Plzeň – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Chomutov – Vienna Capitals 5:4 (po pr.) | Tappara – Djurgården 2:3 (kon.)
Kärpät – Eisbären 0:4 (kon.) | JYP – HV71 2:1 (kon.) | Kuopio – Linköping 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Salzburg 0:4 (kon.) | HC Slovan – Sparta 2:3 (0:1 po s.n.) | TPS – Brynäs 3:2 (kon.)
Luleå – Hamburg 3:1 (kon.) | Färjestad – IFK Helsinky 4:2 (kon.) | Frölunda – Jokerit 4:0 (kon.)
Zürich – Ingolstadt 3:4 (kon.) | Fribourg – Liberec 5:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
EC Red Bull Salzburg
Úterý 13.08.2013, 18:00 • KAJOT ARENA, Brno • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:38
    Menší trest pro Kometu za příliš mnoho hráčů na ledě. Za katrem sedí Petr Mrázek.
     
    54:18
    Tak přeci jen se ještě urodila šance. Dočekalovu ránu Brückler vyrazil pouze před sebe, kde byl Jakub Svoboda. Brno má dnes i smůlu, útočník Komety netrefil kotouč ideálně a ten přeletěl horní tyč.
     
    52:01
    Vyloučení na obou stranách. Tomáš Svoboda je potrestán za podražení, Mühlstein za krosček.
     
    50:51
    Osmá přesilovka pro Kometu. Za katrem již sedí Michael Bolvin – krosček.
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 2658 diváků.
     
    45:11
    Přesilovka s číslem sedm. Kometa hrála nějaký čas bez brankáře, ale snížení se nekoná. Tak to zkusí tým Vladimíra Kýhose nyní, Lynch vyloučen za nedovolené bránění.
     
    42:25
    Přesilovka pro Kometu, již šestá. Za hákování je potrestán Mühlstein.
     
    40:53
    Průvan před brněnskou bránou málem znamenal bůra na druhé straně. Kristler příklepem trefuje boční síť. Poté prověřil Faltera Komarek, puk má brněnský brankář v lapačce.
     
    39:30
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Učebnicový gól do šatny. Obrana Komety nechala příliš mnoho prostoru GARRETTU ROE, který si z kruhů najel před osamoceného Faltera a střelou do levého horního růžku jej bez problémů překonal. Hostům to tam dnes padá prakticky z každé pozice. Tolik šancí jako Kometa nemají, přesto když je možnost o obrana Komety chybuje, nekompromisní trest přijde ihned. Asistence: Thomas Raffl, Andreas Kristler.
     
    36:06
    Dvojnásobná přesilovka Komety byla příliš statická, chyběl tomu pohyb a samozřejmě střelba. Navíc fauloval Kempný a inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Protože se mu verdikt sudího Poláka nelíbil, vyfasoval trest do konce utkání.
     
    35:06
    Už byli hosté ve čtyřech, dlouho to ale netrvalo. Manuel Latusa potrestán za hákování. Více jak minutu a půl si Kometa zkusí hrát proti třem protihráčům.
     
    34:39
    Brucker je však vyloučen za vysokou hůl a je tu přesilovka 5/3 pro Brno. Domácí si z toho tlaku vynutili další faul rakouského mančaftu.
     
    34:26
    Ostřelování hostující klece pokračuje, šance střídá šanci, ale pořád nic. Na kontě nula je i po střele Pivka, puk po jeho dorážce trefil Brücklerovo rameno, od něj se puk plazil po ledě do brány. Nedoplazil se.
     
    32:58
    Přesilovka pro Kometu. Brophey vyloučen za faul loktem.
     
    31:12
    Ani tohle není gól. Dvojice Svobodů pádila na jednoho obránce a samozřejmě Brücklera. Jak to asi dopadlo? Podobně jako v předchozích případech. Tomáš sice výtečně nabídl pocukrovanou přihrávku na svého jmenovce Kubu, ten střelou po zemi jen trefil roztáhnutého rakouského brankáře. Bernd znovu vytáhl něco ze svého brankářského kumštu, a že to stálo za to přátelé.
     
    25:26
    Ve vlastním oslabení ujel celé obraně rakouského týmu Vojtěch Němec. Penaltový specialista Komety zkusil svou tradiční kličku před brankářem, aby jej pohybem rozhodil, ale Brückler možná jeho fintu sledoval z televize. Lapačku přiložil na led a fantasticky zasáhl. Tak rakouský brankář dnes jednoznačně mužem utkání.
     
    24:05
    Další komplikace pro Brno. Vyloučen Jan Hanzlík za nedovolené bránění.
     
    23:19
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Vše začalo obrovskou šancí Komareka, který byl sám před bránou, ale přestřelil Falterovu bránu. To byla jako by předzvěst toho, co se dělo posléze. MANUEL LATUSA byl u levé tyče zcela volný a nad rameno brněnského gólmana trefuje přesně šibenici. Výstavní branka, se kterou mohl rodák z Ostravy jen těžko něco dělat. Asistence: Konstantin Komarek.
     
    19:04
    Mohlo být sníženo, ale co teď předvedl Brückler, to byl zákrok do zlaté helmy. Mladý útočník Jenyš vypálil z bezprostřední blízkosti rakouské brány, leč Brückler nastavil lapačku a parádním semaforem překazil Kometě radost.
     
    14:28
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Opět gól mezi betony Martina Faltera. Hosté si vytvořili přečíslení dva na jednoho a vedou v Brně již 2:0. Latusa přihrál před bránu na úplně volného DOUGA LYNCHE, který propálil domácího brankáře. Tomu kotouč vypadl z betonů, odrazil se od tyče a došoural se do brány. Nic na tom nezměnila ani snaha Jana Hanzlíka, který chtěl touš honem rychle vylovit, už to ale nestihl. Asistence: Manuel Latusa, Joe Motzko.
     
    13:55
    Prvním potrestaným hráčem Komety je Libor Pivko. Provinil se hrou vysokou holí.
     
    13:08
    Thomas Raffl vyloučen za hákování. Druhá přesilovka Komety v tomto zápase.
     
    11:38
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Už to hučí podruhé. První varování Kometě nestačilo, nyní už inkasuje. KONSTANTIN KOMAREK si najel z mezikruží na brněnskou bránu a střelou mezi betony překonává Faltera, který nestačil své chrániče zaklapnout. Signalizovaný trest se nebude ukládat, Sulzburg využil krátké výhody a jde do vedení. Asistence: Marco Brucker.
     
    10:55
    Pro změnu velká šance hostů. Takovou nenápadnou střelu vyslal Heinrich a trefuje Falterovo břevno. Domácí brankář vůbec nereagoval a ani nečekal, že ten puk půjde na bránu. Jen to v Brně zahučelo.
     
    09:07
    Domácí měli obrovskou šanci. Obránce Žižka si najel před bránu, která byla téměř prázdná. Jenže zkušený brněnský bek nedokázal puk uklidit do sítě. Jasná šance, ale v přesilovce se neujala.
     
    08:16
    První vyloučení zápasu. Potrestán je Cullen za krosček.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 12. Komarek (Brucker), 15. Lynch (Latusa, Motzko), 24. Latusa (Komarek), 40. Roe (Raffl, Kristler)


    HC Kometa Brno: Falter (Trvaj) – Hanzlík, Kováčik, Dlapa, Žižka, Kuboš, Hruška M., Kempný, Nosek – Mrázek, Pivko, Křivohlávek – T. Svoboda, Svoboda J., Hruška J. – Koreis, Burian, Dočekal – Němec, Káňa, Jenyš. Trenér: Vladimír Kýhos.
    EC Red Bull Salzburg: Brückler (Grancar) – Bolvin, Heinrich, Lynch, Milam, Mühlstein, Pallestrang, Brophey, Cullen, Komarek, Kristler, Brucker, Latusa, Motzko, Obrist, Raffl, Roe, Wahl, Welser, Konkardsheim. Trenér: Don Jackson.

    Rozhodčí: Martin Čech (Brno) Roman Polák (Rosice) – Tomáš Klein (Brno), Přemysl Skopal (Brno)

    Diváci: 2658
    bahis siteleri