Omsk – Čeljabinsk 1:2 (0:1 po s.n.) | Barys – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Nižněkamsk 3:6 (kon.)
Jekatěrinburg – Ufa 7:4 (kon.) | Jaroslavl – Lev 0:2 (kon.) | Čerepovec – HC Slovan 2:0 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 1:3 (kon.) | Viťaz – Novokuzněck 1:0 (po pr.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 5:1 (kon.)
Petrohrad – Riga 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
7:4 (1:3, 3:0, 3:1)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 26.10.2013, 13:00 • Uralets, Jekatěrinburg. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Parádní bitva je u konce, k vidění bylo jedenáct gólů a atraktivní hokej. O osudu střetnutí rozhodla druhá třetina, ve které domácí třikrát skórovali. Vítězná série Ufy končí, hosté měli mírně navrch pouze v první dvacetiminutovce. Přeji příjemný zbytek dne. (15:23:18)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto. SERGEJ DĚMAGIN se zmocnil kotouče ve středním pásmu a za hlasitého burácení domácích příznivců trefil od modré čáry opuštěnou branku. Asistence: Alexej Simakov – 7:4.
     
    59:21
    Vasilevskij je na střídačce, hosté riskují v šesti bez brankáře!
     
    59:04
    Rozběhla se poslední minuta základní hrací doby. Hosté ještě usilují o zázrak, ale obětavý obránci likvidují jednu střelu za druhou a dobře brzdí soupeřovy kombinace.
     
    57:10
    A v domácím táboře mohlo být ještě veseleji. Hokejisté Avtomobilistu ujížděli ve třech na jediného beka, ale Fjodorov při zakončení selhal. Dlouho otálel s přihrávkou a nakonec sám vystřelil, ovšem Vasilevskij byl na místě.
     
    55:55
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí se ale nakonec při přesilovce přeci jen prosazují a střílí uklidňující gól. IGOR JEMELEJEV si kotouč dobře přichystal, na pravém kruhu zamířil a propálil brankáře. Asistence: Nikita Trjamkin – 6:4.
     
    55:13
    Jekatěrinburg ještě nezahrozil, soupeř se pohodlně brání. Hostující obránci odpálili už několikrát černou pryž přes všechny čáry, Vasilevskij na další zákrok čeká marně.
     
    53:56
    Kulda míří na trestnou lavici, provinil se nedovoleným bráněním a domácí mají před sebou přesilovou hru.
     
    53:02
    Avtomobilist hrozí z protiútoku, jeden z nich zakončil Levandovskij střelou přes beka. Nestřílel špatně, kotouč mířil k levé tyči. Vasilevskij se ale prostřelit nenechal.
     
    52:17
    Hosté se čím dál častěji dostávají do hry, po kontaktní trefě vycítili šanci. Jenže v ofenzivě to Ufě příliš neklape, hráči si nepřesně přihrávají a kotouč klouže spíše v rozích.
     
    50:40
    Hraje se dlouho bez přerušení. Pokus Černova vykopl Vasilevskij betonem a z protiútoku zase zahrozil Mereskin. Ale mířil pouze doprostřed branky.
     
    49:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ovšem tohle byla velká paráda v podání Zinovjeva. Hostující útočník našel perfektní zadovkou u brankoviště číhajícího ALEXANDRA PANKOVA, který už měl před ležícím gólmanem jednoduchou úlohu. Salavat snižuje a ze zápasu se klube drama. Asistence: Sergej Zinovjev – 5:4.
     
    48:30
    Avtomobilist je častěji u kotouče a diktuje tempo hry. Domácí už nejsou v útoku tolik draví, nicméně nad soupeřem mají stále převahu. Ufa se nemůže dostat do kloudné kombinace.
     
    47:13
    Dělovku Guseva dokázal Vasilevskij vytěsnit a práci měl posléze i po pokusu dalšího z domácích obránců – Nikity Trjamikina. Celou situaci měl pod kontrolou, ale zakročil až nadvakrát.
     
    46:06
    Střela Levandovskiho skončila jen ve výstroji brankáře Salavatu. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    45:30
    Domácí nikam nespěchají. Ve středním pásmu si nyní vyměnili několik přihrávek a poté zacouvali zpět do obrany. Avtomobilist má dobře našlápnuto k vítězství a nechce zbytečně riskovat.
     
    43:56
    Lobanov si vysloužil potlesk domácího publika. Brankář střelu protihráče Babčuka udržel ve výstroji, v opačném případě by se Záborský dostal k snadné dorážce.
     
    42:39
    Pod palbou je převážně hostující strážce svatyně, který teď musel nastavit lapačku proti pokusu Lazareva. Oba celky střídají, bude se vhazovat v útočném pásmu Jekatěrinburgu.
     
    41:47
    Ufa přidala, ale hosty bude proti rozjetému sokovi čekat nesmírně těžký úkol. Záborský pozdravil gólmana Lobanova ostrou střelou, kotouč si však mezi tři tyče cestu nenašel.
     
    40:16
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácím stačilo pouze šestnáct vteřin. Avtomobilist slaví už popáté, dělovka TOBIASE VINKLUNDA od modré čáry zaplula přesně k tyče. Vasilevskij se natahoval marně. Bez asistence – 5:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jekatěrinburg nasázel v prostřední části do soupeřovy sítě tři góly a zcela otočil průběh střetnutí. Domácí měli v uplynulé dvacetiminutovce jednoznačnou převahu, favorita drželi chvílemi až pod drtivým tlakem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Běží poslední minuta prostředního dějství. Vasilevskij musí být opět na pozoru, v okolí jeho svatyně totiž krouží Stewartův útok. Druhý z Kanaďanů v týmu Jekatěrinburgu ovšem nezahrozil.
     
    37:19
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Černov na ANTONA LAZAREVA a Avtomobilist jde do vedení! Lazarev byl úplně volný na pravém kruhu a přesouvajícího se gólmana bez problému prostřelil. Asistence: Arťom Černov, Fjodor Malychin – 4:3.
     
    37:02
    Další gólová příležitost domácích! Deveaux se zjevil úplně sám mezi kruhy, najel si těsné k brance a vystřelil. Gólmanovi tancoval kotouč na rameni a spadl zpět do brankoviště, odkud ho ale důrazný kanadský forvard do sítě dorazit nedokázal.
     
    36:30
    Na druhé straně ledové plochy se snažil prosadit Kajgorodov. S pukem míchal u hrazení a nakonec i našel před brankovištěm hlídkujícího spoluhráče. Ovšem tomu střela nesedla.
     
    35:14
    V akci znovu Děmagin. Útočník se protáhl kolem zadáka Kuldy a zkoušel štěstí bekhendem, ale na brankáře si nepřišel a následně se dostal i do strkanice s obránci.
     
    33:57
    Tentokrát si ale hokejisté Avtomobilistu při rozehrávce příliš neporozuměli. Děmagin se po přihrávce natahoval marně, kotouč skončil na zakázaném uvolnění a hra se přesune k domácí svatyni.
     
    32:04
    Jekatěrinburgu neskutečným způsobem narostla křídla. Domácích je plné hřiště, útočí, dohrávají souboje a pálí z každé pozice. Vasilevskij už má za sebou několik dalších zákroků.
     
    29:12
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nevídaný risk domácím vyšel, Avtomobilist zkusil i v této části zápasu hru bez brankáře. Domácí hokejisté se drželi v pásmu, kam jim na pomoc přišel šestý hráč. A kotouč vzápětí skončil v síti, ALEXEJ SIMAKOV se prosadil prudkou přízemní střelou z kruhu a vyrovnává na 3:3. Asistence: Tobias Viklund.
     
    28:14
    Domácímu celku se paradoxně hra proti čtveřici protihráčů příliš nedaří. Tedy alespoň zatím, o kotouč se hráči perou hlavně u hrazení a v rozích. Vasilevskij ještě neřešil ošemetnější situaci.
     
    27:07
    Hosté nestíhají, Isangulov si nyní pomohl nedovoleně a na dvě minuty odchází pykat na trestnou lavici.
     
    25:31
    Avtomobilist má i nadále velký tlak, ale při Ufě stojí štěstí. Velkou šanci spálil Chlystov, kterého při přečíslení obranných řad soupeře oslovil dobrým pasem Lazarev. Salavat následně odolal i dalším dorážkám.
     
    24:46
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Zasloužené odměna, domácí opět ztrácí jen jeden gól. Po vhazování v útočné třetině získal odražený kotouč ALEXEJ SIMAKOV, na jehož prudkou střelu nestihl gólman reagovat. Asistence: Jevgenij Fjodorov – 2:3.
     
    23:36
    Jekatěrinburg je v těchto minutách hodně aktivní a touží po kontaktní trefě. U hostující klece byl opět velký provoz, po dorážce se kousek před brankou natahoval Chlystov a ze strany posléze pálil i bek Viklund. Brankář byl v obou případech pozorný.
     
    22:09
    Ufa hraje v plném počtu, ale domácí přesto zahrozili. Simakov nahazoval puk před brankoviště, kam si sjel Děmagin. Z těsné blízkosti však na brankáře nevyzrál. Předtím navíc pohotový Vasilevskij zneškodnil i dělovku Antonova z dálky.
     
    20:39
    Domácí pokračují v početní výhodě, jenže ještě ani pořádně nebyli v útočném pásmu. Soupeř dobře zhustil střed hřiště a brání se na jedničku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut svižného zápasu je minulostí. Hra má tempo a je i poměrně vyrovnaná, Ufa však byla v útoku o poznání efektivnější a má náskok dvou branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Jekatěrinburg soupeře svírá, ale chybí střelba. Před malým okamžikem sice na modré čáře napřáhl Jegin, avšak jeho prudký projektil orazítkoval jen zadní mantinel. Vypadá to, že si domácí přenesou část své početní převahy do druhé třetiny.
     
    19:16
    Domácí mají šanci snížit soupeřův náskok, poprvé v utkání si totiž zahrají přesilovou hru. Za nedovolené bránění dostal menší trest Kolcov, jenž už vydechuje na trestné lavici.
     
    17:20
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek už má náskok dvou branek. Lobanov teď na střelu ARTURSE KULDY nemohl dosáhnout. Obránce trefil z pravé strany naprosto přesně. Gólman měl částečně zakrytý výhled a puk, který nakonec skončil v horním rohu jeho branky, příliš dobře neviděl. Asistence: Igor Mirnov, Alexej Kajgorodov – 1:3.
     
    15:33
    Hosté jsou při chuti, behkendovým pokusem se prezentoval slovenský útočník Zámorský. Střílel přes beka, ale pouze slabě. Lobanov zastavil černou pryž na hrudi.
     
    14:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tentokrát se Salavat z přesilovky prosadil a má zpět těsný náskok. Hartikainen míchal s kotoučem za brankou a vzápětí přihrál na spodní část kruhu, kam si sjel DMITRIJ MAKAROV a jeho střela propadla brankáři mezi betony. Asistence: Teemu Hartikainen – 1:2.
     
    13:17
    Jekatěrinburg si však hru v plném počtu příliš dlouho neužil, Lepistö se provinil hákováním a domácí se budou opět bránit pouze ve čtyřech.
     
    13:09
    Domácí už hrají v plném počtu, Ufa se v závěru početní převahy chvilku držela u Lobanova. Kombinaci diktoval od modré čáry bek Zubarev, ale do větší šance se hosté nedostali.
     
    11:32
    Babčuk dojíždí vyhozený kotouč, hokejisté Avtomobilistu se už podruhé úspěšně osvobodili a na ledě mají čerstvé síly. Začátek přesilovky se hostům příliš nedaří.
     
    11:08
    První přesilová hra zápasu, výhodu jednoho muže v poli bude mít Ufa. Menší trest za držení protihráče totiž vyfasoval domácí útočník Levandovskij.
     
    09:40
    Děmagin nepochopil spoluhráčům úmysl, domácí útočník vystartoval za prudkou přihrávkou pozdě a celá akce končí zakázaným uvolněním Jekatěrinburgu.
     
    08:26
    Ani jeden z brankářů si zatím ne nedostatek práce stěžovat nemůže. Zasahovat musel znovu Lobanov, jehož pozornost vyzkoušel střelou z otočky Pihlström.
     
    07:41
    Na druhé straně se snažil z velkého úhlu prosadit Mirnov. Ale domácí strážce svatyně se přitiskl ke své levé tyčce včas a kotouč zastavil, u jeho branky se teď bude vhazovat.
     
    07:02
    Domácí v náporu, první formace Jekatěrinburgu se nyní drží v útočné třetině. Brankář Ufy má za sebou sérii zákroků, těžší střele však nečelil. Obránci odvedli dobrou práci.
     
    05:39
    Simakov vybojoval černou pryž u hrazení a před Vasilevskiho se nakonec vydal jeho spoluhráč Fjodorov, k zakončení se ale ani jeden z dvojice nedostal.
     
    04:13
    Duel má ve vynikající atmosféře obdivuhodné tempo, týmy se pravidelně střídají v držení puku a útočné aktivitě. V těsné blízkosti domácí svatyně teď operoval Pankov, Lobanov byl ovšem u puku dříve.
     
    02:43
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Úvod utkání rozhodně nenudí, Avtomobilist srovnává ve třetí minutě se soupeřem krok. Lazarev se ze strany natlačil až do brankáře, který jeho zakončení dokázal vytěsnit. Na dorážku ARŤOMA ČERNOVA už ale nestačil. Asistence: Anton Lazarev, Sami Lepistö – 1:1.
     
    01:17
    Domácí se snaží odpovědět, Strelcov se protáhl po pravé straně až do dobré střelecké pozice a švihem prudce vypálil. Vasilevskij si jeho střelu pohlídal, ale případná branka by stejně neplatila. Čárový sudí totiž nepříliš hlasitě signalizoval předchozí ofsajd.
     
    00:28
    Ufa právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka v domácí obraně, dvojice Lepistö – Viklund ztratila kotouč ve vlastním obranném pásmu, z čehož těžil DMITRIJ MAKAROV. Útočník sebral volný puk, popojel si k brankovišti a rychlou kličkou pokořil brankáře Lobanova. Ufa už po osmadvaceti vteřinách vede. Bez asistence – 0:1.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři dnešního klání jsou již na ledové ploše, úvodnímu vhazování bude ještě předcházet státní hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Lobanov (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepistö, Jegin, Antonov, Rybnickij – Levandovskij, Stewart, Jemelejev – Lazarev, Ćernov, Malychin – Děmagin, Fjodorov, Simakov – Golyšev, V. Strelcov, Arkalov – Deveaux.

    Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij (V. Volkov) – Babčuk, Kulda, Višněvskij, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Koněv, Gurkin – Makarov, Dubrovskij, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Záborský – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Pankov, Zinovjev, Stěpanov.
     
    Oba vzájemné zápasy loňské sezony ovládla Ufa. Salavat vyhrál na domácím ledě 2:1 a poměrem 3:1 uspěl i na hřišti soupeře, kdo se bude radovat tentokrát?
     
    Salavat se může chlubit skvělou formou, hokejisté Ufy vyhráli v základní hrací době posledních pět zápasů a v tabulce Východní konference se drží na třetím místě. Avtomobilist je desátý, ale z čtyřzápasového tripu po cizích kluzištích přivezl slušných osm bodů a dnes se po dvanácti dnech představí znovu na svém ledě.
     
    Příjemné sobotní odpoledne při sledování online přenosu z KHL, domácí Jekatěrinburg se postaví Ufě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 3. Černov (Lazarev, Lepistö), 25. Simakov (Fjodorov), 30. Simakov (Viklund), 38. Lazarev (Černov, Malychin), 41. Vinklund, 56. Jemelejev (Trjamkin), 60. Děmagin (Simakov) – 1. Makarov, 15. Makarov (Hartikainen), 18. Kulda (Mirnov, Kajgorodov), 50. Pankov (Zinovjev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Lobanov (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepistö, Jegin, Antonov, Rybnickij – Levandovskij, Stewart, Jemelejev – Lazarev, Ćernov, Malychin – Děmagin, Fjodorov, Simakov – Golyšev, V. Strelcov, Arkalov – Deveaux.
    Salavat Julajev Ufa: Vasilevskij (V. Volkov) – Babčuk, Kulda, Višněvskij, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Koněv, Gurkin – Makarov, Dubrovskij, Hartikainen – Mereskin, Chlystov, Záborský – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Pankov, Zinovjev, Stěpanov.
    bahis siteleri