HC Plzeň – Letňany 8:1 (kon.) | K. Vary – Ústí n/L 9:0 (kon.) | Třinec – Poruba 2011 10:1 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Kladno – Sparta 4:2 (kon.) | Slavia – Písek 4:3 (po pr.)
Zlín – Havířov 3:2 (2:0 po s.n.) | Vsetín – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
Č. Budějovice – Jihlava 4:0 (kon.) | Pardubice – Hr. Králové 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 25.10.2013, 13:30 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezký den z Liberce, kde dnes svým devatenáctým kolem pokračuje extraliga starších dorostenců. Bílí Tygři se postaví soupeřům z Mladé Boleslavi.
     
    Duel nemá jasného favorita, týmy si nachází v tabulce těsně za sebou. Liberec je s třiatřiceti body druhý, Středočeši jdou do utkání z třetí pozice a těsným bodovým odstupem.
     
    Bílým Tygrům se ale proti mladoboleslavskému protivníkovi daří, modrobílí ovládli oba dva vzájemné zápasy letošní sezony. Na vlastním ledě nejprve vyhráli 4:1 a pohodlně zvládli i odvetu na půdě soupeře, kde slavili vítězství 5:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský.

    BK Mladá Boleslav: Růžička (Kořínek) – Semrád, Marček, Tůma, Mašek, Mattis – Macura, Průšek "C", Prokop, Pätoprstý, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Černý, Skořepa, Švejda, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil.

    Rozhodčí: Třasák – Bosák, Grundler.
     
    Všichni aktéři dnešního klání jsou již nastoupeni na ledové ploše, úvodnímu vhazování nic nebrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Liberečtí se ihned nahrnuli do útočného pásma. Gecko míchal s pukem u hrazení, ale ke střele se domácí nedostali. Pätoprstý vzápětí srazil přihrávku za mantinel.
     
    01:13
    Vhazuje se před Hosnedlem. Domácí muž s maskou se totiž neodvážil před atakujícím Skořepou rozehrát, puk proto raději přikryl lappačkou a přerušil hru.
     
    01:57
    Dobrý postřeh libereckého gólmana! Hosnedl teď na poslední chvíli vykopl střelu Pätoprstého, jenž se vymanil ze sevření a z prostoru mezi kruhy vypálil chytře k tyči. Brankář stihl proti puku nastavit svůj beton.
     
    03:03
    Slušná příležitost i na opačné straně hřiště. Gecko stál na konci pěkné kombinace a v přímém souboji už čelil pouze Růžičkovi. Jenže selhal, gólman útočníka dobře vybruslil a zakončení lapil.
     
    03:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se však radují o chvilku později. DOMINIK LAKATOŠ sebral odražený kotouč po vhazování a z poměrně velkého úhlu zaskočil Růžičku. Ten nestihl reagovat a ve čtvrté minutě zápasu loví puk poprvé ze své sítě. Asistence: Matouš Bělohorský – 1:0.
     
    04:50
    Severočeši stále hrozí, v útoku jsou zatím jednoznačně nebezpečnější i pohyblivější. Před brankoviště si teď znovu najížděl Gecko a hosté měli štěstí, že si bek Marček nesrazil puk bruslí do vlastní sítě.
     
    05:38
    Nepřesnosti na obou stranách, ani jeden z týmu se nyní neudrží delší čas na puku. Bojuje se ve středním pásmu a kotouč skáče z hole na hůl. Ovšem kloudné kombinace k vidění nejsou.
     
    06:26
    Boleslavský strážce svatyně si zatím na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. U jeho teritoria operoval Bělohorský, ale poskakující puk netrefil ideálně.
     
    07:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už 2:0, hosté jsou ze soupeřovy aktivity evidentně zaskočeni. Janele si narazil kotouč se SAMUELEM SOLENSKÝM, který už měl z těsné blízkosti jednoduchou úlohu. Kotouč z těsné blízkosti procedil mezi betony Růžičky. Asistence: Albert Janele – 2:0.
     
    07:21
    Hostující trenér Jan Křivohlávek zareagoval na nepříznivou situaci oddechovým časem.
     
    08:39
    Další střelecký pokus Bílých Tygrů. Šír se po sebevědomé kličce dostal do slibné palebné pozice, avšak Růžička byl tentokrát připravený. Puk zastavil na výstroji a hosté rozehrávají.
     
    10:09
    Středočeši přidali, soka nyní na chvilku svírali a vybojovali alespoň početní převahu. Na dvě minuty si jde odpočinout Mečíř – sekání.
     
    10:57
    Bruslaři kombinovali v útočné třetině, nicméně ke střele se nedostali. Mattisovi poté přeskočil puk na modré čáře hůl a Boleslavští musí ofenzivní zónu vyklidit.
     
    12:10
    Hosté v přesilovce nezahrozili. Tržický v posledních vteřinkách vlastního oslabení dobře držel puk u mantinelu a daleko od vlastní branky. Liberec se ubránil bez větších komplikací.
     
    13:29
    Tentokrát už musel Hosnedl zasahovat, Prokop praštil do vrtícího se puku na levém kruhu a ohrozil severočeského gólmana. Ten se však zaskočit nenechal, plachtící kotouč vytěsnil vyrážečkou.
     
    14:23
    Klinger nahodil kotouč do útočné třetiny a peláší střídat. Boleslav vyrovnala hru, ovšem příliš atraktivní podívaná k vidění není. Ve hře je hodně nepřesností.
     
    15:40
    Planý v obranné práci uspěl, na mantinel přirazil Bělohorského a získal pro své barvy kotouč. Z něj se však hosté dlouho neradovali, opět totiž kombinují Tygři.
     
    16:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři v sedmnácté minutě snižují. Prokop vyslal do samostatného úniku VOJTĚCHA NĚMCE, jenž přebruslil liberecké obránce a sám proti Hosnedlovi nezaváhal. Kotouč poslal přesně nad jeho lapačku. Asistence: Jan Prokop – 2:1.
     
    18:10
    Skořepa černou pryž u mantinelu nezískal, na druhé straně už míchá s pukem čiperný obránce Tržický. Střeleckých pokusů však výrazně ubylo.
     
    19:31
    Liberec zvýšil své útočné úsilí a v závěru první části se snaží navýšit hubené vedení. Jenže Husovi se teď nikdo na přihrávku nenabízel, domácí mladík obkroužil pásmo a nakonec o puk přišel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí, Bílí Tygři byli mírně aktivnější a zaslouženě vedou. Domácí měli jasnou střeleckou převahu, ale soupeř postupem času vyrovnal hru a zásluhou Němce snížil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi, hosté se ocitli pod tlakem. Příklepem od modré čáry se prezentoval Divila a Růžička musel zakročit levým betonem.
     
    21:15
    Solenský byl několik vteřin úplně sám před brankou, kam vzápětí také přiklouzla přihrávka. Hosté měli štěstí, že útočník Bílých Tygrů poskakující kotouč nedokázal zpracovat.
     
    22:19
    Severočeši nastoupili do prostřední části s velkou chutí, hosté ještě nebyli za polovinou hřiště. Zatím jsou zavřeni v obranné ulitě. Přes beka zkoušel štěstí Šír, ale jeho střelu si Růžička pohlídal a puk zastavil v lapačce.
     
    23:21
    Až v těchto chvílích se hra přesunula i k Hosnedlovi. Brankáře prověřil svoji střelou Planý, ovšem hosté se posléze dopustili nedovoleného zákroku. Na trestnou lavici za krosček míří Tůma.
     
    24:17
    Bílí Tygři nehrají přesilovku špatně, ale rychlou kombinaci se jim nedaří zakončit střelou. Boleslav se osvobodila a oba celky nyní posílají na led čerstvé síly.
     
    25:22
    Tůma je zpět na ledě, hosté jsou kompletní. Geckovo zakončení z kruhu nemělo nebezpečné parametry a v útoku už operuje soupeř.
     
    26:50
    Trestné střílení pro Liberec! Zachar byl v samostatném úniku faulovaný Semrádem a svůj souboj s brankářem si zopakuje.
     
    26:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je to gól, domácí mají podruhé v utkání dvoubrankový náskok. MAREK ZACHAR pomalu popojel k brance a Růžičku prostřelil mezi betony – 3:1.
     
    28:03
    Další ofenzivní kombinaci Bílých Tygrů zastavil ofsajd, který byl navíc posouzený jako úmyslný. Sviták se při přechodu do pásma příliš ukvapil.
     
    28:34
    Boleslavští přidali na důrazu a málem slavili. Pätoprstý se drze natlačil až před Hosnedla a snažil se skákající puk usměrnit nad jeho beton. Jenže hra je přerušena, hosté zahráli vysokou holí a z celé akce sešlo.
     
    29:20
    Durdil prosvištěl přes modrou čáru a přes Divilu vypálil. Hosnedl měl lapačku na svém místě a hru raději přerušil. Hráči se už staví na vhazování po jeho pravici.
     
    30:54
    Lakatoš si za mladoboleslavskou branku počkal na protihráče Marčeka, jehož následně tvrdým hitem srazil k zemi. Vysloužil si burácení vlastní střídačky, avšak kotouč neukořistil.
     
    31:50
    Středočeši zlepšili pohyb a aktivnějšímu soupeři teď úspěšně konkurují. Aktivní Pätoprstý nemířil z kruhu špatně. Hosnedl se musel hodně natahovat, aby puk zastavil na betonu.
     
    32:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Bílí Tygři jsou v útoku efektivní a v pravý čas přidávají čtvrtý zásah. ALBERT JANELE se prosadil svým důrazem, v nepřehledné situaci na brankovišti si jako první všiml volného puku a pokořil bezmocného Růžičku. Asistence: Petr Sviták, Miroslav Hylena – 4:1.
     
    34:21
    Mladoboleslavský icing. Bruslaři už nevědí, jak na protivníka vyzrát. Tygři naopak po dalším úderu výkonnostně znovu vzrostli v útočném pásmu jsou čím dál častěji.
     
    35:39
    Vojtěch Němec mohl snížit. Střelec první hostující branky se málem radoval podruhé. A to z takřka totožné situace, opět se totiž zjevil v samostatném úniku. Hosnedla ale nepokořil, mířil slabě jen do jeho hrudi.
     
    36:20
    Rušno bylo i na druhé straně ledového oválu, zápas nyní dostal tempo. Zachar s pukem na holi naboural až do Růžičky a na dorážku číhal i Šír. Hostující muž s maskou ale udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    37:36
    Gecko ve středním pásmu srazil k zemi Planého, který se z ledu zvedá hodně těžce a na střídačku míří jen za pomoci spoluhráčů. Nevypadá to s ním příliš dobře. Do dnešního klání už možná nezasáhne.
     
    38:48
    Bílí Tygři jsou častěji u puku, ale obranu soupeře tentokrát dobývají marně. Několikrát teď neúspěšně přešli přes modrou čáru a s útokem musí začít až z vlastní třetiny.
     
    39:32
    Hylena se snažil nachytat Růžičku u levé tyče, ovšem neúspěšně. Útočník obkroužil mladoboleslavskou svatyni a pokoušel se zasunout kotouč podél tyčky do branky. Včas mu však do hole praštil protihráč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Liberec vede 4:1 a je na dobré cestě k vítězství. Náskok domácích je zasloužený, Bílí Tygři mají po většinu zápasu převahu. Ve druhé části se prosadil z trestného střílení Zachar a o šest minut později uspěl i Janele.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Druhé zakázané uvolnění středočeských mladíků v krátkém časovém sledu. Hostům dvakrát nevyšla rozehrávka, Liberec zůstane v útočném pásmu.
     
    41:40
    Skořepa si do lepší palebné pozice nevybruslil a o chvilku později neslavila úspěch ani kličkovaná Průška, jenže nakonec černou pryž u mantinelu ztratil.
     
    42:52
    Mečíř jde podruhé v utkání na trestnou lavici, na středovém kruhu nyní nedovoleně zastavil Prokopa. Mladá Boleslav bude mít výhodu jednoho muže v poli.
     
    43:43
    Kolem Hosnedla létá jeden puk za druhým! Domácí obrana má plné ruce práce, ale zatím úspěšně odolává.
     
    44:36
    Druhá polovina početní převahy se ale hostům nedaří. Maškovi kotouč na modré čáře uskočil a v šanci se poté nezjevil ani Skořepa, který prudký v neutrální třetině nezastihl.
     
    44:53
    Liberec je kompletní a Růžička hned musel zasahovat. Před jeho klec si sjížděl Hylena, avšak zakončení mu nesedlo. Následnou strkanici nechávají rozhodčí bez povšimnutí.
     
    46:45
    Vajsetlovi se kotouč zamotal pod bruslemi a Kačírek ihned otočil hru. Vypálil švihem z pravého kruhu, jenže mířil nepřesně. Černá pryž orazítkovala pouze mantinel.
     
    48:07
    Němec je na ledě hodně vidět, Hosnedl před ním musel být znovu na pozoru. Agilní útočník kroužil v okolí libereckého brankoviště, ale o puk po souboji s obráncem přišel.
     
    48:44
    Král jde pykat za hákování, Boleslav si zahraje podruhé během třetí části přesilovku.
     
    50:13
    Bruslaři jsou marní, ve hře proti čtyřem se ještě k ničemu nedostali. Liberec pohodlně odpaluje jeden kotouč za druhým, Hosnedl na zákrok čeká marně.
     
    50:45
    Bílí Tygři hrají v plném počtu, do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut a nic nenasvědčuje tomu, že by hosté měli z utkání udělat drama. Domácí jsou ve všech činnostech lepší.
     
    52:02
    Dobrá střela Bělohorského, liberecký forvard si srovnal puk na spodní části kruhu a ostře vypálil. Na Růžičku si však nepřišel, gólman vytěsnil jeho střelu až do ochranné sítě.
     
    53:40
    Úspěšně si vedl i Hosnedl, jehož z prostoru mezi kruhy pozdravil Vaníček a hned byl sražen k zemi. Hra se hodně přiostřila, hráči dohrávají každý souboj u hrazení.
     
    54:58
    V akci znovu Vaníček, který teď trefil jen před sebou stojícího hráče. Zato Růžička si do svých statistik zapíše úspěšný zákrok po střele libereckého kapitána Gecka.
     
    56:03
    Hraje se dlouho bez přerušení, oba týmy se pravidelně střídají v držení puku. Liberec měl velkou šanci k tomu, aby soupeři zasadil nepopulárního "bůra". Kačírek se zjevil ve velké šanci, stál sám na brankovišti a měl před sebou poloprázdnou branku. Růžička však zakročil na výbornou a kotouč na poslední chvíli vyrazil.
     
    57:19
    Další parádní představení brankáře Růžičky, který v závěru utkání drží svůj. Bělohorského pokus vytěsnil vyrážečkou a za čáru nepustil ani střelu Solenského, kterou na poslední chvíli odrazil v krkolomné pozici těsně nad břevno.
     
    59:03
    Domácí touží po další brance, i necelou minutu před koncem aktivně napadají soupeřovu rozehrávku. Ale puk klouže převážně v rozích, Růžička je tentokrát bez práce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Duel je u konce, Bílí Tygři slaví zasloužené vítězství 4:1. Domácí si vybudovali klíčový náskok už po osmi minutách hry a soka už před sebe nepustili. Přeji příjemný zbytek dne. (15:49:50)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Lakatoš (Bělohorský), 8. Solenský (Janele), 27. Zachar (TS), 33. Janele (Sviták, Hynela) – 17. Němec (Prokop)


    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Stezka) – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Kořínek) – Semrád, Marček, Tůma, Mašek, Mattis – Macura, Průšek "C", Prokop, Pätoprstý, Vajsejtl, Vaníček, Planý, Černý, Skořepa, Švejda, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil.

    Rozhodčí: Třasák – Bosák, Grundler.

    Diváci: 55
    bahis siteleri