Omsk – Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Jaroslavl 0:4 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doněck – Riga 2:4 (kon.)
Minsk – Lev 1:3 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 12.09.2013, 15:00 • Arena Jugra Chanty-Mansijsk. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání končí, Jugra si do tabulky připisuje tři body za výhru 3:1. Branky padaly pouze v první třetině. Severstal zásluhou Antipova vedl, ale domácí posléze třikrát udeřili a protivníka už na dostřel nepustili. Přeji příjemný zbytek dne. (17:17:15)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Vhazování ve středním pásmu, Štěpánek odjel zpět do branky. Je rozhodnuto.
     
    59:35
    Gorbunov obdržel menší trest za hákování a už sedí na trestné lavici. Pětadvacet vteřin do konce, Čerepovec bude hrát v šesti proti čtyřem. Hostující kouč si vyžádal oddechový čas.
     
    59:16
    Hosté jdou do rizika. Štěpánek odjel na střídačku, Severstal drží pásmo a má na ledě šest hráčů!
     
    57:44
    Štěpánek si s několika projektily poradil, jeho celek už hraje v plném počtu. Ale čas na vyrovnání se hokejistům Čerepovce velice rychle krátí.
     
    55:43
    Zbytečný prohřešek, Čerepovec hrál v šesti, což sudí nepřehlédl. Hosté se budou dvě minuty bránit v oslabení. Trest odsedí Mons.
     
    55:11
    Videll je dnes hodně aktivní, finský centr znovu nebezpečně kroužil před Birjukovem. Na jeho svatyni také přesměroval nepříjemnou střelu, ovšem gólman byl připravený.
     
    53:30
    Ke střele se probil také domácí Pepeljajev, ovšem Štěpánka nikterak neohrozil. Kotouč totiž mířil mimo jeho branku, pouze bouchl o zadní mantinel.
     
    52:11
    Ovšem teď hosté přidali. Střílel Stasenko a krátce po něm se k střeleckému pokusu propracoval i Zemčenko, ale Birjukov podržel svůj tým.
     
    51:47
    Čerepovci se v útoku příliš nedaří, naopak hokejisté Jugry se stále snaží diktovat tempo hry a často pálit. Ale Štěpánek bývá při střelách z dálky pozorný.
     
    50:08
    Komerční přestávka, necelých deset minut do konce základní hrací doby. Povede se hostům udělat z utkání drama?
     
    48:10
    Sitnikov byl na chvilku neobsazený před brankářem Severstalu. Ale náskok domácích nezvýšil, Štěpánek se stihl včas přesunout a kotouč vyslaný z jeho čepele zneškodnit.
     
    46:11
    Domácí se snaží rozbít obranu soupeře, avšak zatím bez úspěchu. Čerepovec svoji defenzivu uzavřel. Pokud chtějí hosté pomýšlet na bodový zisk, další inkasovanou branku si již nemohou dovolit.
     
    44:02
    Třetí část zatím svým průběh trošku nudí, ani jeden z gólmanů není v permanenci. O puk se bojuje převážně u hrazení, hráči také začínají kupit chyby.
     
    41:03
    Jugra hraje v plném počtu. Přesilovce soupeře, kterou rozpůlila přestávka, se ubránila bez větších potíží. Vyloučený Magogin se už zapojil do hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dvacetiminutovka branku nenabídla, byť k ní měli především hosté blízko. Stále však ztrácí dva zásahy, Jugra jinak kontroluje hru a k vítězství má zatím o poznání blíže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 15. Jakubov (Trončinský, Chlyncev), 17. Skorochodov (Magogin, Sitnikov), 18. Ťjuljapkin (Chlyncev, Jakubov) – 13. Antipov


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kukin) – Šefer, Chvostov, Pepeljajev, Ťjuljapkin, Galvinš, Trončinský, Ďjakov – Skorochodov, Sitnikov, Magogin – Chlyncev, Buljanskij, Jakubov – Žukov, Andersson, Savinainen – Gorbunov, Knjazev, Olonov – Gusev.
    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Andersen, Šinin, Kiseljevič, Laakso, Čáslava, Stasenko, Popov – Běrdnikov, Bumagin, Klimenko – Antipov, Bučněvič, Medveděv – Bušujev, Videll, Mons – Monachov, Kovyršin, Zemčenko – Dedunov.
    bahis siteleri