Francie – USA 1:1 (kon.) | Kuba – Nigérie 0:3 (kon.) | Španělsko – Ghana 1:0 (kon.)
Portugalsko – Jižní Korea 2:2 (kon.)
konec
Francie
1:1 (0:0)
USA
Pondělí 24.06.2013, 17:00 • Ali Sami Yen Stadium, Istanbul • Mistrovství světa U20
Předzápasové kurzy
     
    V nevýrazném utkání končí střet Francie s USA dělbou bodů za remízu 1:1. Po nepříliš pohledném prvním poločase se jako první prosadila po úspěšně proměněném pokutovém kopu Sanoga Francie. Ta byla po většinu utkání lepším celkem a když navíc Areola chytil penaltu Gilovi, zdálo se, že výběr Pierra Mankowského zvítězí. To se však nestalo. V 85. minutě totiž Digne po přímém kopu smolně namazal Cuevasovi, který zamířil přesně, a tak uzavřelo na konečných 1:1. (18:53:45)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě před rozehráním Axela Nganda je v pokutovém území odpískán faul, a tak duel velmi pravděpodobně skončí remízou.
     
    90+1
    O'Neill odvrací rychlou akci a následný centr Nganda na rohový kop.
     
    90+1
    Druhý poločas dnešního utkání je nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Pogba posunul na Digneho, který z levé strany nepříjemně odcentroval. Míč jen tak proskočil pokutovým územím, ale nikdo ze spoluhráčů v modrém drese ho nedokázal zakončit.
     
    88
    Přímý kop rozehrál do pokutového území Paul Pogba, ale bohužel pro něj ho Sanogo na trávníku nezastavil.
     
    88
    Faulován byl na levé straně jeden z hráčů Francie, ale přímý kop si musí počkat. Joya totiž nejprve odejde ze hřiště a na něm jej nahradí Lopez.
     
    85
    Američané právě vstřelili branku!
    Po přímém kopu máme vyrovnáno! Francouzský tým vůbec nezvládl bránění přímého kopu, který přiletěl do vápna skoro po zemi. Digne nešťastně posunul na DANIELA CUEVAS, který vyrovnává!
     
    84
    Sarr zastavil za hranicí pravidel Rodrigueze, a tak tu je další žlutá karta.
     
    83
    Uvidíme dvě žluté karty. Ve vzájemném souboji Pogba-Joya to hodně jiskřilo, a tak sudí Vera uklidňuje situaci.
     
    81
    Skvěle to udělal v defenzivě Pogba, který s velkým klidem na kopačce prošel přes tři hráče soupeře a vysloužil si potlesk stroze zaplněných tribun v Istanbulu.
     
    79
    K vidění mohl být třetí pokutový kop utkání, ale tentokrát sudí Vera nechává hru pokračovat. Yedlin si to namířil přes Digneho do vápna, kde upadl, ale bez úspěchu.
     
    79
    Umtiti vidí za faul na vlastní polovině žlutou kartu.
     
    78
    Rychlou akci svěřenců Taba Ramose odcentroval z pravé strany Yedlin na Rodrigueze, který ihned vypálil, ale jeho tečovanou ránu Areola dostává na rohový kop.
     
    77
    USA střídá. Neviditelný Villarreal odchází a na jeho místo přichází Cuevas.
     
    77
    Moc pěkně to sehrála Francie a jen s velkou smůlou to není o dvě branky. Dlouhý pas za obranu našel Sanoga, který si míč skvěle zpracoval, ale v zakončení upadl, a tak míří mimo!
     
    76
    Z velké dálky to na Codyho Coppera zkusil střelecky Paul Pogba, ale na brankáře USA nevyzrál. Ten jeho ránu do středu branky chytá.
     
    74
    Francouzské střídání číslo dvě. Bahebecka nahradí Jordan Veretout.
     
    72
    Americký rohový kop z pravé strany byl rozehrán na Joyu, který zpětným centrem do vápna hledal spoluhráče. Míč z jeho pravé nohy ale přeletěl klubko těl a končí bez vyrušení v zámezí.
     
    69
    Pěkná kombinace celku Pierra Mankowského šla po zemi na levou stranu, ze které bleskově centroval naběhnutý Digne. Jeho ostrý míč ale Sanoga přeletěl.
     
    67
    Francie mohla zareagovat druhou brankou! Před hranicí pokutového území si s míče pohrál Bahebeck, udělal krok vpřed a vypálil. Jeho dělovka pravačkou končí na horní tyči!
     
    66
    Jenže Gil penaltu kopl velmi špatně. Zkusil to k levé tyči, ale svůj pokus nenamířil přímo k ní, a tak slaví úspěch Alphonse Areola! Stav tedy zůstává nezměněn.
     
    65
    Uvidíme druhý pokutový kop dnešního utkání! Tentokrát ji bude zahrávat USA. Mario Lemina nešikovně srazil ve vápně Rodrigueze, a tak je vyrovnání ve vzduchu.
     
    63
    Z přímého kopu to z velké vzdálenosti zkusil Bahebeck přímo na branku, ale Cropper zasahovat nemusí. Útočný hráč Troyes pálí vysoko vysoko nad.
     
    62
    A znovu byl ve hře Geoffrey Kondogbia. Vysoký středopolař Sevilly byl faulován Sortem, který vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    61
    Kondogbia posunul v postupném útoku míč na levou stranu na Digneho, jenže ten si jej až příliš předkopl, a ten tak končí až v zámezí Ali Sami Yen Stadium.
     
    59
    Francouzský tým dlouhou kombinoval ve středu hřiště a postupně nudnou kombinací uspával soupeře. V tu ránu ale přišel pas od Nganda na Sanoga, který se z ničeho nic ocitl sám před brankářem Cropperem. Ve stoprocentní šanci zasahuje brankář USA fantasticky, když útočníka AJ Auxerre vychytal skvěle rukavicí.
     
    56
    Po slibném úvodu druhé půle je k vidění prakticky stejný obrázek, jaký byl k vidění po celý první poločas. Tedy aktivní, avšak ve finální fázi nepřesná Francie a nevýrazný výkon soupeře z USA. Lemina skvěle odstavil na vlastní polovině od míče Joyu.
     
    54
    Na útočné polovině USA si nevyhověl Villarreal s nabíhajícím Gilem, a tak nemusí obrana soupeře reagovat. Opuštěný míč v klidu rozehrává Areola.
     
    52
    Pogba otevřel prostor pro Foulquiera, jenže ten z dobré pozici na pravém křídle centruje pouze na Oceguedu. Stoper USA tak bez potíží odpaluje balon do bezpečí.
     
    50
    Nyní tak ztrácí tým trenéra Ramose jednu branku, ale ihned se tlačí před branku. Dlouhý centr hledal Villarreal, ale před ním stačil odehrát na jedničku Umtiti.
     
    48
    Francie právě vstřelila branku!
    YAYA SANOGO míří z penalty přesně a i se když Cropper hodně snažil a na míč si sáhl, tak inkasuje. Prudká střela k pravé tyči končí v síti a celek Pierra Mankowského vede 1:0!
     
    49
    Uvidíme pokutový kop pro Francii! Foulquiera srazil neomaleně Torre, tak sudí Vera neváhá a ukazuje na bílý puntík.
     
    47
    První střelu druhé půle vyslal na Croppera z levé strany útočný Bahebeck. Přízemní pokus ale brankář USA chytá.
     
    46
    Do druhého poločasu dělají oba celky jednu změnu ve své sestavě. Francie vymění Nganda za Thauvina a v dresu USA už neuvidíme Hernandeze, jehož vymění Sorto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V Istanbulu byl k vidění slabý první poločas. Francie v něm sice byla o poznání aktivnější, ale až na střelu Sanoga si velkou šanci nevypracovala. Zajímavé šance přineslo vlastně až nastavení, ve kterém se mohlo měnit skóre na obou stranách. To se však nestalo, a tak si na případné branky budeme muset počkat do druhého poločasu, který začne pravděpodobně v 18:01.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A ta málem znamenala první branku utkání. Nejprve se po centru z pravé strany málem prosadil Hernandez, který dostal do malého vápna skvělý míč. Hlavičkoval však nepříliš důrazně, a tak si Areola poradil. I brejk na druhé straně vypadal zajímavě, avšak bez zakončení.
     
    45+1
    První poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Lemina hledal na hrotu Yayu Sanoga, jenže ten je zastaven pro ofsajd.
     
    44
    Pogba zkusil překvapit obranu soupeře skvělým pasem za obranu na nabíhajícího si Foulquiera. Obránce Stade Rennes však na něj jen velmi těsně nedosáhl a akorát povalil reagujícího Croppera.
     
    42
    Thauvin měl na pravém křídle dostatek prostoru a času k přesnému centru, ale ten následně míří až za záda nabíhajících hráčů. Dignemu se vrátit míč do pokutového území nepovedlo.
     
    40
    Digne neubránil Gila, ale jeho centr do vápna není opět přesný. Míč zastavuje vracející se kapitán Paul Pogba. Svižný brejk Francie končí v zámezí.
     
    38
    USA kombinovalo na pravém křídle a už to vypadalo na ohrožení branky Alphonse Areoly. Nepřesnost před pokutovým územím ale tuto možnost hatí.
     
    36
    Nepřesnost teď střídala nepřesnost, a tak se toho moc zajímavého neudálo. Americký tým získal ve středu hřiště míč, ale místo útočného snažení si zahrála pouze obrana s brankářem Codym Cropperem.
     
    33
    To se potvrdilo hned o minutu později, kdy po nahrávce z levé strany mohl pálit Kondogbia. Záložník Sevilly ale ještě nahrál na Sanoga, který toho zády k brance moc nevymyslel a míč ztrácí.
     
    32
    V Istanbulu zatím není k vidění příliš kvalitní fotbal. Francie je na trávníku Ali Sami Yen Stadium o něco aktivnějším celkem, avšak ve finální fázi ji chybí větší rozhodnost.
     
    30
    USA šlo do slibného brejku po pravém křídle, kde Joya rychle vysprintoval přes Digneho. Ve vápně centroval na Hernandeze, ale míč zastavil vracející se Pogba. Francouzské zakončení si připravil po centru z levé strany patičkou Sanogo, jenže nebylo důrazné, a tak Cropper bez potíží chytá.
     
    27
    Francouzský útok po levé straně zakončení i přes nadějnou pozici nepřinesl, a tak tu byl brejk soupeře. Ten táhl Hernandez, jenže z pravé strany vysunul spoluhráče smolně do ofsajdu, a tak ani USA nezakončí.
     
    25
    Přímý kop Francie z pravé strany rozehrál do pokutového území levačkou Thauvin. Míč však z jeho kopačky končí hned na prvním hráči ve zdi, který ve výskoku odvrací.
     
    23
    Na straně druhé zastavil Rodrigueze čistým způsobem zadák Lyonu Umtiti. Od své branky tak v klidu rozehrává Alphonse Areola.
     
    22
    A opět ve slušné šanci svěřenci kouče Mankowského. Na levé straně dostal hodně prostoru Thauvin. Rychlý křídelník vypálil ze zhruba dvaceti metrů, avšak Cropperovu klec netrefil.
     
    20
    Možnost přečíslení Francie šla rychle ze středu hřiště na levé křídlo, kde si sbíhal Lucas Digne. Zadák OSC Lille ale přes obránce neprošel a navíc nevybojoval ani autové vhazování.
     
    18
    Skvělý Cropper! Po velké chybě v rozehrávce USA pálil bleskurychle na branku Yaya Sanogo a brankář Cropper musel ostrý projektil, který padal pod horní tyč, skvěle vyrazit nad!
     
    17
    Další možnost Francie. Thauvin doběhl se štěstím svoji první nepřesnou nahrávku a z levé strany pokutového území odcentroval. Míč mu ale na levačce příliš nesedl, a tak končí pouze u brankáře Croppera.
     
    15
    Američané na vlastní polovině opět úspěšně, když průnikovou přihrávku od Kondogbii zastavil v pokutovém území obránce Ocegueda.
     
    13
    Po faulu na Sanoga tu byl další přímý kop. Z levé strany jej rozehrál Bahebeck a k vidění byla slušná šance. Míč si na hranici malého vápna našel Pogba, který jen těsně přestřeluje.
     
    11
    První střelecký pokus si připisuje záložník USA Gil, který to na Areolu zkusil z levé strany. Vysoký míč končí zhruba dva metry od branky.
     
    10
    Přímý volný kop Francii vůbec nevyšel, když Lemina nahrál na kopačky soupeře, který si ale v brejku také moc nevyhověl, a tak hrají zástupce Evropy.
     
    8
    Přízemní akci cpal do vápna Bahebeck, ale Pogba jeho záměr nepochopil. To musel vyřešit faulem Lemina, kterému už utíkal záložník Gil.
     
    6
    Další slibnou akci dostal po narážečce s Bahebeckem do křídla Kondogbia, ale ten v nadějné pozici odcentroval pouze do zámezí za branku USA.
     
    5
    I nadále je výběr Pierra Mankowského aktivnějším celkem, avšak Cropper v brance USA zasahovat nemusel. Rychlou akci vpřed zabrzdil nepřesnou nahrávkou Paul Pogba.
     
    3
    První útočné akce Francie se nedaří dovést až do zakončení. Po Bahebeckově nahrávce a zblokovaném centru Digneho uvidíme první roh utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Areola – Foulquier, Sarr, Umtiti, Digne – Lemina, Pogba (C) – Thauvin, Kondogbia, Bahebeck – Sanogo.

    Trenér: Pierre Mankowski

    USA: Cropper – Yedlin, Ocegueda, O'Neill, Torre – Trapp (C), Joya, Gil, Hernandez – Rodriguez, Villarreal.

    Trenér: Tab Ramos

    Rozhodčí: Carlos Vera – Christian Lescano, Byron Romero (všichni ECU).
     
    Francouzský výběr trenéra Pierra Mankowského vstoupil do šampionátu pravou nohou, když v Istanbulu porazil Ghanu po bezbrankovém prvním poločase 3:1 a nakročil tak za postupem. Dobrým výkonem se ukázal zejména záložník Sevilly Kondogbia, který k jedné brance přidal i asistenci na branku Sanoga. Na straně druhé USA podlehlo v těžkém startu velkému favoritovi ze Španělska 4:1, a tak se dnes bude snažit o nápravu špatného startu.
     
    Hezký den při sledování utkání Mistrovství světa hráčů do 20 let! Dnes uvidíme utkání Francie – USA.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 48. Sanogo (pen.) – 85. Cuevas

    Karty:   79. Umtiti (FRA), 83. Pogba (FRA), 84. Sarrr (FRA) – 62. Sorto (USA), 83. Joya (USA)

    Neproměněná penalta: 66. Gil (USA), brankář Areola zneškodnil


    Francie: Areola – Foulquier, Sarr, Umtiti, Digne – Lemina, Pogba (C) – Thauvin (46. Ngando), Kondogbia, Bahebeck (74. Veretout) – Sanogo.

    Trenér: Pierre Mankowski

    USA: Cropper – Yedlin, Ocegueda, O'Neill, Torre – Trapp (C), Joya (88. Lopez), Gil, Hernandez (46. Sorto) – Rodriguez, Villarreal (77. Cuevas).

    Trenér: Tab Ramos

    Rozhodčí: Carlos Vera – Christian Lescano, Byron Romero (všichni ECU)
    bahis siteleri