že jeho menší zaváhání odklidili ven z pokutového území. Holenda se Starikovem totiž opět čekali na svou kořist.
     
    70
    Vassiljev si narazil o protihráče, pak se pokusil k centru donutit Burmistrova, ten ale zvolil kličku do dvou protihráčů a Perm na chvíli ztratil míč.
     
    68
    Kanga sice svou nečekanou přihrávku Holendovi do běhu myslel dobře, její realizace se mu ale příliš nepovedla a Gerus si tak s přehledem vyběhl pro míč.
     
    68
    Georgijev za doprovodu lékařů odešel ze hřiště, okamžitě po navázání hry mu ale sudí Nikolajev povolil návrat na hřiště.
     
    67
    Zdravotní problémy má Georgijev, jenž podstoupil ve středovém kruhu souboj s Beljajevem a vyšel z něj s menší modřinou.
     
    65
    Rostov je najednou jako politý živou vodou, hlavně Holenda do jeho hry přinesl bojovnost a zápal pro hru.
     
    64
    Rostov právě vstřelil branku!
    Ještě ale zdaleka není rozhodnuto. O snížení se postarali dva střídající hráči Rostova. Holenda se na hranici pokutového územní protlačil k centru přes Semjonova, Šešukovovi se sice nepovedlo zakončit, nevědomky ale aspoň zpracoval míč pro JEVGENIJE STARIKOVA, jenž z voleje střelou do horní poloviny branky překonal Geruse.
     
    63
    Perm si dělá s Rostovem co chce. Toto vypadá na slastné vítězství.
     
    61
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Danko Lazović, přichází Jan Holenda.
     
    61
    Ten se Permu podařilo odvrátit.
     
    60
    Starikov ještě před střídáním vybojoval volný kop pro Rostov, sám si na Lazovićův centr z něj naběhl, avšak jeho pokus hlavou byl sražen na rohový kop.
     
    60
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Maxim Kanunnikov, přichází Nikita Burmistrov.
     
    59
    Na lavičce Rostova se již do hry chystá Jan Holenda. Stejně jako Starikovovi mu není co závidět, s tímto stavem už se bude jen těžko něco dělat.
     
    59
    Georgijevův centr na zadní tyč byl příliš vysoký, Semjonov se k hlavičce nedostal. Následuje odkop od branky hostí.
     
    58
    Margasov nastavil nohu Sirakovovi a může být rád, že není dalším hráčem se žlutou kartou.
     
    57
    Co se týká Cocişovy ruky, tak její odpískání byla opravdu velmi přísné. Perm měl velké štěstí, že byla penalta vůbec zapískána. Přímo se totiž nabízela zloba na Kolomejceva, jenž místo přihrávky pod sebe do jasné šance zvolil takové řešení. Nakonec vyšlo.
     
    56
    Rostovu se tak nepříjemně přiblížila baráž. Ještě jednou připomínám, že oba týmy v posledním kole hrají s dvěma nejlepšími celky sezony a i když může být po tomto kole rozhodnuto o titulu, nic jednoduchého je rozhodně nečeká.
     
    55
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Kolomejcev krásně prošel po levé straně, následně od koncové čáry trefil do ruky za chvíli střídajícího Cocişe a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil nejlepší hráč utkání BLAGOJ GEORGIJEV a i když Pletikosa odhadl směrem střely k pravé tyči, natahoval se marně.
     
    55
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Razvan Cociş, přichází Jevgenij Starikov.
     
    54
    Je nařízena penalta pro Perm!
     
    53
    Na hřiště se ve dresu Rostova chystá Starikov.
     
    52
    Brejk do otevřené obrany Permu se pokusil podniknout Lazović, jeho přihrávka pod sebe ale byla nadevše nepřesná a pouze doložila dnešní výkon srbského útočníka.
     
    51
    Ani pak se ale hosté nezbavili dotěrnosti soupeře, další centr na přední tyč odhlavičkoval Kanga.
     
    51
    Nepříjemný centr na přední tyč tentokrát musel vyboxovat sám Pletikosa.
     
    51
    Kolomejcev se elegantně vyhl protihráči a pak se pokusil zakončit z velké dálky, přes Xulua ale vybojoval jen rohový kop.
     
    50
    Hosté nadále útočí do sevřené obrany a ani jeden z jejich ofenzivních hráčů se ještě nedokázal utrhnout.
     
    50
    Hráčům ve druhé půli dělá terén ještě větší potíže, Georgijev se nezvykle na pravé straně dostal k míči a i když poslal dobrý centr, trochu se s ním ukvapil.
     
    48
    Kanga zakombinoval s Xuluem a následně poslal nadějný centr do šestnáctky, Gerus ale u něj byl první a nedovolil první zásah Rostova v utkání.
     
    47
    Perm se na začátek druhého poločasu dostal ke standardní situaci od postranní čáry, Georgijev si ale vybral jeden ze svých slabších okamžiků a do šestnáctky neposlal kvalitní centr.
     
    46
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Vitalij Djakov, přichází Siyanda Xulu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas záchranářského duelu mezi Amkarem Perm a Rostovem přinesl dvě branky. Hosté dvakrát neuhlídali bulharského záložníka Blagoje Georgijeva, jenž nejprve v sedmnácté minutě našel Alexandra Kolomejceva a o šest minut později i Martina Jakubka, kteří se oba ze svých šancí prosadili a dodali svému týmu jistotu. Hra je jinak vyrovnaná, bez vyložených šancí, snad jen Rostov zaostává v kombinaci. Tu ale hodně ovlivňuje terén. Druhý poločas začne cca v 16:04.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Semjonov bude v pořádku a zbytek prvního poločasu dohopsá klidně i po jedné noze.
     
    45+1
    Sám Pletikosa pak založil výkopem nebezpečnou akci u branky Permu, kde si ale pro míč vyběhl Gerus a vše vyústilo jen ve zranění Semjonova po střetu s Lazovićem.
     
    45+1
    Pletikosa musel rychle z branky, protože dobrý pas dostal Jakubko. Kdyby chorvatský brankář vystartoval jen o chvíli později, mohl by poté potřetí lovit míč ze své sítě.
     
    45
    Přidává se jedna minuta.
     
    44
    Hosté naprosto zapomněli na střed hřiště, kam si naběhl Vassiljev, jeho střela po nabití od Georgijeva ale nebyla přesná a Pletikosa tak bude odkopávat od své branky.
     
    44
    Djakov následně Georgijeva opravdu přidržel za dres a Bulhar tak rozehraje zajímavou standardní situaci.
     
    43
    Georgijevovi bylo nakonec umožněno proběhnout se podél postranní čáry. Bulharský záložník to ale s míčem neudělal zrovna šikovně, místo jistoty rohového kopu se pokusil o faul na něj, což mu nevyšlo.
     
    42
    Perm nadále pokračuje se svou hrou, Georgijev se ale momentálně nedostává k tolika míčům jako předtím a kromě Jakubka s Kanunnikovem tak Rostovu nehrozí žádné nebezpečí.
     
    41
    Georgijev poslal centr opět jen na přední tyč, kde si tentokrát jako první naskočil Jakubko, jeho pokus o prodloužení či zakončení na zadní tyč ale proletěl celým malým vápnem a protože jej nikdo nezasáhl, celá situace skončila jen odkopem od Pletikosovy branky.
     
    40
    Jakubko vybojoval rohový kop.
     
    39
    Jedním z možných problémů je i naprostá eliminace Kangy ze hry. Záložník z Gabunu na začátku utkání předvedl několik chytrých přihrávek, postupem času se ale vytratil ze hry a Rostovu to hodně chybí.
     
    38
    Pro Rostov to nadále vypadá směrem dopředu velmi špatně a tak by nemuselo překvapit, kdyby se jeho černohorský trenér Miodrag Božović rozhodl do druhé půle nasadit českého útočníka Jana Holendu.
     
    36
    Vassiljev předvedl úžasné zrychlení, díky němuž se dostal k centru od rohového praporku, Kanunnikov to ale při zakončení kvůli přítomnosti Kisenkova měl příliš složité a hlavičkoval vedle.
     
    35
    Rostov předvedl velice pohlednou kombinaci takřka na jeden dotek, Margasov pak ale u postranní čáry fauloval Sirakova.
     
    34
    Djakov se po ošetření vrátil na hřiště, hra opět pokračuje.
     
    33
    Maxim Kanunnikov ve vzdušném souboji neúmyslně bouchl levou rukou do obličeje Djakova a poměrně překvapivě za to dostal žlutou kartu.
     
    32
    Jakubko vypomohl obraně a u rohového praporku vybojoval míč. Slovenský útočník zatím hraje skvělý zápas to ne pouze díky tomu, že dal gól. Svým pohybem, dravostí a bojovností dělá Rostovu velké problémy.
     
    31
    Rostov je sice směrem dopředu bezzubý, teď ale již podruhé dostává možnost rozehrát míč z klidu.
     
    30
    Djakov se z půlící čáry pokusil překopnout vyběhnutého Geruse, ten by to ale do branky stihl, rána obránce Rostova navíc mířila mimo.
     
    29
    Podobně ostrý střet musel za chvíli na druhé straně podstoupit také Kanga, tentokrát se ale nepískalo. Naštěstí pro Rostov domácí tento útok do gólového konce nedotáhli.
     
    28
    Po jeho nevybíravém zákroku navíc bude Georgijev chvíli mimo hru.
     
    27
    V krátkém časovém rozmezí dostali pořádně naloženo Georgijev s Jakubkem a Vladimir Kisenkov za první zákrok právem dostal žlutou kartu.
     
    26
    Rostov samozřejmě musí začít okamžitě hrát, ale proti dobře připravené obraně Permu, která se teď často zajišťuje, to nemá vůbec jednoduché.
     
    25
    Trochu zůstává rozum stát nad tím, jak mohl Georgijev dostat tolik prostoru k centru. Již několikrát v zápase předvedl, že přesnost mu při centrech rozhodně nechybí.
     
    23
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Hosté se teď mohou chytat za hlavu. Poměrně jednoduchou situaci před svou šestnáctkou nedokázali vyřešit důrazným odkopem, Čerenčikov předal míč ke Georgijevovi, jenž tentokrát našel hlavu MARTINA JAKUBA, který svým čtvrtým gólem v sezoně navýšil vedení domácích.
     
    23
    Rostov s rostoucím časem začíná čím dál více praktikovat centry do šestnáctky, kde ale v drtivé většině případů není žádný z jeho hráčů. Gerus tak má zatím velmi jednoduchou šichtu.
     
    22
    U koncové čáry se dostal k míči Cociş, jeho kop se ale proměnil v poloviční střelu a poloviční centr, jenž proletěl metr vedle zadní tyče a našel si cestu za koncovou čáru.
     
    21
    Domácí doplatili na přílišnou komplikaci své akce a po faulu Kolomejceva se znovu budou muset stáhnout.
     
    21
    Jakubko se nakonec ihned po navázání hry vrátil na hřiště a po výkopu Geruse podniká společně se svými spoluhráči další útok.
     
    21
    Jakubko se nakonec bez cizí pomoci zvedl z trávníku a chtěl okamžitě pokračovat ve hře. Sudí Nikolajev jej ale nekompromisně poslal za postranní čáru a Perm pokračuje v deseti.
     
    20
    Jakubko se ve středovém kruhu srazil se Šešukovem a následně i Djakovem. Sudí Nikolajev gestikulací naznačil, že slovenský útočník bude potřebovat ošetření.
     
    19
    Po gólu okamžitě v Permu vyšlo slunce. Pro domácí je tak den hned dvakrát veselejší.
     
    17
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Georgijev poslal prakticky od postranní čáry krásný centr na zadní tyč, kam si naběhl ALEXANDR KOLOMEJCEV a poté, co překonal svého osobního strážce Margasova, chytrým zakončením poslal míč za marně se natahujícího Pletikosu.
     
    16
    Míč prvně Rostov odvrátil na přední tyči k Kolomejcevovi, jeho nepovedenou ránu z voleje ale obránci před Pletikosou i přes potíže zastavili a následně poslali hru daleko od své šestnáctky.
     
    16
    Teď ale domácí dostávají příležitost zahrozit z rohového kopu.
     
    15
    Rostov se po úvodní aktivitě zatáhl na svou polovinu a čeká na brejky. Permu zatím hra do plných příliš nevyhovuje a těží jen ze soupeřových chyb.
     
    14
    Kamešs díky ohromné bojovnosti odpálil míč Margasovovi a chvíli to vypadalo, že by mohl postupovat sám na branku, Pletikosa z ní ale včas vyběhl a případnou katastrofu tak zažehnal.
     
    13
    Sirakov se podél pravé lajny a následně i té koncové tlačil do šestnáctky, byl ale přibržděn Margasovem, díky čemuž mu míč utekl až do zámezí. Bulharskému obránci nepomohla ani následná stížnost u sudího Nikolajeva.
     
    12
    Kanga se pokusil přelobováním obrany poslat do šance Lazoviće, domácím obráncům ale vypomohl brankář Gerus a i když dostal Semjonova do úzkých, nakonec vše pro Perm dobře dopadlo.
     
    11
    Lazović si zpracoval míč daleko za domácí obrannou linií a byl mu v souladu s pravidly odpískán ofsajd.
     
    10
    Teď se ale Amkar dostal hned ke třem střelám. Prvně neprošel Kanunnikovův obstřel na zadní tyč, následně z otočky střílel Semjonov, ani jeho pokus ale neprošel a míč se odrazil k Georgijevovi, kterému se paradoxně střela nepovedla nejvíce ze všech a doputovala za koncovou čáru.
     
    9
    Míč si nakonec metr před šestnáctkou přichystal Kolomejcev, jeho rána nártem ale mířila doprostřed branky, kde s ní Pletikosa neměl sebemenších problémů.
     
    8
    Semjonovův dlouhý pas na Vassiljeva na poslední chvíli zastavil Djakov, jinak by domácí záložník šel sám na Pletikosu. Amkar se každopádně udržel u míče a pokračuje před Pletikosovou šestnáctkou.
     
    7
    Lazovićovi se nepodařilo odcentrovat přes Čerenčikova, od jehož nohou se míč odrazil ke Kangovi, který krásným halfvolejem z nějakých osmnácti metrů přestřelil branku. Střela se sice pěkně kroutila do pravého horního rohu Gerusovy branky, nakonec ale zaplavala nad.
     
    6
    Vassiljev dobře sklepl míč Kanunnikovi, ten se ale neprobil do šestnáctky a získal alespoň autové vhazování pro domácí. Po něm přiletěl centr na malé vápno, kde Jakubko zbořil Pletikosu a byl mu odpískán útočný faul.
     
    4
    Amkar se sice ještě nedostal před soupeřovu branku, při držení míče je ale o něco lepší.
     
    3
    Gerus ale chvíli poté musel ze své branky, přízemní centr Gaţcana ze strany ale pohodlně schoval pod své tělo.
     
    2
    Kanga převzal míč od Poloze a snažil se jej ještě do strany poslat Kisenkovovi, jenž už by dost možná šel sám na Geruse, díky dobré defenzivní činnosti Permu se ale k němu míč nedostal.
     
    1
    Na fotbalisty dnes v Permu čeká nepříliš dobře připravený trávník, který jim zajisté bude dělat hodně potíží.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Amkar Perm: Gerus – Sirakov, Bělorukov, Semjonov, Čerenčikov – Vassiljev, Georgijev, Kolomejcev – Kamešs, Kanunnikov, Jakubko.

    FK Rostov: Pletikosa – Djakov, Kisenkov, Beljajev, Margasov – Šešukov, Kanga, Cociş, Gaţcan – Poloz, Lazović.

    Rozhodčí: Nikolajev – Mosjakin, Děušev.
     
    První zápas devětadvacátého kola ruské Premier Ligy bude nadmíru zajímavý. Střetnou se totiž dva týmy, které ještě mohou společně uniknout z barážových bojů a stejně tak do nich ještě mohou společně spadnout.

    Domácí Amkar Perm momentálně sídlí s pětadvaceti body na třinácté pozici, která jako první zaručuje účast v záchranářském play-off. Pro tým, který naposledy vyhrál v polovině března proti poslednímu Vladikavkazu, ale ještě existuje jedna naděje. V první řadě si ale nesmí dovolit prohrát a musí doufat v to, že Volga Nižnyj Novgorod nevyhraje proti Zenitu Petrohrad.

    V podobné herní krizi je i Rostov, jenž se z vítězství v lize neradoval od začátku dubna a před deseti dny si doma připsal hořkou porážku, kdy mu až v prodloužení vzalo naději na finále národního poháru CSKA Moskva. Před tímto utkáním mají hosté mnohem lepší výchozí pozici – Perm na ně ztrácí jeden bod a vzhledem k losu posledního kola by se tak jakýkoliv bodový zisk pro Rostov mohl rovnat záchraně.

    Rostov totiž v posledním kole přivítá na svém hřišti možná v té době již jistého mistra CSKA, zatímco Perm pojede do Petrohradu a v tuto chvíli doufá, že ještě pojede bojovat o záchranu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Daniel Polách

    Branky: 17. Kolomejcev, 23. Jakubko, 55. Georgijev (pen.) – 64. Starikov, 90+3. Starikov

    Karty:   33. Kanunnikov (AMP) – 27. Kisenkov (RTV), 81. Gaţcan (RTV)


    FK Amkar Perm: Gerus – Sirakov, Bělorukov, Semjonov, Čerenčikov – Vassiljev, Georgijev (87. Volkov), Kolomejcev – Kamešs, Kanunnikov (60. Burmistrov), Jakubko (79. Pikuščak)
    FK Rostov: Pletikosa – Djakov (46. Xulu), Kisenkov, Beljajev, Margasov – Šešukov, Kanga, Cociş (55. Starikov), Gaţcan – Poloz, Lazović (61. Holenda)

    Rozhodčí: Nikolajev – Mosjakin, Děušev
    bahis siteleri