Česko – Portugalsko 1:4 (kon.)
konec
Česko
1:4 (1:1)
Portugalsko
Čtvrtek 06.06.2013, 19:00 • Cidade de Barcelos, Barcelos (POR) • Kvalifikace mistrovství Evropy do 19 let
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Dokonce mohlo být hůř! Portugalci se propracovali až do vápna Čechů, kde se do ohromné šance dostal Teixeira, ale v klíčový okamžik totálně selhal a poslal míč mimo.
     
    90+1
    Turecký arbitr Kalkavan nastavuje tři minuty!
     
    89
    Za ten druhý si Lukáš Juliš (CZE) vykoledoval žlutý kartonek.
     
    87
    Portugalsko právě vstřelilo branku!

    Míč si postavil BRUMA a nekompromisní střelou dovršil svůj hattrick – 1:4!
     
    87
    Závar před českou brankou končí smolně. Lukáš Juliš stáhl k zemi Bernarda Silvu a turecký rozhodčí nařídil POKUTOVÝ KOP!
     
    82
    Míč skončil v autu a Josef Csaplár se pokouší oživit ofenzivu. O zázrak se pokusí také Jan Shejbal, jenž nahradil Dominika Maška.
     
    80
    Portugalsko právě vstřelilo branku!

    Dovolím si říci, že české naděje právě pohasly. Přímočará akce po levé straně přinesla ovoce. Chytrý pas Rafaela zpracoval JOÃO TEIXEIRA a dělovkou zvýšil vedení svého týmu – 1:3!
     
    79
    Jejich akce skončila v zámezí a portugalský tým naposledy střídá. Ze hry odstupuje velmi aktivní Gonçalo Paciência, místo kterého nastupuje Edinho Júnior.
     
    71
    Domácí lavička využila přerušení a nachystala další střídání. Ze hřiště odstupuje Mané a konec zápasu dohraje Hélder Costa.
     
    64
    Portugalsko právě vstřelilo branku!

    Bohužel, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Nutno říci, že si o to Češi koledovali a byli po zásluze potrestáni. Svou druhou brankou poslal Portugalce do vedení BRUMA – 1:2!
     
    61
    Potrestán byl ovšem domácí hráč. Za protesty si odnesl žlutou kartu João Cancelo (POR).
     
    58
    Obrovská šance Portugalska! Peixeho svěřenci se prokombinovali až do vápna soupeře, kde se do obrovské šance dostal Mané, ale nepodařilo se mu využít stoprocentní příležitost!
     
    57
    Češi vzápětí podruhé vystřídali. Petra Nerada nahradil jeho jmenovec s osmnáctkou na zádech – Petr Ševčík.
     
    54
    Rohový kop Portugalců zahrával Teixeira a česká obrana poslala míč do autu. Toho využila portugalská lavička a hřiště opouští Francisco Ramos, jehož místo přebírá Bernardo Silva.
     
    49
    Míč našel Podstawského, jenž si míč zpracoval a ohrozil pozorného Zimu. Český brankář podržel svůj tým a Češi mohou zaútočit!
     
    46
    Trenér Csaplár udělal jednu změnu v sestavě. Do druhé půle nezasáhne Roman Wermke, jehož nahradí Zdeněk Linhart.
     
    45
    Sudí nastavuje jednu minutu!
     
    38
    Míč si postavil Rafael a parádní dělovkou ohrozil přímo Zimu, který se musel pořádně natáhnout, aby míč vyrazil! Rohový kop portugalského týmu...
     
    31
    Česko právě vstřelilo branku!


    I Portugalci dělají chyby a jednu z nich český výběr potrestal. Nejisté kombinace domácích využil Čermák, vybojoval míč a naservíroval ho LUKÁŠI JULIŠOVI, jenž se opřel do míče a Varela se natahoval marně – 1:1!
     
    20
    Portugalsko právě vstřelilo branku!

    Nedáš, dostaneš! Staré fotbalové přísloví se opět potvrdillo. Portugalci se postupným útokem prokombinovali až k velkému vápnu, kde Teixeira šikovně našel BRUMU, který prostřelil Zimu – 0:1!
     
    18
    Češi si po přímém kopu vybojovali rohový kop a připsali si první vážnější šanci zápasu! Pro centr Čermáka si došel Hýbl a pořádně zavařil Varelovi, jenž se vytáhl a zachránil svůj tým.

    Daniel Ryl

    Branky: 31. Juliš – 20. Bruma, 64. Bruma, 80. Teixeira, 87. Bruma (pen.)

    Karty:   89. Juliš (CZE) – 61. Cancelo (POR)


    Česko: Zima – Landovský, Chocholoušek, Simič, Hýbl – Nerad (57. Ševčík), Trávník, Čermák "C" – Wermke (46. Linhart), Mašek (82. Shejbal) – Juliš.
    Trenér: Josef Csaplár.

    Portugalsko: Varela – Cancelo, Figueiredo "C", R. Silva, Rafael – Ramos (54. B. Silva), Podstawski – Bruma, Teixeira, Mané (71. Costa) – Paciência (79. Júnior).
    Trenér: Emilio Peixe

    Rozhodčí: M. Kalkavan – V. Narinç (oba TUR), M. Culum (SWE)
    bahis siteleri