ESA Praha – Svítkov 0:2 (kon.) | Slavia Praha – Litvínov 3:0 (kon.) | Svítkov – Písek 6:1 (kon.)
Horní Bříza "A" – Karviná 1:2 (0:1 po s.s.) | Písek – ESA Praha 2:0 (kon.) | Horní Bříza "A" – Litvínov 3:0 (kon.)
Slavia Praha – Karviná 4:0 (kon.)
konec
HC ŠD Písek
2:0 (2:0, 0:0)
HC ESA Praha
Neděle 19.05.2013, 13:00Finálový turnaj Ligy žen
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Brankářka Hůlková si připsala první zásah, když ztlumila míček, který byl nahozený z dálky, a rychle jej přikryla pod svou rukavicí, čímž přerušila hru.
     
    01:10
    Na druhé straně umělé plochy napřáhla ke střele v prostoru pravého kruhu Barbora Havlová, ale míček byl za letu zblokován mimo tři červené tyče.
     
    02:36
    Brankářka Berendová si teď připsala několik povedených zákroků, střelkyně ESY ji hodně zaměstnaly. Nejdříve pálila z velkého úhlu k přední tyčce Naďa Kastnerová a po chvíli střílela bekhendem z mezikruží Soňa Pelantová.
     
    03:19
    Gólmanka Berendová si nemůže ani na chvíli vydechnout, ESA má velký tlak a často se dostává do zakončení. Písecká maskovaná opora má určitě zvýšenou motivaci i díky tomu, že včera inkasovala od stejného soupeře hodně smolný gól.
     
    03:57
    Hezká kombinace ESY vyústila ve velkou šanci, když Anna Pokorná zahlédla ve středním pásmu nabíhající Barboru Havlovou, jíž adresovala za píseckou obranu nahrávku. Druhá jmenovaná zkusila na brankářku Berendovou kličku, ale neuspěla!
     
    04:35
    Písek se teď usadil v útočném pásmu a vehementně se tlačí do koncovky. Obrana ESY je ale pochopitelně proti a zatím se jí daří skoro všechny projektily blokovat.
     
    05:30
    Nyní se bojuje především o střední pásmo. Míček hodně rychle mění své majitelky a obě gólmanky jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    06:44
    Jihočešky teď získaly na svou stranu mírnou územní převahu, ale nedaří se jim přesunout hru od hrazení do palebných pozic, odkud by se pokusily překonat gólmanku Hůlkovou.
     
    07:03
    Písek právě vstřelil branku!
    Tým od řeky Otavy svou převahu přetavil ve vstřelení gólu a slaví těsné vedení! Mezi kruhy se dostala k míčku ERIKA MERGLOVÁ a poslala míček za záda Veroniky Hůlkové! Bez asistence.
     
    07:28
    Vyloučeny Hana Hanušová (ESA) za sekání a Věra Pančáková (PIS) za hrubost.
     
    08:10
    Na hrací ploše se při hře 4 na 4 objevilo více prostoru. Uvidíme, zda toho některý z týmů dokáže využít ve svůj prospěch. Píská se zakázané uvolnění Písku.
     
    08:32
    Eva Berendová v brankovišti Písku si teď zřejmě nechtěla komplikovat situaci, když si zpracovala holí pomalu letící míček a schovala jen až do přerušení pod lapačku.
     
    09:47
    Tak teď měl Písek pořádné štěstí! Gólmance Berendové sice vypadl míček z výstroje a jedna z hráček ESY jej dopravila do sítě, ale už předtím bylo pískáno. Branka neplatí!
     
    10:14
    Soňa Pelantová a celá ESA se teď hodně zlobí. Po oběhnutí brány zkoušela zasunout míček k přední tyčce a brankářka Berendová jej schovala pod výstrojí hodně blízko brankové čáry. Pražanky reklamují, že míček byl už za brankovou čárou.
     
    11:11
    Ohlášena byla poslední minuta první půlky. Míček se zdržuje především ve středním pásmu, kde o něj hrášky svádějí četné souboje.
     
    11:45
    Písek právě vstřelil branku!
    Tak tohle je hodně nepříjemné pro Pražanky, protože písecký úder přišel jako blesk z čistého nebe! Před brankou se při rychlém útoku objevila u míčku ERIKA MERGLOVÁ a svou druhou brankou rozjásala Písek! Bez asistence.
     
    11:51
    Hana Hanušová (KRV) dostala 2 minuty za sekání a Věra Pančáková (PIS) za hrubost.
     
    12:00
    První polovina skončila.
     
    12:01
    Začala druhá polovina.
     
    12:20
    Markéta Holanová teď nebezpečně zahrozila, když ji obrana Písku nechala trestuhodně volnou u branky. Gólmanka Berendová se ale roztáhla u své levé tyčky a míček nepustila za svá záda!
     
    13:52
    Hra 4 na 4 branku ani na jedné straně nepřinesla, obě potrestané hráčky už jsou zpět na umělé ploše. Hraje se nahoru – dolů, s minimem šancí.
     
    14:50
    Dita Svobodová se opřela do míčku na modré čáře, ale trefila jen výstroj hrášky před sebou. Písek ale zůstává v držení míčku i v útočném pásmu.
     
    15:50
    Písek se vydal kupředu v hojném počtu a chvíli podržel míček v útočném pásmu, kde se však k zakončení přes důslednou obranu ESY nakonec neprobil.
     
    16:55
    Hokejbalistky z hlavního města teď buší do obranného valu Písku, který ve vlastním pásmu zatím odolává, přičemž stále drží dvoubrankový náskok.
     
    17:50
    Hra teď hodně pozbyla na své atraktivitě. Sledujeme především tuhý boj o střed pole, kde se míček i hráčky obou týmů zdržují v těchto chvílích nejvíce.
     
    18:41
    Radka Kocourková zkusila štěstí v prostoru levého kruhu, ale střela jí vůbec nesedla a míček se jen pomalu došoural k přední tyčce, kde jej odklidila holí za bránu gólmanka Hůlková.
     
    19:30
    Písek nepouští ESU z jejího pásma,a i když se do zakončení příliš nedostává, tento obrázek hry mu za vedení 2:0 pochopitelně hraje do karet.
     
    20:45
    Radka Kocourková se s míčkem na holi nemazala a svižnou střelou z levého kruhu vyprášila betony brankářky Hůlkové, jež byla u přední tyčky připravena. Věra Pančáková číhala na dorážku marně.
     
    21:59
    Pavlína Kvíčalová (PIS) – 2 minuty – podražení.
     
    22:38
    Pro Písek je vyloučení sice komplikací, ale zatím brání dvoubrankové vedení bez větších problémů. Často získává míček a kouskuje tlak soupeře vyhozeními.
     
    23:33
    ESA se snaží ještě s nepříznivým stavem něco udělat, ale čas jí ubíhá velmi rychle. Zatím to vypadá, že Jihočešky oplatí Pražankám včerejší těsnou porážku.
     
    24:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Nakonec se může radovat Písek, který porazil pražskou ESU v zápase o umístění 2:0. Nyní proběhne předávání cen pro týmy, jež hrály o umístění. Vrchol turnaje, jímž bude boj o třetí místo a finále, začne brzy potom. Děkuji vám za pozornost, to je ode mě z Litomyšle pro tuto chvíli vše. Na shledanou (13:54:45)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 8. Merglová, 12. Merglová


    HC ŠD Písek: Berendová – Slámová, Belíčková, Kocourková, Popelková, Štedronská, Butulová, Pančáková, Rothová, Novotná, Kvíčalová, Turková, Merglová, Pletková.
    HC ESA Praha: Hůlková – K. Svobodová, Pokorná, Schoberová, Havlová, Holanová, Pellantová, D. Svobodová, Hanušová, Kastnerová, Pellarová.

    Rozhodčí: Radek Havelka, Jan Řezníček
    bahis siteleri