Čeljabinsk – Čerepovec 3:2 (2:1 po s.n.) | Magnitogorsk – Jaroslavl 1:2 (0:1 po s.n.) | Ufa – Mytišči 3:1 (kon.)
Nižněkamsk – Petrohrad 1:3 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Atlant Mytišči
Úterý 22.10.2013, 15:00 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S Ufou to po dvou třetinách vypadalo všelijak. Domácí ztráceli jeden gól a v útoku se hledali. Na začátku třetí části ale protivníka roztrhali, trefili se třikrát během devíti minut a prodloužili svoji vítěznou sérii už na pět zápasů. Přeji příjemný zbytek dne. (17:19:08)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Brankář Borisov je na střídačce, Atlant má na ledě šest bruslařů. O kotouč se však bojuje v rohu, hosté se nemohou dostat do kloudné kombinace.
     
    59:15
    Mytišči má ještě malou naději. Isangulov dostal menší trest za hru vysokou holí, hostující lavička si ve stejném čase vyžádala oddechový čas.
     
    57:14
    Kablukov zatáhl černou pryž před domácí branku, kde hosté chvilku operovali. Avšak k přímému ohrožení gólmana se nedostali, puk už má Salavat a pohodlně střídá.
     
    55:20
    Batyršin raději zacouval až do hloubi vlastního pásma, odkud Mytišči zakládá útok. Hosté se v posledních minutách nemohou prosadit, Ufa si dobře hlídá vlastní modrou čáru.
     
    54:01
    Obránce Atlantu nyní rozhýbal Filatov, jenž několikrát prudce změnil pohyb a pokukoval před branku, kde si dělali prostor jeho spoluhráči. Z celé akce ale sešlo.
     
    52:37
    Kadějkinův pas nikoho ve žlutém dresu nenašel a puk nakonec doklouzal až na zakázané uvolnění. Duel teď trošku ztratil tempo, Ufa se začíná soustředit na obranu a nechce udělat žádnou zásadní chybu.
     
    51:16
    Domácí jsou kompletní. V první polovině třetí třetiny dokázali soka dokonale zaskočit a v současné chvíli mají psychickou i herní převahu.
     
    50:04
    Nechybělo mnoho a Trubačjov mohl snížit! Útočník se na kruhu opřel do kotouče, jenže střela z první mu nesedla. Po pěkné kombinaci se na něj přitom smála prázdna branka, prudký pas ovšem netrefil ideálně.
     
    49:15
    Atlant má šanci dostat se zpět do zápasu. Domácí Stěpanov totiž obdržel dvouminutový trest za hákování.
     
    48:38
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají početní převahu a vedou už o dvě branky! Nedůraz v hostující obráně potrestal DENIS CHLYSTOV, který plácl do kotouče na brankovišti a pokořil přesouvajícího se Borisova. Asistence: Jegor Dubrovskij, Tomáš Záborský – 3:1.
     
    47:29
    Trubačjov už vydechuje na trestné lavici, provinil se nedovoleným bráněním a Ufa má k dispozici přesilovku.
     
    45:38
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat otáčí průběh zápasu a jde do vedení. Stěpanov se vymotal zpoza branky a našel v mezikruží čepel ALEXANDRA PANKOVA, ten se vymanil ze sevření a prostřelil Borisova střelou pod břevno. Asistence: Alexandr Stěpanov – 2:1.
     
    44:34
    Ani jeden tým nehraje v rukavičkách, k vidění je hodně tvrdých střetů. Jeden z nich teď předvedl hostující Batyršin, který poslal k zemi Záborského. Domácí protestují, rozhodčího si pozval na slovíčko i domácí kouč Vladimír Jurzinov.
     
    44:02
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají se soupeřem krok. Celé akci předcházela chyba hostující zadáků. Niskala ztratil v útoku puk a Salavat ihned otočil hru. Babčuk vyslal do samostatného úniku ANTTI PIHLSTRÖMA, jehož atakoval obránce. Finský štírek ale souboj s protihráčem vyhrál a v tísni přizvedl puk nad brankářovo rameno. Asistence: Anton Babčuk – 1:1.
     
    43:04
    Zámorský přejel modrou čáru a švihem přes beka vypálil. Borisov se ale zaskočit nenechal, kotouč vytřepal ze své výstroje a následuje buly u jeho klece.
     
    41:57
    Přesilovka je u konce, Atlant se ubránil a hraje v pěti. Hosté měli plné ruce práce, nicméně svůj náskok uhájili a jejich šance na úspěch se s každou vteřinou zvyšují.
     
    40:47
    Domácí dohrávají přesilovou hru a mají velký tlak. Z dálky dvakrát napřáhl Višněvskij a do odraženého kotouče praštil na levém kruhu i Kajgorodov. Ale hostující obrana v čele s bezchybným Borisovem odolává.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 45. Pihlström (Babčuk), 46. Pankov (Stěpanov), 49. Chlystov (Dubrovskij, Záborský) – 21. Kolcov (Novopašin, Jašin)


    Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij (Volkov) – Sopel, Kulda, Višněvskij, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Babčuk, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Chlystov, Dubrovskij, Záborský – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Stěpanov, Gluchov, Pankov.
    Atlant Mytišči: Borisov (Galimov) – Novopašin, Batyršin, Petrov, Rukavišnikov, Velikov, Dyblenko, Niskala – Kablukov, Kolcov, Jašin – Michnov, I. Radulov, Šmeljov – Trubačjov, Kopytin, Gluchov – Levickij, Kadějkin, Ševčenko – Sošnikov.

    Diváci: 7 950
    bahis siteleri