Polsko – Moser Medical Graz 99ers 1:5 (kon.) | Poprad – Košice 3:5 (kon.)
konec
Polsko
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Moser Medical Graz 99ers
sk Sobota 24.08.2013, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť jasnú hernú prevahu rakúskeho Grazu 99ers, keď najskôr z prečíslenia skóroval Andy Sertich, ktorý zvýšil na 3:0 z grazského pohľadu. Následne sa v 49. minúte gólovo presadil Greg Day, ktorý bol v oslabení uvoľnený do útoku a zvyšoval už na 4:0. Čestný gól Poliakov po rýchlej prihrávkovej kombinácii v 50. minúte vsietil Dariusz Gruszka. Následne však ešte v 52. minúte zvýšil na konečných 5:1 pre Graz aktívny Daniel Woger.

    Po tomto zápase bol Tatranský pohár slávnostne odovzdaný hokejistom Grazu 99ers, ktorí suverénne triumfovali na tomto turnaji!

    Dovidenia pri poslednom zápase medzi domácim Popradom a hosťujúcimi Košicami už o 18:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:27:15)
     
    Rakúsky hokejový tím Moser Medical Graz 99ers sa stal jasným víťazom Tatranského pohára po troch výhrach a bez straty bodov!
     
    Najlepším brankárom turnaja sa stal Dany Sabourin (Graz 99ers)!
    Najlepším strelcom turnaja sa stal Greg Day (Graz 99ers)!
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sú hokejisti Tomasz Malasinski (Poľsko) a Greg Day (Graz 99ers)!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Spoza ľavého kruhu ešte tvrdo pálil Danieluk, no jeho delovka smerovala len mimo grazskej brány! Sabourin zasahovať nemusel.
     
    59:22
    Pri prieniku Grazu do útočného pásma čiaroví rozhodcovia jasne avízovali postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    58:46
    Tento zápas sa podľa môjho skromného úsudku už len dohráva. Graz sa tentokrát previnil zakázaným uvoľnením. Nasleduje vhadzovanie pred gólmanom Sabourinom.
     
    58:11
    Z pravej strany tentokrát pálil Moderer, no gólman Odrobny bol v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať naľavo od poľskej brány.
     
    57:36
    Z pravej strany po skvelej prihrávke od Moderera tvrdo pálil Lassen, no jeho delovku gólman Odrobny reflexívne vyrazil do bezpečia svojou lapačkou!
     
    57:06
    Hokejisti Grazu zovreli svojich súperov pred ich bránou, no Poliaci puk zachytili a následne sa previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Odrobnym.
     
    56:43
    Poliaci hrajú už v plnom počte a ihneď sa oslobodzujú. Graz je však zatiaľ pri hernej chuti a snaží sa ešte niečo vymyslieť.
     
    55:59
    Laszkiewicz tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Sabourin jeho strelu vyrazil pred seba. Tam chcel dorážať ešte Pasiut, no trafil len betóny ochrancu grazskej svätyne.
     
    55:24
    Malasinski zachytil nepresnú prihrávku od VanBallegooieho a následne puk vyhodil do bezpečného stredného pásma. Graz sa teda musí stiahnuť k vlastnej bráne.
     
    54:43
    Graz si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Wajda.
     
    53:55
    Momentálne sa hra presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov sa nedokáže ofenzívne presadiť. Tentokrát sa hokejisti Grazu previnili postavením mimo hry.
     
    53:05
    Poliaci hrajú už v plnom počte a v početnej nevýhode o jedného muža sa teda už dokázali ubrániť. Graz však stále ostáva v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    52:57
    Grazský Ganahl tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon smerovala len do náruče gólmana Odrobneho, ktorý svojim zákrokom prerušil plynulosť hry.
     
    52:10
    Hokejisti Grazu pokračujú v ofenzívnej aktivite počas svojej presilovej hry. Tentokrát z medzikružia pálil Coulombe, no jeho delovka bola napokon zblokovaná výstrojou gólmana Odrobneho.
     
    51:36
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov tri sekundy pred návratom Gorneho! Po niekoľkých vyrazených strelách Grazu sa k puku na ľavej strane dostal DANIEL WOGER, ktorý pekným švihom do hornej časti poľskej brány prekonal bezmocného Odrobneho. Asistenciu si pripisuje Andy Sertich.

    Branky a nahrávky: 50. Gruszka (Galant, Witecki) – 10. Day (Coulombe), 32. Lemieux, 46. Sertich (Kinasewich, Woger), 49. Day (Woger), 52. Woger (Sertich)


    Polsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz ("C"), Zapala, Malasinski – Laszkiewicz ("A"), Pasiut, Baginski ("A") – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.
    Moser Medical Graz 99ers: Sabourin (Stefaniszin) – Wiedergut ("A"), VanBallegooie, Lassen, Sertich, Lembacher, Reinthaler, Coulombe ("A"), Unterweger – Zusevics, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Strohmeier, Latendresse, Day ("C"), L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuka, Moderer.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Roman Bednár, Vladimír Snášel
    bahis siteleri