Polsko – Moser Medical Graz 99ers 1:5 (kon.) | Poprad – Košice 3:5 (kon.)
konec
Polsko
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Moser Medical Graz 99ers
sk Sobota 24.08.2013, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri poslednom hracom dni v poradí už 66. ročníka turnaja o Tatranský pohár!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si v poradí už piatom zápase Tatranského pohára zmerajú sily dva tímy – reprezentácia Poľska a rakúsky Graz 99ers.

    Turnaj o Tatranský pohár patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie podujatia športového charakteru na Slovensku – hrá sa v Poprade už od roku 1929. Je druhým najstarším turnajom v ľadovom hokeji v Európe (najstarší je Spenglerov pohár) a najstarším turnajom v ľadovom hokeji na Slovensku.

    66. ročník Turnaja o Tatranský pohár priniesol na popradský ľad štyri tímy:
    1. domáci tím HK Poprad (slovenská Tipsport extraliga)
    2. HC Košice (slovenská Tipsport extraliga)
    3. reprezentácia Poľska (Majstrovstvá sveta – divízia I.)
    4. rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers (Erste Bank Eishockey Liga)

    Reprezentácia Poľska bola založená v roku 1926 a už niekoľkokrát sa predstavila na Turnaji o Tatranský pohár. Poliaci momentálne účinkujú v 1. divízii Majstrovstiev Sveta – skupina B, kde v sezónach 2011/2012 a 2012/2013 obsadili striebornú priečku, ktorá však na postup nestačila (v predminulej sezóne bola pred Poľskom Južná Kórea a v minulej sezóne reprezentačný výber Ukrajiny).
    Poliaci prišli tentokrát do Popradu zabojovať o zisk prestížnej trofeje, no čaká ich pomerne silná konkurencia.

    Rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers založený v roku 1999 účinkuje v 1.rakúskej (tá je však aj nadnárodná) EBEL lige (Erste Bank Eishockey Liga). V sezóne 2012/2013 účinkovalo v EBEL lige 8 rakúskych tímov, jeden chorvátsky (Medveščak Zagreb), jeden český (Orlí Znojmo), jeden slovinský (Olimpija Ljubljana) a jeden maďarský tím (Székesfehérvár). Hráči Grazu 99ers sa v minulej sezóne po dobrom výkone v základnej časti (5. miesto) dostali do štvrťfinále, kde si zmerali sily proti celku Klagenfurter AC. Klagenfurter však vyradil Graz v sérii výsledkom 4:1 na zápasy a neskôr sa stal majstrom EBEL ligy.
    V Grazi účinkuje aj jeden útočník s rakúsko-slovenským občianstvom – Leon Konečný.
     
    1. zápas Tatranského pohára – Graz 99ers vs. HC Košice

    Už v úvode prvej tretiny boli oveľa aktívnejší hokejisti Grazu, ktorí poriadne hrozili pred košickou bránou. Práve vďaka tomu vsietili prvý gól po zakončení Grega Daya, ktorý zneškodnil gólmana Hyláka po poskytnutom trestnom strieľaní (za hákovanie od jedného z Košičanov). Následne sme mohli vidieť na strane Košíc niekoľko skvelých šancí, ktoré “smrdeli” gólom, no gólman Dany Sabourin má skvelú formu a zneškodnil aj najväčšie gólové príležitosti Košičanov. Po obrovskej chybe Košičanov v presilovej hre udrel Graz opäť. V 16. minúte sa po skvelej prihrávke od Wogera dostal až pred bránu Košíc Guillaume Lefebvre, ktorý nedal Hylákovi žiadnu šancu a zvýšil už na 2:0 z pohľadu Grazu. V závere úvodnej dvadsaťminútovky mohol vsietiť kontaktný gól Marek Slovák, ktorý mal k dispozícii trestné strieľanie po seknutí jedného z hráčov Grazu, no tento košický útočník nedokázal prekonať pozorného Sabourina.

    Aj úvodu druhej dvadsaťminútovky dominovali hokejisti Grazu, ktorí svoj náskok zvýšili na dvojgólový už v 23. minúte stretnutia, keď sa strelecky presadil Patrick Coulombe, ktorý si vychutnal gólmana Hyláka strelou do protismeru. V 29. minúte však Košičania dokázali pozviechať svoje sily a po peknej prihrávkovej kombinácii znížili na 1:3 po góle Dušana Pašeka, ktorý vymietol ľavý horný roh grazskej brány. Ešte v závere druhej tretiny (20. minúta) však hostia vsietili svoj štvrtý gól, keď sa po prihrávke od Lemieuxa ocitol v medzikruží osamotený Ryan Kinasewich, ktorý v presilovej hre bez problémov prekonal bezmocného gólmana Hyláka. Košičania mali k dispozícii aj veľa početných výhod, no tie napokon nedokázali využiť, keďže pozorná defenzíva Grazu na čele s gólmanom Danym Sabourinom bola v druhej tretine naozaj skvelá.

    V tretej tretine chceli košickí “oceliari” poriadne “pritlačiť na pílu”, no napokon sa im to mierne vypomstilo a v 50. minúte zápasu sa potvrdilo staré známe nepísané pravidlo – “nedáš – dostaneš!”. Po rýchlom grazskom protiútoku sa do útoku dostal Olivier Labelle, ktorý tvrdou delovkou z pravej strany prekonal gólmana Sabourina a týmto gólom zvýšil náskok Grazu už na 5:1. Poslednú gólovú bodku zápasu pridal v 54. minúte košický kanonier Richard Jenčík, ktorý získal skvelú prienikovú prihrávku na útočnú modrú čiaru od Mareka Slováka a následne si vychutnal gólmana Sabourina strelou do jeho protipohybu. V závere zápasu sa Košičania snažili ešte niečo vymyslieť, no napokon boli už neúspešní a často vylučovaní, čo im na ich hernom prejave nepridalo.

    Po riadnom hracom čase prišli na rad samostatné nájazdy (séria troch na každej strane), v ktorých sa rozhodovalo o zisku pomocného bodu do konečnej tabuľky. Napokon aj v tejto činnosti boli úspešnejší hokejisti Grazu, ktorí prekonali Hyláka dvakrát (Lemieux a Latendresse), zatiaľčo Košičania položili na ľad gólmana Sabourina len raz (gól Biceka).
    Graz v pozápasových samostatných nájazdoch vyhral výsledkom 2:1.

    Rakúsky tím Graz 99ers jasne dominoval v úvodnom stretnutí Tatranského pohára výsledkom 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) a následne vyhral aj v pozápasových samostatných nájazdoch v pomere 2:1.
     
    2. zápas Tatranského pohára – HK Poprad vs. Poľsko

    Úvodná dvadsaťminútovka tohto zápasu bola v úvodných sekundách len veľmi opatrná, no Poliaci dokázali prekvapivo gólovo udrieť už po 80 sekundách zápasu, keď domáci Kamzíci nechali veľa priestoru na ľavej strane. Tam si s pukom nakorčuľoval Leszek Laszkiewicz, ktorý nedal gólmanovi Sidorovi svojou delovkou žiadnu šancu. Popradskí hráči sa síce snažili vyrovnať a najväčšiu šancu mal po nepresnej rozohrávke gólmana Odrobneho domáci Samuel Mlynarovič, no ten napokon v 14. minúte trafil len hornú žŕdku poľskej svätyne, od nej sa puk odrazil len tesne pred bránkovú čiaru. Popradčanom ich ofenzívna snaha nepriniesla gólové ovocie, tak hosťujúci Leszek Laszkiewicz neváhal a prišiel na gólovú scénu opäť, keď si v 16. minúte vychutnal gólmana Sidora fantastickým bekhendovým blafákom z ľavej strany. Popradským Kamzíkom sa napokon podarilo vsietiť aspoň kontaktný gól na 2:1, keď sa v presilovej hre o jedného muža v 19. minúte gólovo presadil Arné Kroták, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu žiadnu šancu.

    Už od úvodu druhej tretiny sa popradskí hokejisti snažili niečo vymyslieť, no nedarilo sa im nájsť ten správny recept na pozorného gólmana Odrobneho a jeho dobre rozmiestnených obrancov. V 29. minúte stretnutia prišla pre Popradčanov studená sprcha v znení gólu Jakuba Witeckeho, ktorý využil mierne zaváhanie v popradskej defenzíve a po skvelej prihrávke od Dariusza Gruszku pálil nekompromisne z medzikružia. Gólman Sidor nemal v tomto prípade žiadnu šancu na úspešný zákrok, keďže mu puk pomedzi jeho betóny prešiel do popradskej brány. Popradskí Kamzíci však bojovali aj ďalej a stále sa nevzdávali, no napokon utrpeli ďalšiu ranu (38. minúta), keď sa po chybe v popradskej obrane dostal do samostatného nájazdu Marcin Kolusz, ktorý ťažil z prihrávky Tomasza Malasinskeho a napokon prekonal bezmocného gólmana Sidora. Oba tímy mali k dispozícii aj presilové hry, no tie napokon nedokázali využiť vďaka (kvôli) pozorným gólmanom na oboch stranách.

    V prvej desaťminútovke tretej tretiny sa na ľade nič vážne nedialo, no aktívnejší boli hráči Popradu, ktorí sa snažili vsietiť ešte nejaké góly a zdramatizovať tak tento zápas. V 53. minúte sa gólovo presadil Samuel Mlynarovič, ktorý prekonal gólmana Odrobneho nekompromisnou delovkou po prihrávke Arného Krotáka. O desať sekúnd neskôr sa však tvrdým faulom na hosťujúceho Patryka Wajdu previnil domáci Tomáš Sýkora, ktorý obdržal trest 5 minút plus do konca zápasu a poriadne oslabil popradský tím. Túto presilovú hru dokázali hráči Poľska využiť, keď sa v 55. minúte gólovo presadil Mikolaj Lopuski, ktorý dorážal puk do odkrytej popradskej brány a zvyšoval náskok Poľska už na 5:2. V posledných sekundách tretej tretiny hrali Popradčania v početnej výhode, no už nedokázali prekonať gólmana Odrobneho.

    Pozápasové samostatné nájazdy v hre o zisk pomocného bodu do konečnej tabuľky našli len jedného úspešného exekútora, ktorým bol domáci Samuel Takáč. Na strane Popradu to skúšali ešte dvaja hráči – Dávid Buc a Matúš Paločko, no tí nedokázali prekonať gólmana Odrobneho. Na druhej strane gólmana Sidora nezastrašil ani jeden z trojice Leszek Laszkiewicz, Grzegorz Pasiut a Krystian Dziubinski, a tak si Dušan Sidor pripísal aspoň tu čisté konto.

    Popradčania síce prehrali svoj úvodný zápas v Tatranskom pohári výsledkom 2:5 (1:2, 0:2, 1:1), no napokon aspoň dominovali v pozápasových samostatných nájazdoch najtesnejším rozdielom – 1:0.
     
    3. zápas Tatranského pohára – HC Košice vs. Poľsko

    Prvá tretina tohto stretnutia bola už od úvodných chvíľ veľmi zaujímavá, keď sa oba tímy snažili niečo vymyslieť, no až do 8. minúty to ostalo len pri streleckých zakončeniach. Vtedy vsietil prvý gól stretnutia košický Peter Sojčík, ktorý prekonal gólmana Odrobneho strelou spoza jedného z poľských hráčov, keď umiestnil puk ponad jeho pravé rameno. Poliaci však nenechali na seba dlho čakať a dokázali vyrovnať už v 11. minúte, keď sa k puku v medzikruží dostal Mikolaj Lopuski, ktorý nadruhýkrát dokázal puk umiestniť nechytateľne ponad ľavé rameno gólmana Hyláka. V 14. minúte však poľský tím oslabil Bartlomiej Pociecha, ktorý sa previnil faulom kolenom. Túto početnú výhodu hneď v 15. minúte využil košický kanonier Richard Jenčík, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu svojim príklepom z pravej strany žiadnu šancu a poslal Košičanov do vedenia 2:1. Následne sa Poliaci snažili vyrovnať výsledok prvej tretiny na 2:2, no už sa im to proti pozornému Hylákovi nepodarilo.

    V druhej tretine stretnutia boli Košičania oveľa aktívnejší ako ich súperi z poľskej reprezentácie, čo sa odzrkadlilo aj na ďalších dvoch góloch v sieti gólmana Odrobneho. Ešte pred oboma gólmi Košíc (v 26. minúte) sa však nepríjemne zranil košický obranca Radek Deyl, ktorý si pri svojom faule kolenom zranil ľavú nohu a po krátkom ošetrení putoval do kabín. Následne však košickí “oceliari” zabrali na plné obrátky a poriadne zaskočili poľský reprezentačný výber. Najskôr na 3:1 zvyšoval už svojim druhým gólom v dnešnom zápase Peter Sojčík, ktorý si po skvelej prijhrávkovej kombinácii vychutnal bezmocného gólmana Odrobneho. Následne v 40. minúte pridal štvrtý gól Košíc Tomáš Marcinko, ktorý bol skvelou prihrávkou od Biceka vysunutý dopredu a pekným švihom z ľavej strany si vychutnal poľského gólmana Odrobneho. Výrazne však treba pochváliť oboch brankárov a najmä Alexandra Hyláka, ktorý výrazne podržal slovenských vicemajstrov nad vodou.

    Tretia tretina dnešného stretnutia ukázala, kto je lepší. V úvodnej desaťminútovke poslednej dvadsaťminútovky sme mohli vidieť pomerne nudný hokej na oboch stranách, keď sa hráči Poľska snažili ešte niečo vymyslieť, no napokon už nedokázali nájsť ten správny recept na košického gólmana Hyláka. Naopak v 50. minúte podruhýkrát v zápase gólovo udrel Tomáš Marcinko, ktorý prekonal gólmana Odrobneho delovkou z medzikružia po odrazení puku na jeho hokejku. V 60. minúte sa napokon Košičania dokázali gólovo presadiť ešte raz, keď po skvelej prihrávke od Petra Bartoša rozvlnil sieť v košickej bráne Tomáš Hrnka. Poľskí reprezentanti sa počas celej tretiny snažili presadiť, no Košičanov výrazne podržal pozorný gólman Alexandr Hylák.

    V pozápasových samostatných nájazdoch boli však úspešnejší hokejisti poľskej reprezentácie, ktorí vyslali na ľad trojicu hráčov Laszkiewicz, Zapala a Malasinski. Tí dokázali vsietiť jeden gól v znení Laszkiewicza. Na košickej strane bola na ľad poslaná trojica Pašek, Matis a Hrnka, no ani jeden z nich nedokázal prekonať gólmana Odrobneho.
    Poliaci si teda z tohto zápasu odnášajú aspoň tesnú výhru 1:0 v samostatných nájazdoch v hre o pomocný bod do konečnej tabuľky.

    Košičania si teda po výhre 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) do tabuľky pripísali ďalšie tri body a v hre o zisk Tatranského pohára sa to poriadne zamotalo!
     
    4. zápas Tatranského pohára – HK Poprad vs. Graz 99ers

    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola zo začiatku veľmi opatrná, no v jej ďalšom priebehu sa už hráči oboch tímov poriadne osmelili, keď už v 8. minúte tohto zápasu sme mohli vidieť prvú potýčku medzi dvojicou Kuka, Moderer a domácim Kalusom. Následne sa oba tímy snažili vymyslieť aj niečo herné, nie len bitkárske, no brankári oboch tímov podržali svoje kádre až do ďalšej bitky, ktorá sa konala v 15. minúte, keď hráčom Grazu praskli nervy, no domáci Popradčania dokázali rakúskych hokejistov uzemniť k ľadu a tieto pästné súboje vyhrať. Erik Nitriansky porazil v súboji Oliviera Latendresseho a domáci obranca Štefan Fabian zdolal provokujúceho Oliviera Labelleho. Po mnohých vylúčeniach napokon prišiel aj úvodný gól tohto stretnutia, keď sa po nepresnej prihrávke jedného z popradských obrancov dostal k puku Kinasewich, ktorý našiel Tomáša Kuku. Ten nedal gólmanovi Srncovi žiadnu šancu a poslal Graz do vedenia 1:0 štyridsať sekúnd pred zvukom prvej sirény.

    V druhej tretine sme mohli vidieť enormnú snahu domáceho Popradu, ktorý sa snažil vyrovnať gólový účet tohto stretnutia na 1:1, no napokon sa to popradským Kamzíkom nepodarilo. Nervozita v hernom prejave Grazu sa už zmiernila a v druhej tretine sme neviedeli žiadne potýčky a ani ich náznaky potýčiek nevideli. Výrazne však treba pochváliť hosťujúceho brankára Sebastiana Stefaniszina, ktorý rovnako ako jeho kolega Dany Sabourin včera, podáva fantastický výkon a likviduje aj tie najväčšie šance popradských hokejistov. Oba tímy mali počas druhej dvadsaťminútovky k dispozícii aj početné výhody, no napokon z nich gól nepadol. Druhý úspešný zásah zápasu vsietil do popradskej svätyne v 33. minúte hosťujúci kapitán Greg Day, ktorý využil zaváhanie v popradskej defenzíve a po tvrdej delovke z pravého kruhu prekonal gólmana Srnca. Následne mali hokejisti Popradu niekoľko dobrých šancí na vsietenie kontaktného gólu, no už sa im to proti pozornej defenzíve Grazu nepodarilo.

    Tretia tretina tohto zápasu priniesla niekoľko zaujímavých momentov, keď najskôr na 1:2 z pohľadu domácich zvýšil v presilovej hre popradský kapitán Arné Kroták, ktorý poriadne potrápil defenzívu Grazu. Následne sa však už v 45. minúte dostal Graz opäť do dvojgólového vedenia, keď trestné strieľanie po hákovaní jedného z Popradčanov gólovo premenil Olivier Latendresse. V 53. minúte mohol vsietiť kontaktný gól domáci Gápa, no ten napokon puk namieril len do hornej žŕdky hosťujúcej brány. 54. minúta priniesla v zápase ďalšiu potýčku, do ktorej sa zapojila dvojica Lefebvre a Buc. V tejto situácii vyhral hosťujúci Lefebvre, ktorý takmer stiahol Bucovi dres. Už v 56. minúte však Popradčania napokon vsietili očakávaný kontaktný gól na 2:3, keď sa delovkou od modrej presadil Erik Nitriansky. V poslednej minúte hrali hokejisti Popradu v početnej výhode a skúsili aj hru bez brankára, no 31 sekúnd pred koncom zápasu ich gólom na 4:2 uzemnil Olivier Latendresse, ktorý poslal puk do prázdnej brány.

    V pozápasových samostatných nájazdoch sa v prvých troch sériách predviedli hráči Lemieux, Kinasewich a Latendresse na strane Grazu a Sýkora, Lapšanský a Kalus na strane Popradu. Po troch nájazdoch bol stav vyrovnaný – 1:1 vďaka gólom Kinasewicha a Kalusa. Následne skórovali kapitáni oboch družstiev – Arné Kroták a Greg Day, ktorí poslali hru nájazdy do štvrtej série. Tam jasne dominoval Samuel Mlynarovič a na druhej strane neuspel Daniel Woger. Popradčania teda vyhrali aspoň v samostatných nájazdoch o zisk pomocného bodu výsledkom 3:2.

    Rakúsky Graz teda dominoval aj vo svojom druhom zápase na Tatranskom pohári výsledkom 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) a v tabuľke má už 6 bodov. Popradčania pre zmenu vyhrali aspoň v pozápasových samostatných nájazdoch výsledkom 3:2.
     
    Tabuľka Tatranského pohára po druhom hracom dni:
    1. Graz 99ers – 6 bodov (skóre 9:4) – výhra a prehra v s.n. – 2:1, 2:3
    2. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 6:8) – výhra a prehra v s.n. – 1:0 a 0:1
    3. HC Košice – 3 body (skóre 8:6) – dve prehry v s.n. – 1:2 a 0:1
    4. HK Poprad – 0 bodov (skóre 4:9) – dve výhry v s.n. – 1:0 a 3:2
     
    Graz môže v tomto zápase (ak vyhrá) získať tri body a napokon bez straty sa stať jasným držiteľom Tatranského pohára!
    Ak však Poliaci zabojujú, tak sa to môže ešte zdramatizovať!
     
    Úvodné zostavy:

    Poľsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz ("C"), Zapala, Malasinski – Laszkiewicz ("A"), Pasiut, Baginski ("A") – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.

    Graz 99ers: Sabourin (Stefaniszin) – Wiedergut ("A"), VanBallegooie, Lassen, Sertich, Lembacher, Reinthaler, Coulombe ("A"), Unterweger – Zusevics, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Strohmeier, Latendresse, Day ("C"), L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuka, Moderer.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Roman Bednár, Vladimír Snášel.
     
    Hokejisti Poľska budú v dnešnom zápase hrať v klasickej bieločervenej kombinácii pod taktovkou trénera Igora Zacharkina.

    Hráčov Grazu bude v čiernooranžovej kombinácii koučovať tréner Mario Richer.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:13
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hráči Poľska, ktorí sa nakrátko stiahli k svojej bráne a odtiaľ sa snažia niečo vymyslieť. Následne sa však k puku v medzikruží dostal Greg Day, ktorý napálil puk do výstroje gólmana Odrobneho.
     
    00:58
    Woger tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch pozorného gólmana Odrobneho. Graz sa však stále drží pri puku.
     
    01:09
    Ryan Kinasewich tvrdo pálil z pravej strany a napokon vsietil gól, no ešte predtým sme počuli hvizd hlavného rozhodcu, ktorý avízoval hru Grazu v bránkovisku.
     
    01:41
    Konečný sa natlačil s pukom na pravé krídlo a tvrdo vypálil, no gólman Odrobny skvele zasiahol a puk napokon stihol zachytiť vo svojej lapačke.
     
    01:47
    Na druhej strane z ľavého krídla strieľal Lopuski, no jeho projektil gólman Sabourin videl dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    02:12
    Gólmana Sabourina tentokrát nadvakrát ohrozili obrancovia Wajda a Bryk, no strelu prvého menovaného grazský gólman vyrazil svojim betónom a zakončenie druhé zachytil vo svojej lapačke.
     
    02:50
    Pociecha preveril gólmana Sabourina strelou z pravej strany, no pozorný ochranca grazskej svätyne zachytil puk vo svojej lapačke a prerušil plynulosť hry.
     
    03:12
    Reinthaler nahodil puk do útočného pásma, no napokon sa k nemu dostali len poľskí obrancovia, ktorí ho zachytili pri zadnom mantineli. Následne uvidíme útok Poliakov.
     
    03:47
    O puk sa tuho bojovalo v strednom pásme, no napokon boli úspešnejší hokejisti Grazu, ktorí zéskali puk a momentálne sa snažia efektívne zaútočiť.
     
    04:12
    Graz je momentálne pri puku, no Poliaci sa pozične bránia a kvalitne forčekujú. Touto hrou nedávajú svojim súperom veľa priestoru na útok.
     
    04:52
    Puk sa presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov nie je momentálne aktívnejší. Hokejisti Grazu majú puk vo svojej moci, no nedokážu sa ofenzívne presadiť.
     
    05:19
    Z pravej strany pálil Gruszka, no gólman Sabourin puk zachytil vo svojej lapačke a následne ho rozohral. Graz sa po malej chvíli previnil zakázaným uvoľnením.
     
    05:52
    Z hranice pravého kruhu nekompromisne strieľal poľský kapitán Kolusz, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa brány Grazu 99ers.
     
    06:28
    Coulombe nahodil puk do útočného pásma, následne mu ho na modrú čiaru poslal jeden z jeho spoluhráčov a obranca Grazu z prvej pálil. Gólman Odrobny bol však v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    06:58
    Lopuski sa s pukom presúval po pravom krídle, no následne ho len omylom posunul smerom ku gólmanovi Sabourinovi. Ten ho radšej prikryl svojou lapačkou.
     
    07:26
    Hokejisit Grazu sú stále oveľa aktívnejší ako ich súperi, no tenotkrát sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa napokon bude vhadzovať pred gólmanom Sabourinom.
     
    07:53
    Zapala chcel po dobrej prihrávke od Malasinskeho spoza grazskej brány prekvapiť delovkou gólmana Sabourina, no napokon trafil len pozorného obrancu Lassena, ktorý puk zblokoval do rohu klziska.
     
    08:41
    Graz sa opäť snažil dostať do útočného pásma, no napokon sa mu to nepodarilo. Poliaci zachytili puk a stiahli sa pred gólmana Odrobneho. Na rade je útok Poliakov.
     
    09:17
    Po miernom zaváhaní v grazskej defenzíve sa k puku na ľavej strane dostal Baginski, ktorý tvrdo pálil z otočky, no napokon netrafil súperovu bránu. Následne od modrej strieľal Wanacki, no gólman Sabourin jeho zakončenie zachytil vo svojej lapačke.
     
    09:52
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Coulombeho sa k puku na ľavej strane dostal grazský kapitán GREG DAY, ktorý nahodil puk na poľskú bránu a ten napokon prešiel pomedzi Odrobneho betóny a rozvnil sieť v poľskej svätyni. Asistenciu si pripisuje Patrick Coulombe.
     
    10:29
    Hokejisti Grazu sa opäť snažili dostať pred gólmana Odrobneho, no tentokrát sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    10:43
    Ganahl tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Odrobny jeho strelu dobre videl a napokon puk zachytil vo svojej hrudnej výstroji.
     
    10:50
    Strelou z ľavej strany tentokrát skúšal šťastie Konečný, no gólman Odrobny bol v strehu aj tentokrát a puk zachytil pod svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    11:26
    Po skvelej prihrávke od Bryka z ľavej strany sa k puku pred Sabourinom dostal Laszkiewicz, no jeho teč z prvej napokon smeroval len tesne vedľa grazskej svätyne.
     
    11:54
    Zusevics tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon bola zblokovaná len na ochrannú sieť. Gólman Odrobny teda zasahovať nemusel.
     
    12:22
    Lopuski preveril švih vo svojej hokejke strelou z pravej strany, no gólman Sabourin jeho projektil dobre videl a puk vyrazil betónmi do rohu klziska.
     
    12:55
    Galant získal puk na ľavej strane a tvrdo pálil, no gólman Sabourin bol v strehu a hru prerušil dobrým zákrokom, keď puk ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    13:20
    Galant to po dobrej prihrávke od Gruszku skúšal aj spomedzi kruhov, no jeho delovka skončila zblokovaná betónmi gólmana Sabourina. Následne sa Graz dostal k puku.
     
    13:55
    Sertich nahodil puk smerom dopredu, no napokon bolo avízované zakázané uvoľnenie. Poliak Ciura však puk zachytil, Poliaci majú teda šancu zaútočiť.
     
    14:20
    Woger sa s pukom dostal až pred gólmana Odrobneho, následne v medzikruží našiel Lemieuxa, no jeho tvrdú delovku gólman Odrobny úspešne zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    14:45
    Hokejisti Grazu si mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po Sabourinovej pravici.
     
    15:10
    Coulombe opäť nahodil puk do útočného pásma, no následne sa k nemu dostali len Poliaci, ktorí zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    15:53
    Poliaci poslal puk cez všetky čiary a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Odrobnym.
     
    16:12
    VanBallegooie nahodil puk na poľskú bránu, no následne sa k nemu dostal pozorný Pocuecha, ktorý upokojuje tempo hry. Graz sa snaží navýšiť svoje gólové vedenie, no zatiaľ sa mu veľmi nedarí.
     
    16:55
    Spoza pravého kruhu pálil Kotlorz, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len za bránu gólmana Sabourina. Graz teda opäť smeruje do útoku.
     
    17:18
    Momentálne sa puk presúval zo strany na stranu, no napokon sa k nemu dostali hokejisti Grazu, ktorí očividne chcú založiť nejakú ofenzívnu akciu.
     
    17:46
    Na rad prichádza prvá presilová hra pre Poľsko. Na dve minúty si za napadnutie odchádza sadnúť grazský hráč Lefebvre.
     
    18:10
    Ganahl zachytil nepresnú rozohrávku Poľska na ľavej strane a následne puk vyhodil do bezpečného stredného pásma. Následne sa Poliaci snažia opäť usadiť pred gólmanom Sabourinom.
     
    18:51
    Od modrej tvrdo pálil Poliak Bryk, no jeho delovka napokon skončila odrazená od jedného z hráčov Grazu a následne od helmy gólmana Sabourina len mimo rakúskej brány.
     
    19:24
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Danieluk, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Sabourinom.
     
    19:54
    Zapala ešte tvrdo pálil z pravej strany, no napokon len tesne minul ľavý horný roh grazskej brány! Medzitým sú hokejisti Grazu 99ers už v plnom počte a dokázali sa v početnej nevýhode ubrániť.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla divákom veľmi zaujímavý hokej, keď už v úvode veľmi dravo vykorčuľovali hráči Grazu. Tí niekoľkokrát ohrozili bránu Poľska už v úvode, no napokon nedokázali prekonať pozorného gólmana Odrobneho. Podarilo sa im to až v 10. minúte zápasu, keď z nahodenia puku z ľavej strany od kapitána Grega Daya prekvapivo padol gól. Gólman Odrobny nevedel, kde má puk a následne ho nechal prejsť pomedzi svoje betóny do svojej brány. Následne mohli hokejisti Poľska odpovedať v presilovej hre, no už sa im to nepodarilo.

    Podarí sa poľskej reprezentácii zabrať a potrápiť dravých hokejistov Grazu?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:22
    Z pravej strany tvrdo pálil Malasinski, no jeho delovka napokon skončila len na dobre osadenej hrudnej výstroji gólmana Sabourina. Ten plynulosť hry následne prerušil.
     
    20:50
    Lemieux tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no napokon trafil len dobre postaveného gólmana Odrobneho, ktorý puk zachytil na svojej výstroji.
     
    21:06
    Poliaci si zahrajú v početnej výhode. Trest pre hráčsku lavicu Grazu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odpyká Unterweger.
     
    21:38
    Coulombe zachytil puk po nepresnej poľskej rozohrávke a následne ho poslal vyhodením cez všetky čiary až ku poľskej bráne.
     
    21:55
    Poliaci budú hrať v početnej výhode o dvoch hráčov. Za tvrdý faul kolenom na Mateusza Danieluka odchádza zo zápasu Lefebvre, ktorý dostal trest 5 minút + do konca zápasu. Danieluk sa pozviechal a za pomoci svojich spoluhráčov odkríval na striedačku.
     
    22:22
    Poliaci sa v úvode svojej dvojnásobnej početnej výhody snažili ofenzívne presadiť, no nepodarilo sa im to. Tvrdá strela Lopuskeho smerovala len na jedného z hráčov Grazu.
     
    22:55
    Lopuski to skúšal opäť spoza pravého kruhu, no jeho delovka bola napokon neúspešná. Gólman Sabourin puk zachytil na svojich betónoch a následne ho ešte rozohral.
     
    23:10
    Hokejisti Grazu hrajú už vo štvorici, no zatiaľ sa bránia veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa priestoru na potrebnú útočnú rozohrávku.
     
    23:55
    Kolusz tvrdo pálil z pravej strany, no nedokázal prekonať pozorného Sabourina, ktorý dobre zakročil svojimi dobre postavenými betónmi.
     
    24:35
    Poliaci sú stále v útočnom pásme, no momentálne predviedli len niekoľko tvrdých deloviek, prevažne od modrej čiary, ktoré však neohrozili priestor Sabourinovej brány.
     
    25:24
    Baginski bojoval o puk na ľavej strane, no napokon narazil na pozorného Kinasewicha, ktorý ho od puku odstavil a následne ho vyhodil do stredného pásma.
     
    25:46
    V oslabení sa hokejisti Poľska mohli dostať do prečíslenia, no napokon boli v postavení mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    26:01
    Gólman Sabourin tentokrát predviedol dva dobré zákroky, keď najskôr vyrazil strelu Galanta a následne zachytil vo svojej lapačke zakončenie od dobiedzajúceho Gruszku.
     
    26:50
    Ochranca grazskej svätyne – Sabourin sa musel opäť poriadne obracať, keď ho v závere poľskej presilovej hry zastrašil Wanacki, ktorý pálil z pravej strany, no gólman Grazu dokázal puk vyraziť. Následne strieľal aj Dziubinski, no Sabourin jeho projektil zachytil pod svojim telom.
     
    27:15
    Hokejisti Grazu sa v dlhom oslabení dokázali ubrániť, no stále sa hrá pred ich bránou. Poliaci sa nevzdávajú a snažia sa priniesť vyrovnávajúci gól.
     
    27:51
    Po nepresnej prihrávke od Kotlorza sa k puku pred poľskou bránou dostal grazský Kuka, no ten napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Odrobneho.
     
    28:12
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil poľský Laszkiewicz, no ten napokon trafil len dobre presunutého gólmana Sabourina do jeho hrudnej výstroje.
     
    28:28
    Gólmana Sabourina tentokrát Poliaci niekoľkokrát strelecky preverili ihneď po vhadzovaniach. Pozorný ochranca grazskej svätyne však puk dobre videl a vo všetkých prípadoch ho zachytil.
     
    28:34
    Mohli sme vidieť prvú potýčku, dokonca dvojitú v tomto zápase, keď sa do nej zapojili hráči Wajda – Moderer a Galant – Kinasewich. Druhá dvojica skončila nerozhodne, no v prvej úradoval Poliak Wajda, ktorý päsťou zložil na ľad Moderera!

    Nasledujú vylúčenia na oboch stranách.
     
    28:34
    Poľsko
    Galant – 2+2 hrubosť
    Wajda – 2+10 hrubosť a 10 min. za zhodenie rukavíc.

    Graz
    Kinasewich – 2+2 hrubosť
    Moderer – 2+2+10 za hrubosť

    Na rad prichádza presilová hra pre Poľsko.
     
    29:13
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Bryk, no jeho delovka napokon neohrozila pozorného gólmana Sabourina. Ten zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    29:55
    Laszkiewicz preveril gólmana Sabourina delovkou z pravej strany, no gólman Sabourin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    30:12
    Laszkiewicz chcel tentokrát gólmana Sabourina preveriť delovkou z ľavej strany, no ochranca grazskej svätyne bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    30:34
    Hokejisti Grazu sa dokázali ubrániť aj v ďalšej početnej nevýhode a pokračujú vo svojom dobrom hernom prejave. Poliakom sa momentálne nedarí.
     
    31:19
    Z ľavej strany tvrdo pálil Zapala, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za grazskou bránou. Následne sú pri puku hokejisti Grazu.
     
    31:40
    Graz dal gól!
    Graz sa z rýchleho protiútoku dostáva do dvojgólového vedenia! Po skvelej bekhendovej prihrávke z pravej strany od Latendresseho, ktorá síce bola zblokovaná, sa k puku na ľavom krídle dostal FRANCIS LEMIEUX, ktorý bol nebránený a prekonal bezmocného gólmana Odrobneho jednoduchou strelou. Bez asistencií.
     
    32:20
    Po úniku cez ľavé krídlo sa do zakončenia dostal Coulombe, no jeho delovka napokon skončila len na betónoch pozorného gólmana Odrobneho.
     
    32:34
    Na rad prichádzajú vylúčenia na oboch stranách. Po dve minúty za hrubosť si odsedia hráči Reinthaler a Lopuski, ktorí sa pochytili v strednom pásme.
     
    33:17
    Gólman Sabourin sa musel poriadne obracať! Po skvelej prihrávke z medzikružia od Dziubinskeho sa k puku na pravom krídle dostal Witecki, ktorý síce pálil z prvej, no napokon nedokázal prekonať dobre presunutého gólmana Grazu.
     
    33:58
    Ganahl si mierne nerozumel s Kinasewichom a následne prišiel Graz v útočnom pásme o puk. Poliaci už nedokázali vymyslieť niečo zaujímavé.
     
    34:15
    Graz pritlačil svojich súperov do ich obranného pásma. Poliaci následne zachytili puk, no previnili sa zakázaným uvoľnením.
     
    34:40
    Oba tímy hrali už v plnom počte, no na rade je presilová hra pre Poľsko. Hráčska lavička Grazu obdržala trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odpykať si ho ide Strohmeier.
     
    35:12
    Zapala po dobrej prihrávke od Wanackeho pálil z pravého krídla, no gólman Sabourin puk videl a strelu z prvej zblokoval svojou lapačkou do bezpečia.
     
    35:52
    Zapala poslal puk pred grazskú bránu na teč, no napokon sa Witeckemu puk nepodarilo tečovať. Hokejisti Grazu sa teda s prehľadom oslobodili.
     
    36:13
    Hráči Grazu sa bránia veľmi dobre a v závere svojho oslabenia sa napokon dokázali usadiť v útočnom pásme pred gólmanom Odrobnym.
     
    36:40
    Hokejisti Grazu sa dokázali ubrániť aj v tejto početnej nevýhode a okamžite sa natlačili pred gólmana Odrobneho, kde si puk takticky prihrávajú.
     
    37:06
    Strelou z pravej strany preveril gólmana Odrobnehop aktívny Woger, no ten bol napokon neúspešný, keďže poľský brankár zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    37:38
    Z medzikružia tvrdo pálil Gruszka, no jeho delovka bez teču smerovala presne na presunutého gólmana Sabourina, ktorý hru prerušuje!
     
    38:08
    Poliaci v závere druhej tretiny pridávajú na aktivite a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no tentokrát sa pri svojom prieniku o útočného pásma previnili len ofsajdom.
     
    38:42
    Hokejisti Poľska hrali s dvihnutou hokejkou, a tak sa bude vhadzovať po pravici gólmana Odrobneho. Graz má teda ďalšiu šancu na útok.
     
    39:03
    Dziubinski si s pukom nakorčuľoval na ľavý kruh a tvrdo vystrelil, no gólman Sabourin zasahovať nemusel, keďže poľská delvoka smerovala len nad jeho bránu!
     
    39:49
    Pasiut zachytil puk na ľavom krídle a následne ho poslal do neutrálneho stredného pásma. Vyzerá to tak, že v druhej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť mnoho zaujímavých momentov a aj prvú bitku medzi štyroma hráčmi. V 29. minúte poľský Wajda nekompromisne zložil na ľad Kevina Moderera, ktorý si do neho "skočil". V rovnakom čase sa bila aj dvojica Galant – Kinasewich, no tí prestali, keďže druhý pästný súboj bol zaujímavejší. Ešte pred tým hokejista Grazu – Lefebvre obdržal trest 5min. a do konca zápasu za faul kolenom, no Poliaci napokon početné presilové hry (aj o dvoch mužov) nedokázali gólovo premeniť. Naopak v 32. minúte gólovo udrel Francis Lemieux, ktorý nekompromisnou dorážkou prekonal bezmocného Odrobneho a zvýšil vedenie Grazu na 2:0.

    Podarí sa poľským reprezentantom ešte niečo vymyslieť alebo sa Graz stane jasným držiteľom Tatranského pohára?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:08
    V úvode zápasu sa k puku dostali hokejisti Grazu, no napokon sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Sabourinom.
     
    40:55
    Strelou z ľavej strany preveril gólmana Sabourina aktívny Baginski, no pozorný ochranca grazskej svätyne puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    41:25
    Poliaci sa snažili preniknúť do útočného pásma, no napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    41:53
    Dziubinski bojoval o puk za grazskou bránou, no napokon bol neúspešný, keďže ho skvele odstavil pozorný Sertich, ktorý poslal puk do útočného pásma.
     
    42:17
    Hráči oboch tímov zovreli puk v útočnom pásme Grazu a následne musí byť hra prerušená. Vhadzovať sa bude po pravici gólmana Odrobneho.
     
    42:47
    Na druhej strane sme mohli pri ofenzívnom prieniku Grazu vidieť jasný ofsajd, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    42:56
    Pociecha nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa grazskej brány! Sabourin teda zasahovať nemusel.
     
    43:24
    Poľský kapitán Kolusz sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, no jeho následné zakončenie skončilo vyrazením puku v znení hrude gólmana Sabourina.
     
    43:59
    Hokejisti Grazu sú usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Poliaci sa dobre bránia a snažia sa presunúť svoje sily do útoku.
     
    44:24
    Ihneď po vhadzovaní na pravom krídle preveril gólmana Sabourina pozorný Lopuski, no ten napokon trafil len hrudnú výstroj ochrancu grazskej svätyne.
     
    44:52
    Bepierszcz tvrdo pálil z ľavého kruhu, no gólman Sabourin opäť skvele zakročil, keď puk stihol zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    45:45
    Graz dal gól!
    Poliaci sa snažili nájsť recept na gólmana Sabourina, no mierne pozabudli na obranu. Hokejisti Grazu sa dostali do prečíslenia a napokon prekonali bezmocného Odrobneho. Po dobrej prihrávke od Wogera sa k puku dostal Kinasewich, ktorý tvrdo vypálil, no gólman Odrobny puk zblokoval len tesne pred jeho odkrytú bránu. V nej rozvlnil sieť dobrou dorážkou ANDY SERTICH! Asistencie si pripisujú hráči Ryan Kinasewich a Daniel Woger.
     
    46:18
    Hokejisti Poľska sú pri puku, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Graz je pri ofenzívnej chuti a snaží sa získať puk na ďalšiu útočnú kombináciu.
     
    46:58
    Hráči Grazu sa usadili v útočnom pásme a z pravej strany preveril gólmana Odrobneho rýchly Day. Jeho delovka však napokon skončila zblokovaná na ochrannej sieti.
     
    47:23
    Na rade je vylúčenie na oboch stranách. Hráč Grazu – Konečný dostal 2+2 minúty za sekanie a hrubosť. Poliak Dzubinski obdržal dve minúty za hrubosť. Je tu teda presilová hra pre Poľsko.
     
    48:02
    Graz dal gól!
    Poliaci sa usadili v útočnom pásme, no napokon neuspeli. Woger zachytil puk a vyhodil ho do úniku kapitánovi GREGOVI DAYOVI, ktorý v oslabení nezaváhal a bez problémov prekonal bezmocného gólmana Odrobneho. Asistenciu si pripisuje Daniel Woger.
     
    48:41
    Lopuski tvrdo pálil z pravého krídla, no jeho delovka bola napokon len veľmi nepresná a skončila len tesne vedľa grazskej brány. Sabourin teda zasahovať nemusel.
     
    49:30
    Poľsko dalo gól!
    Hokejisti Grazu boli už síce v plnom počte, no napokon inkasovali po fantastickej prihrávkovej kombinácii Poliakov! Po tvrdej strele z pravej strany od Galanta gólman Sabourin puk betónom vyrazil napravo od seba. Tam však stál pozorný DARIUSZ GRUSZKA, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Sabourinovi žiadnu šancu! Asistencie si pripisujú hráči Radoslaw Galant a Jakub Witecki.
     
    49:39
    Graz si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Kamil Gorny.
     
    50:25
    Hokejisti Grazu sa nakrátko usadili v útočnom pásme, no následne ich Poliaci z neho vyhodili. Graz sa po nepresnostiach previnil zakázaným uvoľnením.
     
    51:00
    Z ľavej strany krížne prihrával Coulombe, no jeho prihrávku stečoval mimo ľadovej plochy Poliak Wajda.
     
    51:05
    Hokejisti Grazu si zahrajú presilovú hru 5 na 3! K vylúčenému Gornemu sa na dve minúty za krosček pridá Wajda.
     
    51:36
    Graz dal gól!
    Hokejisti Grazu dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov tri sekundy pred návratom Gorneho! Po niekoľkých vyrazených strelách Grazu sa k puku na ľavej strane dostal DANIEL WOGER, ktorý pekným švihom do hornej časti poľskej brány prekonal bezmocného Odrobneho. Asistenciu si pripisuje Andy Sertich.
     
    52:10
    Hokejisti Grazu pokračujú v ofenzívnej aktivite počas svojej presilovej hry. Tentokrát z medzikružia pálil Coulombe, no jeho delovka bola napokon zblokovaná výstrojou gólmana Odrobneho.
     
    52:57
    Grazský Ganahl tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon smerovala len do náruče gólmana Odrobneho, ktorý svojim zákrokom prerušil plynulosť hry.
     
    53:05
    Poliaci hrajú už v plnom počte a v početnej nevýhode o jedného muža sa teda už dokázali ubrániť. Graz však stále ostáva v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    53:55
    Momentálne sa hra presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov sa nedokáže ofenzívne presadiť. Tentokrát sa hokejisti Grazu previnili postavením mimo hry.
     
    54:43
    Graz si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Wajda.
     
    55:24
    Malasinski zachytil nepresnú prihrávku od VanBallegooieho a následne puk vyhodil do bezpečného stredného pásma. Graz sa teda musí stiahnuť k vlastnej bráne.
     
    55:59
    Laszkiewicz tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Sabourin jeho strelu vyrazil pred seba. Tam chcel dorážať ešte Pasiut, no trafil len betóny ochrancu grazskej svätyne.
     
    56:43
    Poliaci hrajú už v plnom počte a ihneď sa oslobodzujú. Graz je však zatiaľ pri hernej chuti a snaží sa ešte niečo vymyslieť.
     
    57:06
    Hokejisti Grazu zovreli svojich súperov pred ich bránou, no Poliaci puk zachytili a následne sa previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Odrobnym.
     
    57:36
    Z pravej strany po skvelej prihrávke od Moderera tvrdo pálil Lassen, no jeho delovku gólman Odrobny reflexívne vyrazil do bezpečia svojou lapačkou!
     
    58:11
    Z pravej strany tentokrát pálil Moderer, no gólman Odrobny bol v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať naľavo od poľskej brány.
     
    58:46
    Tento zápas sa podľa môjho skromného úsudku už len dohráva. Graz sa tentokrát previnil zakázaným uvoľnením. Nasleduje vhadzovanie pred gólmanom Sabourinom.
     
    59:22
    Pri prieniku Grazu do útočného pásma čiaroví rozhodcovia jasne avízovali postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    59:50
    Spoza ľavého kruhu ešte tvrdo pálil Danieluk, no jeho delovka smerovala len mimo grazskej brány! Sabourin zasahovať nemusel.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sú hokejisti Tomasz Malasinski (Poľsko) a Greg Day (Graz 99ers)!
     
    Najlepším brankárom turnaja sa stal Dany Sabourin (Graz 99ers)!
    Najlepším strelcom turnaja sa stal Greg Day (Graz 99ers)!
     
    Rakúsky hokejový tím Moser Medical Graz 99ers sa stal jasným víťazom Tatranského pohára po troch výhrach a bez straty bodov!
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť jasnú hernú prevahu rakúskeho Grazu 99ers, keď najskôr z prečíslenia skóroval Andy Sertich, ktorý zvýšil na 3:0 z grazského pohľadu. Následne sa v 49. minúte gólovo presadil Greg Day, ktorý bol v oslabení uvoľnený do útoku a zvyšoval už na 4:0. Čestný gól Poliakov po rýchlej prihrávkovej kombinácii v 50. minúte vsietil Dariusz Gruszka. Následne však ešte v 52. minúte zvýšil na konečných 5:1 pre Graz aktívny Daniel Woger.

    Po tomto zápase bol Tatranský pohár slávnostne odovzdaný hokejistom Grazu 99ers, ktorí suverénne triumfovali na tomto turnaji!

    Dovidenia pri poslednom zápase medzi domácim Popradom a hosťujúcimi Košicami už o 18:00.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:27:15)

    Branky a nahrávky: 50. Gruszka (Galant, Witecki) – 10. Day (Coulombe), 32. Lemieux, 46. Sertich (Kinasewich, Woger), 49. Day (Woger), 52. Woger (Sertich)


    Polsko: Odrobny (Szczerba) – Pociecha, Ciura, Gorny, Bryk, Kotlorz, Wanacki, Wajda, Bepierszcz – Kolusz ("C"), Zapala, Malasinski – Laszkiewicz ("A"), Pasiut, Baginski ("A") – Danieluk, Dziubinski, Lopuski – Gruszka, Galant, Witecki.
    Moser Medical Graz 99ers: Sabourin (Stefaniszin) – Wiedergut ("A"), VanBallegooie, Lassen, Sertich, Lembacher, Reinthaler, Coulombe ("A"), Unterweger – Zusevics, Lefebvre, Ganahl, Kinasewich, Strohmeier, Latendresse, Day ("C"), L. Konečný, Woger, Lemieux, Kuka, Moderer.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Roman Bednár, Vladimír Snášel
    bahis siteleri