Omsk – Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Jaroslavl 0:4 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doněck – Riga 2:4 (kon.)
Minsk – Lev 1:3 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 12.09.2013, 15:00 • Arena Jugra Chanty-Mansijsk. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání končí, Jugra si do tabulky připisuje tři body za výhru 3:1. Branky padaly pouze v první třetině. Severstal zásluhou Antipova vedl, ale domácí posléze třikrát udeřili a protivníka už na dostřel nepustili. Přeji příjemný zbytek dne. (17:17:15)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Vhazování ve středním pásmu, Štěpánek odjel zpět do branky. Je rozhodnuto.
     
    59:35
    Gorbunov obdržel menší trest za hákování a už sedí na trestné lavici. Pětadvacet vteřin do konce, Čerepovec bude hrát v šesti proti čtyřem. Hostující kouč si vyžádal oddechový čas.
     
    59:16
    Hosté jdou do rizika. Štěpánek odjel na střídačku, Severstal drží pásmo a má na ledě šest hráčů!
     
    57:44
    Štěpánek si s několika projektily poradil, jeho celek už hraje v plném počtu. Ale čas na vyrovnání se hokejistům Čerepovce velice rychle krátí.
     
    55:43
    Zbytečný prohřešek, Čerepovec hrál v šesti, což sudí nepřehlédl. Hosté se budou dvě minuty bránit v oslabení. Trest odsedí Mons.
     
    55:11
    Videll je dnes hodně aktivní, finský centr znovu nebezpečně kroužil před Birjukovem. Na jeho svatyni také přesměroval nepříjemnou střelu, ovšem gólman byl připravený.
     
    53:30
    Ke střele se probil také domácí Pepeljajev, ovšem Štěpánka nikterak neohrozil. Kotouč totiž mířil mimo jeho branku, pouze bouchl o zadní mantinel.
     
    52:11
    Ovšem teď hosté přidali. Střílel Stasenko a krátce po něm se k střeleckému pokusu propracoval i Zemčenko, ale Birjukov podržel svůj tým.
     
    51:47
    Čerepovci se v útoku příliš nedaří, naopak hokejisté Jugry se stále snaží diktovat tempo hry a často pálit. Ale Štěpánek bývá při střelách z dálky pozorný.
     
    50:08
    Komerční přestávka, necelých deset minut do konce základní hrací doby. Povede se hostům udělat z utkání drama?
     
    48:10
    Sitnikov byl na chvilku neobsazený před brankářem Severstalu. Ale náskok domácích nezvýšil, Štěpánek se stihl včas přesunout a kotouč vyslaný z jeho čepele zneškodnit.
     
    46:11
    Domácí se snaží rozbít obranu soupeře, avšak zatím bez úspěchu. Čerepovec svoji defenzivu uzavřel. Pokud chtějí hosté pomýšlet na bodový zisk, další inkasovanou branku si již nemohou dovolit.
     
    44:02
    Třetí část zatím svým průběh trošku nudí, ani jeden z gólmanů není v permanenci. O puk se bojuje převážně u hrazení, hráči také začínají kupit chyby.
     
    41:03
    Jugra hraje v plném počtu. Přesilovce soupeře, kterou rozpůlila přestávka, se ubránila bez větších potíží. Vyloučený Magogin se už zapojil do hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dvacetiminutovka branku nenabídla, byť k ní měli především hosté blízko. Stále však ztrácí dva zásahy, Jugra jinak kontroluje hru a k vítězství má zatím o poznání blíže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Vyloučení na straně domácích, menší trest obdržel útočník Magogin.
     
    39:01
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny. Diváci v prostřední třetině ještě branku neviděli a nevypadá to, že by se něco mělo v příštích šedesáti vteřinách změnit. Hraje se spíše daleko od obou branek.
     
    37:24
    Bučněvič pozdravil brankáře Birjukova, ale na rozdíl jediné branky svůj výběr nepřiblížil. Domácí gólman je svému celku oporou.
     
    35:11
    Výhodu jednoho muže v poli ovšem nedokázal domácí výběr zúročit. Po delší době se pokračuje v pěti na obou stranách, trenéři mohou do hry zase poslat své kompletní formace.
     
    33:10
    Jugra bude mít k dispozici zkrácenou početní převahu ve čtyřech proti třem. Dvě minuty za hru vysokou holí totiž obdržel Dedunov.
     
    31:09
    Hlavní rozhodčí znovu trestá. Za hákování vykazuje ze hry domácího Šefera, ovšem dvouminutovému trest za simulování neunikl ani Bušujev.
     
    30:02
    Hosté v pěti a ihned mohli udeřit. Gólman Birjukov dlouho otálel s rozehrávku, zpoza vlastní branky nakonec poslal černou pryž přímo na hůl Zemčenka. Do jeho zakončení stihl na poslední chvíli padnout obránce, v opačném případě by střelec mířil do prázdné branky.
     
    29:01
    Domácím se při početní převaze vůbec nedaří, Čerepovec dobře brání vlastní modrou čáru a několikrát se již dokázal osvobodit.
     
    27:56
    Aktivita hokejistů Jugry vyústila v prohřešek hostujícího mužstva. Kiseljevič vyfasoval menší trest za krosček.
     
    27:20
    Hosté jsou pod tlakem, ze sevření je vymanil až Kiseljevič. Přetlačil protihráče u hrazení a získal pro své barvy kotouč, který nyní klouže ve středním pásmu.
     
    26:31
    Kotouč vyskočil do ochranné sítě nad brankou Štěpánka. Rozhodčí ukazuje na vhazování po brankářově pravici. Hra bude ale pokračovat po komerční přestávce.
     
    25:04
    Knjazev je zpět na ledě, Jugra hraje v plném počtu. Druhou polovinu oslabení byli domácí pod tlakem, na rozdíl jediné branky však soka nepustili.
     
    24:37
    Hokejisté Čerepovce soupeře svírají, ten zatím odolává. Videll se v krátkém časovém sledu zjevil ve dvou slušných šancích. Nejprve rychle obkroužil branku, ale černou pryž se mu za tyčku zasunout nepodařilo. Vzápětí bleskově vybruslil z rohu kluziště a pálil z mezikruží, Birjukov byl znovu pozorný.
     
    23:03
    Přesilovka pro Čerepovec, dvě minuty za krosček dostal Knjazev a hosté si zahrají proti čtyřem.
     
    21:59
    Dobrá rána Andersena! Obránce napálil poskakující kotouč příklepem a Birjukov měl co dělat. Neposedný kotouč ale dokázal nadvakrát zneškodnit.
     
    21:07
    Oba týmy už jsou na ledě v plném počtu. Žukov vyhrál buly ve vlastním obranném pásmu a Jugra může založit útočnou akci.
     
    20:21
    Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách. Běrdnikov si netroufl přejít do pásma, zacouval tedy zpět na střed hřiště a kotouč přenechal spoluhráči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut je minulostí, po mdlém úvodu nakonec diváci viděli čtyři branky. Čerepovec ve třinácté minutě přetavil svoji mírnou převahu ve vedoucí zásah, ovšem Jugra skóre brzy otočila a po první části vede 3:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Bučněvič mohl snížit! Utekl soupeřům a v přímém souboji už čelil pouze brankáři, jenže Birjukov předvedl hbitý reflex. Plachtící kotouč sebral do lapačky a rázně odmítl kontaktní zásah.
     
    19:06
    Domácí mají nadále převahu, tři góly jim dodali sebevědomí. Gorbunov operoval před brankovištěm až příliš důrazně, dostal se do strkanice s Kiseljevičem a rozhodčí posílá oba borce na dvě minuty za katr.
     
    17:37
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Jugra vede už 3:1. Štěpánek na střelu MICHAILA ŤJULJAPKINA nemohl dosáhnout. Domácí bek trefil z levého kruhu přesně pod břevno. Asistence: Ivan Chlyncev, Michail Jakubov.
     
    17:10
    První vyloučení v dnešním zápase. Na trestné lavici už oddechuje Medveděv, domácí budou mít výhodu jednoho muže v poli.
     
    16:46
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat v podání domácího mužstva, Jugra má rázem těsný náskok. Obrana Čerepovce zaspala, Magogin mohl projet až k těsné blízkosti branky a přihrávkou skrz brankoviště našel u pravé tyče volného IGORA SKOROCHODOVA. Ten už měl jednoduchou úlohu. Asistence: Igor Magogin, Vitalij Sitnikov – 2:1.
     
    14:33
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají s protivníkem krok, ze své první větší příležitosti dokázali udeřit. Obránce Trončinský se probil do pásma a zleva poslal kotouč před branku. MICHAIL JAKUBOV se svoji následnou nezaváhal, nekompromisně propálil Štěpánka. Asistence: Marek Trončinský, Ivan Chlyncev – 1:1.
     
    14:05
    Třetí formace Čerepovce teď vysoko napadala rozehrávku soupeře. Hosté se málem dostali k puku, ale defenziva Jugry si nakonec s ošemetnou situací dokázala poradit.
     
    12:22
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal jde do vedení, Birjukov loví ve třinácté minutě zápasu kotouč poprvé ze své sítě. Prosadil se VLADIMIR ANTIPOV, jehož dostatečně nepokryl Galvinš a hostující útočník trefil z mezikruží přesně do horního růžku. Bez asistence – 0:1.
     
    11:40
    Až ze středního pásma nahazoval puk na Birjukova zadák Stasenko. Zdánlivě nenápadná akce mohla Čerepovec dostat do šance, ale k odraženému puku se nikdo v bílém dresu nedostal.
     
    10:51
    Jugra kostrbatě kombinovala v pásmu soupeře, zásluhou Gorbunova si domácí výběr připsal do statistik také střelu. S ní si však Štěpánek poradil bezchybně, kotouč ze své lapačky už odevzdal rozhodčímu.
     
    10:14
    Mons zůstal ležet na ledě. Odhodil rukavice i hůl a držel se za obličej. Sudí nechávají celý prohřešek bez povšimnutí, hostující forvard už je na střídačce v péči lékařů.
     
    09:01
    Olonov se pokoušel přejít obrannou tvrz protivníka individuálně, leč neuspěl. Hosté ihned otočili hru, Štěpánek však na zákrok čekal marně.
     
    08:19
    Antipov v šanci! Hosté jsou v ofenzivní fázi bezesporu nebezpečnější. Člen první formace se nyní v pásmu pěkně uvolnil, ovšem mířil jen doprostřed branky. Birjukov sklapl své betony včas.
     
    06:24
    Jugra pálí z dálky, k přímému ohrožení hostující svatyně se ještě domácí výběr nedostal. Příklep Trončinského měl razanci, ale Štěpánek měl odkrytý výhled a puk zastavil.
     
    04:58
    Čerepovec mohl jít do vedení, ale domácí zachránila tyč. Videll sebral volný puk v dobré palebné pozici mezi kruhy a bez váhání do něj praštil. Střelu zřejmě ještě přizvedl obránce, kotouč přelétl brankářovu lapačku a cinkl o brankovou konstrukci.
     
    04:11
    Tempo hry je zatím trošku ospalé, přesto mají hosté drobnou převahu. Birjukov ovšem několik lehčích střel pochytal, hráči se opět staví na vhazování u jeho branky.
     
    02:17
    Na pozoru musel být také Birjukov. Útočník Bučněvič se svoji střelou z hranice vrcholu kruhů neváhal, ale domácí muž s maskou neměl s jeho pokusem větší práci.
     
    01:32
    Buljanskij se snažil s pukem na holi natlačit až do brankoviště, jenže neuspěl. Obránci jej natlačili na Štěpánka a gólman poté poskakující kotouč přikryl lapačkou.
     
    00:05
    Štěpánek si už po pěti vteřinách hry připsal zákrok. Domácí vyhráli vhazování, Skorochodov se prosmýkl podél obránců a po přejetí modré čáry švihem vypálil. Český brankář byl připraven.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ruská hymna dozněla, zahájení střetnutí už nic nebrání.
     
    Hlasatel představuje zahajovací formace, hráči postupně vjíždí na ledovou plochu. Domácí v tmavě modrých dresech, soupeř v bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kukin) – Šefer, Chvostov, Pepeljajev, Ťjuljapkin, Galvinš, Trončinský, Ďjakov – Skorochodov, Sitnikov, Magogin – Chlyncev, Buljanskij, Jakubov – Žukov, Andersson, Savinainen – Gorbunov, Knjazev, Olonov – Gusev.

    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Andersen, Šinin, Kiseljevič, Laakso, Čáslava, Stasenko, Popov – Běrdnikov, Bumagin, Klimenko – Antipov, Bučněvič, Medveděv – Bušujev, Videll, Mons – Monachov, Kovyršin, Zemčenko – Dedunov.
     
    V loňské sezoně dokázaly oba týmy využít domácího prostředí, byť se na úspěch nadřely. Čerepovec vyhrál koncem října na svém hřišti 4:3, přestože prohrával o dvě branky. V posledním vzájemném měření sil uspěla Jugra, především díky hattricku Skorochodova vyhrála na domácí půdě 3:2.
     
    Domácí si v dosavadním průběhu soutěže vedou lépe. Na vlastním ledě vyhráli hokejisté Jugry oba zápasy, prohráli pouze na půdě Petrohradu. Zato soupeř na tříbodové vítězství stále čeká. Čerepovec zdolal na úvod Jekatěrinburg po samostatných nájezdech. Jenže poté padl v Astaně a při další dovednostní disciplíně nepřetlačil Omsk.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne při sledování online přenosu z KHL mezi Jugrou Chanty-Mansijsk a Severstalem Čerepovec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 15. Jakubov (Trončinský, Chlyncev), 17. Skorochodov (Magogin, Sitnikov), 18. Ťjuljapkin (Chlyncev, Jakubov) – 13. Antipov


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kukin) – Šefer, Chvostov, Pepeljajev, Ťjuljapkin, Galvinš, Trončinský, Ďjakov – Skorochodov, Sitnikov, Magogin – Chlyncev, Buljanskij, Jakubov – Žukov, Andersson, Savinainen – Gorbunov, Knjazev, Olonov – Gusev.
    Severstal Čerepovec: Štěpánek (Artemjev) – Andersen, Šinin, Kiseljevič, Laakso, Čáslava, Stasenko, Popov – Běrdnikov, Bumagin, Klimenko – Antipov, Bučněvič, Medveděv – Bušujev, Videll, Mons – Monachov, Kovyršin, Zemčenko – Dedunov.
    bahis siteleri