Chorvatsko – Panama 1:0 (kon.) | Tunisko – Rusko 1:0 (kon.) | Uzbekistán – Maroko 0:0 (kon.)
Japonsko – Venezuela 3:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
1:0 (1:0)
Panama
Pondělí 21.10.2013, 15:00 • Fujairah Stadium, Fujairah • Mistrovství světa U17
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné dobré odpoledne, vítám vás u sledování textového online přenosu z mistrovství světa můžu do sedmnácti let. V rámci skupiny C na sebe narazí Chorvatsko a Panama.
     
    Skupina C

    1. Maroko – 3 body
    2. Uzbekistán – 3 body
    3. Chorvatsko – 0 bodů
    4. Panama – 0 bodů
     
    Odehrané zápasy:

    Chorvatsko 1:3 Maroko
    Panama 0:2 Uzbekistán
     
    Jak to vidí bookmakeři?

    Výhra domácích: 1,6

    Remíza: 3,8

    Výhra hostů: 4,5

    (Tipsport)
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Mari – Duan, Mami, Šunji, Aleta-Car – Muri, Brodi, Halilovi (C), Rogulji – Prce, Maloku

    Panama: De Gracia – Galvan, Díaz J., Chin, Araya (C) – Dominiguez, Zuniga, Díaz I., Canate – Wald, Molina

    Rozhodčí: Hauata (TAH) – Rule (NZL), Makasini (TGA).
     
    -1
    Právě dozněly hymny, utkání zanedlouho začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měla Panama.
     
    1
    Panama nastoupila v červeném, Chorvatsko v modrém.
     
    1
    Chorvatsko hraje zleva doprava, míč drží Panama.
     
    2
    Kapitánem Chorvatů je šestnáctiletý Alen Halilović, který už má za sebou také reprezentační debut za seniorský tým Chorvatů.
     
    2
    Chorvatsko je v úvodu utkání mírně aktivnější.
     
    3
    Panama se po delší době odhodlala pro průnik vpřed, ale nic moc zázračného k vidění nebylo. Po chvilce je u míče opět tým domácích.
     
    4
    Alen Halilović prošel na pravé straně mezi dvěma obránci a přízemní přihrávkou nabádal své spoluhráče, ať skórují, míč se však dostal jen k obránci Panamy.
     
    5
    Chorvatští fotbalisté drží svého soupeře většinu času pod tlakem. Panama na míč jen kouká a brání se. De Gracia zatím zasahovat nemusel, stejně jako Marić.
     
    6
    Panama se po delší době ujala míče a snažila se uklidnit tempo hry svou zdlouhavou rozehrávku jen několik metrů před vlastním pokutovým územím. Hostům se dokonce povedlo projít na polovinu soupeře a posléze i k šestnáctce Mariće, ten ale nemusel zasahovat.
     
    7
    Své šance Panama nevyužila. Hostující celek měl šanci pro prosazení v podobě zahrávání volného přímého kopu. K němu se postavil Lucas Zuniga, ale míč branku přeletěl.
     
    8
    Znovu v akci Alen Halilović. Znovu se na pravé straně motal kolem dua obránců. Přes prvního prošel, ale ten druhý mu vystavil stopku. Tím sice tato akce domácích skončila, přesto se po několika chvílích musí Panama opět bránit.
     
    10
    Jednoznačně navrch má jistě Chorvatsko. Tým z Panamy se převážně jen brání a moc atraktivní fotbal nepředvádí. Domácí se sice častokrát ke střele ani nedostanou, ale přesto musí být De Gracia velmi pozorný.
     
    12
    Šneček z Panamy vystrkuje růžky. Do pokutového území Chorvatů letěl dlouhý a nadýchaný centr, který přistál na hlavě Lucase Zunigy. Útočník v červeném dresu po výskoku na míč chtěl trefit prostor mezi třemi tyčemi, znovu ale přestřelil.
     
    14
    Prvního rohového kopu v utkání se ujali Chorvati. Domácí fotbalisté však celou akci nesehráli tak, jak si jistě představovali, a proto se Panama znovu úspěšně ubránila a vymanila se z následného náporu.
     
    15
    Když už k ohrožení panamského gólmana De Gracii nic nevedlo, tak se domácí útočník rozhodl pro zakončení. Během obléhání hostující branky přišla na scénu tvrdá přízemní rána zpoza šestnáctky, která letěla ve výšce kolen, ale gólman se míče chopil a nepustil jej.
     
    17
    Panama se po delší době může opět těšit ze zisku balonu. S míčem se fotbalisté Panamy mazlili na polovině soupeře, ale branku Mariće ne a ne ohrozit. Chorvatsko si v obraně vede velmi dobře.
     
    19
    Tempo hry se značně zmírnilo a uklidnilo. Chorvatsko už nemá tolik navrch a Panama se začíná dostávat zpátky do hry. Nadvláda Evropanů je v tomto utkání je prozatím pryč, přijde odpověď z panamské dílny?
     
    20
    Panama měla další příležitost, kterak ohrozit branku dosud klidného Mariće. Míč se ale dostal pouze do držení Chorvatů poté, co jej ztratil jeden z hostujících fotbalistů před branami pokutového území.
     
    23
    Tempo hry diktuje Chorvatsko, jen se výkon tohoto celku zatím neodráží na výsledkové tabuli. Občasné záblesky nadějí na skórování v podobě náhlého protiútoku hostů nejsou nikterak efektivní a vsítění branky domácích je jen otázkou času.
     
    25
    Po rohovém kopu domácích si mohli hráči z Panamy oddychnout. Zakončení, které přišlo po propadnutí míče na scénu, minulo branku De Gracii.
     
    26
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    A je tam! Chorvati se konečně dočkali vedení. Fotbalovou parádu předvedl chorvatský útočník ANTE ROGULJIĆ. Ten převzal míč na hranici pokutového území, prošel přes jednoho, druhého i třetího obránce a pohodlně překonal bezmocného gólmana.
     
    29
    Napětí stoupá a tempo hry značně graduje. Navrch už Chorvatsko tolik nemá, neboť se Panama herně dost zvedá. Dokáží hosté odpovědět na vedoucí branku soupeře?
     
    32
    Panama ukazuje, že není žádný tým nazdárků. I přesto, že byla doteď takřka pořád pod tlakem, byla v roli diktátora hry. S míčem kombinovala na polovině domácích a po dlouhém centru do vápna se k hlavičce propracoval Lucas Zuniga. To ale nestačilo, míč letěl totiž mimo.
     
    35
    Tempo hry stále graduje a míč přelétává z jednoho konce hřiště na druhý. Nedá se říci, že by měl jeden z týmů navrch, hraje se jednoduše, rychle a někde dost riskantně a s chybami. Hra se začíná vyrovnávat.
     
    37
    Po delší době je hra uklidněna. Postarali se o to fotbalisté domácího celku, kteří s balonem kombinovali v prostoru středového kruhu a půlící čáry. I přesto, že chvilku Chorvati diktovali tempo hry, si nedokázali vypracovat střeleckou příležitost.
     
    39
    Panama se snaží dávat kratší přihrávky a v protiútocích atakovat soupeře nejlépe po křídlech. Také jsme ale byli svědky dlouhých a nakopávaných balonů, které létaly většinou do pokutového území. A to na obou stranách.
     
    40
    Chorvatsko mírně polevilo a Panama naopak začala bránit velmi dobře. Úspěšná defenzivní činnost v této situaci ale Panamě nepomůže – předvedou hosté něco i v útoku?
     
    43
    S míčem se opět blýskl talentovaný mladík Alen Halilović. Šestnáctiletá chorvatská naděje se snažila projít na pravé straně. Na něj si ale počkal pozorný obránce, který jej od balonu odstavil. Posléze se Chorvatsko znovu dostalo s míčem na polovinu soupeře, Panama ale zamkla dveře na dva západy a domácí hráče nikam nepustila. Sama naopak přechází do protiútoku.
     
    45
    Panama byla velmi blízko vyrovnání. Po protiútoku přišel faul a před pokutovým územím volný přímý kop právě pro Panamu. Chorvatsko mělo obrovské štěstí, že se míč po střele odrazil od břevna mimo.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Chin (Panama).
     
    První poločas skončil.
     
    STATISTIKY PRVNÍHO POLOČASU

    Držení míče: 61% – 39%.
    Střely celkem: 7 – 5.
    Střely na branku: 2 – 5.
    Ofsajdy: 1 – 0.
    Fauly: 7 – 2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop mělo Chorvatsko.
     
    46
    Panam drží míč na své polovině.
     
    46
    Panama se probíjí směrem vpřed, Chorvatsko se brání.
     
    46
    Chorvatsko má míč ve své moci, Panama se vrací do obrany.
     
    47
    Akci hostů přerušil faul Chorvatska. Panama zůstává u míče.
     
    47
    Panama tlačí soupeře ke zdi.
     
    47
    Protiútok hostů se postupně posouvá až k vápnu soupeře.
     
    48
    Chorvatsko se vymanilo z protiútoku a jde vpřed.
     
    48
    Na konci akce přišla rána z pravé strany v podání Muriće, ale přízemní dělovka minula branku De Gracii.
     
    49
    Chorvat Alen Halilović jako Diego Armando Maradona! Hráč domácího výběru předvedl úchvatné sólo přes půlku hřiště, poté ale chybně přihrál do vápna soupeře, kde se Panama dostala k míči. Halilović při své samostatné akci překonal nejméně čtyři hráče.
     
    52
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Maloku, přichází Lulić.
     
    52
    Panama začíná napadat rozehrávku soupeře a častěji operuje s míčem. Většinou kombinuje kolem půlící čáry, ač se snaží držet míč co nejdál na polovině soupeře. Marić zatím moc práce neměl, ostatně to ani De Gracia.
     
    54
    Panama se dožadovala penalty! V pokutovém území Chorvatska se k míči po dlouhém nákopu dostal jeden z fotbalistů v červeném, který se snažil pokrýt míč svým tělem. Jenže spadl a Chorvati se s míčem vydali vpřed. Dle sudího to bylo v rámci pravidel.
     
    55
    Chorvatsko mohlo své vedení pojistit. Halilović založil nové ofenzivní tažení domácích a na konci akce přišla střela z hranice pokutového území. Míč však lapil De Gracia.
     
    58
    Panama se ze všech sil snaží o vyrovnání, ale marně. Hostující fotbalisté stále hledají recept na pokoření soupeřovy obranné linie. Chorvatsko brání výborně.
     
    59
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Díaz I., přichází Zorrilla.
     
    61
    Své těsné jednobrankové vedení si Chorvatsko pochopitelně snaží udržet. Ač Panama působí velmi aktivně a hledá si cestičku za obraný val soupeře, nedaří se jí ohrozit Mariće.
     
    64
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Zuniga, přichází Gonzalez.
     
    64
    Rohový kop pro Panamu.
     
    65
    Ten ale nekončí nikterak závratně. Chorvatsko má míč.
     
    67
    Panama má nápor, ze kterého se domácí fotbalisté chtějí vymanit, ale i přesto se neděje nic, co by jakkoliv mohlo zacloumat se stavem skóre.
     
    70
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Roguljić, přichází Knežević.
     
    71
    Držení míče: 57% – 43%.
     
    72
    Střely celkem / na branku: 10 / 6 –– 8 / 0.
     
    74
    Obrovská šance Chorvatska! Před branku dostal z křídla míč jedem z domácích útočníků, který mohl pohodlně zavěsit, ale gólman De Gracia se blýskl fenomenálním zákrokem.
     
    76
    V šanci byli i hosté! První zákrok zaznamenal Marić, když sebral míč před dotírajícím útočníkem, jež měl přebírat geniální pas od záložníka.
     
    80
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Murić, přichází Blažević.
     
    82
    Držení míče: 59% – 41%.
     
    82
    U míče je Chorvatsko, které s ním operuje na vlastní polovině.
     
    83
    Hra byla přerušena kvůli svalovým potížím jednoho z domácích hráčů.
     
    84
    Ke střele se propracoval Gonzalez, který pálil z hranice pokutového území, ale Mariće nepropálil.
     
    85
    Další přerušení hry kvůli zranění jednoho z domácích hráčů.
     
    85
    I tento hráč byl odnesen na nosítkách.
     
    86
    Hra pokračuje.
     
    88
    Držení míče: 58% – 42%.
     
    89
    Knežević se prodral do vápna a z pravé strany vypálil, ale gólmana Panamy neprostřelil.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Jesus Araya (Panama).
     
    90
    Nastaveny byly dvě minuty.
     
    90+1
    Volný přímý kop pro Chorvatsko po faulu na Haliloviće.
     
    90+2
    De Gracia chytil míč, který letěl přímo na něj.
     
    Konec zápasu. (16:55:29)

    Dario Becci

    Branky: 26. Roguljić

    Karty:   45. Chin (PNM), 90. Araya (PNM)


    Chorvatsko: Marić – Duan, Mamić, Šunji, Aleta-Car – Murić, Brodić, Halilović (C), Roguljić – Prce, Maloku
    Panama: De Gracia – Galvan, Díaz J., Chin, Araya (C) – Dominiguez, Zuniga, Díaz I., Canate – Wald, Molina

    Rozhodčí: Hauata (TAH) – Rule (NZL), Makasini (TGA)
    bahis siteleri