Košice – Ružomberok 2:2 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 1:4 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 5:0 (kon.)
Senica – B. Bystrica 1:1 (kon.) | Myjava – Žilina 1:1 (kon.)
konec
MFK Košice
2:2 (1:0)
MFK Ružomberok
sk Úterý 17.09.2013, 15:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Vážení fanúšikovia slovenského futbalu, aj v tento netradičný čas vás vítam pri sledovaní desiateho kola našej najvyššej futbalovej súťaže. Domáci Košičania dnes na štadióne Lokomotívy privítajú mužstvo Ružomberka a vám zo stretnutia vďaka textovému prenosu webu Onlajny.eu neunikne nič podstatné.

    MFK Košice sa aktuálne nachádza až na desiatej priečke v tabuľke Corgoň ligy. Košičania majú po deviatich odohratých dueloch na svojom konte iba 10 bodov, a to za tri víťazstvá a jednu remízu. Pomer vsietených a inkasovaných gólov je pre zverencov trénera Galka priaznivý – 10:8.
    Východniarom sa v ostatnom období nedarí. V uplynulom kole zaznamenali po dlhom čase vsietený gól i výhru. V 9. kole doma zdolali Dunajskú Stredu pomerom 4:1.

    MFK Ružomberok pricestoval do metropoly východu ako celok, ktorému aktuálne patrí piata priečka v tabuľke našej najvyššej futbalovej súťaže. Liptáci doposiaľ v deviatich stretnutiach nazbierali 15 bodov, a to za štyri víťazstvá a tri remízy. Pomer skóre je pre nich priaznivý. Streliť sa im podarilo 17 gólov, inkasovali ich 16.
    Ružomberčania v poslednej trojici zápasov zaznamenali všetky možné typy výsledkov. V 7. kole doma remizovali so Senicou 1:1, v tom nasledujúcom zvíťazili v Trenčíne 1:0 a naposledy doma podľahli Spartaku Myjava 0:3.

    Toto stretnutie je aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie vypísali na výhru domáceho celku kurz 2,3, na víťazstvo hostí 2,8 a na remízu po deväťdesiatich minútach hry si môžete zatipovať s ponukou 3,1.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Sekulić, Ostojić, Bukata – Duda, Šinglár (C), Hovančík, Viazanko – Pačinda, Diaby.

    Náhradníci: Ružinský – Korijkov, Dordevič, Urban, Haskič, Diaby, Kubík.

    MFK Ružomberok: Nikolič – Maslo, Greššák, Práznovský, Nosek – Kana, Almaský, Ďubek (C), Zošák – Zreľák, Lačný.

    Náhradníci: Lešňovský – Ondrek, Bartoš, Nagy, Lupták, Serečin, Lovás.

    Rozhodca: Jaška – Sluk, Ferenc.
     
    -14
    Vítame vás pri ďalšom stretnutí na štadióne košickej Lokomotívy. Aktuálne sa na ňom ešte nenachádza takmer vôbec nik a vysoká účasť divákov sa dnes ani očakávať nedá. Utorkovému zápasu v dosť netradičnom čase so začiatkom o 15:30 určite nepridá ani fakt, že v Košiciach je od rána otrasné počasie, prší a teplomer ukazuje iba približne 16 °C.
     
    -2
    Hráči už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik.
     
    -1
    Po podaní rúk je už všetko pripravené na úvodný výkop. Domáci budú hrať v žlto-modrých dresoch, hostia si priniesli a dnes využijú bielu sadu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hosťujúci futbalisti.
     
    1
    Ružomberčania sa stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ sa skúsili na tú opačnú dostať dlhou nakopnutou loptou mierenou na Lačného, ale ten ju nedokázal pred protihráčom včas spracovať.
     
    2
    Košice dali gól!

    Neuveriteľné, na opačnej strane po prvej útočnej akcii Košičanov padá prvý gól stretnutia! Hosťujúca obrana sa vracala pred nabiehajúcimi Košičanmi, loptu na kopačke mal ONDREJ DUDA a bez dlhého vymýšľania volil strelu tesne spoza hranice šestnástky. Nikolič nedokázal včas zareagovať a tvrdá rana skončila v sieti.
     
    3
    Takýto úvod si Ružomberčania určite nepredstavovali ani v najhoršom sne. Už po dvoch minútach v metropole východu prehrávajú 1:0 a ak chcú vybojovať nejaké body, budú mať čo robiť.
     
    4
    Zreľák mieril na Tofiloskiho úplne osamotený! Košický gólman vybehol proti protihráčovi a stret vyzeral mimoriadne nepríjemne. Domáci brankár ostáva ležať na zemi, postranný rozhodca akciu prerušil ofsajdovým verdiktom.
     
    5
    Darko Tofiloski stále na zemi a veru to nevyzerá vôbec dobre pre domáci tím. Zreľák je v poriadku, postavil sa takmer okamžite.
     
    6
    Po ošetrení tímovým lekárom sa na nohy dvíha aj Tofiloski, budeme pokračovať odkopom od domácej brány.
     
    7
    Maslo zo strany posielal prihrávku do šestnástky na Lačného, ale ten nebol dobre natočený a pri pokuse o strelu sa na mimoriadne zlom teréne pošmykol a skončil na zemi.
     
    8
    A hra je opäť prerušená. Na trávniku sa vo vode zvíja domáci Ostojič, opäť práca pre lekárov.
     
    9
    Ostojič po vlastných odchádza na ošetrenie za postrannú čiaru, snáď to teda nebude nič vážne.
     
    10
    Hostia získali rohový kop.
     
    10
    Lopta od rohovej zástavky letela k bližšej žrdi, tam však boli iba Košičania a konkrétne Bukata, ktorý loptu odvrátil do bezpečnia.
     
    11
    Na opačnej strane pohrozili východniari po rýchlom protiútoku. Diaby vo vápne posunul na Pačindu, ktorý sa pri zakončení pošmykol a spadol. Vzrušenie však bolo zbytočné, rozhodca opäť signalizoval ofsajd.
     
    12
    Hostia sa neustále snažia usadiť na vlastnej útočnej polovici. Práznovský skúsil loptu vzduchom nakopnúť na niektorého zo svojich spoluhráčov, ale bezúspešne.
     
    13
    Lopta sa momentálne presúva v okolí stredového kruhu a Ružomberčania sa neustále pokúšajú dostať do zakončenia, ktoré by mohlo znamenať vyrovnanie.
     
    14
    Maslo to skúsil individuálne tesne pred hranicou šestnástky, ale proti košickej defenzíve pokusom o prienik nepochodil.
     
    15
    Pačinda z ťažkej pozície centroval do vápna, kde našiel spoluhráča Viazanka. Ten sa vo výskoku v ťažkej akrobatickej pozícii o niečo pokúsil, ale ťažko povedať, či to bola spätná prihrávka, alebo pokus o strelecké zakončenie. Každopádne, lopta letela mimo.
     
    16
    Almaského prudká strela mohla znamenať vyrovnanie! Pokus spoza šestnástky letiaci po zemi však Tofiloski skrotil, skóre sa nemení.
     
    17
    Bukata skúsil strelu po zisku lopty z veľkej vzdialenosti, mieril však iba vysoko nad priestor Nikoličovej svätyne.
     
    19
    Zreľák si perfektne nabehol do vápna medzi dvojicu domácich obrancov, ale v zakončení nepredviedol potrebnú presnosť a lopta končí tesne vedľa košickej brány.
     
    20
    Pod sprchy predčasne odchádza hosťujúci gólman Nikolič! Ten vybehol proti Diabymu, ktorý sa sám rútil na bránu a nedovoleným zákrokom ho zastavil. Hlavný arbiter Jaška neváhal a okamžite vyťahuje červenú kartu.
     
    21
    Faul sa odohral tesne pred hranicou šestnástky, a tak penaltu neuvidíme! Pre Košičanov je však k dispozícii nebezpečná štandardka.
     
    22
    Almaský musí prepustiť miesto na trávniku náhradnému gólmanovi Lešňovskému.
     
    23
    Domáci zahrávali spomínanú štandardku. Z približne 17 metrov priamo vypálil Duda, ale triafa iba bočnú sieť brány. Lešňovský po lopte ani nešiel, von ju tlačil iba očami.
     
    24
    Na opačnej strane pokus o rýchly protiútok zakončil Ostojič iba odkopom na rohový kop.
     
    25
    Po rohovm kope mierila lopta pred Tofiloskiho, tam si s ňou poradila iba domáca obrana.
     
    26
    Na hranici pokutového územia si loptu hruďou spracoval Pačinda, ale vo vápne po súboji s protihráčom volil ešte spätnú prihrávku na Diabyho. Ten sa už ale k zakončeniu nedostal.
     
    27
    Ružomberčania si na podobné útočné výlety domácich budú musieť dávať väčší pozor, veľmi ľahko by ich totiž mohli priviesť k dvojgólovej strate.
     
    29
    Prvú žltú kartu v stretnutí si vyslúžil domáci Kavka.
     
    30
    Druhýkrát v stretnutí musel rozhodca Jaška vytiahnuť kartu. Kavka si na zbytočný faul bude musieť dávať pozor, lebo sily na trávniku by sa mohli opäť vyrovnať.
     
    32
    Hostia získali po faule výhodu štandardky z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    33
    Ďubek zahrával priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, ale loptu zastavila iba konštrukcia Tofiloskiho brány! Tak teraz mali domáci veľké šťastie.
     
    34
    Na opačnej polovici ihriska Duda zahrával takisto priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Pokúsil sa obstreliť obranu, ale bezúspešne. Lešňovský vysoko vyskočil a loptu skrotil.
     
    35
    Vo vápne sa spoluhráčom dobre ukázal Zreľák, dostal prihrávku, ale v rýchlosti mieril iba tesne vedľa.
     
    37
    Ružomberčania získali výhodu priameho kopu tesne spoza šestnástky.
     
    38
    Ďubek vypálil, ale proti lopte predčasne vybehol Duda, čo Jaška ocenil žltou kartou.
     
    39
    Ďubek ani na druhý pokus úspešný nebol. Lopta míňa priestor brány o dobrý kus.
     
    40
    Ružomberok získal rohový kop.
     
    40
    Zošák posielal loptu na bližšiu žrď. ale tam najvyššie vyskočil Košičan Bukata a roh sa zopakuje.
     
    41
    Zošák opäť mieril na bližšiu žrď, ale opäť našiel iba Bukata. Ten tentokrát odvrátil presnejšie.
     
    42
    Zošák z veľkej vzdialenosti po štandardke mieril center do vápna, tam našiel iba košických obrancov.
     
    43
    Na opačnej strane po rýchlom protiútoku zakončoval Pačinda, ale iba z ofsajdu.
     
    44
    Duda posielal do vápna pred Lešňovského nebezpečný center, ten hosťujúci gólman iba vyboxoval.
     
    45
    Sekulič našiel vo vápne Oumara Diabyho, ale ten zahadzuje nemožné! Priamo pred bránou síce hlavičkoval, ale lopta míňa priestor troch žrdí.
     
    45
    Nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    45+1
    Hra sa na malý moment prerušuje, na trávniku opäť leží niekto z domácich. Povrch trávnika je veľmi zlý, niet sa teda čo čudovať.
     
    45+2
    Už je všetko v poriadku, pokračuje sa v hre.
     
    45+2
    Sekulič si za hrubý faul na Zreľáka vyslúžil žltú kartu.
     
    45+3
    Po Sekuličovom faule zahrávali hostia štandardku z veľkej vzdialenosti. Bol to pravdepodobne Ďubek, kto posielal center do vápna, ale tam boli iba Košičania.
     
    45+4
    V samom závere nadstaveného času majú loptu na kopačkách domáci futbalisti, už sa ale zrejme k zakončeniu nedostanú.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase vyhrávajú v metropole východu domáci futbalisti zásluhou rýchleho gólu, ktorý prišiel z Dudovej kopačky už po necelých dvoch minútach hry. Ružomberčania si v 20. minúte vôbec nepomohli Nikoličovym faulom na červenú kartu, a tak do brány za nepriaznivého stavu musel nastúpiť mladučký Lešňovský. V zvyšnom čase polčasu už diváci presný zásah nevideli, a tak sa do šatní odchádza za stavu 1:0 v prospech východniarov.

    Druhý polčas začne približne o 16:34.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali domáci futbalisti.
     
    46
    Košičania sa okamžite stiahli na vlastnú polovicu a odtiaľ zakladajú útočnú akciu.
     
    47
    Po ofenzívnom pokuse Košíc strieľal Bukata, ale veľmi nepresne. Lešňovský nemusel zasahovať.
     
    48
    Druhý polčas sa začal v podstatne nižšom tempe, než končil ten prvý. Ružomberčania hrajú stále v oslabení a prehrávajú rozdielom jediného gólu, naopak, domáci sa nemusia nikam ponáhľať.
     
    49
    V Košiciach stále prší a povrchu ihriska to vôbec nepomáha. Na útočnej polovici sú teraz aktívni hostia, no je to bez zakončenia.
     
    50
    Duda vysunul Diabyho, ktorý mal proti sebe iba Grešáka, no toho si obhodiť nedokázal a tak sa k zakončeniu nedostal.
     
    51
    Na opačnej polovici sa o niečo podobné pokúsili Ružomberčania s vysunutím Ďubeka, ale takisto bezúspešne.
     
    52
    Na zemi ostáva ležať Košičan Viazanko.
     
    53
    Viazanko sa po ošetrení lekármi postavil a odchádza za postrannú čiaru. Dnešný zápas je mimoriadne nebezpečný, riziko pádu je skutočne veľké. veríme však, že žiadnemu z futbalistov sa dnes nič nestane.
     
    54
    Viazanko sa už zapojil späť do hry. S loptou na útočnej polovici operujú hostia, Lačný sa pokúša presadiť, ale nedarí sa mu to zoči-voči obrane.
     
    54
    Rozbehnutý Pačinda si postupne vypracoval skvelú akciu, ktorú ale zastavil Almanský tým, že spomínaného hráča vytlačil až k čiare, odkiaľ nemohol centrovať.
     
    55
    Duda vypálil na Lešňovského spoza šestnástky a hosťujúci gólman mal čo robiť, aby loptu vyrazil. Nanešťastie pre Ružu iba na kopačky Pačindu, ktorý si loptu zrovnal a okamžite pálil. Lešňovský v páde vytláča na roh.
     
    56
    Ešte pred rohom tu máme domáce striedanie. Odchádza Oumar Diaby, nahradí ho Haskič.
     
    57
    Po rohovom kope k ohrozeniu Lešňovského nedošlo.
     
    57
    Žltá karta pre domáceho Hovančíka.
     
    58
    Ružomberok dal gól!

    Domáci nezvládli situáciu na opačnej strane a je vyrovnané! Ružomberčania sa natlačili do šestnástky, MILOŠ LAČNÝ v páde priťukol loptu a nasmeroval ju tak priamo pod brvno, na čo Tofiloski nedokázal zareagovať.
     
    60
    Žltú kartu si vyslúžil aj hosťujúci Ďubek za faul na Dudu.
     
    60
    Striedanie v tíme hostí. Odchádza Práznovský, nahradí ho Nagy.
     
    61
    Viazanko sa pokúšal centrovať do vápna, ale bol veľmi nepresný.
     
    62
    Druhé striedanie vidíme aj na domácej strane. Šinglára nahradil ho Dordevič.
     
    63
    Hostia stretnutie poriadne zvrátili aj v oslabení o jedného muža. Stav je už vyrovnaný, uvidíme, ako na to zareagujú Košičania.
     
    64
    Domáci futbalisti chceli po rýchlom protiútoku zakončovať, ale Pačindu zastavil ofsajd.
     
    65
    Dudovi sa center z ľavej strany nevydaril a Hovančík zakončovať nemohol. Východniari nasťahovaní na útočnej polovici, ale bez presného zakončenia vedenie na svoje kopačky neprinavrátia.
     
    66
    Rovnako je tomu na opačnej polovici ihriska, kde Tofiloski nemusí čeliť žiadnemu streleckému pokusu svojho súpera.
     
    67
    Tawamba naháňal protihráča so snahou získať loptu, ale bez úspechu. Košičania vymýšľajú, čo teraz s ňou.
     
    68
    Domáci futbalisti majú loptu na kopačkách na vlastnej obrannej polovici a pomaly sa presúvajú pred Lešňovského.
     
    69
    Košice získali rohový kop.
     
    69
    Pačinda zahral roh nakrátko a center do vápna prišiel až po chvíli. Po ňom sa k zakončeniu Košičania nedostali.
     
    70
    Duda vystrelil z pravej strany, Lešňovský vyráža iba na ďalší rohový kop.
     
    70
    Pačinda tentokrát poslal do vápna dlhú loptu, ale jeho spoluhráči zakončiť nedokázali.
     
    71
    Rozhodca Jaška opäť vyťahuje žltú kartu. Tentokrát pre hosťujúceho Zreľáka
     
    73
    Košice dali gól!

    Viazanko posielal loptu priamo pred Lešňovského, kde mu nabuehal Haskič, ale ten sa napokon k zakončeniu nedostal. Loptu si v páde nešťastne do vlastnej brány zrazil Maslo. Gól predsa len pripísaný NERMINOVI HASKIČOVI, aj keď z nášho uhla pohľadu sa lopty zrejme nedotkol.
     
    74
    Domáci Hovančík vidí žltú kartu a odchádza predčasne pod sprchy, pomer síl na trávniku sa vyrovná.
     
    75
    Zreľák v snahe o vyrovanie napálil loptu do pravej žrde Tofiloskiho brány, ten mal teraz obrovské šťastie!
     
    76
    Na opačnej strane mohol staré známe nedáš – dostaneš potvrdiť Viazanko. Na bránkovej čiare ale excelentne zakročil Lešňovský a zrejme ani sám nevie ako, ale loptu vyrazil.
     
    77
    Hra sa teda skutočne poriadne rozprúdila a diváci nevedia, kam sa skôr pozerať. Na zemi ostal po strete s Lešňovským ležať jeden z domácich hráčov, ale penalta sa nepíska, zákrok bol čistý.
     
    80
    Posledné striedanie v domácom tíme pre trénera Galka. Z ihriska odchádza Pačinda, nahradí ho Urban.
     
    81
    A všetky striedania využijú aj hostia. Z ihriska odchádza maslo, nahradí ho Serečin.
     
    83
    A opäť ďalšia žltá karta. Rozhodca Jaška ju vytiahol pred domácim Haskičom.
     
    85
    Hra sa poriadne rozprúdila. Obe mužstvá si s blížiacim sa záverom stretnutia uvedomujú dôležitosť zisku bodov a najmä hostia sa teraz pokúsia o záverečný tlak.
     
    88
    Košickí futbalisti sa ale dobre bránia. Iba pripomíname, že sa hrá už opäť vo vyrovnanom stave, skóre duelu možno práve na Onlajnoch zo šatne sledujú hosťujúci Nikolič a domáci Hovančík.
     
    90
    V samom závere stretnutia sa hostia pokúšajú zmobilizovať na záverečný tlak, ale domáca defenzíva je proti vyrovnávajúcemu gólu.
     
    90+
    Ružomberok dal gól!

    V nadstavenom čase hostia vyrovnávajú! Tak toto je neuveriteľné, tesne pred hvizdom hlavného arbitra do píšťalky prekonáva Tofiloskiho TAWAMBA KANA a Ružomberok v zaujímavom stretnutí napokon vyrovnáva!
     
    Koniec zápasu.
     
    V nadstavenom čase ešte videli diváci presný zásah Tawambu do domácej siete, a tak sa body delia.

    Od nás je to pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. (17:26:50)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 2. Duda, 73. Haskič – 58. Lačný, 90+. Kana

    Karty:   29. Kavka (KOS), 38. Duda (KOS), 45+2. Sekulić (KOS), 57. Hovančík (KOS), 83. Haskič (KOS) – 60. Ďubek (RUZ), 71. Zreľák (RUZ)   74. Hovančík (KOS)   20. Nikolič (RUZ)


    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Sekulić, Ostojić, Bukata – Duda, Šinglár (C) (62. Dordevič), Hovančík, Viazanko – Pačinda (80. Urban), Diaby (56. Haskič).
    MFK Ružomberok: Nikolič (22. Lešňovský) – Maslo (81. Serečin), Greššák, Práznovský (60. Nagy), Nosek – Kana, Almaský, Ďubek (C), Zošák – Zreľák, Lačný.

    Rozhodčí: Jaška – Sluk, Ferenc
    bahis siteleri