ESA Praha – Svítkov 0:2 (kon.) | Slavia Praha – Litvínov 3:0 (kon.) | Svítkov – Písek 6:1 (kon.)
Horní Bříza "A" – Karviná 1:2 (0:1 po s.s.) | Písek – ESA Praha 2:0 (kon.) | Horní Bříza "A" – Litvínov 3:0 (kon.)
Slavia Praha – Karviná 4:0 (kon.)
po s.s. (0:1)
TJ ZKZ Horní Bříza "A"
1:2 (1:1, 0:0 - 0:0)
S.K. Karviná
Neděle 19.05.2013, 12:00Finálový turnaj Ligy žen
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Horní Bříza se usadila v útočném pásmu, ale zatím se neprotlačila k ohrožení gólmanky Peslarové. Bojuje se především v prostoru u hrazení.
     
    01:07
    Karviná se dostala do útočného pásma, ale k ohrožení gólmanky Jandové se neprobila. Kupředu naopak v protiútoku uháněla Horní Bříza, ale dopustila se zakázaného uvolnění.
     
    01:37
    Zatím sledujeme oboustranně vyrovnané a opatrné utkání. Hráčky jako kdyby se teprve zahřívaly na provozní teplotu. Bojuje se především o střed pole, obě gólmanky zasahují minimálně.
     
    02:16
    Po delší době se přerušuje hra. Mohl z to zákrok gólmanky Peslarové, která si hravě poradila s dalekonosným projektilem. Vhazovat se bude po její pravici.
     
    03:05
    Jana Šimková se hnala za nahozeným míčkem do útočného pásma, ale u zadního mantinelu byla později než protihráčka. Kupředu uhánějí hokejbalistky Karviné.
     
    03:30
    Brankářka Jandová si teď připsala dva důležité zákroky. Vyrazila střelu Nikoly Gápové, jež zakončovala z pravého kruhu, a vzápětí si poradila betony i s dorážkou Daniely Němcové.
     
    04:45
    Nikola Moravjáková měla dostatek času a prostoru na to, aby z prostoru mezi kruhy zakončila zápěstím. Její projektil však proplachtil vedle levé tyčky brankářky Peslarové.
     
    05:40
    Před brankou Karviné teď bylo pořádně rušno, ale po nepřehledném závaru před brankou ani po střele Nikoly Moravjákové (HBR), jež pálila z mezikruží, míček za zády Kláry Peslarové nepropadl. Hráčka Horní Břízy je po přerušení hry vyloučena na 2 minuty za sekání.
     
    05:55
    Horní Bříza právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro Karvinou, jež inkasuje při vlastní přesilovce! Po Veronice Bucifalové se dostala k míčku VERONIKA VOLKOVÁ, jež tvrdě vypálila bez přípravy od modré čáry, a prostřelila gólmanku Peslarovou! Asistence: Veronika Bucifalová.
     
    06:49
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Za vysokou hůl si jde odsedět dvě minuty Sára Sadílková (KRV).
     
    07:03
    Gólmanka Peslarová opět potvrzuje, že dres české hokejové reprezentace obléká naprosto zaslouženě. Znovu odvádí skvělou práci, teď si připsala další úspěšný zákrok proti střele od modré čáry.
     
    07:54
    Při zkrácené přesilovce Horní Břízy mohla nerušeně zkusit štěstí z pravého kruhu úplně volná Klára Hudečková, ale o kousek minule vzdálenější tyčku.
     
    08:05
    Veronika Volková (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    08:45
    Tereza Štípková teď měla slibnou šanci, když měla dostatek prostoru v levém kruhu na nebezpečnou střelu. Gólmanka Peslarová se ale znovu vyznamenala, když byla dobře postavená, puk ztlumila hrudí a přikryla jej pod rukavicí.
     
    09:45
    Karviná právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Při přesilové hře se ujala červeného míčku VENDULA PŘIBYLOVÁ, která na turnaji prokazuje, že má velmi šikovné ruce a je po právu členkou hokejové reprezentace, když si srovnala míček na hůl a z levého kruhu nechytatelně vymetla vzdálenější horní růžek brány! Asistence: Nikola Gápová, Karolína Kovářová.
     
    10:29
    Dana Pelikánová, jež na turnaji nastupuje v zářivě zelené obuvi, pokazila rozehrávku, ale hráčky Horní Břízy toho nedokázaly využít, když nahození Veroniky Bucifalové skončilo u hole brankářky Peslarové.
     
    11:15
    Hra teď trochu pozbyla na atraktivitě, protože se bojuje především o střední pásmo a ani jednomu z týmů se nedaří vytvořit si souvislejší tlak.
     
    11:26
    Katka Kaplanová se ocitla u míčku a z levého kruhu zkusila střelou k přední tyčce zaskočit gólmanku Jandovou. Ta však měla dobrý výhled a puk ukryla ve své nastavené náruči.
     
    12:00
    První polovina skončila.
     
    Zatím sledujeme vyrovnaný hokejbal, který zatím nabídl především bojovnou podívanou. I přesto jsme na zimním stadionu v Litomyšli viděli dvě branky, když Horní Břízu poslala do vedení Veronika Volková a o vyrovnání se zasloužila Vendula Přibylová.
     
    12:01
    Začala druhá polovina.
     
    12:30
    Martina Krauzová trefila při rozehrávce ve středním pásmu jen před ní stojící Katku Kaplanovou, jež nabrala rychlost, dopravila míček do levého kruhu a nahodila jej před bránu, kde však operovaly jen hráčky Karviné.
     
    12:50
    Dana Pelíkánová teď o sobě dala hodně důrazně vědět, když se opřela do míčku na modré čáře a nadělala starosti brankářce Jandové, jež musela její nepříjemnou střelu těžkým zákrokem likvidovat!
     
    13:55
    Eliška Kosellková nabrala rychlost a dostala míček do útočného pásma, ale zde byla brzy odzbrojena přesilou protihráček. Hrát může Horní Bříza.
     
    14:30
    Brankářka Peslarová teď musela být na pozoru proti střele z levého kruhu, ale ta postrádala potřebnou přesnost. Opora Karviné tak jen sledovala, jak míček míjí její levou tyč a končí v rohu pásma.
     
    15:25
    Západočešky se s vervou pustily do dobývání útočného pásma, které sice nakonec získaly, ale neobešlo ser to bez prohřešku v podobě postavení mimo hru.
     
    15:44
    Nepřesnosti se dopustily také hráčky z východní části České republiky, když jejich dlouhé nahození skončilo jen na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    16:39
    Karviná se nastěhovala k brance svého soupeře a bylo z toho nebezpečí. Mohla za to Sára Sadílková, jež z pravého kruhu jen vyprášila výstroj u bližší tyčky číhající gólmanky Jandové.
     
    16:59
    Horní Bříze to znovu zaskřípalo při přechodu do útočné fáze, který se opět neobešel bez nahození, jež končí opět icingem. Buly po pravici gólmanky Jandové.
     
    17:30
    Klára Hudečková byla sice v prostoru před brankou dobře pokrytá, ale mazanou zpětnou nahrávkou našla volnou Martu Walicovou, jež si ale neseštelovala mířidla a vypálila nad horní tyčku.
     
    18:00
    Střídačka Horní Břízy si vyžádala oddechový čas. Předtím musela znovu zasahovat proti střele od modré čáry svou lapačkou gólmanka Jandová. Dvouminutový trest dostala Daniela Němcová (KRV) za vražení na hrazení.
     
    18:33
    Karviná si zaslouží velkou pochvalu za to, jakým způsobem teď hraje v oslabení. Daří se jí držet míček daleko od své gólmanky Peslarové, hlavně ve středu pole.
     
    19:00
    Opět musím pochválit Kláru Peslarovou, jež si poradila se dvěma projektily z hole Veroniky Bucifalové, jež nejdříve pálila z levého kruhu a vzápětí i z mírného )úhlu na levé straně, blíže brance.
     
    19:30
    Karviná se až na dvě střely, jež zlikvidovala spolehlivá Klára Peslarová, své soupeřky ze západu Čech k ničemu vážnějšímu ve vlastním oslabení nepustila.
     
    20:30
    Daniela Němcové po nahrávce Venduly Přibylové střílela z velmi dobré pozice před brankou, ale na gólmanku Jandovou si se svým projektilem nepřišla!
     
    21:38
    Vendula Přibylová (KRV) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    22:09
    Karviná se brání znovu velmi dobře. Teď nejenže vyhodila do útočného pásma, ale míček zde v obležení dvou protihráček udržela Martina Křupková, čímž ukrojila další cenné vteřinky z trestu svého týmu.
     
    23:15
    Základní hrací doba se pomalu chýlí ke svému konci a stav je stále nerozhodný. Pokud se na tom nic nezmění, budeme sledovat první prodloužení, jež se bude hrát pět minut. Když ani to jméno vítěze nepřinese, poběží se samostatná střílení.
     
    23:50
    Asi poslední ohrožení branky měla na svědomí Tereza Štípková, jež zkoušela zakončit z pravého kruhu, ale její rána byla zblokována do prostoru za brankou.
     
    24:00
    Základní hrací doba skončila.
     
    24:01
    Začalo prodloužení.
     
    24:38
    Andrea Nárožná teď odvedla kus dobré práce, když vyhrála přetlačovanou se svou protihráčkou u mantinelu a udržela míček v útočném pásmu. Ten však nakonec získala Karviná, jež míří kupředu.
     
    24:49
    Eliška Kosellková (KRV) – 2 minuty – krosček.
     
    25:07
    Klára Peslarová teď pomohla svému týmu při bránění, když odražený míček zalehla u své pravé tyčky a přerušila hru. Vhazovat se bude před její brankou.
     
    25:36
    Martina Křupková se vůbec nerozpakovala v prostoru levého kruhu a při vlastním oslabení ohrozila branku. Míček skončil u přední tyčky v náruči brankářky Jandové.
     
    26:00
    Opět skvělá práce hokejbalistek v modročervených dresech, když při vlastním oslabení vytrvale bušily do obranného bloku Horní Břízy. Ta se v přesilovce hodně trápí.
     
    26:55
    Karviná vůbec nedala Západočeškám "čuchnout", když velkou část svého oslabení strávila v útočném pásmu. Nyní už je kompletní, hraje se 5 na 5.
     
    27:56
    Míček se teď rychle stěhuje po umělé ploše od jedné branky ke druhé, ale ani jeden z týmů se nemůže protlačit do zakončení. I když ještě zbývá do konce prodloužení nějaký čas, tak to zatím vypadá na samostatná střílení.
     
    28:35
    Hráčky obou týmů jako kdyby si byly vědomy důležitosti okamžiku a hrají teď hodně opatrně. Na jejich hře je jasně vidět, že se bojí udělat chybu, jež by mohla mít katastrofální důsledek.
     
    29:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Drama vrcholí, o finalistovi rozhodnou samostatná střílení.
     
    Na každé straně se pojede po třech samostatných stříleních.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Nikola Moravjáková (HBR) se svým blafákem neuspěla, brankářka Peslarová v pozici ležmo zasáhla betony – 0:0.
     
    Katka Kaplanová (KRV) se velmi rozvážně rozeběhla a těsně před brankou zamíchala s míčkem, ale brankářka Jandová se rozhodit nenechala a zasáhla betony – 0:0.
     
    Veronika Bucifalová (HBR) nic nevymýšlela a zblízka vypálila, ale jen doprostřed brány, kde neměla problémy zasáhnout Klára Peslarová – 0:0.
     
    Nic nevymýšlela ani Vendula Přibylová (KRV), jež poslala míček přesně k pravé tyčce gólmanky Jandové – 0:1!
     
    Veronika Volková (HBR) svou ranou jen orazítkovala spojnici břevna a tyčky – 0:1.
     
    Tak nakonec se jede pět samostatných střílení. Daniela Němcová (KRV) zblízka se svou střelou neuspěla – 0:1.
     
    Martina Krauzová (HBR) také zazvonila na tyčku – 0:1.
     
    Martina Křupková (KRV) pálila zblízka, ale ani ona neuspěla – 0:1.
     
    Tohle je hodně smutné pro Horní Břízu, Kateřina Zikmundová (HBR) už zvedala ruce nad hlavu, ale trefila jen tyčku – 0:1.
     
    28:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým S.K. Karviná Autorem branky je VENDULA PŘIBYLOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Vyrovnanou bitvu rozhodla až v samostatných stříleních Vendula Přibylová, jež poslala Karvinou do finále, kde se o titul utká se Slavií Praha. o třetí místo si zahrají Horní Bříza a Litvínov. Nyní bude následovat zápas o umístění mezi Pískem a týmem ESA Praha. (13:07:29)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Volková (Bucifalová) – 10. Přibylová (Gápová, Kovářová), rozh. náj. Přibylová


    TJ ZKZ Horní Bříza "A": Jandová – Nárožná, Šimková, Moravjáková, Bartůňková, Zikmundová, Volková, Kulhánková, Krauzová, Štípková, Verbičová, Bucifalová.
    S.K. Karviná: Peslarová – Kovářová, Hudečková, Pelikánová, Kosellková, Kaplanová, Přibylová, Gápová, Křupková, Sadílková, Walicová, Němcová.
    bahis siteleri