Dánsko – Gruzie 2:1 (kon.) | Uruguay – Francie 1:0 (kon.)
konec
Dánsko
2:1 (0:0)
Gruzie
Středa 05.06.2013, 20:15 • Nordjyske Arena (Aalborg) • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Výkon Dánska nebyl dobrý, přesto je z toho nakonec těsná výhra 2:1 nad Gruzií, kterou je třeba pochválit za sympatický výkon, jenž na hřišti v Aalborgu předvedli. Rozhodně se nemají za co stydět a při troše štěstí se z jejich pohledu mohl urodit daleko zajímavější výsledek. Takový je sport, takový je fotbal. Díky za pozornost a příště zase u kopané na počtenou. (22:13:02)
     
    Dobojováno. Tak nakonec se Dánsko po poměrně matném výkonu dočkalo vítězství. Nerodilo se však vůbec lehce. První poločas byl poměrně vyrovnaný a prakticky bez šancí. Ve druhé části už se přeci jen něco dělo. Skóre otevřel Dzarija a překvapení bylo na světě. Jenže pak vyrobil obrovskou hrubici gólman hostů a Pedersen vyrovnal. To Dány nakoplo a v samotném závěru zápasu překlopilo výsledek na svou stranu. Utěšenou trefou se prosadil Eriksen, když proměnil trestný kop.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Gigauri ještě inkasuje žlutou kartu za protesty.
     
    90+2
    Hraje se dalo od domácí brány. Gruzinci se sice ještě snaží nakopávat míče před Andersena, leč marně.
     
    90
    Nad plán se budou hrát ještě tři minuty.
     
    89
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se favorit dočkal a zřejmě tento zápas nakonec vyhraje, i když s velkými obtížemi. Domácí měli k dispozici standardku, které se ujal CHRISTIAN ERIKSEN a udělal to parádně. Zhruba z pětadvaceti metrů vymetl pravý horní růžek gruzinské svatyně. Dánové tak otáčí skóre a těsně před koncem vedou 2:1.
     
    85
    Hostující brankář musel jít do souboje s Corneliusem, vzešel z něj vítězně.
     
    84
    Dobrá střela v podání Pedersena. Ten je v závěru zápasu při chuti. Před vápnem prověřil technickou střelou Miginešviliho. Gruzinec ve svém pracovišti byl připraven.
     
    81
    Hosté se rázem musí bránit tlaku soupeře. Na vstřelení vítězného gólu mají Dánové ještě něco přes deset minut.
     
    79
    Dopusud nevýrazným domácím hráčům narostla křídla. Z dobré pozice pálil Makienok a brankář Gruzie musel zakročit. Tentokrát zasáhl úspěšně.
     
    77
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba hostujícího gólmana znamená vyrovnání. Miginešvili špatně rozehrál od své brány a našel přesně kopačky NICKLASE PEDERSENA. Pro něj nebyl problém dopravit míč do prázdné brány. Školácká chyba doposud jistého gólmana Gruzie. Domácí se tak dočkali a stav je 1:1.
     
    75
    Ještě jedno střídání připravil Morten Olsen. Poulsena střídá Makienok.
     
    74
    Na změny v sestavách je to po čtyřech na obou stranách. Do dějistě se ještě zapojí Gigauri, dohrál Daušvili.
     
    73
    Poulsen nasadil housličky Kašijovi a poté ihned odcentroval do vápna, kde byl připraven na střelu Schöne. Jenže mu nevyšlo ideálně zpracování míče a pro Miginešviliho tak žádné výrazné ohrožení jeho brány nepřišlo.
     
    71
    Dánsko stále není vůbec ve své kůži, prohrává proti houževnatému soupeři stále 0:1.
     
    70
    Hosté dvacet minut před koncem zápasu nebezpečně zahrozili po rohovém kopu. Na centr Daušviliho si naběhl Targamadze a mnoho nechybělo.
     
    68
    Hra se nám bohužel častým střídáním kouskuje. Tentokrát využil práva střídat kouč Kecbaja. Místo Ananidzeho nastupuje Lobžhanidze.
     
    66
    Především Dánsko poměrně rozsáhle zasáhlo do své sestavy a již čtyřikrát proběhla výměna. Uvidíme, co nový impuls kouče Olsena přinese.

    Roman Zajíček

    Branky: 77. Pedersen, 89. Eriksen – 53. Dzarija

    Karty:   56. Daušvili (GRU), 90+3. Gigauri (GRU)


    Dánsko: Andersen – Jacobsen, Okore, Bjelland, Poulsen (75. Makienok) – Zimling (12. Schöne), Stokholm (60. Kvist), Eriksen, Braithwaite (61. Pedersen) – Rommedahl (46. Krohn-Dehli), Cornelius. Trenér: Morten Olsen.
    Gruzie: Miginešvili – Chizanišvili, Chubutija, Kašija, Lobžanidze – Kobachidze, Kankava, Daušvili (74. Gigauri), Dzarija (63. Targamadze) – Ananidze (68. Lobžhanidze), Gelašvili (46. Maisuradze). Trenér: Temur Kecbaja.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)
    bahis siteleri