HC Plzeň – Letňany 8:1 (kon.) | K. Vary – Ústí n/L 9:0 (kon.) | Třinec – Poruba 2011 10:1 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Kladno – Sparta 4:2 (kon.) | Slavia – Písek 4:3 (po pr.)
Zlín – Havířov 3:2 (2:0 po s.n.) | Vsetín – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
Č. Budějovice – Jihlava 4:0 (kon.) | Pardubice – Hr. Králové 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 25.10.2013, 13:30 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Duel je u konce, Bílí Tygři slaví zasloužené vítězství 4:1. Domácí si vybudovali klíčový náskok už po osmi minutách hry a soka už před sebe nepustili. Přeji příjemný zbytek dne. (15:49:50)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Domácí touží po další brance, i necelou minutu před koncem aktivně napadají soupeřovu rozehrávku. Ale puk klouže převážně v rozích, Růžička je tentokrát bez práce.
     
    57:19
    Další parádní představení brankáře Růžičky, který v závěru utkání drží svůj. Bělohorského pokus vytěsnil vyrážečkou a za čáru nepustil ani střelu Solenského, kterou na poslední chvíli odrazil v krkolomné pozici těsně nad břevno.
     
    56:03
    Hraje se dlouho bez přerušení, oba týmy se pravidelně střídají v držení puku. Liberec měl velkou šanci k tomu, aby soupeři zasadil nepopulárního "bůra". Kačírek se zjevil ve velké šanci, stál sám na brankovišti a měl před sebou poloprázdnou branku. Růžička však zakročil na výbornou a kotouč na poslední chvíli vyrazil.
     
    54:58
    V akci znovu Vaníček, který teď trefil jen před sebou stojícího hráče. Zato Růžička si do svých statistik zapíše úspěšný zákrok po střele libereckého kapitána Gecka.
     
    53:40
    Úspěšně si vedl i Hosnedl, jehož z prostoru mezi kruhy pozdravil Vaníček a hned byl sražen k zemi. Hra se hodně přiostřila, hráči dohrávají každý souboj u hrazení.
     
    52:02
    Dobrá střela Bělohorského, liberecký forvard si srovnal puk na spodní části kruhu a ostře vypálil. Na Růžičku si však nepřišel, gólman vytěsnil jeho střelu až do ochranné sítě.
     
    50:45
    Bílí Tygři hrají v plném počtu, do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut a nic nenasvědčuje tomu, že by hosté měli z utkání udělat drama. Domácí jsou ve všech činnostech lepší.
     
    50:13
    Bruslaři jsou marní, ve hře proti čtyřem se ještě k ničemu nedostali. Liberec pohodlně odpaluje jeden kotouč za druhým, Hosnedl na zákrok čeká marně.
     
    48:44
    Král jde pykat za hákování, Boleslav si zahraje podruhé během třetí části přesilovku.
     
    48:07
    Němec je na ledě hodně vidět, Hosnedl před ním musel být znovu na pozoru. Agilní útočník kroužil v okolí libereckého brankoviště, ale o puk po souboji s obráncem přišel.
     
    46:45
    Vajsetlovi se kotouč zamotal pod bruslemi a Kačírek ihned otočil hru. Vypálil švihem z pravého kruhu, jenže mířil nepřesně. Černá pryž orazítkovala pouze mantinel.
     
    44:53
    Liberec je kompletní a Růžička hned musel zasahovat. Před jeho klec si sjížděl Hylena, avšak zakončení mu nesedlo. Následnou strkanici nechávají rozhodčí bez povšimnutí.
     
    44:36
    Druhá polovina početní převahy se ale hostům nedaří. Maškovi kotouč na modré čáře uskočil a v šanci se poté nezjevil ani Skořepa, který prudký v neutrální třetině nezastihl.
     
    43:43
    Kolem Hosnedla létá jeden puk za druhým! Domácí obrana má plné ruce práce, ale zatím úspěšně odolává.
     
    42:52
    Mečíř jde podruhé v utkání na trestnou lavici, na středovém kruhu nyní nedovoleně zastavil Prokopa. Mladá Boleslav bude mít výhodu jednoho muže v poli.
     
    41:40
    Skořepa si do lepší palebné pozice nevybruslil a o chvilku později neslavila úspěch ani kličkovaná Průška, jenže nakonec černou pryž u mantinelu ztratil.
     
    40:43
    Druhé zakázané uvolnění středočeských mladíků v krátkém časovém sledu. Hostům dvakrát nevyšla rozehrávka, Liberec zůstane v útočném pásmu.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Lakatoš (Bělohorský), 8. Solenský (Janele), 27. Zachar (TS), 33. Janele (Sviták, Hynela) – 17. Němec (Prokop)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Kořínek) – Semrád, Marček, Tůma, Mašek, Mattis – Macura, Průšek "C", Prokop, Pätoprstý, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Černý, Skořepa, Švejda, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil.

    Rozhodčí: Třasák – Bosák, Grundler.

    Diváci: 55
    bahis siteleri