Znojmo – Myjava 2:0 (kon.) | Sparta – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Čtvrtek 05.09.2013, 20:15 • Generali Arena • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 20:15.
     
    Krásnou středu z hlavního města České republiky. Ve čtvrtek čeká na příznivce českého a slovenského fotbalu atraktivní duel mezi pražskou Spartou a slovenskou Bratislavou.

     
    Přátelské utkání se ponese v rámci "federálního derby", neboť proti sobě nastoupí dva historicky nejúspěšnější celky v rámci českého a slovenského fotbalu.
     
    Kladrubský a Žofčák se vrací "domů"

    Utkání bude mít výjimečnou příchuť hned pro dva hráče. Jiří Kladrubský (na snímku) a Igor Žofčák v minulosti nastupovali právě na Letné, kde se tento duel odehraje. Oba záložníci byli velkými oblíbenci sparťanských fanoušků, tudíž se dá předpokládat vřelého přijetí.

    Na druhé straně řeky sice stojí obránce Lukáš Pauschek, jenž přišel na Letnou právě ze Slovanu. V lize však moc příležitostí nedostává a nedostane ji ani v tomto zápase, neboť plní své reprezentační povinnosti.



    Premiérový start ve sparťanském dresu by si mohl připsat i exreprezentační obránce Tomáš Ujfaluši či mladý středopolař Lukáš Mareček.
     
    Jak se celkům daří?

    Co oba týmy spojuje, je postavení v tabulce. Sparta je v Gambrinus lize druhá, ze sedmi zápasů nevyšla ani jednou bodově naprázdno a společně s první Plzní velí tabulce.



    I Slovan je v tabulce slovenské Corgoň ligy na druhé pozici. Tabulku vede s jednobodovým náskokem Senica. Bratislava pětkrát vyhrála, jednou remizovala a dvakrát prohrála. To se ovšem nedá říct o Pražanech. Ti odehráli o jedno utkání méně – celkově pak šestkrát vyhráli a jednou remizovali.
     
    AKTUÁLNĚ K SESTAVĚ SPARTY: Trenérskému štábu letenského celku chybí hned osm reprezentantů. Na srazu národních týmů jsou Vaclík, Hušbauer, Lafata, Kadeřábek, Krejčí, Přikryl, Brabec a Pauschek. K tomu ještě zranění Hybš, Matějovský, Švejdík, Polom a Juliš.



    Největší neznámou, nad kterou visí otazník, je start zkušeného exreprezentanta Tomáše Ujfalušiho. Ten by mohl přetáhnout přes hlavu rudý dres už dnes. „Tato varianta existuje. Absolvoval jsem naplno posledních pět tréninku a cítím se dobře,“ prohlásil sparťanský stoper po středečním dopoledním tréninku pro klubové stránky.
     
    AKTUÁLNĚ K SESTAVĚ SLOVANU: První zápas v dresu Slovanu by měl odehrát Róbert Vittek, coby historicky nejlepší střelec slovenské reprezentace. Ten je čerstvě po podepsání smlouvy s bratislavským klubem a není tedy jasné, zda-li dnes nastoupí.



    Do zápasu proti Spartě nebudou moci zasáhnout Seydouba Soumah a Lester Peltier. Oba fotbalisté si totiž plní své reprezentační povinnosti. Mimo této dvojice bude trenérům chybět dvojice zraněných hráčů – Josimov a Kolčák.
     
    Ještě jednou vám přeji krásný čtvrteční podvečer. V Praze je momentálně 21 stupňů a fanoušci se pomalu začínají scházet. Někteří čekají frontu na pivo a na klobásu, někteří jsou patrně v Generali aréně poprvé a zoufale hledají svá místa. Pořadatelská služba s nimi ale spolupracuje na výbornou, tudíž by v tom neměl být žádný problém. Oba týmy vbíhají na trávník a zahajují tradiční rozcvičku.

     
    Fanoušci vřele přivítali návrat "ztraceného syna". Na Letnou se vrací Jiří Kladrubský, který v minulosti rudý dres oblékal a byl velkým oblíbencem sparťanských fanoušků. Tentokrát se vrací jako soupeř a na tribuně visí transparent "Jirko, vítej doma!"
     
    V tomto okamžiku je nejvyšší čas na to, podívat se na základní jedenáctky obou dnešních soupeřů. Znovu připomínáme, že přípravný duel se hraje v rámci reprezentační přestávky, tudíž oběma aktérům budou jejich největší opory chybět. Pro připomenutí: Česká reprezentace hraje v pátek s Arménií, naši východní sousedi pak ve stejný den změří síly s Bosnou a Hercegovinou.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Čech – Costa, Holek, Ujfaluši, Vácha – Mareček – Konaté, Vacek, Čermák, Dočkal – Bednář.

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Vrablec, Niňaj, Gorisito, Bagayoko – Kladrubský – Milinković, Halenár, Žofčák – Vittek – Fořt.

    Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Hrabovský.
     
    Vše už je připraveno k tomu, aby utkání mohlo začít. Oba týmy jsou nastoupeny na trávníku – výkop provedou hosté. Ty nastoupí v modré kombinaci, sparťané budou hrát tradičně v rudých dresech.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U míče jsou hosté, ty rozehrávají akci přes obranu.
     
    2
    Holek odvracel míč z pokutového území a následně se k němu dostal Mareček. Ten posílal centr na Konatého, ovšem rychlonohý záložník se k němu nedostal.
     
    2
    Sparťané kombinují na útočné polovině. Konaté následně vybojoval rohový kop.
     
    3
    Rohový kop rozehrál Vácha, jenž přesným centrem našel hlavu Bednáře. Ten ale hlavičkoval mimo tři tyče Putnockého.
     
    4
    Letenští jsou stále u balonu. U míče je Mareček, jenž zásobuje své spoluhráče přesnými přihrávkami.
     
    4
    Costa na lajně podklouzl a do protiútoku tak můžou jít hosté.
     
    5
    ... následně o něj ale přichází, poctivě se vrátil Costa, jenž svůj renonc napravil.
     
    5
    Milinković si u lajny poradil s dnešním bekem Váchou a odcentroval do pokutového území. Pro míč si ale došel pozorný Čech.
     
    6
    ... ten teď rychle rozehrál, ale jeho centr adresáta nenašel. Vlastně našel, ale pouze Kladrubského. Ten volil rychlou rozehrávku, ale dopadl stejně, jako před malou chvílí Čech. U míče jsou znovu domácí.
     
    7
    Konaté je dnes hodně aktivní. Stále se hlásí o míč a pořádně zaměstnává Vrablece.
     
    8
    Milinković hledal Vitteka a míč se k němu nakonec i s pořádnou dávkou štěstí dostal. K centru se ale nedostal a míč přebírají znovu domácí.
     
    8
    Dočkal centroval na Marečka, ten však nezpracoval a k ohrožení branky nedošlo.
     
    9
    Čermák přebral přihrávku od Váchy a napřáhl z hranice pokutového území. Sparťanský odchovanec ale branku přestřeluje. Nicméně to byla první střela na branku.
     
    10
    Ujfalušiho přihrával na Konatého, ale hlavičkový souboj vyhrává Gorisito. Znovu z toho nic nebude. Oba týmy však hezky kombinují.
     
    Věděli jste, že…?
    V létě ze Slovanu do Sparty přestoupil obránce Lukáš Pauschek, v kádru bratislavského klubu zase působí Jiří Kladrubský a Igor Žofčák. Oba v minulosti oblékali rudý sparťanský dres.
     
    11
    Obrana Slovanu se má zatím na pozoru, ale sparťanským kontrům stále odolává.
     
    11
    Ujfaluši s naprostou rozvahou našel na druhé straně pokutového území Costu a ten může založit útočnou akci.
     
    12
    Bednář hledal Vacka, ale ten na prudkou přihrávku nedosáhl. Aut přesto budou zahrávat domácí, neboť míč tečoval Bagayoko.
     
    12
    Ve velké šanci byl mladý Čermák. Pálil však jen do dobře postaveného Putnockého.
     
    13
    Až do pokutového území se prokličkoval Konaté, ale proti třem Bratislavským neměl sebevětší šanci.
     
    14
    Častěji u balonu jsou stále domácí. Od branky bude rozehrávat Čech.
     
    15
    Kladrubský přihrával na Bagayoka, ale přihrávku exsparťanského záložníka překazil Vácha.
     
    16
    Čermák byl na útočné třetině faulován Gorisitem a následně byl podražen i Konaté. Standardka pro Spartu.
     
    16
    Tu bude zahrávat Dočkal.
     
    16
    ... sice našel Costu, ale jeho hlavička přesná nebyla.
     
    17
    Bednář se teď chytá za hlavu! Putnocký už jen koukal, kam tečovaná střela sparťanského útočníka půjde. Gorisito si dal málem vlastní branku, míč však končí jen na rohu. To byla velká šance.
     
    18
    Vacek byl faulován Niňajem a domácí budou zahrávat další volný přímý kop.
     
    19
    ... ten rozehrál mladý Čermák, který poslal přízemní centr až před Putnockého. Před ním clonil Konaté, ale bratislavský brankář vše s přehledem vyřešil.
     
    19
    Vittek byl na polovině faulován technickým faulem, standardku si vyzkouší i hosté.
     
    19
    ... těm se to ale vůbec nepovedlo a k míči se znovu lehce dostávají domácí.
     
    Věděli jste, že…?
    Slovan v létě nestačil v rámci 2. předkola Ligy mistrů na bulharský tým Ludogorec Razgrad a v evropských pohárech skončil, stejně jako Sparta, hned na začátku. Letenští vypadli se švédským Häckenem.
     
    20
    Aktivní Konaté přihrával Bednářovi, který balon trefil z voleje. Znovu však trefil jen připraveného brankáře Putnockého.
     
    21
    Bednář teď nezpracoval přesně a k míči se dostává Gorisito.
     
    22
    Hosté se po delší době dostávají do kombinace, balony dobře rozdává Kladrubský.
     
    22
    Na hranici pokutového území byl v dobré střelecké pozici Fořt, ale ke střele se díky pozorné obraně domácích nedostal.
     
    23
    Konaté kombinuje před Putnockým s Váchou a Marečkem. Domácí si vytváří velký tlak!
     
    23
    Vácha centroval na Bednáře a ten nastřeluje hlavičkou z hranice malého vápna břevno! Míč ještě zřejmě tečoval Putnocký! To byla zatím největší akce dnešního zápasu!
     
    24
    Na druhé straně jsou u míče hosté. Teď nebezpečně pálil Fořt, který obdržel přihrávku od Žofčáka. Pokus bývalého slávisty se však mezi tři tyče nevešel.
     
    26
    Vypadá to, jako by Konaté hráli spolu s Čermákem od mala. Vidí se i na slepo a spolupráce jim zatím vychází. Konaté se teď dostal i do zakončení, ale jeho pokus skončil jen na bratislavské obraně, míč zblokoval na poslední chvíli Bagayoko.
     
    27
    Sparťané mají v první půlhodině stále více ze hry. Slovenský snajpr Vittek se do zakončení ještě vůbec nedostal.
     
    28
    Žofčák obdržel dlouhý pas, ale nezpracoval dobře. Vhazovat bude Costa.
     
    28
    Konaté napadá hodně vysoko, Vrablec měl teď menší problémy se zahráním malé domů. Hosté tak musí zapojit do kombinace i svého brankáře Putnockého.
     
    Věděli jste, že…?
    Slovan v Corgoň lize drží po sedmi kolech druhé místo s jednobodovou ztrátou na Senicu.
     
    29
    Vácha znovu dobře našel Bednáře, ten znovu pálil hlavičkou, ale pouze metr mimo.
     
    30
    Milinković dobře přečetl Costův úmysl a hosté mohou jít do přečíslení.
     
    30
    ... to ale skončilo dřív, než začalo. Čermák obral Žofčáka o míč a do protiútoku se ženou domácí.
     
    31
    Ke střele se znovu dostal Bednář, dnes tak už popáté. Jeho přízemní střela ale končí na pozorně chytajícím Putnockým.
     
    32
    Ujfaluši našel dalším přesným centrem Konatého, jenž zpracoval Vackovi a ten následně fauluje. Tady akce domácího celku končí.
     
    33
    Vrablec vrací míč až před svého brankáře. Slovanu se nedaří především ty přechodové fáze.
     
    33
    Konaté se dobře vrátil a překazil útočný výpad Slovanu.
     
    33
    Bratislava kombinuje na vlastní polovině.
     
    34
    Costa dobře přečetl úmysl Halenára a útočník Zimbabwe přerušuje nebezpečně se rozvíjející akci.
     
    35
    Gorisito teď svedl sprinterský souboj s Konatém. Ten je hodně rychlý, což právě teď předvedl.
     
    36
    Vittek předvedl svou zkušenost, ale se štěstím ho o míč obral Mareček. Do protiútoku mohou jít domácí.
     
    36
    Dočkal centroval na Bednáře, ale ten se k míči nedostal díky pozornému Halenárovi, který hlavičkuje na pouze na roh.
     
    37
    Na Dočkalův centr si naskakoval Costa, ale míč vyboxoval Putnocký. Akce ale nekončí.
     
    38
    Ke střele se dostal Mareček a nutno říct, že byl v dobré střelecké pozici. Bohužel pro domácí ale nezamířil přesně.
     
    38
    Vacek nezpracoval přesně a k míči se lehce dostávají hosté.
     
    39
    Dnešní kapitán Sparty Vácha si počíná na jemu nezvyklém postu pravého obránce zatím na výbornou.
     
    39
    Vrablec byl pod tlakem a tak musel míč odkopnout pouze do neznáma. K míči se tak pohodlně dostal středopolař Mareček.
     
    39
    Jasnou převahu v držení míče mají stále domácí. Do konce prvního poločasu zbývá bez nastavení pět minut.
     
    Věděli jste, že…?
    Róbert Vittek je historicky nejlepším střelcem slovenské reprezentace? Za národní tým odehrál 80 zápasů, ve kterých vstřelil 23 branek, včetně čtyř gólů na mistrovství světa v JAR v roce 2010.
     
    41
    Sparťané kombinují na útočné polovině.
     
    41
    Kladrubský teď fauloval aktivního Čermáka, který rychle rozehrává a domácí pokračují v "bagu".
     
    42
    Další pokus Bednáře. Jeho pokus tečoval Bagayoko, který skočil sparťanskému forvardovi pod nohy, což se mu hodně nelíbilo a dával to jasným gestem najevo.
     
    43
    Domácí budou zahrávat roh.
     
    43
    Sparta právě vstřelila branku!

    Dočkal přesným centrem našel hlavičku LUKÁŠE MAREČKA, který ve svém debutu ve sparťanském dresu hned střílí branku a otevírá gólový účet dnešního utkání. To byla akce jako z učebnice a velkou zásluhu na první brance sparťanů má Bořek Dočkal.
     
    44
    Slovan rychle rozehrává a ještě se bude pokoušet o vyrovnání. Čas prvního poločasu se rychle krátí.
     
    44
    Míč ale mají znovu ve své moci domácí.
     
    45
    Rozhodčí nic nastavovat nebude. První poločas je u konce.
     
    První poločas skončil.
     
    Pohled na první půli očima komentátora:
    V první půli byli lepší domácí, ti svého soupeře přehrávali především v lepší kombinaci. Dobře hraje především čtveřice Mareček – Dočkal – Konaté a Čermák. Všichni čtyři byli v první pětačtyřicetiminutovce hodně aktivní. Domácí se také dostali do zaslouženého vedení, dvě minuty před koncem první půle se ve svém debutu trefil Lukáš Mareček. Uvidíme, do čeho půjdou oba celky do druhého poločasu.

    Následuje patnáctiminutová pauza, ve které vám přineseme krátké rozhovory s Tomášem Ujfalušim a Jiřím Kladrubským.
     
    Ohlasy hráčů o poločase:

    Tomáš Ujfaluši:
    „Čekal jsem to trochu horší, ale je pravdou, že jsem rok nehrál. Trénoval jsem celou dobu a poslední týden jsem poctivě trénoval. Jsem rád, že koleno drží, a že jsem s klukama na hřišti. Cítil jsem se dobře, ale ještě je hodně co trénovat. Nevím, jestli mě trenér postaví i do druhé půle. Je to přeci jen přípravný zápas, takže zřejmě nechá hrát mladší kluky. Odehrál jsem 45 minut a jsem spokojený. Necháme to ale na trenérovi.“

    Jiří Kladrubský:
    „Jsme trochu zklamaní, určitě jsme si to představovali jinak. Zatím nám to nevychází, ale jedná se o přípravný zápas. Myslím si, že je to taková naše nemohoucnost, ale domácí brání dobře. Do útoku chodíme v málo lidech, což je chyba. Budeme to muset zlepšit. Česká liga je pro mě stále lepší, než ta slovenská. Především je to kvůli zázemí a já doufám, že se ta kvalita během času zvedne. Také mě moc potěšili domácí fanoušci. Chci jim za ten transparent moc poděkovat, je to od nich hezké.“
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Fořt, přichází Mésároš.
     
    46
    Do druhé půle se jde pouze s jedinou změnou – českého útočníka Fořta nahrazuje Mésároš.
     
    47
    Váchu teď k zemi do slova porazil Vrablec, rozhodčí píská faul, ale sparťanský fotbalista vypadá, že bude v pořádku.
     
    47
    O chvíli později srazil Bednář Bagayoka. Nutno říct, že se jednalo o čistý souboj, ale Bagayoko špatně dopadl a míří na ošetření za postranní čáru.
     
    48
    Je tedy jasné, že trenér Lavička dá dnes Ujfalušimu větší prostor a na poločasová slova sparťanského beka nedojde.
     
    49
    Vittek atakuje Holka, slovenský snajpr se zatím do větší šance nedostal.
     
    49
    Bagayoko už je zpět ve hře.
     
    50
    Konaté hledal Dočkala, tomu scházel k převzetí přihrávky krok. K míči se tak dostávají hosté.
     
    50
    Slovan zlepšil hru ve středu hřiště a jde do protiútoku. Bagayoka zastavuje pozorně hrající Costa.
     
    51
    Bagayoko centroval do šestnáctky Sparty, ale jeho centr našel pouze Ujfaluši, který dostává míč do bezpečí.
     
    53
    Vácha přerušuje další centr od Vrablece. Že by se z tohoto talentovaného středopolaře stal krajní obránce?
     
    54
    Žofčák zakládá útočnou akci. Přihrával do běhu na Milinkoviće, který hledal před brankou svého spoluhráče, ale obětavě zasáhl Ujfaluši, který si málem srazil míč do vlastní sítě. Chyběl ale metr, hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    56
    Domácí znovu kombinují na útočné polovině. Dočkal kombinuje s Vackem a první jmenovaný dával míč "do ohně". Míč ale odkopává pozorný Niňaj.
     
    57
    Halenár zakládal rychlý kontr, na křídle mu nabíhal čerstvý Meszáros, ale slovenský záložník byl "krkavý". Celou akci tak zbrzdil, neboť se poctivě vrátil Costa.
     
    Věděli jste, že…?
    Sparta v Gambrinus lize stále drží krok s vedoucí Plzní. Na kontě má stejný počet bodů (19).
     
    58
    Konaté obdržel krásný přízemní centr a rychlý útočník unikal i Bagayokovi. Vše ale vyřešil pozorný Putnocký včasným vyběhnutím.
     
    59
    Čermák byl v dobré střelecké pozici, jeho střelu zblokoval Gorisito, ale Putnocký žádné problémy neměl.
     
    60
    Dočkal našel nabíhajícího si Marečka, který chtěl celou akci ještě vyšperkovat přihrávkou na Bednáře. Ten se ale k míči nakonec nedostal.
     
    60
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ujfaluši, přichází Karafiát.
     
    61
    Konaté centroval na Costu, který zvolil střelu z první. Brankáře Putnockého ale výrazněji neohrozil.
     
    62
    Bednář málem založil akci pro soupeře, vše je ale v pořádku.
     
    63
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Halenár, přichází Grendel.
     
    64
    Grendel se ihned zapojil do kombinace, kterou ale překazuje Vácha. Následně ho ale znovu obral o míč Kladrubský.
     
    64
    Obrovský závar před domácí brankou. Čech měl velký štěstí a míč na poslední chvíli odkopává Costa. Vittek byl po centru Meszárose hodně blízko vyrovnávací brance.
     
    65
    Meszáros hledal Vitteka, ale ten byl v ofsajdu.
     
    66
    U míče jsou domácí. Čermák byl navíc faulován.
     
    67
    Costa u lajny hodně zariskoval a o míč přišel. Vhazovat budou domácí.
     
    Věděli jste, že…?
    Igor Žofčák strávil v české lize tři roky, jeho angažmá ve Spartě dvakrát přerušilo hostování v Jablonci. Celkem během svého působení dal šest gólů v 73 zápasech a vyzkoušel si i předkola Ligy mistrů.
     
    68
    Domácí předvádí pohlednou hru i bez svých tahounů, tedy Lafaty a spol.
     
    68
    Konaté byl faulován Milinkovićem, který za svůj počin uvidí žlutou kartu.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Milinković (ŠK Slovan Bratislava).
     
    68
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Milinković, přichází Hlohovský.
     
    69
    Střídat budou i domácí.
     
    70
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Vácha, přichází Nový.
     
    70
    Kapitánskou pásku převzal Roman Bednář.
     
    71
    Dnešní utkání sleduje 2 363 diváků.
     
    71
    Sparťané tedy hodně omlazují sestavu. Stále jsou v držení míče a diktují tempo hry.
     
    72
    Hosté zahráli jednoznačnou malou domů, ale rozhodčí Příhoda nechá hru plynout dál. Klidně mohl nařídit nepřímý volný kop v hranici šestnáctky.
     
    73
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Vacek, přichází Reiter.
     
    74
    Bednář šel sám na branku! Tutovku ale s překvapením všech i hráče samotného neproměňuje. To byla obrovská šance ke zvýšení náskoku. Bednář volil přízemní střelu, ale branku Putnockého minul. Nutno říci, že chybělo hodně málo.
     
    75
    Kladrubský zakládal rychlý protiúrok, ale dobře zasáhl Nový.
     
    75
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Costa, přichází Sýkora.
     
    76
    Dočkal byl v obrovské šanci. Ale ani on brankáře Putnockého nepřekonává.
     
    76
    Sparťané tedy hodně omladili svou sestavu a na hře to je i trochu znát. Najednou začínají hosté hrozit.
     
    Věděli jste, že…?
    Za přestup defenzivního univerzála Jiřího Kladrubského zaplatil Slovan částku okolo deseti milionů korun?
     
    77
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Kladrubský, přichází Jakúbek.
     
    78
    Kladrubský opouští hřiště a domácí fanoušci skandují jeho jméno, neboť nezapomínají, že právě on byl součástí týmu, který před třemi lety slavil mistrovský titul.
     
    79
    Zahraje si i Čech. Tomu v nouzi přihrával Karafiát.
     
    79
    Meszáros se prokličkoval až před hranici šestnáctky, ale jeho pokus se mezi tři tyče Čechovy brány nevešel.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bednář, přichází Shick.
     
    80
    Sparťané znovu mění kapitána. Bednář byl střídán a kapitánskou pásku navlékne Holek. Na hřiště se podívá sedmnáctiletý Shick, který včera zářil v utkání juniorky, kdy nasázel hattrick.
     
    80
    Střídání v týmu ŠK Slovan Bratislava: ze hřiště odchází Žofčák, přichází Serra.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Konaté, přichází Kučera.
     
    83
    Závěr zápasu doprovází velký počet střídání na obou stranách. Hra tedy výrazně ubrala na obrátkách.
     
    Věděli jste, že…?
    Bývalý slavistický útočník Pavel Fořt je v aktuálním ročníku Corgoň ligy s pěti zásahy nejlepším střelcem Slovanu.
     
    85
    Sýkora kombinuje na vlastní polovině s Holkem, ale defenziva Sparty následně chybuje. Slovan bude zahrávat volný přímý kop.
     
    85
    ... Hlohovský našel v pokutovém území Grendel, ale jeho pokus se mezi tři tyče Čechovy brány nevešel.
     
    86
    Bratislava zlepšila ve druhé půli hru, domácím se vyrovnala i co se počtu střel týče. Vyrovnávací branku se jim ale vstřelit nedaří. Čas se krátí...
     
    87
    Sparťané postupovali do rychlého protiútoku, ale dobře zasáhl Niňaj.
     
    88
    Gorisito si píchl míč kolem Čecha, ale míč končí za brankovou čarou. Odkop od brány bude zahrávat brankář domácích.
     
    89
    Slovan se snaží o vytvoření tlaku. Vittek zakončoval z rohu pokutového území a Čecha neohrozil.
     
    90
    Shick byl ve vápně evidentně přidržen Gorisitem, sudí Příhoda ale nepíská.
     
    90
    Nastavovat se nebude, rozhodčí už má v ústech píšťalku.
     
    Konec zápasu.
     
    Sparta poráží Slovan Bratislava 1:0. O vítězství letenského celku rozhodla přesně mířená hlavička Marečka, který vstřelil ve 43. minutě svou první branku v prvním startu v dresu Sparty.

    To je z Prahy pro dnešek vše. Nezbývá mi nic jiného, než vám popřát hezký zbytek čtvrtečního večera. Nejen u fotbalového přenosu brzy na počtenou.
     
    Statistiky zápasu:

    AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 1:0 (1:0)

    Střely na branku: 8:5
    Střely mimo branku: 5:4
    Držení míče: 54% – 46%
    Rohy: 8:2
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 10:11
    ŽK: 0:1
    ČK: 0:0 (22:08:51)

    Petr Horčička

    Branky: 43. Mareček

    Karty:   68. Milinković (SBA)


    AC Sparta Praha: Čech – Costa (75. Sýkora), Holek, Ujfaluši (60. Karafiát), Vácha (70.Nový) – Mareček – Konaté (81. Kučera), Vacek (73. Reiter), Čermák, Dočkal – Bednář (80. Shick).
    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Vrablec, Niňaj, Gorisito, Bagayoko – Kladrubský (77. Jakúbek) – Milinković (68. Hlohovský), Halenár (63. Grendel), Žofčák (80. Serra) – Vittek – Fořt (46. Meszáros).

    Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Hrabovský.

    Diváci: 2 363
    bahis siteleri